En perfekt rätt att servera när ni är många vid middagsbordet!
Gör så här
- Skär sötpotatis i tärningar.
- Skala och skär löken i bitar.
- Skala och riv vitlök.
- Hetta upp en gryta med olivolja.
- Stek grytbitar tillsammans med sötpotatis, lök och vitlök.
- Salta och peppra.
- Tillsätt örtagårdskrydda, rödvin och vatten.
- Smula ner buljongtärningen.
- Tillsätt ketjap manis, lagerblad och kryddpepparkorn.
- Låt koka 1.5 timmar.
- Späd med vatten om det behövs.
- Riv blomkål på rivjärn till blomkålsris.
- Lägg blomkålsriset i en skål.
- Skala och strimla morot.
- Finhacka persilja.
- Blanda ner med blomkålen.
- Salta och peppra.
- Servera köttgrytan med blomkålsriset och inlagda rödbetor.
- Dekorera med persiljekvistar.