2:566 september, 2021

Inled september med matglädje!

Okategoriserade

Jag kommer till helgen att lämna Mallorca och åka hem till Sverige och Stockholm. Det ska bli härligt efter drygt två månader iväg, först på Gotland och sen nu här i Palma. Att komma hem till september, vardag och höstrutiner känns skönt! Många tycker att just rutinerna underlättar kring kosthållningen. Det blir enklare att hålla sig till sina mål mat, att inte småäta och och planera matinköpen, måltiderna och recepten för veckan.

Vill du ha hjälp att komma igång med nya, hälsosamma rutiner så måste jag slå ett slag för vår återkommande kursfavorit Höst Turbo. Denna kurs är ny för i år och skapad av mig här på Mallorca. Under 2 veckor kommer du att få frossa i matglädje som passar just denna säsong. Rätter och råvaror som både smakar gott och gör gott för hälsan (och vikten).

Årets kurs är lite tuffare än de tidigare då jag har lagt in tre fastedagar varje vecka istället för två som det tidigare varit. Detta gör att du bör gå ner ungefär 5 kg under denna härliga 2-veckorskurs. Detta är givetvis individuellt och beror både på hur strikt du håller kostschemat men även hur mycket övervikt du har att gå ner. Sen spelar givetvis andra aspekter in så som motion och stress. Dock tycker jag att det är viktigt att man tänker att varje insats man gör kommer skapa en förbättring för din hälsa. Ibland har vi en tendens att sätta ribban så himla högt, att allt måste vara perfekt och att förändringen måste vara så drastisk. Så, försök att tänka igenom ditt hälsomål och hitta ett rimligt sätt ett nå dit. Kanske är Höst Turbo 2021 ett sätt att påbörja resan? För genom kursen kan jag nästan garantera att du kommer att hitta inspiration och matglädje för att fortsätta leva hälsosamt med lågkolhydratmat.

 

9:1720 augusti, 2021

After Beach

KickstartKost & HälsaKurserUlrikas KickstartUlrikas vardag

Även om jag är mitt i min semester (som ju blir lite senare eftersom jag har min restaurang öppen hela juli) så är det här en tid när de flesta är tillbaka i vardagen igen efter sommarledigheten. Oftast ligger vi under semestern och tänker på hur bra vi ska planera och hantera hösten det här året. Hur vi ska minimera stress och prioritera bättre i vardagen. Sen kommer vardagen oftast med full kraft och mitt i karusellen av aktiviteter, jobb, möten och åtaganden så inser vi att vi inte alls har blivit så där strukturerade och planerade som vi hade tänk.

Min kurs After Beach lanserades förra året men eftersom vi fått så många nya kunder under året

(hurra!!) och frågor om just en kurs som passar den här tiden på året har vi valt att återlansera den. Kursen är den samma som 2020 med samma recept men missade du den då kan jag varmt rekommendera den. Det är en kurs som verkligen bjuder på matglädje!

Matglädje är något som man kan behöva jobba lite på. Men att hitta tillbaka dit och att laga recept som passar årstidens råvaror och väder (även om detta just nu är aningen opålitligt) hjälper i alla fall mig att finna matglädjen. Med matglädjen tycker jag också att det är lättare att äta mer hälsosamt. Så om du känner att du vill ta tag i hösten, eller sensommaren kan vi vill enas om att det är, på ett lustfyllt och hälsosamt sätt kan jag verkligen rekommendera att du bokar in dig på denna (eller någon annan) kurs. Att få färdiga kostscheman, recept och inköpslistor gör att det blir enklare att klara av de mål vi satt upp. Just att slippa planeringen utan bara följa en färdig mall hjälper dig, jag lovar.

Så, från min balkong i Palma där jag sitter nu efter morgonens power walk vill jag önska er alla en riktigt härlig helg!

/Ulrika

 

Klicka här för att komma direkt till kursen After Beach

3:1617 augusti, 2021

Matglädje och musik

Okategoriserade

 

Förra veckan var jag med i Anders Näslunds podd “2 låtar 1 kändis”. Det är alltid roligt att bli intervjuad och det här konceptet tyckte jag var extra kul. Musik och mat hör verkligen ihop tycker jag. Jag lyssnar gärna på musik när jag både lagar och äter mat. Det förstärker min matglädje och skapar en feststämning trots att det är tisdag och fastedag.

Lyssna på podden så får ni höra mig resonera kring mat, vilka låtar jag väljer och vem som är min drömgäst vid middagsbordet!

Klicka här för att komma till podden!

8:0015 augusti, 2021

Matglädje och framgång

Ulrikas Kickstart

Framgångshistoria

Idag måste ni köpa Aftonbladet Söndag och läsa om en av våra fantastiska kunder, Sofia El-Aaraj, som har gått vår kurs 20-kilosklubben under våren. Sofia bestämde sig för att det fick vara nog och fick styrka och ork genom det hemmaarbete som pandemin innebar att verkligen satsa på sin egen hälsa. Jag är så imponerad av Sofia och alla våra kunder som verkligen tar tag i sin hälsosatsning och genomför den. Jag vet att det inte är enkelt, jag vet att vi är många som kör i diket på en och två gånger men jag är verkligen imponerad av ert mod och er styrka att fortsätta arbeta mot ert mål. Läs gärna hela intervjun med Sofia här och för dig som vill ha pepp och råd kring hur man kan tänka när man vill göra en hälsoresa rekommenderar jag att ni köper Aftonbladet Söndag där även jag ger mina bästa tips!

Imorgon har ett gäng med nya kunder klarat av sin första av 18 veckor i just 20-kilosklubben. Vi hade en sluten kursstart på denna kurs förra måndagen men jag har redan fått en massa mail från kunder som missade starten eller inte hade möjlighet att starta då så därför kommer vi ha ytterligare en kursstart den 6:e september. Vet du med dig att du behöver göra en förändring i ditt hälsoliv kan jag verkligen rekommendera dig att boka in dig på denna kurs.

För min del handlar mycket om att hitta tillbaka till matglädjen när jag är lite ur fas. Jag kommer ofta på

mig själv att jag inte känner inspiration eller glädje i matlagningen och faller då gärna in i enkla och snabba lösningar som att äta på restaurang, äta i farten och kanske småäta utan att någonsin bli varken hungrig eller mätt. Mitt råd till dig som känner igen dig i detta är att försök att hitta tillbaka till matglädjen! Om du känner att det är roligt att laga mat kommer det smaka godare och bli enklare att laga bra och hälsosam mat. Känner du att du behöver hjälp med att komma igång kanske en av våra kortare kurser kan vara till hjälp? Prova någon av våra 2-veckorkurser där du får färdiga kostscheman, recept och inköpslistor som bara är att följa. För precis som med så mycket annat här i livet gäller det bara att sätta igång!

10:1313 juli, 2021

Livet på ön..

Kost & HälsaUlrikas vardag

Här kommer en hälsning så här mitt i sommaren från mitt underbara Gotland. Jag jobbar för fullt i min restaurang Hemma hos Ulrika som jag driver. Det är kanske inte är vad alla skulle välja att göra under sin semester för det är ett tufft jobb. Restaurangen är öppen fem dagar i veckan (onsdag-söndag) och det ger mig inte så mycket tid för just ledighet. Därför är det också lite glest här i mina blogginlägg.

Men att driva restaurang är verkligen så roligt! Även om jag är helt slut på kvällarna känner jag mig på många sätt piggare än efter en dag på kontoret. Att träffa alla kunder, få prata med människor och framförallt, att få laga mat, ger mig så mycket glädje! Dessutom har jag förmånen att få arbeta med min familj och med vänner här på restaurangen vilket verkligen är något jag tycker är lyxigt!

Att jobba i en restaurang är också ett effektivt sätt att få ihop sina 10 000 steg/dag. Jag är långt överhemma hos Ulrika detta mål de dagar restaurangen är öppen. Det tror jag är ännu en anledning till att jag mår så bra. Jag uppskattar absolut att ligga på stranden ett tag men jag trivs inte med att bli för stillasittande. Att röra på sig ger en energi som vila inte kan skapa. Sen är det givetvis viktigt med återhämtning men återhämtning behöver inte alltid vara att ligga still, att ta en långsam promenad längs havet eller i skogen är något som både kroppen och knoppen mår bra av! Vill du ha lite mer intensiv träning så kan jag verkligen rekommendera vår nya onlineträning; gympa med Charlotte!

Nu ska jag iväg och handla för morgondagens middag. Är du nyfiken på vilka olika teman vi kör denna vecka? Kika in på vår hemsida där du även kan boka bord för både middag och lunchbesök!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!