7:4120 januari, 2021

20 kg klubben – nu med zoommöten!

Okategoriserade

Mycket tid nu lägger jag på samtal med mina kunder som behöver gå ner 20 kg eller mer. Det är så roligt att få ses regelbundet över zoomsamtal med personer över hela Sverige och det är en stor hjälp för att lyckas nå ett mål. Jag har själv vägt 30 kg för mycket och förstår verkligen situationen och jobbet att förändra sitt beteende och att följa en kostplan och att nå sitt mål.

Den nya livsstilen med Corona har varit utmanande för många och behovet av hjälp nu är stort. Därför har jag lagt en del annat jobb åt sidan och lägger nu tid att motivera, inspirera och coacha de som behöver min hjälp och det fungerar verkligen. Det är dessutom väldigt roligt och ger mig energi att hjälpa andra. Under hösten har jag varit ett stöd för många och nu i januari är det så många som har bokat sig på onlinekursen. Under 18 veckor finns jag som ett stöd och vi pratar mellan 20-30 min var tredje vecka. Det ger resultat!

Ylva som bor i Tibro startade i september och 11 veckor senare har hon tappat 20 kg och har fått tillbaka såväl energi som kontroll. Nu jobbar hon mot att gå ner ytterligare 15 kg och det ska vi klara tillsammans under januari, februari och mars.

En övervikt blir inte till på några månader utan alla jag pratar med har haft en övervikt länge, ofta 10 år och mer. När jag nu kan förändra denna situation på 4-6 månader så är det fantastiskt att få följa med under mina kunders resa till ett hälsosammare liv.

Jag är övertygad om att MOTIVATION är det viktigaste och att verkligen VILJA. När vi tillsammans sätter upp delmål på vägen så kommer STYRKAN och KARAKTÄREN inifrån och det går lättare. Det som också är viktigt är att man får RESULTAT och framför allt att det går snabbt i början. Då kommer motivationen att bestå och känslan i kroppen och hjärnan när man LYCKAS är så viktig. Därför har jag specialkomponerat denna kurs så att man går ner snabbt i början, ca: 10 kg på 4 veckor för att sedan fortsätta gå ner ca 1 kg per vecka. Facebookgruppen man tillhör är fantastisk och det är väldigt bra att samla alla kunder som vill gå ner 20 kg eller mer i en grupp för de har alla samma mål och kan stötta varandra.

Funderar du på att lägga våren att göra en förändring, låt mig hjälpa dig. Du kommer inte att ångra detta. Så förspänt med klara kostscheman som ger snabba och hållbara resultat, lättlagade recept med mycket matglädje och praktiska inköpslistor så det är lätt att planera samt personlig coachning av mig – det ger dig möjligheten att förändra din hälsa.

Läs mer om 20 kg klubben här:

Hälsningar Ulrika

12:256 januari, 2021

Olika kostplaner för olika behov!

Okategoriserade

Jag är övertygad om att alla är olika och alla mår olika bra på olika kostplaner. Det är anledningen till att jag förenklar och inspirerar med recept för såväl Keto, 800 kcal, 16:8, 5:2, jucing, cleansing och vego och har i dag ett femtiotal kurser att erbjuda. Det ger möjligheten att prova sig fram och hitta en livsstil som passar just DIG!

Jag själv har blodgrupp AB och det stämmer bra överens med den kostplan och livsstil jag har valt att leva efter. Läser man forskningen vilka livsmedel man bör äta när man har sin blodgrupp så träffar man ofta rätt! Själv lever jag på en lågkolhydratkost med rotfrukter, frukt och bär. Jag mår bra av vegetarisk kost och fisk men äter en liten mängd kött och fågel. Jag ligger på ca: 1200-1500 kcal per dag. Det passar mig. Jag har kommit fram till att jag håller min vikt bäst när jag kombinerar 16:8 vissa dagar och endast äter 500 kcal vissa dagar. Jag njuter lite extra under helgen och äter 2000-3000 kcal och kan njuta av precis det jag gillar när jag vill. Det är en fin balans. Jag gör också en vattenfasta 4 dagar regelbundet, var 8:de vecka.

Vad som passar DIG, måste du själv komma fram till och om du provar olika kurser så kommer du att hitta rätt!

Det är också stor skillnad på om du är:

Frisk eller sjuk

Överviktig eller normalviktig

Aktiv eller oaktiv

Ung eller gammal

Eftersom jag erbjuder så många olika kurser så kan det vara svårt att välja. Här är en guide så du väljer rätt för ditt behov:

2 veckors kurser: passar dig som vill testa olika kostplaner t ex Keto, LCHF, 800 kcal, vego eller Vinter Turbo. Det passar också dig som vill gå ner 4 kg snabbt och kanske inte har mer kilon att gå ner! Quick Slim är den kurs som ger effektivast resultat på kort tid eller om du vill prova att äta efter din blodgrupp – “ABO metoden”.

4 veckors kurser: passar dig som har gått en 2 veckors kurs och har hittat din livsstil. Här kan du välja mellan Xtreme Keto, 800 kcal, vego, snabbt och lättlagat och “plånboksdieten” som är en kurs för en liten plånbok. Du vill gå ner mer än 4 kg och önskar en viktnedgång på 6 kg.

6 veckors kurser: passar dig som vill ha flera veckors kostscheman och nya recept som du kan variera dig med och du har 10 kg att gå ner. Här kan du välja mellan min favoritkurs “Kickstart Basic”, LCHF, Keto och en helt ny 800 kcal kurs! En ny kurs som vi har är “Hälsa och Fitness” och passar dig som INTE vill ha fasta med i kursen och för dig som tränar mycket.

Specialkurser: passar dig som vill “få en bättre tarmflora” eller “hormonell balans”och “Immun boost” och “Cleansing”

Längre kurser: Här har jag två fantastiska kurser för dig som vill tappa 12 kg eller mer! Den populära “66 Day Challenge” är en favorit där du får kostscheman och träningsupplägg för 10 veckor. Det finns många framgångshistorier att läsa om på hemsidan! “20 kg klubben” är ny för i år och det är en kurs på 18 veckor med ett effektivt upplägg för att tappa just 20 kg och här har jag även privata konsultationer under hela tiden – allt för att lyckas med sitt mål!

Alla som går mina kurser har sitt material samlat på “sitt konto” och bjuds in till en FB-grupp med medlemmar som följer samma kostplan och det ger gruppstöd och inspiration! Jag är stolt över att jag har ett så stort utbud och det bästa med mina kurser är att det är enkelt att följa, effektiva resultat samt otroligt mycket matglädje!

Hoppas att jag får hjälpa dig att nå ditt hälsomål 2021. Hälsningar Ulrika

 

 

 

8:5328 december, 2020

Kickstarta 2021

5:2 dieten5:2 metodenKickstartKost & HälsaKurserOkategoriserade

Nu när det är nytt år och du har ett helt år framför dig att fylla med saker som du gillar och mår bra av! Tänk, det är 365 dagar som du bestämmer över och om du tänker dig tanken att du ska skåla in år 2022 – hur ser du dig själv då? Hur vill du må den sista december 2021?

Du kan ju inte bestämma över allt men mycket kan du faktiskt styra över själv. Dock måste du bestämma dig och jobba kontinuerligt med att få till denna förändring och för att nå det mål du har satt upp för dig själv.

För många handlar hälsa om att vara smal och att träna. Tror ni att alla som är smala och tränar mycket är de hälsosammaste? Är det dessa personer du ska jämföra dig med?

Ja ibland kan det vara så men många gånger handlar det om att en del förbränner maten snabbare och har en högre ämnesomsättning än andra. Ibland är inte alltid en gymträning det bästa för kroppen utan en del behöver också vila och återhämtning. Alla är olika och därför måste du utgå från dig själv när du ska göra en hälsoplan för året.

 

 

För mig handlar hälsa om att:

  • ha en kropp som fungerar bra och inte har ont någonstans (migrän, värk mm)
  • ha energi och glädje att kunna utföra allt man har lust att göra.
  • äta en hälsosam kost som ger energi och inte tar energi
  • vara ute i friska luften och få andas in syre och få lite sol i ansiktet
  • orka röra på mig i måttlig mängd
  • känna mig fin i de kläder jag har på mig

men framför allt handlar det om att få vara frisk…

Jag har jobbat som kostrådgivare i över 15 år och har mött och möter otroligt många kunder i mitt arbete. Det är nästan aldrig någon säger att hon/han känner som ovan. Ofta är det så att jag möter människor som har en hel del problem med sin kropp som te x: migrän, reumatism, artros, mag- och tarmproblem, sköldkörtelproblem, hormonella obalanser, allergier och framför allt har ett dåligt immunförsvar och känner sig energilösa.

Känner du igen dig? Då är det kanske dags att faktiskt sätta ner foten och göra något åt det!

Nu vill jag inspirera Dig att tänka rätt och göra rätt för att helt enkelt lyckas med att nå de mål du har satt för dig själv när det gäller din hälsa, din vikt och ditt välbefinnande.

Första steget är att slänga sin gamla ryggsäck och sätta ett mål för dig själv. Detta ska du göra med lust och det ska kännas motiverande och roligt. Du ska undvika ord som ”måste” och ”borde”. Det skapar bara stress, krav och prestationsångest.

Känn på orden VILL och SKA som skapar en bättre känsla i magen – eller hur?

Detta skapar förtroende för din egen förmåga att lyckas. Tänk på att målet ska vara ditt. Det är ur din egen vilja du kommer att hitta motivationen och drivkraften i stunder då det känns motigt. Att etablera nya vanor och rutiner handlar först och främst om att bestämma sig, och sedan komma ihåg vad du har bestämt dig för. Ju mer stressad och ofokuserad du är desto större risk är det att dina nya idéer och planer inte följs. Du behöver ta ett ”Styrelsemöte” med dig själv lite då och då och påminna dig om ditt mål och att din plan följs. Reflektera varför du vill göra en livsstilsförändring – annars har du inte en chans att bygga nya vanor.

När du väl har satt ett mål är det dags att göra en plan som fungerar för dig. För att uppnå en bra hälsa behöver du se över din:

  1. kostplan
  2. motionsplan
  3. avkopplingsplan

Allt handlar om att hitta en livsstil som fungerar för dig. Jag arbetar varje dag med mig själv, så man får inte tro att detta kommer av sig självt! Dags att sätta Ditt mål och göra en plan för din kost, motion och avkoppling och gör detta med lust och glädje.

Var inte för hård mot dig själv – ibland kör vi ner i diket, men då gäller det att ta sig upp på banan direkt. Jag brukar säga att ett år innehåller 365 dagar, och gör vi rätt 300 av dessa dagar har vi faktiskt 65 dagar där vi kan vara lite mer tillåtande mot oss själva. 

Jag coachar dagligen massor med människor som har bestämt sig för en förändring och jag gör det genom mina onlinekurser som du hittar i vårt utbud.

Hoppas vi ses på en av mina kurser!

3:037 december, 2020

Saffranskaka med vit choklad och lingon – Glutenfri!

Desserter & sötsakerJulmatRecept

Nu är det  december och jag vill inspirera er med en himmelsk, mjuk saffranskaka med lingon!

Jag har provat att baka glutenfria lussebullar men jag blir alltid besviken när det gäller smak och konsistens. Men detta recept är väldigt gott så baka min “Saffranskaka med lingon” utan gluten och minimalt med socker till Lucia!  Planera och förbered julbaket och förvara i frysen! Jag bakar med det glutenfria mjölet rismjöl och mandelmjöl som är en perfekt kombo i mjuka kakor. Sukrin Melis finns i livsmedelsaffärer och passar bra till bakning.

Trevlig Lucia!

 

 

 

 

 

 


Saffranskaka med lingon och vit choklad – 8 portioner (360 kcal per portion)

Tillagningstid: 30 minuter.

200 g smör

100 g vit choklad

3 ägg

2 dl turkisk yoghurt

1 dl sukrin melis

2 ½ dl rismjöl

2 ½ dl mandelmjöl + till formen

3 tsk bakpulver

1 paket saffran 0,5 g

2 dl frysta lingon

Topping: Sukrin melis

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret i en kastrull och lägg ner den vita chokladen. Vispa ihop ägg och yoghurt i en bunke och tillsätt de torra ingredienserna. Rör ihop till en slät smet och tillsätt sedan det smälta smöret.
3. Smörj en form (25 cm) och bröa med mandelmjöl. Häll smeten i formen och lägg över lingon.
4. Grädda mitt i ugnen i cirka 30 minuter, eller tills en provsticka kommer upp torr. Låt kakan svalna och pudra över sukrin melis.

7:5630 november, 2020

Advent och julbord – guide hur du väljer rätt!

festmåltidJulmatKost & Hälsa

 Under december är det alltid en utmaning att vara hälsosam men det finns några knep som jag själv lever efter och det gör att jag kan njuta med måtta! Dock kräver det lite disciplin, motivation och planering – inget kommer av sig själv!

Planera din december

Fundera igenom hur du ska tackla alla frestelser som dyker upp överallt nu. Det är pepparkakor vid kaffeautomaten på jobbet, godisskålar och Aladdinaskar i entréer, skumtomtar och ischoklad överallt och saffransbullar som du lockas att köpa. Det är glöggbjudningar, adventsmys, luciafirande och sist men inte minst en lång julhelg. Om du säger JA till allt hela tiden under 4 veckor så blir det ett enormt stort sockerintag och du riskerar att komma in i en dålig vana med ett ständigt sug och att gå upp i vikt rejält.

Eftersom det troligtvis inte är vad du har tänkt dig så ska du istället satsa på att planera. Planera helt enkelt hur mycket du ska njuta, vad du ska unna dig och i vilka mänger och hur ofta!

Mitt tips!

Planera in att njuta 1 dag i veckan och tillåt dig då att äta en riktig god saffransbulle eller en god choklad som du gillar. Den här dagen kan du då också äta detta med gott samvete. Om du inte kan det utan att det istället skapar en ångest – släng halva bullen och låt bli att trycka i dig hela och må dåligt.

Motivera dig i december

Jobba med din motivation att äta hälsosamt under denna månad. Njut av alla olika kålsorter i form av soppor, wok, gröna smoothies eller som tillbehör till bit fisk, kött eller kyckling. Dra ner på snabba kolhydrater och avstå från ris, pasta, bröd och potatis under denna månad.

Tips! Ät apelsiner som mellanmål och njut av goda valnötter och mandlar!

Jag rekommenderar verkligen att göra någon periodisk fasta under denna månad. Antingen ha 2 fastedagar per vecka där du begränsar kaloriintaget till 500 kcal per dag eller följ 16:8 som innebär att du hoppar över frukost och äter bara 2 måltider per dag.

Mer eller mindre alla ökar sitt kaloriintag under denna månad. Därför ska du motivera dig själv att röra på dig mer. Bestäm dig för att varje dag komma upp till 10 000 steg och ha en kalender där du bockar av varje dag. Motivera dig själv att ta en promenad på kvällen om du inte har kommit upp till dina steg.

Disciplin i december

Under denna månad rekommenderar jag att man ska ha en liten bok och skriva ner allt man stoppar i munnen. Då blir det synligt och det är svart på vitt.

Detta är också en månad där jag rekommenderar att man håller lite koll på vågen. Ställ dig på vågen 1 gång i veckan med start nu och skriv ner din vikt i din bok. Går du upp kan du skärpa dig direkt och göra något åt det. Risken om du inte har koll på vågen är att du går upp många kilon under denna månad och då blir det tufft att starta 2021 med oönskade kilon.

 

Julbordet är inget att oroa sig för!

Alltid när julen närmar sig och det är dags för julbordet kommer frågorna vad ska jag välja och vad ska jag ta bort?

Julbord är lätt som en plätt – ät och njut av allt förutom potatis, jansson, bröd och dessertbordet! Det är snabba kolhydrater som påverkar ditt blodsocker så detta ska du undvika.

Fyll din tallrik med köttbullar, skinka, korv, revbensspjäll, lax, sill, räkor, ägghalvor, omelett, grönkålspajer eller rödkålssallad. I stället för godisbordet, välj en osttallrik med päronklyftor, paprika och kanske lite nötter.

Bästa drycken är vatten eller njut av ett gott glas vin. Vill du följa en lågkolhydratskost undviker du öl, glögg, julmust och söta drinkar.

 

Vill du ha lite hjälpa under december? Anmäl dig till min kurs ” Ulrikas Hälsojul – 2 veckor onlinekurs” med mycket matglädje, kostschema och njut av ett hälsosamt julbord och adventsfirande. Du bokar enkelt kursen här

 

Tills sist, planera din månad och njut lagom mycket under december!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!