Nu är sommarens ljumna kvällar snart slut med grill och rosé… Du har säkert provat igenom sommarens  glassnyheter och unnat dig både det ena och det andra. Känns det som att det dags för en Kickstart och motivera dig själv till en hälsosammare livsstil?

Det som är A och O för att lyckas är att ha en hög motivation och frågan är; hur skaffar du dig det? Jo, ha ett litet styrelsemöte med dig själv och fundera igenom vad du kan göra för att komma igång. Skriv ner vad du vill uppnå med din hälsa. Det kan t ex vara att bli: piggare, slankare, friskare eller kanske du bara är trött på att vara ohälsosam? Bestäm dig för en tidsbestämd period, ca 2 veckor som du är strikt och följer en plan som du har bestämt dig för. Utvärdera därefter om du känner någon skillnad och vad som fungerade bra och vad som var utmaningarna. Därefter kan du ta beslut om hur du ska gå vidare och göra din höst så hälsosam som du önskar.

Idag finns det många olika kostplaner att välja på och försök att lista ut vilken som kan passa dig bäst. Gillar du kött och såser kanske en LCHF kost eller Xtreme Keto kan passa dig men gillar du mer frukt och grönsaker kanske du ska prova en av mina vegetariska kurser?

En ny trend är ”Juicing” och det är ett snabbt och effektivt sätt att komma i gång med ett 3-5 dagars program efter sommaren. Det blir också mer och mer populärt att köra periodisk fasta och det är också ett sätt att komma i gång efter sommaren. Varför inte prova 5:2 dieten eller 16:8?


Här guidar jag dig till rätt kostplan för hösten:

Denna kostplan passar dig som älskar att äta rikligt med kött, fisk, fågel, skaldjur och inte är så angelägen av frukt, bröd, pasta mm. I denna kostplan baserar du kosten på fett och äter mycket smör, grädde, majonnäs, nötter, avokado och olja.

Denna kostplan är effektiv om du vill gå ner mycket i vikt och har ett stort sockersug.

Du väljer långsamma kolhydrater som quinoa, bönor och linser samt en del fullkorn som kolhydratskälla. Kostplanen består av animaliskt protein, mycket grönsaker och frukt men också rikligt av fett. Denna kostplan passar hela familjen och du som tränar mycket.

  • Detox – vegetariskt och raw food

För dig som vill få inspiration till att äta vegetariskt, så rena livsmedel som möjligt eller/och för dig som vill ha en utrensning. Denna kostplan passar dig som vill frossa i grönsaker, frukt och bär!

5:2 – Det finns många sätt att göra en periodisk fasta – 5:2 dieten där du äter vanlig mat och den kost du vill under veckans 5 dagar och under 2 dagar äter du under 500 kalorier som kvinna och 600 kalorier som man.

16:8 – Du hoppar över frukost och äter ditt första mål vid lunch, på så sätt får du en fasta på 16 timmar i rad, förslagsvis från klockan 20:00 på kvällen till 12:00 dagen efter.

Här ligger du på ett kaloriintag på 800 kcal under veckans 5 dagar och ökar något under helgerna. Recepten är med mindre fett än anda kurser jag har och mycket grönsaker, bär, frukt, fisk  och magert kött. Mycket bra för att få ett balanserat blodsocker och även gå ner i vikt.

Boosta dig med en 5 dagars rening där du, under 3 dagar, dricker näringsrika och utrensande juicer. Detta innebär att du trappar ner 1 dag före och 1 dag efter juicingen och då äter du soppor , smoothies och lättare mat. Att juica är ett bra sätt att bryta dåliga vanor och få ett snabbt resultat på vågen, måtten och dessutom rensa ut slaggprodukter och toxiner. Det går att likna med en städerska som kommer in och gör lite rent och fint. Känslan som infinner sig efter en 3-dagars juicing är härlig och det är en bra start för att fortsätta en hälsosam livsstil.

I alla mina kostscheman är grunden lågkolhydratkost och jag kombinerar det med periodisk fasta för att uppnå ett bättre viktminskningsresultat som många är intresserade av denna årstid. Jag tar fram många nya kostscheman med nya recept löpande och de mest populära just nu är 

BEACH 2020 och AFTER BEACH samt BIKINIDIETEN. De ger alla ett mycket bra resultat och finns i olika längder, 2 veckor, 3 veckor och 6 veckor!

 

Jag hoppas att du hittar motivation och en kurs som passar dig för att kicka igång denna nya, härliga säsong med!

Hälsningar

Ulrika