800 kalorier om dagen

Dieten 800 kalorier, eller blodsockerdieten som den också kallas, är en väl beprövad diet skapat av hälsogurun Michael Mosley som tidigare tagit fram en rad olika dieter som bygger på periodisk fasta. 800 kcal ger både viktminskning och friskare blodsocker. Att äta 800 kcal om dagen underlättar för kroppens organ och många värden i kroppen blir bättre, bland annat blodsocker, blodtryck och kolesterolvärden. Du som har diabetes typ 2 kan återställa blodsockret till normala nivåer. En stor fördel för många är att dieten är enkel att följa under en längre tid och du får unna dig fler kalorier på helgen.

Metoden bygger på att du enbart äter 800 kcal under veckans fem vardagar, på helgen ökas kaloriintaget och du äter då mellan 1100-2000 kalorier. Dieten skall helst innehålla så näringsrik mat som möjligt med mindre kolhydrater till förmån för bra fetter och proteiner. Recepten ska gärna vara av typen medelhavskost. En typiskt dag när du äter 800 kalorier kan bestå av en frukost med hackade ägg och kalkon, följt av Pad thai med kyckling och Root Pasta och till middag en torsk med ugnsrostade grönsaker.

Vem passar 800 kcal om dagen för?

800 kcal dieten kan vara ett bra alternativ för dig som inte lyckas gå ner i vikt med andra dieter. Detta för att dieten är relativt enkel att följa och den tillåter både mer fusk och mer variation. Vi rekommenderar verkligen våra kunder att prova 800 kalorier eller någon form av periodisk fasta! Att fasta är för många skrämmande innan de provat men de flesta klarar detta utan problem.

Är du nyfiken på andra typer av periodisk fasta? Spana in vårt utbud här!