Ulrikas Hälsovärld

Drömmen om att skapa en egen medlemsklubb tog fart och sattes i verket i början av 2020. Ulrikas Hälsovärld är den perfekta platsen för alla som söker matinspiration och vill få hjälp att underlätta i vardagen.

Ulrikas medlemsklubb

Under hösten 2019 tog tankarna fart om att starta en egen klubb. En plats där personer som tidigare gått mina kurser kan fortsätta att få ta del av mina recept och min kunskap och intresse inom näringslära men också en möjlighet för personers om inte ännu känner mig så väl att se vilken typ av mat jag lagar, som en introduktion till min värld.

Tankarna konkretiserades allt mer och i samband med att vi relanserade hemsidan under februari 2020 startade vi Ulrikas Hälsovärld. Tanken var inte att man skulle välja antingen ett medlemskap i klubben eller att gå mina kurser utan snarare se klubben som ett komplement till kurserna och en hjälp för alla de som gått kurser och ville fortsätta att leva och äta hälsosamt. Som en vän att hålla i handen helt enkelt. Recepten i klubben är en blandning från olika dieter men de är inte sammansatta för att ge en konkret viktnedgång så som mina kurser är.  Däremot utlovar jag sann matglädje med lättlagade, kaloriberäknade recept som bygger på en lågkolhydratkost med naturliga råvaror. Perfekt dem som vill underlätta sin vardag med matinköp och inspiration då recepten presenteras varje onsdag och ger dig gott om tid att planera inköp mm för nästkommande vecka.

Oavsett om man redan har erfarenheten eller inte i matlagning så kommer de som väljer att bli medlemmar i min klubb snart bli KUNGAR i köket och skapa nya, goda rätter som mättar bra och håller blodsockret på en jämn nivå. Varje vecka ger jag mina medlemmar en hälsomeny för veckans 5 vardagar samt en helgmeny, bak och desserttips för helgens stunder. Dessutom kommer att bjuda på snabba och enkla matlådor och undervisa stegvis inom såväl näringslära som råvarukännedom.

Hur lyckas man med matlagningen?

Jag var 21 år när jag började laga mat. Jag skulle bli Aupair och jobbade i en familj under några månader. Min uppgift var att laga vardagsmaten till familjen så då var det bara att lära sig. Alla kan laga mat och det enklaste sättet att lyckas är bara att våga och börja. Inspiration börjar med en matbild som ser läcker ut och sen är det bara att läsa receptet, handla och följa instruktionerna. Det är väldigt sällan du misslyckas men det kan kännas annorlunda i början, innan du har lärt dig och fått självförtroende!

Recepten i Ulrikas Hälsovärld är lättlagade, smakar gott, ger en bra mättnadskänsla och passar även utmärkt till hela familjen. Recepten bygger på protein, fett och grönsaker men du kan alltid byta ut råvaror och ingredienser och det ger dig en frihet som är viktig för att du ska få en flexibilitet och en hållbar hälsolivsstil. Har du t ex inte kött hemma eller inte äter rött kött, välj kalkon eller kyckling. Byt ut t ex lax mot torsk eller skinka mot kalkonskivor. Välj de grönsaker du gillar men var inte rädd för att prova nya grönsaker i affären. Nu har du recepten som vågar att du tar det steget.

Tanken med klubben var, förutom att bjuda på recept och ge mina medlemmar inspiration och en förenklad vardag även att ge dem en inblick i hur jag tänker och arbetar med mat och recept. Jag berättar om olika råvaror och varför jag föredrar att använda en viss typ av grönsaker eller hur jag resonerar kring kolhydrater, fett och andra näringsämnen. Det känns så roligt att så många redan har upptäckt min medlemsklubb och att jag nästintill dagligen får feedback och fina mail från medlemmar som är så glada över den hjälp och inspiration de känner att de får – jag hoppas att fler snart upptäcker klubben och all kunskap som finns där.

Det skulle inte förvåna mig om medlemmarna efter bara några veckor upptäcker att de tjänar både tid och pengar med de planerade veckomenyerna som de får i detta medlemskap.

Välkommen in till min Hälsovärld!

Klicka här för att bli medlem i Ulrikas Hälsovärld

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!