1:135 maj, 2022

Hemma hos Ulrika

BlandatNyheter

Det är många som börjar höra av sig och fråga om min restaurang Hemma hos Ulrika som jag har på Gotland. Jag tänkte därför passa på att berätta att jag har valt att sälja denna. Det har varit fantastiska år på Gotland med Hemma hos Ulrika. Jag har haft förmånen att få träffa så många underbara personer som kommit och ätit hos mig och min personal. Jag har svettats, skrattat och njutit men nu är det dags att gå vidare.

Jag önskar att jag kunde tacka alla personligen som kommit och ätit hos mig. Jag tror faktiskt att jag kan minnas varje kväll från restaurangen, och det gör jag med ett leende.

Den här sommaren ska jag försöka vara lite ledig och resa. Jag hoppas komma till både Grekland och Kroatien och så givetvis mitt älskade Mallorca. Utöver det ska jag laga massor av mat, fundera på nya kurser och kanske även se vad som kan komma att hända med Hemma hos Ulrika, vem vet vart det kan dyka upp framöver..

10:5415 april, 2022

Sill i Påsk

Okategoriserade

I morgon är det påskafton och självklart måste man ju göra sill! Om du använder 5-minuter sill så tar det bara 5 minuter att skapa några goda sillar med olika smaksättningar. Här är mina favoriter!

Tre sorters krämiga sillar (3 port/sort)

Senapssill

1 paket ”5 minuter sill”

1 msk grovkorning senap

1 msk dijonsenap

½ strimlad purjolök

2 msk hackad färsk dill

½ dl majonnäs

2 msk gräddfil

Salt och svartpeppar

 

Örtsill

1 paket ”5 minuter sill”

1 finhackad rödlök

Skal av 1 citron

1 dl färska blandade örter t ex dill, basilika,
persilja, gräslök

2 msk majonnäs

½ dl gräddfil

Salt och svartpeppar

Pepparrotssill

1 paket ”5 minuter sill”

½ dl finriven färsk pepparot

2 msk kapris

½ dl hackad gräslök

2 msk majonnäs

½ dl gräddfil

Salt och svartpeppar

Häll av sillagen och skölj filéerna. Skär dem i mindre bitar och fördela sillbitarna jämnt i tre skålar. Blanda ner ingredienserna till senapssilen i en skål, ingredienserna till örtsillen i en skål och ingredienserna till pepparrotssillen i en skål. Smaka av med salt och peppar och ställ kallt till servering.

10:1312 april, 2022

Goda laxrätter till påsk!

festmåltidOkategoriseradeUlrikas Kickstart

Lättlagade laxrätter som är så goda och vackra att bjuda på!

Nu i veckan har jag lagat upp så många nya rätter som ska vara till sommarens kurser och jag tänkte att jag bjuder er på några laxrätter som kanske kan passa till påsk?

Lax med quinoasallad och äpple– 2 portioner (680 kcal)

1 dl vit quinoa

Saften av ¼ citron

1 tsk olivolja

Salt och svartpeppar

1 msk finhackad dill

1 salladslök

½ äpple

100 g sockerärtor

4 rädisor

300 g laxfilé, den tunna delen

1 tsk olivolja

Dekoration: dillkvistar och citronskivor

Tillbehör: 3 msk aioli

Koka quinoan i lättsaltat vatten i 13 min. Skölj och lägg i en skål. Blanda ner citronsaft, olivolja, dill,  salt och peppar. Strimla salladslök, skär äpplet i tärningar och skär sockerärtor i mindre bitar. klyfta rädisorna. Blanda ner allt i quinoasalladen och lägg upp på ett fat. Strö på salt och peppar på laxen. Hetta upp en stekpanna med olja och bryn filéerna några minuter per sida. Lägg upp laxen vid salladen och dekorera med citronskivor och dill. Servera med en aioli.

Lax med spenat och apelsin– 2 portioner (675 kcal)

350 g laxfilé

Salt och svartpeppar

30 g bladspenat

¼ rödlök

1 apelsin

Sås

1 dl grädde

Rivet skal av ½ apelsin

½ liten riven vitlöksklyfta

¼ fiskbuljongtärning

½ dl vatten

Salt och svartpeppar

Topping: ½ dl riven västerbottenost, 2 msk pumpakärnor, lite färska myntablad

Sätt ugnen på 200 grader. Dela laxfilén i två bitar och strö på salt och peppar. Lägg bladspenat i en ugnsfast form och lägg på laxfilérna. Strimla lök och lägg över fisken. Skär bort skalet på apelsinen med en vass kniv. Skär ut fina filéer och lägg över fisken. Koka upp grädde, apelsinskal, vitlök, buljongtärning och vatten i en kastrull. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen över fisken och strö på lite västerbottenost och pumpakärnor. Sätt in i ugnen i 20 minuter. Dekorera med färska myntablad.

2:4818 mars, 2022

Framgång och fördelar med Ulrikas onlinekurser!

Okategoriserade

Jag och mina medarbetare coachar i alla onlinegrupper varje dag och svarar på frågor samt ger motivation och råd men det är också gruppsammanhållningen under de veckor man går en kurs som inspirerar och det är en glädje att få följa alla kunder som förbättrar sin hälsa med ett hälsosamt och effektivt kostschema och det ger resultat.Jag får dagligen en massa mail och meddelanden med helt fantastisk återkoppling på resultat och det gör mig så lycklig!

När man gör en satsning att förbättra sin hälsa så är det viktigt att man väljer ett sätt som man kan bibehålla och som man verkligen tycker om samt passar in i den livsstil man har. Det finns inga Quick Fix eller genvägar utan man måste VILJA och tänka långsiktigt. Jag har flera onlinekurser som ger SNABBA resultat som t ex Quick Slim eller Vår Turbo där man tappar i vikt snabbt, ca: 4-5 kg på 2 veckor och dessa kurser är tänkt att det kan vara en start för att förändra vanor och ge motivation för att fortsätta med en annan kurs som t ex Kickstart Basic, Keto eller någon annan kurs i mitt utbud som på sikt gör att man håller vikten och fortsätter med en livsstil som är hälsosam och hållbar. Den mest populära kursen är just nu “66 Day Challenge” och där jobbar man verkligen bort sina ovanor och skapar ett liv med hälsosamma vanor och detta består.

Efter en avslutad kurs upplever mina kunder att dom:

  • är piggare och har mer energi
  • har fått stora resultat på vikt och mått
  • är bättre på att planera måltider
  • lagar och äter så goda maträtter
  • undviker att äta mellan måltider
  • fria från sötsug eller har ett mindre behov av socker
  • mer aktiva och har börjat gilla att röra på sig mer

Jag älskar matlagning och att skapa nya recept och det är en fröjd att göra recepten till kurserna och skapa kostscheman. Alla mina kurser bygger på en lågkolhydratkost och jag kombinerar dessa med någon form av periodisk fasta. Anledningarna är många att jag har valt att bygga mitt koncept på detta sätt men främst är det effektivt om man vill gå ner i vikt och gå ner snabbare än andra metoder. Jag kan sätta en viktgaranti att man går ner minst 1 kg i veckan med mina kurser och upp till 2-3 kg de första 2 veckorna och det gör att man vanligtvis tappar 8-10 kg på 6 veckor. Det motiverar och det är en fördel att komma ner till ett hälsosamt BMI snabbt men som sagt man måste också VILJA att förändra på lång sikt för att sedan vara viktstabil.

Jag får dagligen en massa mail och meddelanden med helt fantastisk återkoppling på resultat och det gör mig så lycklig! nedan är 3 personer som har gjort livsstilsförändringar som man kan inspireras av!

  

1:2321 februari, 2022

Glutenfria Morotsfrallor

Okategoriserade

Underbart gott recept på frukostfrallor som är enkla att baka och går att frysa in!

Du kan variera med pumpafrön eller valnötter och även variera med palsternacka och få en annan smak!

 

Glutenfria Morotsfrallor med sesamfrön – 6 st – 260 kcal per fralla

1 1/2 dl mandelmjöl

2 msk kokosmjöl

2 msk fiberhusk

1 1/2 tsk bakpulver

1/2 tsk salt

1/2 dl solroskärnor

1/2 dl sesamfrön

2 msk linfrön

4 ägg

2 dl finrivna morötter

Topping: 1 uppvispat ägg, 2 msk sesamfrön

Sätt ugnen på 200 grader. Bland i hop alla ingredienser och låt svälla 5 minuter. Forma till bullar och lägg på en bakplåtsklädd form. Pensla med uppvispat ägg och strö på sesamfrön. Grädda i mitten av ugnen i 20 minuter.

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!