Tillaga en smakrika biffar gjorda på älgfärs med en gräddig champinjonsås och en bulgursallad till.
Gör så här
- Koka först bulgur enligt anvisningen på paketet, ca 10 min.
- Skala och skär morötter i tärningar och skär squash i tärningar.
- Finhacka rödlöken.
- Hetta upp en stekpanna med olja och bryn morötter, squash och lök några minuter.
- Blanda ner kokt bulgur, rosmarin, salt och peppar.
- Håll varmt.
- Skiva champinjoner.
- Skala och finhacka lök.
- Hetta upp en stekpanna med smör och bryn lök och champinjoner några minuter.
- Häll på soja och grädde.
- Smaka av med salt och peppar.
- Blanda älgfärs med bladpersilja, ost och ägg.
- Skala och riv lök fint och finhacka vitlök.
- Blanda ner i färsen tillsammans med salt och peppar.
- Forma till 4 biffar.
- Hetta upp en stekpanna med smör och bryn biffarna runt om i ca 3-4 minuter per sida.
- Slå på 1 del vatten och låt biffarna bli klara ytterligare 3-4 minuter.