PRESS

Här hittar du artiklar, intervjuer och andra medietexter där Ulrika Davidsson förekommer, samt våra egna pressreleaser.

Debattartikel: Julen är en utmaning för alla dem som vill leva hälsosamt

För de allra flesta är det fullt tillräckligt att anta ambitionen om en hyfsat hälsosam december. Det största problemet under julen är egentligen inte själva maten, som ofta till stor del består av vanlig husmanskost. Den främsta utmaningen är snarare överflödet av godis, bakverk, läsk och alkohol – energirika livsmedel som snabbt skapar behov som är svåra att bryta.

Här kan ni läsa mer och få  tips till alla ni som vill behålla hälsosamma matvanor under julen:
Klicka här:

Press release - Boken 21 Day Challenge 800 kalorier

21 Day Challenge –800 kalorier kommer i december och är den tredje delen i Ulrika Davidssons populära bokserie 21 Day Challenge som på ett enkelt och handfast sätt ska hjälpa läsaren till förändring. Den rymmer kostscheman och lättlagade recept för 21 dagar, liksom inköpslistor och matnyttiga fakta.

Ladda ner hela pressreleasen här!

Debattartikel: Inför en avgift för sockrade drycker.

DEBATT i SvD:  Varannan vuxen svensk är i dag antingen överviktig eller fet, vilket ökar risken att drabbas av livsstilssjukdomar som vissa cancerformer, hjärt-kärlsjukdom och typ 2-diabetes. En av de värsta bovarna i sammanhanget är sockersötad dryck och i synnerhet läsk, eftersom vi genom sådan lätt kan få i oss stora mängder socker på kort tid.

Ladda ner hela debattartikeln här: SvD debattartikel

Debattartikel: Så kan vi äta mer hälsosamt i sommar

I en undersökning som Kantar Sifo genomfört på uppdrag av mitt kostrådgivningsföretag uppger hälften av svenskarna, 49 procent, att de önskar att de åt mer hälsosamt än vad de gör i dag. Det är glädjande, eftersom bra mat radikalt ökar våra chanser att få förbli friska och pigga länge.

Läs mer här från några publiceringar

Smålandsposten

Folkbladet

Norra Skåne

Ölandsbladet (endast login)

Boken 21 Day Challenge – GO GREEN

Hur grön kan du bli på 21 dagar? Efter framgångarna med första delen i 21 Day Challenge – KETO, lanseras nu uppföljaren – GO GREEN. I boken hjälper Ulrika dig att äta mer vegetariskt under 21 dagar – med smarta och effektiva kostscheman och välsmakande recept med mycket matglädje för en grönare vardag.

Ladda ner hela pressreleasen här!

Nu har drygt 40 lokaltidningar plockat upp Ulrikas debattartikel

Ulrikas debattartikel om hälsosam mat är något som berör så väl storstad som landsbygd. Det märks inte minst på det enorma gensvar och de publiceringar som artikeln fått. Gefle Dagblad, Karlskoga Tidning-Kuriren, Sundsvalls Tidning och Skaraborgs Allehanda är bara några av alla dagstidningar som publicerat artikeln den senaste tiden.

Här finns ett axplock av publiceringar återfinns här;

Dagens Västervik

Länstidningen Östersund

Vimmerby Tidning

Länstidningen Östersund

Debattartikel DI.se: Statliga styrmedel behövs för att svenskarna ska äta bättre

Svenskarna äter alltmer ohälsosamt, fler lider av fetma och de livsstilsrelaterade sjukdomarna ökar. Riksdag och regering har hittills varit alltför passiva inför denna allvarliga utveckling. Nu krävs kraftfulla styr- och stimulansmedel som underlättar för människor att äta mer hälsosamt, skriver kostrådgivaren Ulrika Davidsson.

Ladda ner hela artikeln här – Debattartikel DI

Pressrelease: Boken 66 Day Challenge - Jorden runt

I kostrådgivaren Ulrika Davidssons tredje bok i succéserien 66 Day Challenge tar hon med sina läsare på en matresa jorden runt med enkel matlagning och spännande smaker från Asien, Mellanöstern, Medelhavet, Sydamerika, USA och även den nordiska maten.

Ladda ner hela press här – 221028_PRM_66DC_JORDENRUNT

Pressrelease: Kostrådgivare Ulrika Davidsson vill göra Gotland mer hälsosamt

Att göra Sverige hälsosamt är något Ulrika vurmar för. Satsningen på Gotland startar med en öppen föreläsning i Hemse på södra Gotland. Ulrika bjuder tillsammans med två lokala samarbetspartners, Charlotte Aav och Emma Bendelin, in alla som har möjlighet till att lyssna och inspireras till en bättre hälsa. Detta blir även startskottet till en unik sexveckorskurs med fysiska veckomöten i Hemse där deltagarna får vägledning och coaching för att hitta glädjen i hälsosam mat och träning för en hållbar hälsa.

Ladda ner hela pressreleasen här – 221019_PRM_ULRIKA DAVIDSSON GÖR GOTLAND HÄLSOSAMT

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!