Tillbaka till menyerna

Camillas…

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1452 Kcal

    • Frukost - 259 Kcal

      Het kycklinggryta med gräddfil

    • Lunch - 254 Kcal

      Champinjonsoppa med grönsaker

    • Middag - 296 Kcal

      Krämig kycklingröra med ananas

    • Mellanmål - 234 Kcal

      Tomatsoppa med stekt chorizo

    • Dessert - 409 Kcal

      Torskgryta med tomater

  • Tisdag - 1656 Kcal

    • Frukost - 303 Kcal

      Kycklingfärsbiffar med vitlöksost

    • Lunch - 315 Kcal

      Ugnsbakad lax med citron

    • Middag - 286 Kcal

      Linssoppa med halloumi

    • Mellanmål - 521 Kcal

      Vegetarisk tomatpaj med pesto och fetaost

    • Dessert - 231 Kcal

      Kesolunch med tonfisk

  • Onsdag - 1493 Kcal

    • Frukost - 267 Kcal

      Havregrynsgröt med äpple

    • Lunch - 256 Kcal

      Fiskgratäng med pepparrotskeso

    • Middag - 366 Kcal

      Lax med parmesan

    • Mellanmål - 296 Kcal

      Champinjonomelett med rödlök

    • Dessert - 309 Kcal

      Jordgubbssmoothie

  • Torsdag - 1051 Kcal

    • Frukost - 228 Kcal

      Skinkröra med äpple

    • Lunch - 335 Kcal

      Räksallad med ägg och äpple

    • Middag - 84 Kcal

      Yoghurt med hallon

    • Mellanmål - 404 Kcal

      Äggröra med bacon

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 73.6 gram

Fett: 80.5 gram

Protein: 99.8 gram

Energi: 1412.9 kcal

  • Måndag frukost 259 Kcal

    Het kycklinggryta med gräddfil

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 259 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul lök
    • 1 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st squash
    • 1 msk olivolja
    • 1 tsk torkade örter
    • 1 msk sweet chilisås
    • 400 g krossade tomater
    • 100 g kalamataoliver

    Gör så här

    • Skiva kycklingfilén i skivor.
    • Strö på salt och peppar.
    • Strimla löken och finhacka vitlöken.
    • Skiva squash.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kycklingen runt om några minuter.
    • Strö på franska örter.
    • Lägg ner lök och vitlök och låt steka ytterligare någon minut.
    • Häll på chilisås och krossade tomater.
    • Låt koka på svag värme i ca 10 minuter.
    • Lägg ner squash och oliver.
    • Servera medgräddfil och färsk timjan.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul lök
    • 1 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st squash
    • 1 msk olivolja
    • 1 tsk torkade örter
    • 1 msk sweet chilisås
    • 400 g krossade tomater
    • 100 g kalamataoliver

    Måndag lunch 254 Kcal

    Champinjonsoppa med grönsaker

    Värmande soppa!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 254 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 100 g broccoli
    • 100 gram blomkål
    • 1 st morot
    • 10 st champinjoner
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 krm Srirachasås
    • 0.5 tsk flytande honung
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 5 dl vatten
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 msk färsk timjan

    Gör så här

    • Skala och hacka löken fint. Skala och riv vitlök. Skär broccoli och blomkål i mindre buketter. Skala och skär moroten i små bitar. Skär champinjonerna i bitar.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök, vitlök och grönsaker några minuter. Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda. Smula ner buljongtärningen. Tillsätt vatten och grädde. Koka ihop och smaka av med srirachasås och honung. Hacka 1 msk timjan fint och tillsätt. Låt sjuda 10 minuter.
    • Häll upp på tallrikar och garnera med timjan.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 100 g broccoli
    • 100 gram blomkål
    • 1 st morot
    • 10 st champinjoner
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 krm Srirachasås
    • 0.5 tsk flytande honung
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 5 dl vatten
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 msk färsk timjan

    Måndag middag 296 Kcal

    Krämig kycklingröra med ananas

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 296 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g kycklingklubbor
    • 1 dl majs
    • 0.5 st purjolök
    • 2 msk basilika
    • 0.25 st ananas
    • 6 msk keso
    • 0.5 msk malen curry
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 st salladsblad

    Gör så här

    • Skär kycklingen i mindre bitar och lägg i en skål.
    • Plocka undan lite strimlad purjolök och en basilikakvist till dekoration.
    • Skölj majs och blanda ner tillsammans med de andra ingredienserna.
    • Lägg upp på ett salladsblad och dekorera med purjolök och basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g kycklingklubbor
    • 1 dl majs
    • 0.5 st purjolök
    • 2 msk basilika
    • 0.25 st ananas
    • 6 msk keso
    • 0.5 msk malen curry
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 st salladsblad

    Måndag mellanmål 234 Kcal

    Tomatsoppa med stekt chorizo

    Önskar du ett vegetariskt alternativ? Isåfall kan du byta chorizo mot vegetarisk korv och hönsbuljong mot grönsaksbuljong!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 234 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 300 g krossade tomater
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 1 tsk flytande honung
    • 3 dl vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping för 2 portioner:
    • 100 g chorizo
    • 0.5 tsk olivolja
    • 1 kvist färsk rosmarin

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök. Hetta upp en kastrull med olja och bryn löken i några minuter.
    • Tillsätt tomater, örtagårdskrydda, buljongtärning, honung och vatten.
    • Låt koka upp och smaka av med salt och peppar.
    • Lägg soppan i en matberedare och mixa ihop eller använd en stavmixer.
    • Koka upp soppan igen och låt koka ihop 5 minuter. Späd med mer vatten om det behövs. Skär korven i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn korv runtom i några minuter.
    • Häll upp soppan i skålar och toppa med korv och färsk rosmarin.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 300 g krossade tomater
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 1 tsk flytande honung
    • 3 dl vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping för 2 portioner:
    • 100 g chorizo
    • 0.5 tsk olivolja
    • 1 kvist färsk rosmarin

    Måndag dessert 409 Kcal

    Torskgryta med tomater

    En varm gryta gjord på bland annat torskfilé, squash och tomater. Serveras som den är eller med råris!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 409 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.25 st squash
    • 3 styck tomat
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 1 tsk fiskfond
    • 0 salt och vitpeppar
    • 300 g torskfile
    • 10 st gröna oliver
    • 2 msk dill

    Gör så här

    • Skala och strimla lök och finhacka vitlök.
    • Skär squash i stavar och skiva tomater i klyftor.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök och vitlök.
    • Tillsätt vatten, grädde och fiskfond. Krydda med salt och peppar.
    • Skär torskfilé i lagom stora bitar och lägg i pannan.
    • Sjud på svag värme i cirka 5 minuter.
    • Tillsätt tomater, oliver och hackad dill och låt allt bli varmt.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.25 st squash
    • 3 styck tomat
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 1 tsk fiskfond
    • 0 salt och vitpeppar
    • 300 g torskfile
    • 10 st gröna oliver
    • 2 msk dill
  • Tisdag frukost 303 Kcal

    Kycklingfärsbiffar med vitlöksost

    Fantastiskt goda biffar gjort på kycklingsfärs och vitlöksost. Denna rätt blir lika god med nötfärs om du inte gillar kycklingfärs!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 303 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfärs
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g färskost med vitlök
    • 2 msk pinjenötter
    Tomatsallad
    • 0.5 st rödlök
    • 150 g körsbärstomater
    • 0.5 msk salladskrydda
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 msk balsamico
    Topping & tillbehör
    • 0.5 msk färsk timjan
    • 1 dl rucola

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Lägg kycklingfärs i en skål.
    • Skala och finhacka lök och riv vitlöken.
    • Blanda ner i färsen tillsammans med kryddor. Forma till 4 små biffar och tryck ner färskosten i mitten.
    • Lägg biffarna i en ugnsfast form och strö på pinjenötter.
    • Sätt in i ugnen i 15  minuter. Gör tomatsalladen genom att strimla rödlök och dela tomaterna.
    • Lägg i en skål och strö på salladskrydda.
    • Häll på olivolja och balsamico.
    • Strö på färsk timjan på biffarna och servera med tomatsallad och rucola.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfärs
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g färskost med vitlök
    • 2 msk pinjenötter
    Tomatsallad
    • 0.5 st rödlök
    • 150 g körsbärstomater
    • 0.5 msk salladskrydda
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 msk balsamico
    Topping & tillbehör
    • 0.5 msk färsk timjan
    • 1 dl rucola

    Tisdag lunch 315 Kcal

    Ugnsbakad lax med citron

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 315 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g laxfilé
    • 1 st citron
    • 1 msk olivolja
    • 0 nypa chiliflakes
    • 0 salt och citonpeppar
    • 0 msk gräslök

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175°C.
    • Lägg laxfilén i en ugnsfast form.
    • Pressa saften från ½ citron över laxen och ringla över olivolja.
    • Krydda med chiliflakes, salt och citronpeppar och ugnsbaka i mitten av ugnen i ca 30 minuter.
    • Garnera med resten av citronen och strö över färsk, hackad gräslök.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g laxfilé
    • 1 st citron
    • 1 msk olivolja
    • 0 nypa chiliflakes
    • 0 salt och citonpeppar
    • 0 msk gräslök

    Tisdag middag 286 Kcal

    Linssoppa med halloumi

    Gör en god linssoppa med smaker av curry, ingefära, kanel och kokosmjölk!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 286 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 3 tsk rapsolja
    • 3 tsk ingefära
    • 0.5 msk malen curry
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 4 dl vatten
    • 0.5 burk kokosmjölk
    • 1 msk sweet chilisås
    • 150 g röda linser
    • 1 st kanelstång
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Skala och skiva moroten.
    • Hetta upp en kastrull med olja och lägg ner lök, vitlök, morötter, ingefära och curry.
    • Låt steka någon minut.
    • Smula ner buljongtärningen och häll på vatten, kokosmjölk och sweet chilisås.
    • Häll i linser och lägg ner kanelstången.
    •  Koka på svag värme i 15 minuter.
    • Späd med mer vatten om det behövs.
    • Smaka av med salt och peppar.
    •  Mixa soppan slät och häll upp i skålar.
    •  Skiva osten och stek i lite olja.
    •  Fördela på soppan och dekorera med purjolök och skivad rödlök.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 3 tsk rapsolja
    • 3 tsk ingefära
    • 0.5 msk malen curry
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 4 dl vatten
    • 0.5 burk kokosmjölk
    • 1 msk sweet chilisås
    • 150 g röda linser
    • 1 st kanelstång
    • 0 salt och svartpeppar

    Tisdag mellanmål 521 Kcal

    Vegetarisk tomatpaj med pesto och fetaost

    En perfekt paj att servera på buffén eller frys in matlådor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 43 gram

    Protein: 14 gram

    Energi: 521 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajskal
    • 3 dl havremjöl
    • 100 g smör
    Fyllning
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 1 st rödlök
    • 300 g körsbärstomater
    • 1 kruka färsk basilika
    • 2 msk grön pesto
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 2 dl riven västerbottenost
    • 1 dl tärnad fetaost
    • 1 tsk rosépeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 150 grader.
    • Blanda ihop mjöl och smör till en pajdeg och tryck ut i en pajform ca 24 cm i diameter.
    • Nagga med en gaffel och förgrädda i ugnen i 10 minuter.
    • Höj temperaturen till 200 grader.
    • Skär paprika i mindre bitar.
    • Skala och skär löken i bitar och lägga alla grönsaker i pajformen.
    • Strö över hackad basilika och bred på pesto.
    • Vispa ihop ägg, grädde och ost i en skål och häll över pajen.
    • Strö över rosépeppar.
    • Sätt in i ugnen i ca 30 minuter.

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajskal
    • 3 dl havremjöl
    • 100 g smör
    Fyllning
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 1 st rödlök
    • 300 g körsbärstomater
    • 1 kruka färsk basilika
    • 2 msk grön pesto
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 2 dl riven västerbottenost
    • 1 dl tärnad fetaost
    • 1 tsk rosépeppar

    Tisdag dessert 231 Kcal

    Kesolunch med tonfisk

    Enkelt och snabbt för dagar när det är stressigt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 231 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g keso mexican salsa
    • 100 g tonfisk

    Gör så här

    • Blanda en burk keso med tonfisk och ät med grönsallad

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g keso mexican salsa
    • 100 g tonfisk
  • Onsdag frukost 267 Kcal

    Havregrynsgröt med äpple

    Snabb och smidig frukost som håller dig mätt länge!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 31 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 267 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl havregryn
    • 1 msk solrosfrön
    • 1 krm salt
    • 0.25 tsk malen kanel
    • 2 dl vatten
    Topping
    • 0.25 st rött äpple
    • 1 dl mjölk

    Gör så här

    • Lägg alla ingredienser i en kastrull och koka ihop i 2-3 minuter.
    • Lägg gröten i en skål och toppa med äpple och malen kanel.
    • Servera med valfri mjölk.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl havregryn
    • 1 msk solrosfrön
    • 1 krm salt
    • 0.25 tsk malen kanel
    • 2 dl vatten
    Topping
    • 0.25 st rött äpple
    • 1 dl mjölk

    Onsdag lunch 256 Kcal

    Fiskgratäng med pepparrotskeso

    Tips till helgens lunch eller middag har vi här. En smarrig fiskgratäng med pepparrotskeso. Servera denna måltid tillsammans med en grönsallad.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 256 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 800 g torskrygg
    • 1 st mini squash
    • 1 st morot
    • 0.5 st rött äpple
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 125 g keso
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 1 msk pepparrot
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Tina fisken.
    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär squash i slantar.
    • Skala och skär moroten i slantar.
    • Skär äpplet i tunna skivor.
    • Lägg squash, morötter och äpple i en ugnsfast form.
    • Häll på olja och strö på salt och peppar.
    • Fördela torskfiléerna på grönsakerna.
    • Blanda ihop keso, créme fraiche och pepparrot.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Fördela över fisken och strö på gräslök.
    • Sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
    • Servera med grönsallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 800 g torskrygg
    • 1 st mini squash
    • 1 st morot
    • 0.5 st rött äpple
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 125 g keso
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 1 msk pepparrot
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar

    Onsdag middag 366 Kcal

    Lax med parmesan

    Lax kan varieras på så många olika sätt – gör flera varianter och lägg i frysen! Variera med olika rotfrukter – passar till de flesta maträtter och är gott att värma dagen efter - sök på Rostade rotfrukter i Ulrikas Hälsobank för att se ett recept på gott tillbehör till laxen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 366 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 90 g soltorkade tomater i olja
    • 3 msk riven parmesanost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk pinjenötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 – 200 grader. Lägg laxskivorna i en ugnsform och skär ett snitt i varje filé.
    • Fördela soltorkade tomater och den rivna parmesanosten i snitten och krydda laxskivorna med salt och peppar. Strö över pinjenötter.
    • Ugnsstek fisken i cirka 20 minuter. Servera med en sallad eller ugnsrostade rotfrukter.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 90 g soltorkade tomater i olja
    • 3 msk riven parmesanost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk pinjenötter

    Onsdag mellanmål 296 Kcal

    Champinjonomelett med rödlök

    Den enkla och goda kombinationen som aldrig slår fel!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 296 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 st champinjoner
    • 0.25 st rödlök
    • 2 tsk smör
    • 0.5 msk färsk timjan
    • 1 dl alfalfagroddar

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg med salt och peppar i en bunke.
    • Skiva champinjoner och rödlök tunt.
    • Hetta upp en stekpanna med 1 tsk smör och bryn champinjoner och rödlök någon minut.
    • Strö på salt och peppar.
    • Lägg hälften av svampen och rödlöken på ett fat.
    • Lägg 1 tsk smör i stekpannan och häll ner äggsmeten och grädda omeletten på svag värme i några minuter.
    • Lägg upp på en tallrik och lägg över de resterande champinjonerna och rödlöken.
    • Dekorera med timjan och servera med alfa-alfagroddar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 st champinjoner
    • 0.25 st rödlök
    • 2 tsk smör
    • 0.5 msk färsk timjan
    • 1 dl alfalfagroddar

    Onsdag dessert 309 Kcal

    Jordgubbssmoothie

    Somrig smoothie som passar lika bra som frukost eller mellanmål!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 64 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 309 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl jordgubbar (frysta)
    • 100 g mango (fryst)
    • 0.5 st apelsin
    • 1 st banan
    • 1 dl naturell yoghurt

    Gör så här

    • Skala och skär apelsinen i bitar.
    • Lägg ner alla ingredienser i en blender och häll på yoghurt.
    • Mixa till en jämn smoothie.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl jordgubbar (frysta)
    • 100 g mango (fryst)
    • 0.5 st apelsin
    • 1 st banan
    • 1 dl naturell yoghurt
  • Torsdag frukost 228 Kcal

    Skinkröra med äpple

    Krämig skinkröra med äpple, broccoli och sallad. Superenkelt att röra ihop!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 228 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st äpple
    • 2 skivor skinka
    • 50 g broccoli
    • 50 g blomkålsbuketter
    • 0.5 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 0.5 msk sötstark senap
    • 0.5 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 2 st salladsblad
    • 0.25 st äpple
    • 1 skivor skinka

    Gör så här

    • Skär äppelhalvan i små tärningar.
    • Skär skinkan i små bitar.
    • Lägg alltsammans i bunke tillsammans med resten av ingredienserna.
    • Blanda försiktigt.
    • Lägg blandningen i en matlåda med lock  och komplettera med tillbehören: salladsblad, äppelskivor och skinka.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st äpple
    • 2 skivor skinka
    • 50 g broccoli
    • 50 g blomkålsbuketter
    • 0.5 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 0.5 msk sötstark senap
    • 0.5 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 2 st salladsblad
    • 0.25 st äpple
    • 1 skivor skinka

    Torsdag lunch 335 Kcal

    Räksallad med ägg och äpple

    En fantastiskt god räksallad som går snabbt att göra. Toppa med äpple eller varför inte granatäpplekärnor?

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 24 gram

    Energi: 335 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 5 dl blandsallad
    • 50 g sockerärtor
    • 0.25 st rödlök
    • 0.2 st gurka
    • 2 st ägg
    • 6 st cocktailtomat
    • 0.5 st äpple
    • 2 dl handskalade räkor i lag
    Dressing
    • 4 msk crème fraiche
    • 0.5 msk färsk dill
    • 0.25 st citron
    • 0.25 tsk paprikapulver
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 0 st dillkvistar
    • 0.25 st citron

    Gör så här

    • Börja med att koka äggen i vatten. Låt svalna och skala sedan äggen.
    • Lägg sallad på ett fat. Strimla sockerärtorna och rödlök.
    • Skär gurkan i avlånga stavar. Dela tomater och skiva äpple. Hacka äggen.
    • Fördela grönsakerna över salladen och lägg på hackat ägg och räkor.
    • Dekorera med skivat äpple, dillkvistar och citronklyftor.
    • Gör dressingen genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål och servera till salladen.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 5 dl blandsallad
    • 50 g sockerärtor
    • 0.25 st rödlök
    • 0.2 st gurka
    • 2 st ägg
    • 6 st cocktailtomat
    • 0.5 st äpple
    • 2 dl handskalade räkor i lag
    Dressing
    • 4 msk crème fraiche
    • 0.5 msk färsk dill
    • 0.25 st citron
    • 0.25 tsk paprikapulver
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 0 st dillkvistar
    • 0.25 st citron

    Torsdag middag 84 Kcal

    Yoghurt med hallon

    Hallon och yoghurt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 84 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt med smak av jordgubb 0%
    • 1 dl hallon

    Gör så här

    • Lägg yoghurt i en skål.
    • Toppa med hallon.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt med smak av jordgubb 0%
    • 1 dl hallon

    Torsdag mellanmål 404 Kcal

    Äggröra med bacon

    Vill du äta vegetariskt? Byt då ut bacon mot vegetariskt bacon som märket Hälsans kök säljer!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 404 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 40 g bacon
    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 1 st cocktailtomat

    Gör så här

    • Dela bacon och stek i en torr stekpanna. Lägg på ett hushållspapper.
    • Skölj stekpannan och lägg ner smör.
    • Knäck ägg i en bunke och blanda ner grädde, salt och peppar.
    • Häll ner blandningen i stekpannan och rör om hastigt i 20 sekunder.
    • Lägg upp äggröran på ett fat och servera med bacon och tomat.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 40 g bacon
    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 1 st cocktailtomat
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 600 g kycklingfilé
  • 200 g kycklingklubbor
  • 100 g chorizo
  • 300 g torskfile
  • 300 g kycklingfärs
  • 1200 g laxfilé
  • 9 st ägg
  • 100 g tonfisk
  • 800 g torskrygg
  • 3 skivor skinka
  • 2 dl handskalade räkor i lag
  • 40 g bacon
Frukt/grönt
  • 3 st gul lök
  • 3.5 st rödlök
  • 6 klyfta vitlök
  • 1.25 st squash
  • 150 g broccoli
  • 100 gram blomkål
  • 3 st morot
  • 15 st champinjoner
  • 0.5 st purjolök
  • 0.25 st ananas
  • 7 st salladsblad
  • 3 styck tomat
  • 450 g körsbärstomater
  • 1 dl rucola
  • 1.5 st citron
  • 3 tsk ingefära
  • 0.5 st röd paprika
  • 0.5 st gul paprika
  • 0.75 st rött äpple
  • 1 st mini squash
  • 1 dl alfalfagroddar
  • 1 dl jordgubbar (frysta)
  • 100 g mango (fryst)
  • 0.5 st apelsin
  • 1 st banan
  • 1.25 st äpple
  • 50 g blomkålsbuketter
  • 5 dl blandsallad
  • 50 g sockerärtor
  • 0.2 st gurka
  • 7 st cocktailtomat
  • 1 dl hallon
Torrvaror
  • 8 msk olivolja
  • 700 g krossade tomater
  • 1.5 tsk flytande honung
  • 1 dl majs
  • 4 msk pinjenötter
  • 3 tsk rapsolja
  • 0.5 burk kokosmjölk
  • 150 g röda linser
  • 3 dl havremjöl
  • 1 dl havregryn
  • 1 msk solrosfrön
Kryddor/smaksättare
  • 1 tsk torkade örter
  • 2 msk sweet chilisås
  • 2.5 tsk örtagårdskrydda
  • 0.5 krm Srirachasås
  • 2 tärning grönsaksbuljong
  • 1.5 msk färsk timjan
  • 2 msk basilika
  • 1 msk malen curry
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 1 kvist färsk rosmarin
  • 1 tsk fiskfond
  • 2 msk dill
  • 0.5 msk salladskrydda
  • 0.5 msk balsamico
  • chiliflakes
  • salt och citonpeppar
  • 1.5 msk gräslök
  • 1 st kanelstång
  • 1 kruka färsk basilika
  • 2 msk grön pesto
  • 1 tsk rosépeppar
  • 1 krm salt
  • 0.25 tsk malen kanel
  • 1 msk pepparrot
  • 0.5 msk sötstark senap
  • 0.5 msk färsk dill
  • 0.25 tsk paprikapulver
  • dillkvistar
Övrigt
  • 100 g kalamataoliver
  • 10 st gröna oliver
  • 90 g soltorkade tomater i olja
  • 0.5 msk majonnäs
Mejeri
  • 4.5 dl grädde
  • 131 msk keso
  • 75 g färskost med vitlök
  • 103 g smör
  • 2 dl riven västerbottenost
  • 1 dl tärnad fetaost
  • 100 g keso mexican salsa
  • 1 dl mjölk
  • 4.5 dl crème fraiche
  • 3 msk riven parmesanost
  • 1 dl naturell yoghurt
  • 1 msk gräddfil
  • 1 dl grekisk yoghurt med smak av jordgubb 0%

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!