8:5523 juli, 2022

Glöm inte bort att njuta

5:2 dieten5:2 metodenBlandatfestmåltidKost & HälsaOkategoriserade

Vi är mitt i juli och de flesta har semester. Nu har även jag ledigt och ska spendera en vecka i Kroatien där jag bland annat ska gå på bröllop. Under fram tills nu har jag arbetat med nya recept och kostplaner för kurserna som vi kommer att lansera under hösten. Ett roligt men intensivt arbete som gör att min arbetsplats har varvats mellan köket och terrassen.

Jag har också coachat i alla våra grupper och haft fantastiska samtal med många av er som deltar i någon av våra kurser just nu. Framförallt alla ni som kör 10-kilosklubben nu under sommaren. Så härligt att se era fantastiska resultat och jag är imponerad över er beslutsamhet och ert val att satsa på er hälsa nu under sommaren. En del av er har hört av sig kring frågor om träningen när man genomför denna kurs. Med tanke på att den är så pass intensiv och har ett strikt kostschema kan man behöva anpassa sin träning under dessa veckor för att kunna följa kostschemat. Mitt råd om man vill uppnå det resultat vi utlovar med kursen är att satsa på att följa kostschemat och anpassa sin träning till power walks och mindre ansträngande träning under dessa veckor för att sen när du är klar med kursen kunna trappa upp träningen och då anpassa din kost så att det fungerar.

En viktig del när man gör en viktresa är att inte stressa kroppen. Det är viktigt med återhämtning och sömn är faktiskt en komponent man inte ska förringa. Att njuta av måltiderna, ha roligt och ge kroppen en chans till återhämtning är något som många glömmer bort. Det är viktigt att inte lägga för stor press på sig själv, jag brukar till exempel rekommendera att man inte ska väga och mäta sig för ofta, att jaga gram ger oftast mer stress och i det långa loppet är det inte så viktigt.

Så glöm inte att njuta under sommaren. Sov middag på stranden, njut av en härlig fruktsallad och duka bordet lite extra genomtänkt när det är dags för middag så lovar jag att måltiden kommer kännas lyxigare. Själv ser jag fram emot att se vad Kroatien har att erbjuda för goda måltider. Tipsa mig gärna om det finns någon specialitet som jag inte får missa medan jag är där!

Simma lugnt,

/Ulrika

4:508 juli, 2022

Poddtips om hälsa i sommar!

Okategoriserade

I sommar tar jag hand om mig själv och säger NEJ till många aktiviteter och inbjudningar. Jag behöver varva ner, reflektera, tänka och vara med mig själv. Då kommer min kreativitet och fantasi som jag kan förverkliga i höst och framåt! Jag är så glad för att jag har fått låna ett sommarställe i skärgården där jag kan vara i julimånad. Här kommer jag att skriva klart min kommande bok “66 Day Challenge Jorden runt” som kommer i december samt laga upp fler maträtter och fota för höstens onlinekurser.

Jag fokuserar på det mest viktiga när det gäller hälsa och det är både enkelt och inte dyrt:

  1. Vila, återhämtning och sömn – gärna 8-10 timmar per natt
  2. Matglädje med kreativitet i köket
  3. Periodisk fasta – använder mig av 16:8 eller 18:6
  4. Vattenfasta 4 dagar för välmående
  5. Daglig PW – 1 timme
  6. Mitt sommar träningsprogram med 7 övningar som tar 20 min
  7. Tid för reflektion och vara själv (skillnad på att vara själv och vara ensam)
  8. Lyssna på intressanta poddar med inriktning på att fördjupa mig i områden som fasta, hormoner, lågkolhydratkost samt poddar om självutveckling.

Jag får alltid tiden att gå och känner mig aldrig rastlös eller ensam och det är en gåva. Jag skriver, lyssnar på musik och på ljudböcker och lagar mat. Jag älskar att pussla så jag sätter mig en stund varje dag över mitt 1000 bitars pussel. Magisk skön tillvaro helt enkelt och självvald.

Jag vill tipsa om poddar om hälsa och självutveckling som jag uppskattar och har gett mig mycket:

4Health avsnitt

Avsnitt 311 Ewa Meurk – varför går jag inte ner i vikt

Avsnitt 303 Anders Murman – Ketos Hur fungerar kroppen?

Biohackingpodden

Avsnitt 7 – Råd inför formtoppning

Framgångspodden

Avsnitt 588 Jenny Koos – Lär dig allt om fertilitet, menscykeln och hormoner 

Avsnitt 561 Bertil Marklund – Så lever du längre

Avsnitt 462 Christer Olsson – Frigör din omedveten potential

Avsnitt 556 Christer Olsson – Att leva livet levandes, hantera sorg och känna tacksamhet

Avsnitt 592 Erik Fernholm – Ändra ditt liv med ett beslut

Avsnitt 558 Annika Malmberg – Så får du din relation att blomstra

Avsnitt 381 Micael Dahlen – Vägen till lycka

Hälsorevolutionen

Sommarfavorit – Doctor Diamantis – Kinesisk medicin 

Avsnitt 102 Anders Magnusson – Förlåtelsen – så kan du gå vidare och bli fri

Jag lyssnar alltid på en ny podd när jag går min timmes promenad och det gör att det blir fokus och reflektion på det jag har lyssnat på under promenaden – det är lärorikt och utvecklande tycker jag!

Hälsningar Ulrika

8:151 juni, 2022

Nu finns den att beställa – 21 Day Challenge – keto!

BöckerketoKickstartKost & HälsaNyheterOkategoriserade

När jag skapade den första 66 Day Challenge boken viste jag att det skulle bli en bra bok. Det är sånt man kan känna redan när man producerar en bok. Även uppföljaren, 66 Day Challenge med Medelhavsmat var rolig och inspirerande att skapa och jag var också väldigt motiverad att skapa något bra till alla er som hört av er och hyllat den första boken.

Under vintern och våren har jag inte bara arbetat med en tredje bok inom 66-konceptet utan dessutom en helt ny serie inom samma familj, nämligen 21 Day Challenge. Idén har vuxit fram från mail och dialoger med er kunder men även från egna erfarenheter och feedback från vänner och bekanta som jag umgås med.

21 day challenge - ketoTanken med den nya serien, jo för att det kommer bli fler böcker även inom detta koncept, är att man ska få en kortare kickstart lagom efter semestern. Boken kommer att finnas ute i butikerna i början av augusti, då när de flesta är tillbaka igen efter sommarledigheten. Efter några veckors ledighet och sommarlata dagar brukar de flesta av oss känna att byxorna stramar både här och där och man motvilligt lämnar de sköna fladdriga klänningarna hemma för att sätta på sig en mer arbetsinriktad klädsel. Det var så, i den känslan, som tanken till 21 Day Challenge kom.

Tänk om man i augusti kunde följa ett kort och effektivt kostschema där man får fortsätta äta enkel, god och lättlagad mat men med den skillnaden att midjemåttet stramas åt och man kommer tillbaka till lite sundare rutiner och vanor igen. Visst låter det bra?! Tanken var igång och både mitt förlag och mina kollegor tyckte det lät bra. Så nu idag finns den att förhandsbeställa; 21 Day Challenge – keto!

Den bygger på mina omtyckta ketorecept som till viss del även finns i mina ketokuser. Kostschemat är, precis om i mina tidigare böcker och i mina kurser, enkla att följa och effektiva i sitt resultat. 21 Day Challenge är helt enkelt en perfekt start på hösten! Jag hoppas att du kommer att tycka om den lika mycket som jag gör.

 

Förbeställa kan du göra både hos adlibris och bokus!

1:5620 maj, 2022

Hur ser dina sommarplaner ut?

Kost & HälsaOkategoriserade

Även om regnet öser ner idag i Stockholm så kan man känna att sommaren är i antågande. Gårdagen bjöd på sommarvärme och överallt i parkerna här i stan satt folk ute och njöt av solen och värmen.

I år är första sommaren på länge som jag inte ska jobba i min restaurang på Gotland. Jag kommer visserligen att jobba en hel del ändå. Skapa recept och planera för höstens kurser, vilket jag verkligen ser fram emot. Givetvis ser jag fram emot lite ledighet, bad och roliga utflykter med vänner och familj men jag ser också fram emot att få tid att fokusera på mig själv. Att göra en hälsosatsning under sommaren är något jag varmt kan rekommendera. Det innebär inte att du behöver göra avkall på varken bad, utflykter eller resor.

Gäller din hälsosatsning träningen så ju sommaren en perfekt tid, att ha ett par löparskor med sig är oftast ganska

onlineträning med Ulrikaenkelt löst, och oftast krävs det inte så mycket mer än det. Har du bra skor kan du träna vart du är, oavsett vilken nivå du är på. Kanske är målet att arbeta upp en mängd steg eller att gå vidare från promenader till att jobba? Har du lagt ribban högre kan du utmana dig själv med backträning eller andra typer av intervallöpnig. Det är verkligen effektivt! En positiv bieffekt av pandemin är att vi har fått tillgång till så mycket bra träning digitalt. Det har kommit en massa olika appar och onlineträning som funkar perfekt att följa oavsett vart du är någonstans. Jag ska försöka utforska utbudet av dessa under sommaren. Kom gärna med tips om du har hittat någon som du tycker är bra! Och letar du fortfarande så kan jag i min tur tipsa om vår app. Har du inte laddat ner den så kan jag rekommendera dig att göra det bums! Den använder jag själv för att ha koll på stegen och även mina mått och vikt.

Något annat jag gärna tipsar om är våra träningskurser. Vi har både yogagympa och en härlig all-aroundträning – missa inte dessa om träningen ligger i fokus för sommaren!

Vill du göra en mer omfattande hälsosatsning måste du kika på vårt fantastiska erbjudande på 66 Day mat i beach 2022Challenge med Medelhavsmat som vi har en kursstart på nu på måndag 23 maj. Vi ger hela 800 kronors rabatt på denna kursstart, en otroligt generös rabatt som gör att du nu bara betalar 1500 kronor för denna populära 10veckorskurs. Maten i den här kursen passar dessutom extra bra för just sommaren då den är inspirerad av råvarorna och matkulturen runt Medelhavet. Under dessa 10 veckor får du njuta av färgstark och vacker mat som dessutom är både enkel och rolig att tillaga. Och jag kan lova dig att du inte behöver oroa dig för att bjuda in till sommarmiddagar med dessa rätter, ingen kommer tro att du följer ett hälsoprogram när du serverar maten!

Det här är en kurs där vi får in enormt många mail och framgångshistorier från våra kunder. Det är så roligt att läsa om hur dessa personer har arbetat med sin vikt under många år och hur de efter dessa 10 veckor har gått mellan 12-15 kilo. Det som värmer mig mest är dock att höra om alla som kommit ur dåliga vanor och blivit av med slitsamma besvär som påverkat deras hälsa och psyke under många år. Ja, det här är verkligen en kurs jag är stolt över!

Är du mer intresserad av en kortare quick fix kanske vår helt nylanserade kurs Summer Shape kan vara något för dig? Den här kursen skapade jag på Mallorca under påsken och även här får du njuta av sommarsmaker men med ett tuffare kostschema.

Så även om regnet öser ner nu skulle jag råda dig till att fundera lite på hur du ser på den kommande sommaren och om du har några önskningar eller mål med din hälsa. Startar du 66 Day Challenge med oss på måndag kommer du vara klar 31 juli – hur skönt vore det inte att komma tillbaka till kontoret/skolan/vardagen igen med nya, hälsosamma rutiner och en stark kropp?!

Mycket njutning och matglädje önskar jag dig,

/Ulrika

1:135 maj, 2022

Hemma hos Ulrika

BlandatNyheter

Det är många som börjar höra av sig och fråga om min restaurang Hemma hos Ulrika som jag har på Gotland. Jag tänkte därför passa på att berätta att jag har valt att sälja denna. Det har varit fantastiska år på Gotland med Hemma hos Ulrika. Jag har haft förmånen att få träffa så många underbara personer som kommit och ätit hos mig och min personal. Jag har svettats, skrattat och njutit men nu är det dags att gå vidare.

Jag önskar att jag kunde tacka alla personligen som kommit och ätit hos mig. Jag tror faktiskt att jag kan minnas varje kväll från restaurangen, och det gör jag med ett leende.

Den här sommaren ska jag försöka vara lite ledig och resa. Jag hoppas komma till både Grekland och Kroatien och så givetvis mitt älskade Mallorca. Utöver det ska jag laga massor av mat, fundera på nya kurser och kanske även se vad som kan komma att hända med Hemma hos Ulrika, vem vet vart det kan dyka upp framöver..

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!