Frågor och svar

Här hittar du svaren på några vanliga frågor. Hittar du inte svaret på din fråga nedan är du såklart välkommen att kontakta oss.

Anmälan

Nej, eftersom allt kursmaterial finns att hämta under mitt konto här på hemsidan så om man vill gå kursen och bara ta del av dokumenten och inte coachningen. Dock är det i den slutna gruppen på Facebook som du har daglig kontakt med Ulrika Davidsson och har möjlighet att ställa frågor och få peppning.

Din ångerrätt upphör att gälla efter 14 dagar alternativt när du får tillgång till gruppen, det är då inte möjligt att byta kurs eller ånga ditt köp. Har du råkat välja en kurs som du redan har gått går det bra att byta till en kurs som du inte har gått.

Du kan starta kursen när du vill, du börjar kursen samma dag eller inom kort från och med dagen du anmäler dig. Du får tillgång till “Mitt konto” samt gruppen på Facebook samma dag som din bokning har gjorts.

Ja det går faktiskt utmärkt att använda ditt friskvårdsbidrag för de flesta av våra kurser*. Det som är extra bra är att många får en summa högre än vad våra kursavgifter är vilket gör att du antingen kan kombinera någon av våra kurser med något annat som är friskvårdsberättigat, eller om du känner att du behöver mer hjälp under året, använda ditt friskvårdsbidrag till fler kurser hos oss. Smart va?!

Men hur gör man då?

Alternativ 1. Företaget du jobbar på kan ansluta sig till ePassi, Actiway eller Wellnet, tre onlinesystem för just friskvårdsbidrag, där alla Ulrika Davidssons kurser finns upplagda. Du gör ditt köp på någon av hemsidorna och sen är du redo att köra!

Alternativ 2. Om din arbetsgivare accepterar att du köper din kurs direkt på vår hemsida så kan du också välja att göra det. Om du väljer detta alternativ är det viktigt att du sparar kvittot på ditt köp från oss och ger till din arbetsgivare. Mejla till info@ulrikadavidsson.se så hjälper vi dig.

*de kurser som inte stöds av detta är våra onlineträningskurser samt kursen Food prep.

Du får ett välkomstmail 1 timme efter du har gjort ditt köp till din mailadress och det innehåller inloggningsuppgifter till “Mitt konto” samt en länk till den slutna gruppen på Facebook.

Har du inte blivit godkänd i gruppen på Facebook? Vi godkänner alla förfrågningar manuellt under dagtid. Tänk på att det namn du använt vid ditt köp av medlemskap eller kurs måste överensstämma med det namn du har på ditt Facebookkonto. Mejla info@ulrikadavidsson.se om det är något vi behöver veta.

När man köper en kurs, ett medlemskap eller en produkt från vår webbshop använder vi Payson som externa betallösning. När du betalar i kassan kan du välja att betala med faktura, kort, direktbetalning med internetbank eller kan du dela upp summan och betala lite varje månad. Du behöver inte ha något konto hos Payson, utan allt skötts via vår hemsida. När ditt köp har gått igenom hos Payson får du en bekräftelse på detta i din mejlinkorg.

Hur går det till?

Under kursen får du bra tips och råd för hur du ska fortsätta efter kursen är slut. Vår rekommendation är att du fortsätter med en lågkolhydratkost i kombination med 5:2 fasta och 16:8 fasta, men du anpassar själv hur strikt du vill vara, mer information om detta finns i kursen. Är det så att du inte vill fasta är det såklart valfritt. Vi erbjuder även ett stort kursutbud med kurser som passar som fortsättning om det är så att du vill gå flera kurser.

Våra Facebook grupper är väldigt populära och omtyckta bland våra deltagare som ofta är mycket engagerade och dessutom peppar varandra och blir ett bra stöd när någon har det tufft. Varje dag läggs det dessutom ut en frågetråd i den slutna gruppen på Facebook där du kan ställa dina frågor och funderingar och få svar ifrån Ulrika. Hon brukar också ha med livesändningar och lägga upp inspirerande filmer i grupperna.

Nej, generellt byter vi inte ut recepten i kurserna med undantag för säsongskurserna, dvs Höst, Sommar, Vinter och Vår, då anges även denna information i kursbeskrivningen. Har du gått en kurs ska du alltså inte välja samma igen, utan välj en kurs du inte har gått tidigare.

Det är inget måste att träna under programmet, du kommer gå ner i vikt ändå. Vill du träna rekommenderar vi att du tar det lugnt med träningen de två första veckorna av programmet så att kroppen först får vänja sig vid den nya kostplanen. Lugnare träning som promenader, yoga eller simning går bra. När du känner dig redo att börja träna rekommenderar vi att träna på icke fastedagar så det inte blir för tufft. Är du van vid lågkolhydratkost så kan du ofta fortsätta med din träning som vanligt, det viktigaste är att du känner efter hur det känns i kroppen.

Vår rekommendation är att du följer menyplanen till 100% för att nå bästa resultat, du hittar varje kurs ungefärliga viktminskning i kursutbudet. Viktminskningen är dock individuell.

Ja du kan absolut följa kostschemat om du är på resande fot, det gäller bara att planera extra mycket och förbereda. Jag ger även tips och råd för hur du ska tänka när du är på resande fot.

På Ulrika Davidsson är vi mycket stolta och glada över våra nöjda kunder. Senast 2020 genomförde vi en kvalitetsundersökning och resultatet var att hela 98% av de tillfrågade kände sig nöjda med våra kurser, medlemskap och vår personliga coaching.

Vi strävar efter att alla våra kunder ska känna sig nöjda med det vi erbjuder och framförallt att du vara nöjd med din resa mot ett härligare, gladare och friskare liv. Därför erbjuder vi dig som kund vår nöjd kund-garanti. Vi vill att vår garanti ska göra att du känner dig helt trygg med att låta oss hjälpa dig på din hälsoresa.

Garantin innebär att vi garanterar att du blir nöjd med recept, scheman och coaching.
Skulle du inte vara nöjd så åtgärdar vi bristerna och byter ut eventuellt felaktig information du kan ha fått från oss. Om det skulle vara så att vi brustit så att du inte kunnat tillgodogöra dig hela kurstiden, kompenserar vi dig med förlängning som står i proportion till den tid vi brustit.

För att du ska kunna använda dig av garantin måste du återkomma med hur vi brustit inom 2 dagar så att vi får möjlighet att ställa till rätta och göra det bästa vi kan för dig – utan att du förlorar tid eller tappar tråden. Läs mer om vårt utbud och hör gärna av dig till oss på info@ulrikadavidsson.se inför ditt köp, eller kursstart, om något känns oklart.

Du kan absolut gå med i kursen om du bara vill äta hälsosamt och inte gå ner i vikt. Lägg då till större portioner och även mellanmål.

När du köper en kurs hos oss får du per automatik tillgång till ett eget konto på sidan där du loggar in och hittar allt kursmaterial. Du loggar in med den mailadress du anger vid köpet och sätter sedan själv ett lösenord under Mina Sidor – Kontouppgifter.

Här kan du sedan se de köpa du gör på sidan samt de kurser du köpt. Du har tillgång till kursmaterialet 365 dagar från det att köpet genomförts.

Mitt konto är inte samma sak som Ulrikas hälsovärld som är vår kundklubb. Däremot kan du både ha ett konto för kurser samtidigt som du är med i Hälsovärlden då detta är tänkt att komplettera varandra och framförallt vara ett stöd till dig mellan de olika kurserna.

 

Nej, eftersom allt kursmaterial finns att hämta under mitt konto här på hemsidan så om man vill gå kursen och bara ta del av dokumenten och inte coachningen. Dock är det i den slutna gruppen på Facebook som du har daglig kontakt med Ulrika Davidsson och har möjlighet att ställa frågor och få peppning.

Recept/kurser

Nej, generellt byter vi inte ut recepten i kurserna med undantag för säsongskurserna, dvs Höst, Sommar, Vinter och Vår, då anges även denna information i kursbeskrivningen. Har du gått en kurs ska du alltså inte välja samma igen, utan välj en kurs du inte har gått tidigare.

Det går bra att byta hela dagar med varandra, men försök att hålla dig till programmet så gott det går för bästa resultat.

Det går bra att byta plats på lunch och middag så att det passar din dag på bästa sätt. 

Det går bra att byta ut ingredienser i recepten mot liknande råvaror, t ex nötfärs mot kycklingfärs och fläskkött mot kyckling, grönsaker mot andra grönsaker. Men prova gärna innan du gör det för det kanske är godare än du tror!

Recepten är enkla och lättlagade och du behöver inte vara bra på att laga mat för att klara av att laga Ulrikas recept.

Recepten är näringsrika och nyttiga, så hela familjen kan äta samma mat. Lägg till större mängd och mer långsamma kolhydrater för barnen och de som inte följer programmet så passar maten utmärkt för hela familjen. 

Specialkost/Allergier

Ja, det är bara en fördel för dig att gå en kurs då, eftersom kursen bygger på lågkolhydratkost och detta ger ofta väldigt god effekt. Rådgör alltid med din läkare innan du minskar ner på din medicinering.

De allra flesta recepten är helt glutenfria. De recept som innehåller mjölk och laktos går att byta ut mot laktosfria alternativ.

Vissa av recepten är vegetariska och de recept som innehåller animaliskt protein kan bytas ut mot vegetariskt alternativ. Men vi har även helt vegetariska kurser för dig som föredrar det. 

Fasta

Vi arbetar med tre olika fastemetoder i våra kurser, här nedan kan du läsa om dessa.

1. 5:2 fasta – Du äter under 500 kalorier som kvinna och 600 kalorier som man.

2.16:8 fasta – Du hoppar över frukost och äter ditt första mål vid lunch, på så sätt får du en fasta på 16 timmar i rad, förslagsvis från klockan 20:00 på kvällen till 12:00 dagen efter.

Vattenfasta – Förekommer i ett urval av kurserna, om vattenfasta förekommer anges det i beskrivningen. Att vattenfasta betyder att du under 4 dagar dricker enbart vatten, mineralvatten, kaffe och te utan mjölk, en kopp misosoppa eller buljong. Passar framförallt dig som upplever att det är svårt att gå ner i vikt (och inte får de resultat du önskar). Under en vattenfasta återställs kroppens hormonella balans och fettförbränningen sätter fart. Vattenfasta är valfri och det finns en alternativ meny i kurserna.

Fastan är valfri och kan uteslutas om du inte vill eller kan fasta av olika skäl

Villkor & Ångerrätt

Att bli kund hos Ulrikas Kickstart innebär att du som Kund skall känna dig trygg med ditt köp. Som privatkund har du rätt till 14 dagars ångerrätt. Din ångerrätt börjar gälla från det att du mottagit din bokningsbekräftelse till en kurs eller leverans av produkt. Din ångerrätt upphör att gälla efter 14 dagar alternativt när kursen påbörjas genom streaming av kursen om detta sker innan de 14 dagarna. För att nyttja ångerrätten, vänligen kontakta oss inom 14 dagar alternativt innan du påbörjar kursen. Återbetalning/kreditering sker i första hand alltid till det ursprungliga betalsättet, vilket normalt sker inom 10 arbetsdagar från det att vi mottagit din förfrågan om att nyttja ångerrätt.

Vid återbetalning får du tillbaka pengarna inom 10 arbetsdagar.

Din ångerrätt upphör att gälla efter 14 dagar alternativt när du får tillgång till gruppen, det är då inte möjligt att byta kurs eller ånga ditt köp. Har du råkat välja en kurs som du redan har gått går det bra att byta till en kurs som du inte har gått.

Du har tillgång till ditt kursmaterial (recept, inköpslistor, kostplaner mm) i 365 dagar från dagen när ditt köp genomförs. Du hittar allt ditt kkutsmaterial under Mitt konto där du väljer den aktuella kursen för att nå ditt kursmaterial.

I maj 2018 träder den nya dataskyddsförordningen (GDPR) i kraft i hela EU och ersätter personuppgiftslagen (PUL). Syftet med PUL har varit att skydda människor mot att deras personliga integritet kränks när deras personuppgifter behandlas. Med GDPR förstärks rättigheterna för den enskilde ytterligare genom strängare krav på hur företag behandlar personuppgifter. Din integritet är viktig för oss och vi vill alltid vara öppna med hur vi behandlar dina personuppgifter för att du ska känna dig trygg när du lämnar dina uppgifter till oss. I denna integritetsskyddspolicy hittar du information om hur vi behandlar dina personuppgifter som på något sätt är kopplade till ulrikadavidsson.se och produkter och tjänster som tillhandahålls via webbplatsen. Detta för att säkerställa att vi hanterar personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (GDPR, General Data Protection Regulation).

Om du av någon anledning inte vill ha information och erbjudanden kan du närhelst du vill avsluta genom att klicka på den länk som alltid finns längst ner i våra mejl eller kontakta oss på info@ulrikadavidsson.se

Cookies

När du besöker ulrikadavidsson.se. lagrar vi lagrar s k “cookies” för att göra din upplevelse av webbplatsen bättre, men också för att samla statistik som gör att vi blir bättre på att utveckla den. På denna webbplats har du möjlighet att samtycka till att cookies

sparas på din dator eller annan enhet vid besök på webbplatsen. Utan ditt samtycke till lagring av grundläggande cookies kan vi inte erbjuda dig en webbplats som fungerar som avsett. Utöver dessa grundläggande cookies förekommer det cookies från tredje part som du måste samtycka till att lagra om du vill ha tillgång till vissa andra funktioner. Du kan alltid avböja och återkalla samtycke till lagring av cookies på vår webbplats. Om du avböjer samtycke kan det innebära att webbplatsen inte fungerar som det är tänkt. Om du samtycker till att lagra cookies när du besöker oss på webben kan du vara säker på att vi anonymiserar eventuella IP-adresser vi samlar in som statistiskt underlag. Många cookies är direkt nödvändiga för att sajter ska kunna fungera, andra används för att spara dina valda preferenser som besökare, föra besöksstatistik och för marknadsföringsändamål.

Vill du läsa mer om hur vi arbetar med dina personuppgifter kan du klicka här!

Vi krypterar all känslig information som namn, adress och andra viktiga data, t ex kreditkortsuppgifter så att ingen sådan information kan läsas av obehöriga.

Genom att vi använder marknadens bästa krypteringslösning, Secure Sockets Layer (SSL) kan vi säkerställa att du handlar tryggt hos oss.

För att kontrollera att din anslutning till en webbplats är krypterad och säker kan du titta längst upp i webbläsaren. Visas det ett “hänglås” är anslutningen säker. Skulle du vilja, kan du också se detaljer för anslutningen till vår webbplats genom att klicka på hänglåset.

Den information du använder för ditt kursköp eller medlemskap hanteras på ett säkert sätt och omfattas av vår dataskyddspolicy.

För att du ska vara trygg sparar vi ingen betalningsinformation i vår databas.

Våra betallösningar tillhandahålls av leverantörer som är certifierade i enlighet med de krav som gäller för säkra betalningar på internet.

När man köper en kurs, ett medlemskap eller en produkt från vår webbshop använder vi Payson som externa betallösning. När du betalar i kassan kan du välja att betala med faktura, kort, direktbetalning med internetbank eller kan du dela upp summan och betala lite varje månad. Du behöver inte ha något konto hos Payson, utan allt skötts via vår hemsida. När ditt köp har gått igenom hos Payson får du en bekräftelse på detta i din mejlinkorg.

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!