Hälsosam mat för hormonell balans

Noonakliniken samarbetar med Ulrika och erbjuder rabatterade digitala kurser inom hälsosam mat med kostschema, recept och coachning för dig som varit i kontakt med Noonakliniken.
Använd koden noona25 för 25 % rabatt.

Det du äter påverkar din hormonproduktion, hjärnans funktion, ditt humör och givetvis din hälsa.

Om din kost inte innehåller de rätta näringsämnena kan din kropp inte producera hormoner på rätt sätt, och inte heller upprätthålla hormonbalansen – för den har ju inte materialet att göra det.  Om du ska få i dig all näring din kropp behöver är det fem, grundläggande näringskomponenter din mat ska ha: fett, protein, kolhydrater, mineraler och vitaminer.

Utan dessa näringsämnen kan inte kroppen fungera, inte återhämta sig och inte heller ersätta utslitna celler. Dessutom kan inte din hjärna fungera optimalt, vilket påverkar din hormonproduktion negativt. Våra känslor, tankar, upplevelser, minne och vårt humör styrs till stor del av hjärnans ”budbärare”, de olika signalsubstanserna (främst serotonin, noradrenalin, dopamin och GABA). Rubbas deras nivåer på grund av dålig kost och stress rubbas också hormonproduktionen, vilket kan ge till exempel depression, sömnproblem och minskad koncentrationsförmåga som följd.

Ge din kropp den mat den behöver

Om din hjärna istället får vad den behöver ökar du chanserna för att du ska känna dej frisk och glad och må bra, vilket också betyder att du kan fatta bra beslut gällande dig själv och ditt liv. Bäst är givetvis att få de näring vi behöver direkt från kosten. Riktigt mat, helt enkelt. Samtidigt kan stress, p-piller, vissa mediciner, alkohol, vegetarisk och vegansk kost (som kan innehålla för lite protein om man inte är noggrann) öka behovet av vissa näringsämnen.

Att äta rätt och hälsosamt kräver ju också sin lilla planering, vilket vissa dagar är lättare sagt än gjort. På samma sätt som motion och vila bör vara en del av din dagliga rutin, bör även näringsrik kost vara det. Då flödar nämligen hormonproduktionen som den ska.

Vilken kurs ska jag välja?

Ulrika Davidssons kurser med kostschema och recept bygger på en lågkolhydratkost med goda och lättlagade recept. Alla recepten är kaloriberäknade då man äter olika kalorier varje dag för en hög förbränning. I kurserna ingår periodisk fasta planerat i kostschemat som, 16:8 och 5:2. Att använda sig av olika typer av fasta är ett bra verktyg för att förbättra sin hälsa och gå ner i vikt, men även för att behålla vikten.  Du kan också välja att avstå från fasta och äta fler kalorier dessa dagar.

Ulrika föreslår tre kurser nedan beroende på ditt behov. Coachning från Team Ulrika ingår i alla kurser och livesändningar i 3-stegsmetoden och 10-kilosklubben.

Något du undrar över? Välkommen att kontakta oss på info@ulrikadavidsson.se

 

 

Gör så här:

  • Lägg produkten i varukorgen
  • Lägg in rabattkoden noona25
  • Ange dina kontaktuppgifter
  • Genomför köpet
  • När vi mottar ditt köp kommer vi maila ut en bekräftelse med inloggningsuppgifter.
  • Glöm inte att gå med i den unika gruppen som du får tillgång till genom din bokning

Ulrikas recept passar alla som vill hitta en hälsosam livsstil som håller under lång tid. Maten fungerar fint även om du har familj med barn eller en partner som inte vill eller bör “följa en diet” då recepten enkelt kan anpassas genom att addera kolhydrater så som pasta/ris/bröd eller liknande.

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!