10:0011 juni, 2021

Din stil – en podd om kläder och stilar

klädermodepoddarstilUlrikas vardag

Vad har du för tankar om din sommarstil? Själv brukar jag faktiskt inte tänka så mycket på min stil. Jag är långt ifrån någon modelslav som följer trender, och jag är också helt ointresserad av olika loggor och varumärken. Jag köper och klär mig i det jag tycker ser fint ut oavsett vilken butik det hänger. Därför blev jag faktiskt ganska förvånad när jag för några veckor sedan blev kontaktad av podden Din stil. Inspelningen skedde i veckan och det var väldigt roligt. Vi pratade om olika stilar för olika kroppstyper och lite vad som kan vara bra att tänka på Ett vanligt misstag är ju att människor med större kropp vill dölja denna genom att enbart klä sig i stora kläder. Det brukar ofta bidra till att man ser ännu större ut. Välj istället något tightare som kontrast till det större så anser jag att kroppen kommer fram på ett mycket vackrare sätt. Sen är det så tråkigt att normen säger att man måste vara smal för att vara snygg. Det är ju verkligen inte sant och något jag helt enkelt bara tycker att vi tar och raderar från våra hjärnor. Det finns så enormt många vackra kvinnor i alla olika storlekar och jag vet så många större kvinnor som strålar och glittrar många gånger mer än sina nättare väninnor. En kvinna som verkligen strålar är Frida Kummelfeldt om ni vill ha inspiration och bevis på att kvinnor i alla storlekar kan (och ska!) bära färg och sticka ut tycker jag att ni ska följa henne. Hon är sanna inspiration!

din stil - podd

Jag hoppas att du känner att du har landat i din stil, avsett hur den set ut, för vackrast är vi alla i stilar som vi känner oss bekväma och fina i. Själv ska jag dra på mig min vita, långa klänning som andas lite

hippe, eller som man kanske säger nu för tiden, boho. Det är nog det plagg jag kommer använda mest denna sommar. Och så mina bikinis så klart!

 

Är du nyfiken på podden kan du följa deras Facebook sida – klicka här!

Och podden går att hitta där poddar finns. Avsnittet som jag deltar i ska publiceras idag fredag 11 juni.

5:0621 maj, 2021

Ny kokbok skapas på Mallorca

BöckerKost & HälsaOkategoriseradeRecept

Nu går jag in i en “bubbla” och ska laga upp nya maträtter till min nya kokbok som kommer ut i december. Denna gång blir det en kokbok med fokus på 66 dagar och den underbara medelhavskosten. Jag befinner mig på Mallorca och det är en upplevelse att få producera en bok på denna ö tillsammans med min fotograf Malte Danielsson.

Jag har haft fullt upp med att förbereda med att provlaga rätter, köpa in rekvisita och kläder som jag ska ha på mig och planera innehållet men efter att ha skrivit över 30 kokböcker har jag en fin rutin och känner mig trygg. Det kommer att bli en tuff arbetsvecka för jag ska laga upp mellan 12-15 rätter per dag och då är man ganska slut när veckan är slut…

Älskar mitt jobb och älskar att laga mat och vara kreativ, framför allt i den underbara miljö vi kommer att vara i – det kommer att bli magiskt bra! Följ mig gärna på mitt Instagramkonto ulrikadavidsson_official så kan du vara med i skapandet av den nya boken och få inspiration!

Hälsningar Ulrika

7:124 maj, 2021

Medelhavskost

Okategoriserade

Jag har fördjupat mig lite i detta ämne då jag vistas på Mallorca en hel del och iakttar hur spanjorer äter och väljer för råvaror. Jag lagar dessutom själv mycket mat när jag är i min lägenhet i Palma och börjar bli minst lika bra på på utbudet i de spanska livsmedelsaffärerna som jag är här hemma på ICA.

En intressant iakttagelse jag har gjort är att deras mejeridisk ser ut som våra mejeridiskar i Sverige gjorde på 80 talet. Det finns inte speciellt många varianter utan 3 sorters mjölksorter, 4-5 olika yoghurt, grädde och ett stort utbud på ostar men då främst manchego som görs på får och getost. Tittar vi på Sveriges utbud så är det 20 ggr fler produkter i hyllan och 10 ggr större kyldiskar med mjölkprodukter! Behöver vi verkligen alla dessa sorter och är det bra för oss?

Jag har också reflekterat över att halva butiken utgörs av färska råvaror och spanjoner köper alltid färska grönsaker, ofta i sk “frutterior” men även livsmedelsbutikerna har ett stort utbud samt det finns alltid en färskvarudisk med fisk, skaldjur, kött och ost. Många spanjorer köper också deras köttfärs över disk och står och pekar ut en hel köttbit som de sedan maler manuellt i disken. Snacka om färskt! Vi i Sverige köper färdigförpackade, vakumpackat köttfärs och kött.

Färdig mat är inget stort på Mallorca och jag tror att det har att göra med att kunderna inte vill köpa halvfabrikat eller fryst mat. De lägger hellre mer tid på egen matlagning hemma än att köpa take away eller färdiga matlådor.

 

När man kollar godishyllan är det ett otroligt litet utbud och det finns inget plockgodis alls. Inte heller naturgodis, bars och alla olika energidrycker som det finns här hemma. Ja det var lite iakttagelser jag har gjort och jag kan bara säga att jag saknar “the old Way” när jag växte upp när det inte fanns så många val och det som fanns var ofta naturligt, eller mer naturligare än vad råvaror innehåller nu!

Jag har själv börjat gå åt Medelhavskosten och tagit bort allt mer mejeriprodukter i min kost och mår väldigt bra av detta. Jag har precis lagat upp nya recept för BEACH 2021 som släpps den 7 maj och här kan jag verkligen utlova underbar Medelhavsmat! I detta kostschema är det fokus på färska grönsaker, frukter, fisk, skaldjur, fågel och en liten mängd kött samt naturliga fetter som olivolja, oliver, frön, nötter och avokado. Håll utkik på hemsidan om du är intresserad av min nya kurs! Beach 2021 finns i 2 veckor, 6 veckor och 8 veckor och det fyller din sommar med matglädje och dessutom lite piggare, slankare och gladare!

Hälsningar Ulrika

8:1223 april, 2021

Blir maj din hälsomånad?

BlandatUlrikas Kickstart

Lönehelg och slutet av april. De flesta av oss börjar nog längta ordentligt efter lite mer sol och värme. Det ska bli skönt att april med sitt luriga aprilväder snart är avverkad och att vi träder in i maj. Maj kommer förhoppningsvis att innebära att vi får lätta på ytterplaggen och kanske till och med vågar gå barbenta. Härligt tycker många men för många är det istället något som känns jobbigt. Att tjocka ytterplagg och stickade tröjor är en sköld att gömma sig bakom när kroppen inte riktigt ser ut som vi vill är nog något som flera av oss kan känna igen sig i. För hur gör man när täckjackan byts ut mot baddräkten? Det finns säkert massor av modeprofiler och stilproffs som kan ge tips om hur man gömmer valkar och skapar en mer slimmad siluett, jag däremot tycker att det viktigaste är att kroppen mår bra på insidan. Genom att äta lågkolhydratkost och kanske införa någon typ av fasta kommer du inte att fixa fram baddräktskroppen på ett kick men det kommer att ge ett hållbart resultat på lång sikt. Speciellt om du vet med dig att du kanske har slarvat med kosten på senare tid, då kan ett välplanerat kostschema och lite disciplin skapa underverk snabbare än vad man kanske kan tro.

Därför tycker jag att du som känner en stress inför den kommande våren borde fundera på vad som stressar dig. Hur har du levt den senaste tiden? Finns det något du enkelt kan förbättra själv eller känner du att du behöver lite vägledning och hjälp att komma in på rätt bana igen? Kanske räcker det med att under två veckor äta efter ett kostschema för att komma tillbaka på rätt spår? Eller kanske är det nu du ska ta beslut om att låta maj bli din hälsomånad? Genom att satsa en månad kommer du kanske kunna slappna av och njuta av dig själv och din kropp under resten av sommaren?

 

Om du känner igen dig i ovan föreslår jag att du ger en present till dig själv denna lönehelg. Jag rekommenderar varmt att du provar min populära kurs 800 kcal. En enkel kurs som bjuder på massor av matglädje och hälsa under veckodagarna och lite mer ”tillåtande” mat under helgen. Kursen finns i 2, 4 och 6 veckor – läs mer om kursen här! Känner du att du är sugen på någon annan kurs har jag en mängd olika att välja mellan i vårt kursutbud som du hittar här!

Så ta denna helg och fundera på vad du vill, hur du mår och vad ditt mål är – kanske landar du i att du redan känner dig stark och just där du vill vara, jag hoppas det! Om inte, fundera på om du inte ska låta maj bli din hälsomånad..

3:0916 april, 2021

Doften av grillat..

Kost & HälsaReceptUlrikas vardag

Nu har vi passerat mitten på april och då tycker i alla fall jag att vi kan säga att det är vår på allvar. Även om det känns som en ovanligt kall sådan. Även här på Mallorca där jag är nu känns det kallar än vanligt. Visserligen är det bra för mig då jag spenderar den mesta tiden

Ulrika på gotland

hemma i mitt kök med att laga upp rätter för nya kurser. Jag kan lova att det kommer bli en massa goda maträtter som ni kommer att få njuta av. En sak som i alla fall jag tycker hör våren och sommaren till är att grilla. Jag är så glad att jag faktiskt har en liten terrass till min lägenhet här nere i Palma så att jag kan njuta av grillad mat även här. Jag älskar att grilla både fisk och grönsaker även om det blir en del kött också. Vill du ha lite inspiration på hur du enkelt kan förgylla din grillmiddag kan du kika på vår startsida där jag visar både hur man gör en enkel glaze att marinera köttet i samt en supergod bea som du enkelt och snabbt kan slå ihop själv. För visst känns det lite godare att servera något som du gjort själv än att köpa färdig.. ?!

Jag hoppas att du får en skön helg, oavsett om du väljer att ta fram grillen eller ej. Själv ska jag fokusera på mer matglädje och mina 10 000 steg.

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!