Kunskapsbanken

Probiotika – en naturlig lösning för en bättre känsla och maghälsa

Probiotika (Bacillus coagulans) - för en hälsosam mage och en bättre matsmältning Har du någonsin undrat över hur viktig din maghälsa är för ditt välbefinnande? Här kan du läsa mer om hur och varför probiotika fungerar och om Bacillus coagulans, mjölksyrabakterier (probiotika) i form av Lactospore ®.

Probiotika (Bacillus coagulans) – för en hälsosam mage och en bättre matsmältning

Har du någonsin undrat över hur viktig din maghälsa är för ditt välbefinnande? Här kan du läsa mer om hur och varför probiotika fungerar och om Bacillus coagulans, mjölksyrabakterier (probiotika) i form av Lactospore ®.

Låt oss presentera Bacillus coagulans, en kraftfull, sporformad probiotisk stam som kan bidra till att förbättra din maghälsa, underlätta matsmältningen och optimera näringsupptaget.

Hur Fungerar Bacillus coagulans i magen?

Bacillus coagulans är en sporformad mjölksyrabakterie som är känd för sina positiva effekter på maghälsa och matsmältning. Här är några sätt på vilka Bacillus coagulans kan påverka din mage positivt:

 1. Balanserar tarmfloran: Bacillus coagulans hjälper till att återställa och upprätthålla en balanserad tarmflora genom att öka antalet nyttiga bakterier i magen. Detta är avgörande för en sund matsmältning.
 2. Förbättrad matsmältning: Genom att främja en sund tarmflora kan Bacillus coagulans hjälpa till att förbättra matsmältningen och minska risken för obehagliga symtom som gasbildning, uppblåsthet och buksmärtor.
 3. Optimerar näringsupptaget: En hälsosam tarmflora är nödvändig för att säkerställa att din kropp kan absorbera alla nödvändiga näringsämnen från den mat du äter. Bacillus coagulans kan stödja detta och optimera näringsupptaget.

Varför behöver du Bacillus coagulans?

Här är några sätt på vilka vetenskapen stödjer användningen av Bacillus coagulans:

 1. Vetenskapliga Studier: Talrika vetenskapliga studier har utforskat Bacillus coagulans och dess positiva effekter på maghälsa och matsmältning. Dessa studier har visat lovande resultat.
 2. För maghälsa: Genom att minska risken för gas, uppblåsthet och matsmältningsbesvär kan Bacillus coagulans förbättra din maghälsa och välbefinnande.
 3. Övergripande Hälsa: En sund mage är grundläggande för bättre övergripande hälsa. Med Bacillus coagulans kan du arbeta mot en balanserad maghälsa och stödja din totala kroppsliga välmående.

Bacillus coagulans är en naturlig och säker sporformad probiotisk stam som kan vara ett värdefullt komplement för din dagliga hälsa. Med Bacillus coagulans kan du ta kontroll över din maghälsa, matsmältning samt optimera näringsupptaget för att uppnå ett lyckligare och friskare liv.

Lactospore® – en sundare mage och för en bättre matsmältning

Har du någonsin tänkt på hur viktigt din maghälsa är för ditt övergripande välbefinnande? Låt oss introducera Lactospore® för dig, en imponerande probiotika* som kan förbättra din maghälsa, underlätta matsmältningen och maximera näringsupptaget. Här är hur och varför det fungerar, med stöd av vetenskapliga dokument och studier.

(*Probiotika beskrivs vanligtvis som levande mikroorganismer som, när de äts eller dricks i tillräckliga mängder, kan vara bra för hälsan. De vanligaste probiotiska mikroorganismerna är mjölksyrabakterier, inklusive bifidobakterier, som används antingen som kosttillskott eller är tillsatta i livsmedel. Begreppet probiotika omfattar inte starterkulturer. I en del produkter ingår dock probiotiska mikroorganismer som tillägg till starterkulturen för att ge en positiv hälsoeffekt.
Probiotiska mikroorganismer kan på olika sätt påverka de bakterier som redan finns i tarmen. De kan bland annat utsöndra olika ämnen eller tävla om plats och näringsämnen. Till skillnad från mikroorganismer som används för tillverkning av livsmedel är probiotiska mikroorganismer särskilt framtagna för att överleva miljön i magen och tarmen.
Probiotika och hälsa
Probiotiska mikroorganismer är av olika slag och de påverkar tarmfloran och tarmen på olika sätt. De kan därför ha olika hälsofrämjande effekt. Det betyder att en viss typ av probiotisk mikroorganism kan ha en viss typ av positiv effekt på hälsan, men det betyder inte att alla probiotiska mikroorganismer har samma effekt.
En del probiotiska mikroorganismer kan minska risken för vissa diarréåkommor hos barn och vuxna, och även korta ner sjukdomstidens längd. Vissa probiotiska mikroorganismer kan bidra till att återställa sammansättningen av tarmfloran efter en antibiotikakur eller annan tillfällig störning i tarmfloran hos i övrigt friska personer.
Det är däremot inte visat – går inte att säga – att probiotiska mikroorganismer kan förändra tarmflorans sammansättning hos friska vuxna personer vad gäller till exempel antalet arter av mikroorganismer. Det är inte heller visat att probiotiska mikroorganismer kan återställa en kraftigt störd tarmflora, till exempel hos personer med den inflammatoriska tarmsjukdomen ulcerös kolit eller med tarminfektion orsakad av bakterien Clostridium difficile).

Hur fungerar Lactospore® i magen?

Lactospore® är en av ingredienserna i Ulrika Davidssons kosttillskott EnzymPro.

Lactospore® är en probiotika som innehåller sporbildande mjölksyrabakterier, även kända som Bacillus coagulans. Dessa goda bakterier har en avgörande roll i att främja en sund mage och matsmältning. Här är några sätt på vilka Lactospore® påverkar din maghälsa:

 1. Balanserar tarmfloran: Lactospore® hjälper till att upprätthålla en balanserad tarmflora genom att öka antalet goda bakterier i magen. Detta är avgörande för en sund matsmältning och övergripande maghälsa.
 2. Förbättrad matsmältning: Genom att stödja tarmfloran kan Lactospore® hjälpa till att förbättra matsmältningen. Detta kan minska risken för obehag som gasbildning, uppblåsthet och buksmärtor.
 3. Maximerar näringsupptaget: En sund tarmflora är nödvändig för att säkerställa att din kropp kan absorbera alla nödvändiga näringsämnen från maten du äter. Lactospore® kan hjälpa till att maximera näringsupptaget.

Varför behöver du Lactospore®?

Här är några sätt på vilka vetenskapen stöder användningen av probiotika:

 1. Vetenskapliga studier: Många vetenskapliga studier har undersökt effekterna av Bacillus coagulans, den probiotiska bakterien i Lactospore®. Dessa studier har visat på positiva resultat för maghälsa och matsmältning.
 2. För maghälsa: Genom att minska risken för gas, uppblåsthet och matsmältningsbesvär kan Lactospore® öka din magkhälsa och välbefinnande.
 3. Övergripande hälsa: En sund mage är kopplad till en bättre övergripande hälsa. Med Lactospore® kan du uppnå en balanserad maghälsa och stödja ditt totala välmående.

Lactospore® är en naturlig och säker probiotika som kan vara ett värdefull tillskott för din dagliga hälsa. Med Lactospore® kan du ta kontroll över din maghälsa, matsmältning och maximera ditt näringsupptag för att uppnå ett lyckligare och friskare liv.

Lactospore® finns i Ulrika Davidssons kosttillskott EnzymPro.

Beställ Ulrikas kosttillskott här