Om mig, Ulrika Davidsson

Jag heter Ulrika Davidsson och är kokboksförfattare, receptkreatör och kostrådgivare. Genom åren har jag hjälpt tusentals människor till en mer hälsosam livsstil. Sedan 2006 har jag skrivit och gett ut drygt 30 böcker som sålts i närmare en miljon exemplar.

Jag, Ulrika Davidsson

Det tog 15 år innan jag förstod att det är bara jag som kan förändra min hälsa och ingen annan kommer att göra det åt mig och att jag faktiskt hade kraften att förändra mitt sätt att äta och välja bra råvaror, att motionera och att inse att även jag kan lyckas.

Från jag var 15 år, mitt i tonåren har jag kallas ”mullig” och detta blev min självbild någonstans när jag gick i åttonde klass. Jag såg mig själv som tjock men när jag tittar på bilder idag så såg jag ut som en vanlig, frisk tonåring. Jag har funderat mycket på varför jag sedan blev överviktig och har kommit fram till att min självbild var fel!
Tankar skapar känslor och framför allt om man tänker negativa tankar. Detta var orsaken till att jag vid 30 års ålder vägde nästan 100 kg och min övervikt var ett faktum. Visserligen hade jag fött två barn men efter att rannsakat mig själv insåg jag att jag åt för mycket och alldeles fel, samt var lat och inte uppskattade motion.

Jag bestämmer mig

Den 1 februari, 2002 föll ”poletten” ner efter att jag hade läst om lågkolhydratskost, på den tiden GI metoden. Jag började förstå att anledningen att jag åt mycket och ofta var att jag baserade min kost på snabba kolhydrater som gjorde att mitt blodsocker var som en berg- och dalbana. Den dagen gjorde jag en radikal förändring i mitt liv som har betytt otroligt mycket för min hälsa och mitt välmående.
På 7 månader tappade jag 30 kg genom att utesluta kolhydrater i form av ris, pasta, bröd och socker och jag började röra på mig. Istället för en tallrik med flingor, mjölk, skivad banan och ett glas juice till frukost njöt jag av äggröra, avokado och skinka. Till lunch började jag äta riktig, varm mat istället för pastasallader och middagarna hemma förändrades från makaroner och köttbullar till mer vällagad mat med naturliga proteiner, mycket grönsaker och mer fett i form av såser. Jag njöt av min nya kosthållning och för första gången i mitt liv kände jag mig tillfreds, nöjd och mätt hela dagen. Det gjorde att jag inte tänkte så mycket på mat och jag hade inga problem att hålla mig till tre bra mål per dag och skippa socker mellan måltider. Jag hade fått ett blodsocker som låg lågt och jämnt.

Mitt liv idag

Nu, efter 18 år har jag skaffat mig en lång erfarenhet och mycket kunskap om såväl näringslära, förbränning, sjukdomar och hur man ska leva ett hälsosamt liv som stärker kroppen. Jag har gett ut 31 kokböcker inom lågkolhydratskost och inspirerat 100 – tusentals människor till ett friskare, lättare och hälsosammare liv. En sak har jag lärt mig och det är att det finns ingen kostplan som passar alla! Det gäller att hitta en livsstil som passar just sig själv och som man kan leva efter.

Under många år har jag jobbat med att hitta glädjen i att motionera och röra mig. Att komma igång med motion är en viktig faktor för ett hälsosamt liv. Här på sidan och i de olika kurserna delar jag också med mig om den kunskap jag har när det gäller tankar, känslor och ätbeteenden samt hur viktigt det är att prioritera återhämtning, sömn och dra ner på stress.

Jag hoppas att du kan finna inspiration och intresse för att göra ditt liv mer hälsosamt, om du väljer en av mina kurser på din väg lovar jag att jag kommer att finnas med dig hela tiden för att hjälpa och stötta dig i ditt val!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!