Bjud dina nära och kära på en lyxig middag och servera kalops gjord på högrevskött som du serverar med blomkålsris och sallad till!
Gör så här
- Skär köttet i lagom stora grytbitar.
- Salta och peppra.
- Skär löken i mindre bitar och finhacka vitlöken.
- Bryn kött, lök och vitlök några min i smör i en stekpanna.
- Lägg över i en gryta.
- Tillsätt vinäger, soja, vin, fond, vatten, pepparkorn och lagerblad.
- Koka upp.
- Sänk sedan värmen och lägg på lock.
- Sjud grytan ca 1 1/2 tim tills köttet är genomkokt.
- Späd ev med vatten.
- Slanta morötterna och blanda ner 5 min före servering.
- Skär blomkål i buketter och lägg i en matberedare.
- Mixa till ett ris och lägg i en skål.
- Tillsätt olivolja, salt och svartpeppar.
- Skär rödbetor i mindre tärningar och blanda ner.
- Servera kalopsen med blomkålsriset, cornichons och lite grönsallad.