Kunskapsbanken

En hälsosam livsstil

Att hitta en en hälsosam livsstil är givetvis en väldigt individuellt. Oavsett hur just ditt mål och dina utmaningar ser ut är knepet att hitta en metod som gör att du kan behålla under lång tid. Genom att äta mat du tycker om, röra dig regelbundet och inte känna dig begränsad pga din kost brukar fler människor ha enklare att hitta en livsstil just de trivs med.

Kunskapsbanken

Mineraler och vitaminers betydelse för hormonell balans

Stöttande näringsämnen som vitaminer och mineraler har egna egenskaper och positiva effekter vid PMS- och klimakteriebesvär. De säkerställer och skyddar örter och andra näringsämnen som finns i mat och kosttillskott.

En hälsosam livsstil
Kosttillskott
Kunskapsbanken

Hur fungerar Humleextrakt för PMS?

PMS, eller premenstruellt syndrom, är något som många kvinnor upplever månatligen. De humörsvängningar, buksmärtor, svullnad och andra symtom kan vara riktigt påfrestande. Men visste du att det finns ett naturligt sätt att mildra dessa besvär? Humleextrakt har visat sig vara ett lovande tillskott för att hantera PMS och dess symtom.

En hälsosam livsstil
Kosttillskott
Kunskapsbanken

Probiotika – en naturlig lösning för en bättre känsla och maghälsa

Här kan du läsa mer om hur och varför probiotika fungerar och om Bacillus coagulans, mjölksyrabakterier (probiotika).

En hälsosam livsstil
Kosttillskott
Kunskapsbanken

Dong Quai – Naturens hemlighet för PMS

Dong Quai, även känd som “kvinnlig ginseng,” är en ört som har använts i traditionell kinesisk medicin i århundraden för att lindra kvinnliga hälsoproblem.

En hälsosam livsstil
Kosttillskott
Kunskapsbanken

Hur fungerar Sojaextrakt för Menopausen?

Sojaextrakt – naturlig lättnad för menopausens utmaningar. Menopausen eller klimakteriet är en övergångsperiod i en kvinnas liv som ofta åtföljs av en rad fysiska och hormonella förändringar. Många kvinnor söker naturliga sätt att lindra symtomen på menopausen, och sojaextrakt är en populär och vetenskapligt stödd lösning.

En hälsosam livsstil
Kosttillskott
Kunskapsbanken

Vinsten med grönsaker

Om du inte äter så mycket grönsaker, frukt och bär i dag har du gått miste om alla de nyttigheter som de innehåller. Dessutom är det troligt att i stället för ett nyttigt mellanmål väljer du bullar, kakor, choklad och godis vilket ger både fler kalorier och du får inte vinsten med vita – miner, mineraler och antioxidanter. Efter ett mellanmål med sötsaker så kommer snart hungern igen eftersom din blodsockerkurva påverkas negativt. Äter du frukt och grönt håller du dig mätt längre och får mer energi.

En hälsosam livsstil
Lågkolhydratkost
Vegetarisk
Kunskapsbanken

Rödklöver kan underlätta klimakteriebesvär

Rödklöver kan bidra till en naturlig lättnad av besvär under Menopausen. Menopausen är en naturlig övergång i en kvinnas liv, men de medföljande symtomen kan vara utmanande. En växt som har fått ökad uppmärksamhet som en naturlig lösning för att underlätta dessa symtom är rödklöver. Här är hur och varför rödklöver fungerar, med vetenskaplig grund.

En hälsosam livsstil
Kosttillskott
Kunskapsbanken

Påverka din maghälsa genom vad du äter

Har du funderat på vad du har för pH-värde i kroppen? Många i dag är försurade och det kan vara orsaken till att du har en dålig matsmältning, tarmbesvär, förstoppning, parasitsjukdomar, candida, övervikt eller är trött och energilös. Dessutom kan benskörhet kopplas till för lågt pH- värde samt såväl fibromyalgi och reumatiska sjukdomar.

En hälsosam livsstil
Kunskapsbanken

Enzymer – nyckeln till bättre maghälsa och effektivare matsmältning

Vi hör ofta att en balanserad kost är grunden till god hälsa. Men vad händer om din kropp inte kan absorbera alla de viktiga näringsämnena från maten du äter? Det är här enzymer kommer in i bilden. De är kroppens osynliga superhjältar som främjar maghälsa, matsmältning och näringsupptag. Låt oss utforska hur och varför de fungerar, med stöd från vetenskapliga dokument och studier.

En hälsosam livsstil
Kosttillskott

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!