Kunskapsbanken

Läsarfrågor

I den här kategorin delar vi med oss av ett axplock av frågor som Ulrika får från följare och kunder. Här kan du hitta svar på allt ifrån olika kosthållningar, matlagningstips och hur du kommer igång med din hälsoresa. Har du frågor du vill få svar på? Maila oss på info@ulrikasdavidsson.se så kanske din fråga blir den nästa som publiceras här.

Kunskapsbanken
maghälsa

Tips för att förbättra maghälsan med vegetarisk kost och hälsosamma vanor

Att ha problem med magen är vanligt förekommande och kan ha många orsaker. Om du är noga med din hälsa och följer en vegetarisk kosthållning men ändå upplever problem med förstoppning och hård avföring kan det vara svårt att veta vad man ska göra. Här kommer några tips och riktlinjer för att förbättra din maghälsa genom att äta en hälsosam och balanserad vegetarisk kost samt genom att implementera några hälsosamma vanor i din vardag. Läs vidare för att få råd om vilka livsmedel du bör äta, vilka du bör undvika och vilka hälsosamma vanor som kan hjälpa dig att få i gång magen.

Läsarfrågor
Kunskapsbanken
alkohol viktresa

Så påverkar alkohol vikten – en guide för sommarsemestern

Vill du njuta av vin och andra drycker under semestern utan att sabotera din viktresa? Här kommer en guide för hur alkohol påverkar vikten och tips på hur du kan göra bra val under sommaren. Här ger Ulrika Davidsson tips på hur du kan njuta av ett glas vin utan att påverka vikten alltför mycket. Så förbered dig på semestervinet med denna guide!

Läsarfrågor
Kunskapsbanken
svullen mage

Så här blir du av med svullen mage under våren

Karin är inte ensam om att uppleva en svullen mage på våren. Ulrika Davidsson delar med sig av en hälsoplan för att få bukt med problemet. Genom att dra ner på socker, snabba kolhydrater, öka motionen och undvika sötade drycker kan du se resultat ganska snabbt. Läs vidare för att ta del av Ulrikas tips för att bli av med svullen mage.

Läsarfrågor
Kunskapsbanken
Kickstarta din sommar

Kickstarta din sommar med en hälsosam kost

Charlotte är inte ensam om att känna sig oförberedd inför sommaren. Men det finns fortfarande tid att ta tag i sin hälsa och skapa en hälsosam sommar. Ulrika Davidsson ger sex enkla steg för att snabbt bli av med bilringarna på magen. Följ råden och skapa den sommar du förtjänar!

Läsarfrågor
Kunskapsbanken
äta hälsosamt

Så äter du hälsosamt med dina nära och kära!

Ibland kan det vara svårt att få ens familj att vilja äta hälsosamt och det kan upplevas enkelt att göra en pasta, raggmunk eller blodpudding varje dag. För att skapa en varierad och hälsosam kost är det viktigt att planera och få din familj att testa nya hälsosamma middagsrecept. Skapa mer matglädje och hälsosamma vanor i livet!

Läsarfrågor
Kunskapsbanken
motionera dagligen

Motionera dagligen för att må bra i kroppen!

Din kropp mår bra av att motionera och det finns många hälsofördelar med att gå en promenad varje dag. Ibland kan det upplevas jobbigt att få in daglig motion som en rutin och här ger Ulrika dig några tips på hur du får in det som en rutin i din vardag.

Läsarfrågor
Kunskapsbanken
periodisk fasta

Allt om 16:8, 5:2 & 800 kalorier

I dag finns det flera olika typer av fasta såsom periodisk fasta, 16:8, 5:2 och 800 kalorier. Fasta kan ha positiva hälsoeffekter på hälsan och här går Ulrika igenom olika typer av fasta.

Läsarfrågor
Kunskapsbanken
släck törsten

Släck törsten

När det blir varmt ute är det härligt att släcka törsten med en god dricka. Många gånger är det just sockerdrickan som väljs före vatten i butiken. Här tipsar Ulrika om vad för drycker som är bättre än våra sockerdrickor ute i vårsolen!

Läsarfrågor
Kunskapsbanken
pasta ohälsosamt

Är pasta ohälsosamt eller nyttigt?

Att äta en god pasta till middag är något många uppskattar men kan vi göra det varje dag? Svaret här är ja! Många trivs bra i kroppen med att äta lågholhydratskost men pasta är inte ohälosamt. Pasta som råvara är inget du behöver utesluta helt ur din kost.

Läsarfrågor
« 12 »

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!