Tillbaka till menyerna

pajer

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 3472 Kcal

    • Frukost - 952 Kcal

      Tacopaj med tillbehör

    • Lunch - 731 Kcal

      Mandelpaj med fetaost och tomater

    • Middag - 584 Kcal

      Laxpaj med spenat

    • Mellanmål - 661 Kcal

      Små citronpajer

    • Dessert - 543 Kcal

      Päron och kolapaj med pekannötter

  • Tisdag - 2153 Kcal

    • Frukost - 189 Kcal

      Spenatpaj med keso och ägg

    • Lunch - 603 Kcal

      Glutenfri kantarellpaj med västerbottenost

    • Middag - 447 Kcal

      Kycklingpaj med curry

    • Mellanmål - 536 Kcal

      Små sötpotatis- och fetaostpajer

    • Dessert - 378 Kcal

      Rabarberpaj med jordgubbsmaräng

  • Onsdag - 2239 Kcal

    • Frukost - 642 Kcal

      Grönsakspaj med tomater

    • Lunch - 341 Kcal

      Paj med grönsaksrullar

    • Middag - 521 Kcal

      Vegetarisk tomatpaj med pesto och fetaost

    • Mellanmål - 324 Kcal

      Stor rabarberpaj med vaniljfluff

    • Dessert - 410 Kcal

      Smulpaj med blåbär

  • Torsdag - 2598 Kcal

    • Frukost - 549 Kcal

      Spenatpaj med fetaost

    • Lunch - 910 Kcal

      Färsk tomatpaj med pesto

    • Middag - 625 Kcal

      Lax- och skaldjurspaj med ägghack

    • Mellanmål - 227 Kcal

       Öppen skaldjurspaj

    • Dessert - 287 Kcal

      Raw grekisk sommarpaj

  • Fredag - 2666 Kcal

    • Frukost - 404 Kcal

      Getostpaj med fikon, spenat och valnötter

    • Lunch - 453 Kcal

      Raw plommonpaj

    • Middag - 578 Kcal

      Päronpaj med mandel

    • Mellanmål - 411 Kcal

      Smulpaj med äpple och kanel

    • Dessert - 821 Kcal

      Mandelpaj med grädde och frukt

  • Lördag - 1968 Kcal

    • Frukost - 777 Kcal

      Omelettrulle med ost och salami

    • Lunch - 510 Kcal

      Korvomelett

    • Middag - 359 Kcal

      Ugnsomelett på franskt vis

    • Mellanmål

    • Dessert - 322 Kcal

      Granolapaj med äpple och kanel

  • Söndag - 3475 Kcal

    • Frukost - 526 Kcal

      Omelett med brie och physalisfrukt

    • Lunch - 1285 Kcal

      Omelettwrap med kycklingröra

    • Middag - 558 Kcal

      Omelettwrap med tonfiskröra

    • Mellanmål - 480 Kcal

      Omelett med feta och grapefrukt

    • Dessert - 627 Kcal

      Västerbottenomelett med mortadella

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 96.7 gram

Fett: 201.8 gram

Protein: 106.3 gram

Energi: 2652.9 kcal

  • Måndag frukost 952 Kcal

    Tacopaj med tillbehör

    Krämig paj med tacosmak och en hel del goda tillbehör! Servera på tacofredagen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 39 gram

    Fett: 72 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 952 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
    Fyllning
    • 0.5 msk smör
    • 500 g nötfärs
    • 1 st gul lök
    • 1 påse tacokrydda
    • 0.5 dl vatten
    • 2 st ägg
    • 3 dl crème fraiche
    • 0.5 dl majonnäs
    • 2 msk taco salsa Santa Maria
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl riven ost
    Tillbehör
    • 0 basilika
    • 0.5 st röd paprika
    • 5 msk gräddfil
    • 100 g grönsallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Lägg pajdegen i en pajform med avtagbar kan.
    • Sätt in i ugnen i 10 minuter.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn färsen i några minuter.
    • Skala och finhacka löken och låt steka med färsen.
    • Strö på tacokrydda och häll på vatten.
    • Låt koka några minuter och fördela färsen i pajformen.
    • Blanda ägg, créme fraiche, majonnäs, taco tomatsalsa, salt och peppar.
    • Häll över formen och toppa med riven ost.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Servera med hackad paprika, basilika och en klick gräddfil.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
    Fyllning
    • 0.5 msk smör
    • 500 g nötfärs
    • 1 st gul lök
    • 1 påse tacokrydda
    • 0.5 dl vatten
    • 2 st ägg
    • 3 dl crème fraiche
    • 0.5 dl majonnäs
    • 2 msk taco salsa Santa Maria
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl riven ost
    Tillbehör
    • 0 basilika
    • 0.5 st röd paprika
    • 5 msk gräddfil
    • 100 g grönsallad

    Måndag lunch 731 Kcal

    Mandelpaj med fetaost och tomater

    En härlig paj som går bra att äta kall vid en picknick eller precis nygräddad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 67 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 731 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Pajskal
    • 100 g smör
    • 2 dl mandelmjöl
    • 2 msk fiberhusk
    • 0 salt och svartpeppar
    Fyllning
    • 100 g bladspenat
    • 100 g soltorkade tomater i olja
    • 1 kruka färsk basilika
    • 200 g fetaost
    • 0.5 msk sesamfrön
    • 150 g färgglada tomater
    • 2 st ägg
    • 1 dl grädde
    • 1 dl mjölk
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda ingredienserna till pajskalet och låt degen vila i kylskåp cirka 15 minuter.
    • Tryck ut degen i en ugnsform och förgrädda pajskalet i cirka 10 minuter.
    • Lägg spenaten i pajskalet.
    • Toppa med soltorkade tomater, hackad basilika (spara lite till garnering) och fetaost.
    • Strö på sesamfrön och fördela tomaterna över.
    • Blanda ägg, grädde, mjölk, salt och svartpeppar och häll över pajen.
    • Grädda i mitten av ugnen tills osten fått fin färg i cirka 25 minuter.
    • Garnera med basilikablad.

    Ingredienser

    4 portioner

    Pajskal
    • 100 g smör
    • 2 dl mandelmjöl
    • 2 msk fiberhusk
    • 0 salt och svartpeppar
    Fyllning
    • 100 g bladspenat
    • 100 g soltorkade tomater i olja
    • 1 kruka färsk basilika
    • 200 g fetaost
    • 0.5 msk sesamfrön
    • 150 g färgglada tomater
    • 2 st ägg
    • 1 dl grädde
    • 1 dl mjölk
    • 0 salt och svartpeppar

    Måndag middag 584 Kcal

    Laxpaj med spenat

    En god paj som passar bra när ni är många runt middagsbordet eller som matlåda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 38 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 584 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 paket kikärtor
    • 20 g smör
    • 1 msk bovetemjöl
    • 1 msk havremjöl
    • 0.5 tsk salt
    • 0.25 st purjolök
    • 30 g spenat
    • 300 g varmrökt lax
    • 150 g pepparrotsost
    • 3 st ägg
    • 1 dl grädde
    • 125 g mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 8 dl blandsallad

    Gör så här

    • Häll av och skölj kikärtorna.
    • Lägg i en matberedare och tillsätt smör, mjölsorterna och salt.
    • Mixa till en jämn deg och tryck ut degen i en liten pajform, ca 20 cm i diameter.
    • Ställ kallt i kylen 30 minuter.
    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Förgrädda pajen i 10 minuter.
    • Strimla purjolöken.
    • Lägg purjolök, spenat, lax i pajformen.
    • Fördela pepparrotsosten över.
    • Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, salt och svartpeppar i en skål.
    • Häll över blandningen och smula över mozzarella.
    • Sätt in i ugnen i ca 25 minuter.
    • Servera med en grönsallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 paket kikärtor
    • 20 g smör
    • 1 msk bovetemjöl
    • 1 msk havremjöl
    • 0.5 tsk salt
    • 0.25 st purjolök
    • 30 g spenat
    • 300 g varmrökt lax
    • 150 g pepparrotsost
    • 3 st ägg
    • 1 dl grädde
    • 125 g mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 8 dl blandsallad

    Måndag mellanmål 661 Kcal

    Små citronpajer

    Dessa små pajer är inte bara goda utan också mättande. Passar som en dessert efter en lättare varmrätt eller som ett litet mellanmål.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 34 gram

    Fett: 50 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 661 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 75 g mandel
    • 75 gram hasselnötter
    • 100 g torkade aprikoser
    • 1 st ägg
    • 2 st äggvitor
    Fyllning
    • 2 st citron
    • 3 msk agavesirap
    • 250 g mascarponeost
    • 1 st ägg
    • 2 st äggula

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175?°C
    • Mixa mandel och hasselnötter med aprikoser till en grynig massa och lägg i en bunke.
    • Rör ner ägg och ägg- vitor (spara äggulorna). 
    • Tryck ut nöt- och äggmassan i 4 smorda portionsformar.
    • Grädda i nedre delen av ugnen i 10–15 minuter.
    • Låt kallna.
    • Tvätta citronerna och riv skalet fint.
    • Lägg skalet i en skål och pressa i saften från båda citronerna. 
    • Blanda ner resten av ingredienserna till fyllningen och rör om ordentligt.
    • Fördela fyllningen i formarna och grädda i mitten av ugnen i 25 minuter. 

    Ingredienser

    4 portioner

    • 75 g mandel
    • 75 gram hasselnötter
    • 100 g torkade aprikoser
    • 1 st ägg
    • 2 st äggvitor
    Fyllning
    • 2 st citron
    • 3 msk agavesirap
    • 250 g mascarponeost
    • 1 st ägg
    • 2 st äggula

    Måndag dessert 543 Kcal

    Päron och kolapaj med pekannötter

    Servera denna päron och kolapaj till fikat, en härlig topping med pekannötter har den också!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 44 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 543 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    Botten
    • 200 g smör
    • 0.5 dl flytande honung
    • 2 dl kokosmjöl
    • 2 dl hasselnötsmjöl
    • 0.5 dl flytande honung
    • 1.5 tsk bakpulver
    • 3 st ägg
    Fyllning och topping
    • 2 st päron
    • 100 gram pekannötter
    • 1 msk smör
    • 2 tsk kokossocker
    • 1 msk flytande honung

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Smält smöret i en kastrull och blanda ner kokosmjöl, hasselnötsmjöl, honung och bakpulver.
    • Knäck ner ägg och blanda runt till en jämn smet.
    • Klä en springform, 25-30 cm i diameter med bakplåtspapper och smörj pappret på kanterna med smör.
    • Häll ner smeten i formen.
    • Skär tunna skivor av ett päron på längden och stick ner ut med kanten i formen.
    • Skär ett päron i tärningar och stek i smör med pekannötter, kokossocker och flytande honung.
    • Bred över blandningen på pajen.
    • Grädda mitt i ugnen cirka 20 min.

    Ingredienser

    8 portioner

    Botten
    • 200 g smör
    • 0.5 dl flytande honung
    • 2 dl kokosmjöl
    • 2 dl hasselnötsmjöl
    • 0.5 dl flytande honung
    • 1.5 tsk bakpulver
    • 3 st ägg
    Fyllning och topping
    • 2 st päron
    • 100 gram pekannötter
    • 1 msk smör
    • 2 tsk kokossocker
    • 1 msk flytande honung
  • Tisdag frukost 189 Kcal

    Spenatpaj med keso och ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 189 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 rulle smördeg
    • 1.5 st gul lök
    • 600 g frusen spenat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 klyfta vitlök
    • 250 g keso
    • 4 st ägg
    • 0 msk persilja

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 150 grader.
    • Lägg smördegen i en pajform med en avtagbar kant.
    • Förgrädda i ugnen i ca 10 minuter.
    • Ta ut pajen och höj värmen till 200 grader.
    •  Skala och finhacka lök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök och den frusna spenaten i ca 5 minuter.
    • Strö på salt och peppar.
    •  Skala och riv vitlöksklyftan och lägg i en skål.
    • Blanda ner keso, salt och peppar.
    • Fördela spenaten i pajskalet och lägg på kesoblandningen.
    • Knäck äggen över och strö på salt och svartpeppar.
    • Sätt in i ugnen i ca 25 minuter.
    • Toppa med hackad persilja och servera med en grönsallad.
    • Spara portionsbitar i frysen.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 rulle smördeg
    • 1.5 st gul lök
    • 600 g frusen spenat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 klyfta vitlök
    • 250 g keso
    • 4 st ägg
    • 0 msk persilja

    Tisdag lunch 603 Kcal

    Glutenfri kantarellpaj med västerbottenost

    Gör en härlig paj och servera till hela familjen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 30 gram

    Fett: 44 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 603 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 250 g smördeg glutenfri
    Fyllning
    • 400 g trattkantareller
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 10 cm purjolök
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 2 dl riven västerbottenost

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 150 grader. Rulla ut pajdegen i en pajform ca: 24 cm i diameter. Nagga med en gaffel och förgrädda i ugnen i 10 minuter. Höj temperaturen till 200 grader.
    • Rensa svampen. Skala och skär löken i mindre och finhacka vitlöken. Hetta upp en stekpanna med smör och lägg först ner svampen och låt steka 5 minuter.
    • Tillsätt lök och vitlök och krydda. Strimla purjolök och blanda ner. Fördela svampblandningen i pajformen och strö över ost. Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar i en skål och häll över pajen.
    • Sätt in i ugnen i ca 30 minuter

    Ingredienser

    4 portioner

    • 250 g smördeg glutenfri
    Fyllning
    • 400 g trattkantareller
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 10 cm purjolök
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 2 dl riven västerbottenost

    Tisdag middag 447 Kcal

    Kycklingpaj med curry

    Gott och räcker till många!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 447 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajskal
    • 2 dl mjöl av bovete
    • 3.5 msk psylliumhusk
    • 100 g smör
    • 0.2 tsk salt
    Fyllning
    • 1 st hel kyckling
    • 10 cm purjolök
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 100 g vatten
    • 0.5 tsk salt
    • 0.2 tsk svartpeppar
    • 0.5 msk malen curry
    • 2 dl riven ost
    • 2.5 msk pinjenötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Mät upp mjölet och lägg i smöret.
    • Arbeta snabbt ihop degen och kläm ut den i en pajform.
    • Pricka skalet med en gaffel och ställ in i frysen i 20 minuter.
    • Förgrädda pajskalet i 10 minuter.
    • Bena ur kycklingen och lägg i pajskalet.
    • Strimla purjolök och lägg över kycklingen.
    • Vispa ägg, grädde, vatten, ost, salt, peppar och curry i en skål och häll i pajskalet.
    • Strö över pinjenötter och grädda i mitten av ugnen i ca: 20 – 25 minuter.
    • Servera med grönsallad gjord på färsk spenat, gurka, paprika och alfaalfagroddar med 1 msk olivolja + ½ msk balsamvinäger.
    • Servera direkt.

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajskal
    • 2 dl mjöl av bovete
    • 3.5 msk psylliumhusk
    • 100 g smör
    • 0.2 tsk salt
    Fyllning
    • 1 st hel kyckling
    • 10 cm purjolök
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 100 g vatten
    • 0.5 tsk salt
    • 0.2 tsk svartpeppar
    • 0.5 msk malen curry
    • 2 dl riven ost
    • 2.5 msk pinjenötter

    Tisdag mellanmål 536 Kcal

    Små sötpotatis- och fetaostpajer

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 42 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 536 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajdeg
    • 2 dl bovetemjöl
    • 1 dl mandelmjöl
    • 2 msk psylliumhusk
    • 100 g smör
    • 0 krm salt
    Fyllning
    • 2 st liten sötpotatis
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 krm salt
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 g spenat
    • 2 st ägg
    • 1 dl grädde
    • 1 dl vatten
    • 150 g fetaost
    • 2 msk pumpakärnor

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200°C.
    • Nyp ihop ingredienserna till pajdegen och forma till en deg.
    • Ställ degen kallt och låt vila ca 15 minuter.
    • Skala sötpotatisen och skiva den.
    • Fördela på en bakplåtsklädd plåt och ringla över olivolja och strö över salt och örtagårdskrydda.
    • Rosta i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
    • Tryck under tiden ut degen i sex stora muffinsformar och grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter och låt sedan svalna.
    • Fördela rostad sötpotatis i botten på de små pajerna.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och skala och finhacka vitlök.
    • Fräs vitlök och spenat några minuter och fördela på sötpotatisen.
    • Vispa ihop ägg, grädde och vatten med lite salt och peppar och häll på de små pajerna.
    • Toppa med smulad fetaost och pumpafrön och grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills äggstanningen stelnat.

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajdeg
    • 2 dl bovetemjöl
    • 1 dl mandelmjöl
    • 2 msk psylliumhusk
    • 100 g smör
    • 0 krm salt
    Fyllning
    • 2 st liten sötpotatis
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 krm salt
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 g spenat
    • 2 st ägg
    • 1 dl grädde
    • 1 dl vatten
    • 150 g fetaost
    • 2 msk pumpakärnor

    Tisdag dessert 378 Kcal

    Rabarberpaj med jordgubbsmaräng

    Baka en härlig, somrig rabarberpaj med en fluffig jordgubbsmaräng topping!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 378 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Pajskalet
    • 50 g smör
    • 2 dl mandelmjöl
    • 1 dl rismjöl
    • 0.5 tsk bakpulver
    • 1 krm salt
    • 2 tsk vatten
    • 1 st ägg
    Rabarberfyllning
    • 3 st rabarberstänger
    • 100 gram hallon
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 4 tsk kokossocker
    • 1 msk vatten
    Jordgubbsmaräng
    • 2 st äggvitor
    • 0.5 msk citronsaft
    • 1 dl sukrin melis
    • 0.5 dl mandelsplitter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Tärna smöret och lägg i en bunke.
    • Blanda ner alla ingredienser till pajskalen och forma till en jämn deg.
    •  Tryck ut degen i pajformerna med avtagbar kant (12 cm) och ställ in i frysen 15 minuter.
    • Förgrädda pajerna i 10 minuter.

     

    • Skiva rabarber i tunna skivor och lägg bitarna i en kastrull och tillsätt hallon, vaniljpulver, kokossocker samt vatten.
    • Koka upp till en puré.
    • Ta ut pajskalet och sänk ugnsvärmen till 125 grader.
    • Häll ner rabarberfyllningen i pajskalet och sätt in i ugnen i 30 minuter.
    • Låt svalna.
    • Höj temperaturen på ugnen till 250 grader.
    • Vispa upp äggvita, citronjuice och 1/3 av sukrin till en fast maräng.
    • Tillsätt resten av sukrin tillsammans med de mosade jordgubbarna.
    • Lägg ner marängen i en spritspåse och klicka ut på pajerna.
    • Toppa med mandelsplitter.
    • Sätt in pajerna i ugnen ca 5 minuter eller tills den har fått fin färg.

    Ingredienser

    4 portioner

    Pajskalet
    • 50 g smör
    • 2 dl mandelmjöl
    • 1 dl rismjöl
    • 0.5 tsk bakpulver
    • 1 krm salt
    • 2 tsk vatten
    • 1 st ägg
    Rabarberfyllning
    • 3 st rabarberstänger
    • 100 gram hallon
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 4 tsk kokossocker
    • 1 msk vatten
    Jordgubbsmaräng
    • 2 st äggvitor
    • 0.5 msk citronsaft
    • 1 dl sukrin melis
    • 0.5 dl mandelsplitter
  • Onsdag frukost 642 Kcal

    Grönsakspaj med tomater

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 55 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 642 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajdeg
    • 150 g smör
    • 1 dl mandelmjöl
    • 1 dl sojamjöl
    • 1 dl majsmjöl
    Fyllning
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st rödlök
    • 0.5 st fänkål
    • 1 st grön paprika
    • 1 st röd paprika
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 msk grön pesto
    • 150 g cocktailtomater
    • 200 g chevreost
    • 3 st ägg
    • 2 dl havregrädde
    • 2 msk pinjenötter
    • 0.1 kruka färsk basilika

    Gör så här

    • Blanda alla ingredienser till pajdegen i en skål.
    • Tryck ut degen i en pajform och ställ in i frysen i 15 minuter.
    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skala och hacka vitlök och rödlök.
    • Skiva fänkål och paprika tunt.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn vitlök, lök, fänkål och paprika några minuter.
    • Strö på salt och peppar.
    • Tillsätt pesto och blanda om.
    • Förgrädda pajen i 10 minuter och lägg grönsaksfyllningen i pajen.
    • Lägg på tomaterna och osten.
    • Vispa ägg i en skål och blanda ner grädde, salt och peppar.
    • Häll äggsmeten över pajen och grädda i 25 minuter i ugnen.
    • Strö på pinjenötter och dekorera med färsk basilika.

     

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajdeg
    • 150 g smör
    • 1 dl mandelmjöl
    • 1 dl sojamjöl
    • 1 dl majsmjöl
    Fyllning
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st rödlök
    • 0.5 st fänkål
    • 1 st grön paprika
    • 1 st röd paprika
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 msk grön pesto
    • 150 g cocktailtomater
    • 200 g chevreost
    • 3 st ägg
    • 2 dl havregrädde
    • 2 msk pinjenötter
    • 0.1 kruka färsk basilika

    Onsdag lunch 341 Kcal

    Paj med grönsaksrullar

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 341 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    Pajskal
    • 150 g smör
    • 2 dl havremjöl
    • 1.5 dl bovetemjöl
    • 2 krm salt
    Innehåll
    • 2 st ägg
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 2 dl riven västerbottenost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 800 g morötter i olika färger
    • 1 st squash

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda ihop mjöl och smör till en pajdeg, ställ den i kylen i c:a 30 minuter.
    • Tryck ut degen i en pajform och ställ in i frysen i ytterligare 30 minuter.
    • Nagga med en gaffel och förgrädda i ugnen i 10 minuter.
    • Blanda ihop ägg, creme fraiche, västerbottenost, salt, peppar och örtagårdskrydda i en skål.
    • Skala morötterna.
    • Skär tunna skivor av grönsakerna med hjälp av en osthyvel eller en mandolin.
    • Häll äggsmeten i formen, rulla ihop grönsakerna till rullar och stick ner i smeten.
    • Grädda i ugnen i 20 minuter.

    Ingredienser

    8 portioner

    Pajskal
    • 150 g smör
    • 2 dl havremjöl
    • 1.5 dl bovetemjöl
    • 2 krm salt
    Innehåll
    • 2 st ägg
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 2 dl riven västerbottenost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 800 g morötter i olika färger
    • 1 st squash

    Onsdag middag 521 Kcal

    Vegetarisk tomatpaj med pesto och fetaost

    En perfekt paj att servera på buffén eller frys in matlådor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 43 gram

    Protein: 14 gram

    Energi: 521 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajskal
    • 3 dl havremjöl
    • 100 g smör
    Fyllning
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 1 st rödlök
    • 300 g körsbärstomater
    • 1 kruka färsk basilika
    • 2 msk grön pesto
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 2 dl riven västerbottenost
    • 1 dl tärnad fetaost
    • 1 tsk rosépeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 150 grader.
    • Blanda ihop mjöl och smör till en pajdeg och tryck ut i en pajform ca 24 cm i diameter.
    • Nagga med en gaffel och förgrädda i ugnen i 10 minuter.
    • Höj temperaturen till 200 grader.
    • Skär paprika i mindre bitar.
    • Skala och skär löken i bitar och lägga alla grönsaker i pajformen.
    • Strö över hackad basilika och bred på pesto.
    • Vispa ihop ägg, grädde och ost i en skål och häll över pajen.
    • Strö över rosépeppar.
    • Sätt in i ugnen i ca 30 minuter.

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajskal
    • 3 dl havremjöl
    • 100 g smör
    Fyllning
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 1 st rödlök
    • 300 g körsbärstomater
    • 1 kruka färsk basilika
    • 2 msk grön pesto
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 2 dl riven västerbottenost
    • 1 dl tärnad fetaost
    • 1 tsk rosépeppar

    Onsdag mellanmål 324 Kcal

    Stor rabarberpaj med vaniljfluff

    En somrig dessertpaj med smak av rabarber toppad med vaniljfluff! Om du vill göra pajen glutenfri så är det bara att byta ut till glutenfritt havregryn.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 324 kcal

    Ingredienser

    10 portioner

    • 8 st rabarberstänger
    • 0.5 dl sukrin gold
    • 2 msk potatismjöl
    • 20 g smör
    • 1.5 dl sukrin gold
    • 4 st ägg
    • 2 dl mandelmjöl
    • 2 dl kokosmjöl
    • 1 dl havregryn
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 tsk vaniljpulver
    Vaniljfluff
    • 0.5 dl stevia strö
    • 1 dl vispgrädde
    • 1 st vaniljstång
    • 2 st äggula
    • 0.5 dl crème fraiche

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200°.
    • Skala rabarbern om den är grov och skär den sedan i tunna skivor.
    • Blanda skivorna med sukrin och potatismjöl i en skål.
    • Smält smöret i en kastrull och ta av från värmen.
    • Blanda ner ägg, mjöl, havregryn, solroskärnor och vaniljpulver.
    • Tryck ut hälften av smeten i en pajform.
    • Häll av vätskan som bildats i skålen och lägg rabarberskivorna i formen.
    • Fördela ut resten av smeten ovanpå och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 30 minuter.
    • Servera med vaniljfluff, se recept nedan

     

    • Koka upp stevia strö och grädde i en kastrull.
    • Dela vaniljstången, skrapa ur fröna med en kniv och lägg dem och stången i kastrullen.
    • Låt koka  i någon minut.
    • Ställ åt sidan och låt svalna.
    • Rör i crème fraiche och eventuellt lite mer stevia.
    • Förvara kallt fram till servering

    Ingredienser

    10 portioner

    • 8 st rabarberstänger
    • 0.5 dl sukrin gold
    • 2 msk potatismjöl
    • 20 g smör
    • 1.5 dl sukrin gold
    • 4 st ägg
    • 2 dl mandelmjöl
    • 2 dl kokosmjöl
    • 1 dl havregryn
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 tsk vaniljpulver
    Vaniljfluff
    • 0.5 dl stevia strö
    • 1 dl vispgrädde
    • 1 st vaniljstång
    • 2 st äggula
    • 0.5 dl crème fraiche

    Onsdag dessert 410 Kcal

    Smulpaj med blåbär

    En klassik smulpaj serveras med vanilj kesella!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 29 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 410 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 5 dl blåbär (frysta)
    • 2 msk potatismjöl
    • 150 g smör
    • 2 dl rismjöl
    • 1 dl mandelmjöl
    • 1 dl sukrin melis
    Tillbehör
    • 1 burk kesella vanilj

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 200 grader. Lägg blåbär i en pajform och blanda ner potatismjöl.
    • Blanda ihop smör, mjöl och sukrin i en skål eller i en matberedare. Fördela smuldegen över blåbären och sätt in i mitten på ugnen i cirka 20 min.
    • Servera med en klick vaniljkesella.

    Ingredienser

    6 portioner

    • 5 dl blåbär (frysta)
    • 2 msk potatismjöl
    • 150 g smör
    • 2 dl rismjöl
    • 1 dl mandelmjöl
    • 1 dl sukrin melis
    Tillbehör
    • 1 burk kesella vanilj
  • Torsdag frukost 549 Kcal

    Spenatpaj med fetaost

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 46 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 549 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    Innehåll
    • 150 g smör
    • 20 msk bovetemjöl
    • 0.2 tsk salt
    • 0
    Fyllning
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st rödlök
    • 0.5 st squash
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g bladspenat
    • 250 g champinjon
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g fetaost
    • 0 st granatäpple

    Gör så här

    • Blanda ihop ingredienserna till pajdegen och ställ kallt i ca 30 minuter.
    • Tryck ut degen i en pajform med avtagbar kant.
    • Sätt ugnen på 175 grader och förgrädda pajskalet i 10 minuter.
    • Skala och finhacka lök och skiva squash.
    • Hetta upp en stekpanna och bryn grönsakerna några minuter.
    • Tillsätt spenat och lägg blandningen i pajformen.
    • Skriva champinjoner och lägg på pajen.
    • Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar.
    • Häll äggstanningen över pajen och smula över fetaost.
    • Höj temperaturen till 200 grader och ställ in i ugnen i 25-30 minuter eller tills äggstanningen har stelnat.
    •  Toppa med granatäpplekärnor och servera med sallad.

    Ingredienser

    6 portioner

    Innehåll
    • 150 g smör
    • 20 msk bovetemjöl
    • 0.2 tsk salt
    • 0
    Fyllning
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st rödlök
    • 0.5 st squash
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g bladspenat
    • 250 g champinjon
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g fetaost
    • 0 st granatäpple

    Torsdag lunch 910 Kcal

    Färsk tomatpaj med pesto

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 87 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 910 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Pajskal
    • 50 g smör
    • 2 dl mandelmjöl
    • 2 msk ajvar relish
    • 1 tsk torkad basilika
    • 1 krm salt
    Fyllning
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 50 g soltorkade tomater
    • 3 msk grön pesto
    • 100 g svarta oliver kärnfria
    • 1 msk olivolja
    • 1.5 msk balsamico
    • 3 krm torkade franska örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 187.5 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 30 g rucola
    • 2 msk pinjenötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Ta fram smöret så det blir rumstempererat.
    • Nyp ihop alla ingredienserna till en deg.
    • Tryck ut degen i en liten pajform till ett tunt pajskal.
    • Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter och låt svalna.
    • Hacka basilika eller persilja och lägg i en stor skål.
    • Grovhacka soltorkade tomater och blanda ner i skålen tillsammans med pesto, oliver, olivolja, balsamico och franska örter.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Dela tomaterna och strimla rödlöken och vänd ner i skålen.
    • Lägg rucolasallad i botten på pajen och fördela tomatblandningen över rucolasalladen.
    • Rosta pinjenötterna i en torr panna och toppa pajen med.
    • Dekorera med färsk basilika eller persilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    Pajskal
    • 50 g smör
    • 2 dl mandelmjöl
    • 2 msk ajvar relish
    • 1 tsk torkad basilika
    • 1 krm salt
    Fyllning
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 50 g soltorkade tomater
    • 3 msk grön pesto
    • 100 g svarta oliver kärnfria
    • 1 msk olivolja
    • 1.5 msk balsamico
    • 3 krm torkade franska örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 187.5 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 30 g rucola
    • 2 msk pinjenötter

    Torsdag middag 625 Kcal

    Lax- och skaldjurspaj med ägghack

    Lyxig paj med lax, skaldjur och ägg i. Dekorera pajen med citron och dillkvistar!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 53 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 625 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Pajdeg
    • 3 dl mandelmjöl
    • 0.5 dl vita sesamfrön
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 tsk salt
    • 40 g smör
    • 1 st ägg
    Fyllning
    • 3 st kokt ägg
    • 0.5 dl majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk dill
    • 1 kruka krispsallad
    • 125 gram räkor i lag
    • 100 g rimmad lax
    • 75 g sockerärtor
    • 0.5 st granatäpple
    Dekoration
    • 0.5 st citron
    • 2 st dillkvistar

    Gör så här

    • Börja med pajdegen.
    • Mixa mandelmjöl och sesamfrön i en matberedare och blanda sedan ner resterande ingredienser och mixa till en deg.
    • Tryck ut i pajform och nagga botten med gaffel, låt vila i kylskåp ca 30 min.
    • Grädda skalet i 175 grader i ca 12-15 minuter tills skalet fått lite färg.
    • Låt svalna.
    • Skala och hacka ägg.
    • Lägg i en skål och blanda ner majonnäs, salt, svartpeppar och dill.
    • Fördela sallad i pajskalet och lägg på ägghacket.
    • Häll av räkorna och lägg i högar på pajen.
    • Lägg på laxskivorna.
    • Strimla sockerärtor och gröp ur granatäpplekärnor.
    • Lägg på pajen och toppa med skivad citron och dillkvistar.

    Ingredienser

    4 portioner

    Pajdeg
    • 3 dl mandelmjöl
    • 0.5 dl vita sesamfrön
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 tsk salt
    • 40 g smör
    • 1 st ägg
    Fyllning
    • 3 st kokt ägg
    • 0.5 dl majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk dill
    • 1 kruka krispsallad
    • 125 gram räkor i lag
    • 100 g rimmad lax
    • 75 g sockerärtor
    • 0.5 st granatäpple
    Dekoration
    • 0.5 st citron
    • 2 st dillkvistar

    Torsdag mellanmål 227 Kcal

     Öppen skaldjurspaj

    En glutenfri skaldjurspaj som serveras med en god cremé!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 227 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
    • 1 kruka kruksallad
    • 150 g kallrökt lax
    • 1 st grön sparris
    • 6 st rädisor
    • 450 g räkor med skal
    • 0.5 st citron
    • 0 st dillkvistar
    Cremé
    • 0.5 msk gräddfil
    • 0.5 msk majonnäs
    • 1 tsk dill
    • 0.5 msk stark chilisås

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Tryck ut pajskalet i en pajform och grädda i ugnen i cirka 12-13 min eller till pajskalet fått en fin färg.
    • Låt svalna.
    • Tina och skala räkorna.
    • Skär sparris i mindre bitar och koka i lättsaltat vatten cirka  2 minuter.
    • Fördela salladsblad i pajskalet.
    • Dela rädisorna.
    • Varva lax, räkor, sparris och rädisor fint i pajskalet.
    • Pressa citron över och dekorera med dillkvistar.
    • Rör ihop ingredienserna till såsen och servera till pajen.

    Ingredienser

    8 portioner

    • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
    • 1 kruka kruksallad
    • 150 g kallrökt lax
    • 1 st grön sparris
    • 6 st rädisor
    • 450 g räkor med skal
    • 0.5 st citron
    • 0 st dillkvistar
    Cremé
    • 0.5 msk gräddfil
    • 0.5 msk majonnäs
    • 1 tsk dill
    • 0.5 msk stark chilisås

    Torsdag dessert 287 Kcal

    Raw grekisk sommarpaj

    Lyxa till helgen med en grekisk sommarpaj med härlig frukt och bär topping!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 287 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    Botten
    • 10 st dadlar (färska)
    • 3 dl paranötter
    • 2 tsk citronzest
    Fyllning
    • 3 dl grekisk yoghurt
    • 2 dl hallon (färska)
    • 2 dl jordgubbar
    • 1 st rött äpple
    • 1 st granatäpple
    • 1 msk flytande honung
    • 0.5 dl pistagenötter
    • 0.5 dl färsk mynta

    Gör så här

    • Lägg bakplåtspapper i en pajform ca: 24 x 24 cm.
    • Kärna ut dadlarna och lägg i en matberedare tillsammans med paranötter och citronzest.
    • Mixa till en gryning massa och tryck ut i pajformen.
    • Ställ in i frysen i minst 30 minuter.
    • Fördela yoghurt i pajskalet och strö på hallon och jordgubbar.
    • Skär äpplet i mindre bitar och gröp ur granatäpplekärnor och strö över pajen.
    • Ringla lite honung över och strö på pistagenötter.
    • Dekorera med färsk mynta och servera direkt.

    Ingredienser

    8 portioner

    Botten
    • 10 st dadlar (färska)
    • 3 dl paranötter
    • 2 tsk citronzest
    Fyllning
    • 3 dl grekisk yoghurt
    • 2 dl hallon (färska)
    • 2 dl jordgubbar
    • 1 st rött äpple
    • 1 st granatäpple
    • 1 msk flytande honung
    • 0.5 dl pistagenötter
    • 0.5 dl färsk mynta
  • Fredag frukost 404 Kcal

    Getostpaj med fikon, spenat och valnötter

    Bjud dina vänner på en riktigt god paj, eller gör matlådor för veckan!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 404 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    Pajbotten
    • 100 g smör
    • 2 dl bovetemjöl
    • 2 msk frysta örter
    • 1 krm salt
    Fyllning
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 2 dl blandade färska örter (tex basilika, oregano, bladpersilja)
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g spenat
    • 50 g rucola
    • 200 g chevreost
    • 1 msk balsamico
    Topping
    • 2 st färska fikon
    • 50 g valnötter
    • 30 g rucola

    Gör så här

    • Mixa smör, bovetemjöl, frysta örter och salt i en matbredare till en jämn deg.
    • Tryck ut degen i formen och låt vila ca 1 timme i kylen.
    • Sätt ugnen på 200°C och grädda pajskalet i ca 15 min.
    • Låt svalna.
    • Blanda ägg, grädde, färska örter, salt och peppar.
    • Lägg spenatblad och ruccola i botten på pajskalet.
    • Skiva chrevreosten och fördela över salladen.
    • Ringla balsamicon över osten och häll över äggstanningen.
    • Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 40 minuter.
    • Klyfta fikonen och hacka valnötterna grovt.
    • Toppa med ruccola, fikonklyftor och valnötter.

    Ingredienser

    8 portioner

    Pajbotten
    • 100 g smör
    • 2 dl bovetemjöl
    • 2 msk frysta örter
    • 1 krm salt
    Fyllning
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 2 dl blandade färska örter (tex basilika, oregano, bladpersilja)
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g spenat
    • 50 g rucola
    • 200 g chevreost
    • 1 msk balsamico
    Topping
    • 2 st färska fikon
    • 50 g valnötter
    • 30 g rucola

    Fredag lunch 453 Kcal

    Raw plommonpaj

    En mättande paj som passar till mellanmål eller dessert.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 453 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    • 3 dl hasselnötter
    • 3 msk flytande honung
    • 1 tsk malen kardemumma
    • 0.5 tsk vaniljpulver äkta
    Fyllning
    • 3 dl cashewnötter
    • 1.5 dl vatten
    • 0.5 st avokado
    • 2 msk flytande honung
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 8 st plommon
    • 100 g kokosskivor

    Gör så här

    • Mixa alla ingredienser till pajskalet i en matberedare.
    • Tryck ut degen i en springform.
    • Ställ in i kylen i 30 minuter.
    • Lägg cashewnötter, vatten, avokado, honung och vaniljpulver i en matberedare och mixa till en fluffig grädde.
    • Häll grädden i pajskalet.
    • Skär plommonen i klyftor och lägg överst.
    • Dekorera med kokos. 

    Ingredienser

    8 portioner

    • 3 dl hasselnötter
    • 3 msk flytande honung
    • 1 tsk malen kardemumma
    • 0.5 tsk vaniljpulver äkta
    Fyllning
    • 3 dl cashewnötter
    • 1.5 dl vatten
    • 0.5 st avokado
    • 2 msk flytande honung
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 8 st plommon
    • 100 g kokosskivor

    Fredag middag 578 Kcal

    Päronpaj med mandel

    Ett recept på päronpaj med mandeltäcke - perfekt dessert till en picknick utomhus i solen - serveras med créme fraiche! Hela pajen ligger på 518 kcal.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 51 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 578 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 200 g smör
    • 0.5 dl sukrin gold
    • 3 st ägg
    • 3 dl mandelmjöl
    • 1 dl rismjöl
    • 2 tsk bakpulver
    • 3 msk citronsaft
    • 3 st päron
    Tillbehör
    • 1 dl crème fraiche
    • 0.5 dl mandelspån

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Vispa rumsvarmt smör och sukrin luftigt med elvispen i en bunke.
    • Tillsätt ägg, mandelmjöl, rismjöl och bakpulver och vispa till en jämn smet.
    • Blanda ner citronsaften.
    • Fördela smeten i en stor form, cirka 25 cm i diameter, eller i fyra mindre smorda formar.
    • Skala och kärna ur två päron och skär i mindre bitar. Fördela päronbitarna jämnt ovanpå smeten.
    • Skiva det sista päronet och lägg skivorna lite dekorativt på toppen.
    • Strö över mandelspån.
    • Grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter (cirka 15minuter för små pajer) eller tills en provsticka kommer upp torr.
    • Låt pajen svalna i formen och servera med crème fraiche. 

    Ingredienser

    6 portioner

    • 200 g smör
    • 0.5 dl sukrin gold
    • 3 st ägg
    • 3 dl mandelmjöl
    • 1 dl rismjöl
    • 2 tsk bakpulver
    • 3 msk citronsaft
    • 3 st päron
    Tillbehör
    • 1 dl crème fraiche
    • 0.5 dl mandelspån

    Fredag mellanmål 411 Kcal

    Smulpaj med äpple och kanel

    En fräsch smulpaj med äpple och kanel, servera den med en klick vaniljkesella - förvaras i kylen eller frysen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 31 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 411 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 3 st äpple
    • 1 tsk kanel
    • 150 g smör
    • 2 dl rismjöl
    • 1 dl mandelmjöl
    • 1 dl sukrin gold
    Tillbehör
    • 250 g vaniljkesella

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 200 grader.
    • Skiva och skär äpplen i tunna klyftor.
    • Och lägg i en smord form.
    • Strö på kanel.
    • Blanda ihop smör, mjöl och sukrin i en skål eller i en matberedare.
    • Smula över degen på äpplena och sätt in i mitten på ugnen i cirka 20 min.
    • Servera med en klick vaniljkesella.

    Ingredienser

    6 portioner

    • 3 st äpple
    • 1 tsk kanel
    • 150 g smör
    • 2 dl rismjöl
    • 1 dl mandelmjöl
    • 1 dl sukrin gold
    Tillbehör
    • 250 g vaniljkesella

    Fredag dessert 821 Kcal

    Mandelpaj med grädde och frukt

    Frukt och mandelpaj med en klick grädde till. Går bra att byta ut frukten om så önskas.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 73 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 821 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 dl mandelmjöl
    • 0.5 dl sukrin melis
    • 50 g smör
    • 1 st ägg
    Tillbehör
    • 1 dl grädde
    • 1 st apelsin
    • 6 st färsk jordgubbe

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 C.
    • Blanda mandelmjöl, sukrin, smör och ägg i en skål.
    • Tryck ner smeten  i en ugnsform och ställ in i ugnen ca 15 minuter.
    • Låt svalna.
    • Skär skalet av apelsinerna och dela i klyftor.
    • Skär jordgubbarna i bitar.
    • Vispa grädden och lägg på pajen.
    • Toppa med apelsinklyftor och jordgubbsbitar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 dl mandelmjöl
    • 0.5 dl sukrin melis
    • 50 g smör
    • 1 st ägg
    Tillbehör
    • 1 dl grädde
    • 1 st apelsin
    • 6 st färsk jordgubbe
  • Lördag frukost 777 Kcal

    Omelettrulle med ost och salami

    Omelettrulle fylld med ost och salami - går bra att byta ut salamin mot tex, skinka om så önskas. Servera omeletten med några gurkskivor.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 53 gram

    Protein: 69 gram

    Energi: 777 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk smör
    • 4 skiva lagrad ost 17% (Arla)
    • 3 st skiva salami
    • 0.2 st gurka

    Gör så här

    • Rör ihop äggen med  salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll i äggsmeten.
    • Låt steka några minuter på svag värme.
    • Lägg på ost och salami och rulla ihop omeletten.
    • Skär omelettrullen i skivor och servera med skivad gurka.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk smör
    • 4 skiva lagrad ost 17% (Arla)
    • 3 st skiva salami
    • 0.2 st gurka

    Lördag lunch 510 Kcal

    Korvomelett

    Lättlagad korvomelett i ugn toppad med ost och broccoli på! Gott till mellanmål, frukost eller lunch!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 42 gram

    Energi: 510 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st broccolistånd
    • 100 g korv med hög kötthalt
    • 1 tsk smör
    • 0.5 dl riven ost

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Vispa ihop ägg med salt och peppar i en skål.
    • Finhacka lök.
    • Skär ut små buketter från broccolin.
    • Skiva korven.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn korv och lök någon minut.
    • Lägg bakplåtspapper i en ugnsform och häll i äggsmeten.
    • Fördela korv, lök och broccoli över och strö på riven ost.
    • Gratinera i ugnen i ca 20 minuter.
    • Låt svalna och skär i rutor.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st broccolistånd
    • 100 g korv med hög kötthalt
    • 1 tsk smör
    • 0.5 dl riven ost

    Lördag middag 359 Kcal

    Ugnsomelett på franskt vis

    Baka omeletten i ugnen, blir en måltid för fyra personer!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 359 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 6 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g svarta oliver kärnfria
    • 2 st rödlök
    • 150 g chevreost
    • 2 tsk flytande honung
    • 1 msk färsk dragon
    Tillbehör
    • 75 g grönsallad
    • 4 st färska fikon

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Knäck ägg i en skål och vispa ihop salt och peppar.
    • Smörj en ugnsform med smör och häll ner smeten.
    • Sätt in i ugnen i 10 minuter.
    • Ta ut formen och lägg på oliver.
    • Skiva rödlök och ost och lägg på omeletten.
    • Ringla lite flytande honung på osten och strö på lite svartpeppar.
    • Sätt in i ugnen i ytterligare 15 minuter.
    • Strö på färsk dragon och servera med grönsallad och fikon.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 6 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g svarta oliver kärnfria
    • 2 st rödlök
    • 150 g chevreost
    • 2 tsk flytande honung
    • 1 msk färsk dragon
    Tillbehör
    • 75 g grönsallad
    • 4 st färska fikon

    Lördag dessert 322 Kcal

    Granolapaj med äpple och kanel

    Plocka dina egna äpplen och baka en härlig paj!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 34 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 322 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    Innehåll
    • 3 st äpple
    • 3 msk smör
    • 2 tsk kanel
    • 1 msk honung
    • 3 dl Risenta granola müsli
    • 50 g smör
    Tillbehör
    • 250 g vaniljkesella

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 200 grader. Skiva och skär äpplen i tunna klyftor. Hetta upp en stekpanna med smör och stek äpple med kanel och honung.
    • Lägg äpplena i en ugnsfast form och strö över granolamüslin.
    • Skiva över smör med en osthyvel. Strö över lite kanel.
    • Sätt in i mitten på ugnen i cirka 15 min. Servera med en klick vaniljkesella.

    Ingredienser

    6 portioner

    Innehåll
    • 3 st äpple
    • 3 msk smör
    • 2 tsk kanel
    • 1 msk honung
    • 3 dl Risenta granola müsli
    • 50 g smör
    Tillbehör
    • 250 g vaniljkesella
  • Söndag frukost 526 Kcal

    Omelett med brie och physalisfrukt

    En omelett med skivad brieost på samt physakisfrukt och mandelspån!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 40 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 526 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 krm salt
    • 1 tsk smör
    • 50 g Brieost
    • 2 msk mandelspån
    • 6 st physalis
    • 1 paket smörgåskrasse

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg och salt.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll ner äggsmeten.
    • Låt steka på svag värme i någon minut.
    • Skiva osten och fördela på omeletten.
    • Dela physalisfrukten och lägg på omeletten tillsammans med mandelspån.
    • Toppa med lite krasse.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 krm salt
    • 1 tsk smör
    • 50 g Brieost
    • 2 msk mandelspån
    • 6 st physalis
    • 1 paket smörgåskrasse

    Söndag lunch 1285 Kcal

    Omelettwrap med kycklingröra

    Lättlagad lunch som passar perfekt att ha som matlåda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 83 gram

    Protein: 97 gram

    Energi: 1285 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 g smör
    Kycklingröra
    • 250 g färdiggrillad kyckling
    • 2 msk majonnäs
    • 2 dl gräddfil
    • 0.5 msk malen curry
    • 0.5 st purjolök
    • 0.5 st äpple
    • 2 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg, salt och peppar och stek en omelett i smör eller olja.
    • Lägg upp på en tallrik.
    • Låt svalna och lägg en av rörorna och lite sallad och grönsaker.
    • Rulla ihop och ta med som lunch.

    Kycklingröra

    • Strimla purjolöken, hacka persiljan och tärna äpplet
    • Strimla kycklingköttet och blanda alla ingredienser. Smaka av med salt och peppar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 g smör
    Kycklingröra
    • 250 g färdiggrillad kyckling
    • 2 msk majonnäs
    • 2 dl gräddfil
    • 0.5 msk malen curry
    • 0.5 st purjolök
    • 0.5 st äpple
    • 2 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar

    Söndag middag 558 Kcal

    Omelettwrap med tonfiskröra

    Denna omelettwrap går lika bra till stadig frukost som till lunch eller på picknicken. Mättar länge!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 42 gram

    Energi: 558 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g tonfisk
    • 1 msk majonnäs
    • 0.2 dl gräddfil
    • 2 krm torkade franska örter
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 5 st små plommontomater
    • 1 st salladsblad
    • 2 st ägg
    • 2.5 g smör

    Gör så här

    • Blanda alla ingredienser till tonfiskröran i en skål och riv i citronskal.
    • Knäck äggen i en skål och blanda om.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek omeletten några minuter tills den stelnat.
    • Låt svalna på en tallrik.
    • Lägg på salladsblad och tonfiskröran.
    • Servera med cocktailtomater.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g tonfisk
    • 1 msk majonnäs
    • 0.2 dl gräddfil
    • 2 krm torkade franska örter
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 5 st små plommontomater
    • 1 st salladsblad
    • 2 st ägg
    • 2.5 g smör

    Söndag mellanmål 480 Kcal

    Omelett med feta och grapefrukt

    Trött på din vanliga omelett? Lyxa till omeletten med fetaost, bacon och grapefrukt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 480 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk smör
    • 2 skiva bacon
    • 25 g fetaost
    • 1 st grapefrukt

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg, salt och peppar i en skål.
    • Strimla bacon.
    • Hetta upp en stekpanna med smör bryn bacon i någon minut.
    • Häll på äggsmeten och stek några sekunder.
    • Smula över fetaost och lägg på grapefruktsfiléer.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk smör
    • 2 skiva bacon
    • 25 g fetaost
    • 1 st grapefrukt

    Söndag dessert 627 Kcal

    Västerbottenomelett med mortadella

    En klassisk omelett med västerbottenost och några skivor mortadella. Toppa omeletten med bladspenat och pistagenötter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 51 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 627 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 2 msk vatten
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 msk smör
    • 1 dl riven västerbottenost
    • 2 st skiva mortadella
    • 100 g bladspenat
    • 2 msk pistagenötter

    Gör så här

    • Knäck äggen i en skål och blanda med vatten, salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll i blandningen.
    • Låt steka på medelvärme några minuter.
    • Lägg på osten och fördela mortadellan över.
    • Lägg på bladspenat och toppa med pistagenötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 2 msk vatten
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 msk smör
    • 1 dl riven västerbottenost
    • 2 st skiva mortadella
    • 100 g bladspenat
    • 2 msk pistagenötter
Övrigt
  • 2 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
  • 4.5 dl majonnäs
  • 2 msk taco salsa Santa Maria
  • 100 g soltorkade tomater i olja
  • 78 gram hasselnötter
  • 100 gram pekannötter
  • 1 rulle smördeg
  • 600 g frusen spenat
  • 250 g smördeg glutenfri
  • 0.5 dl mandelsplitter
  • 1 st vaniljstång
  • 50 g soltorkade tomater
  • 200 g svarta oliver kärnfria
  • 0.5 tsk vaniljpulver äkta
  • 1 msk färsk dragon
  • 1 msk honung
Mejeri
  • 1947 msk smör
  • 5 dl crème fraiche
  • 4.5 dl riven ost
  • 7.7 msk gräddfil
  • 525 g fetaost
  • 14 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 150 g pepparrotsost
  • 125 g mozzarella
  • 250 g mascarponeost
  • 250 g keso
  • 7 dl riven västerbottenost
  • 550 g chevreost
  • 2 dl havregrädde
  • 1 dl tärnad fetaost
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 burk kesella vanilj
  • 3 dl grekisk yoghurt
  • 500 g vaniljkesella
  • 4 skiva lagrad ost 17% (Arla)
  • 50 g Brieost
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 500 g nötfärs
  • 68 st ägg
  • 300 g varmrökt lax
  • 4 st äggvitor
  • 4 st äggula
  • 1 st hel kyckling
  • 3 st kokt ägg
  • 125 gram räkor i lag
  • 100 g rimmad lax
  • 150 g kallrökt lax
  • 450 g räkor med skal
  • 3 st skiva salami
  • 100 g korv med hög kötthalt
  • 250 g färdiggrillad kyckling
  • 100 g tonfisk
  • 2 skiva bacon
  • 2 st skiva mortadella
Frukt/grönt
  • 3.5 st gul lök
  • basilika
  • 2 st röd paprika
  • 175 g grönsallad
  • 400 g bladspenat
  • 150 g färgglada tomater
  • 20.75 st purjolök
  • 330 g spenat
  • 8 dl blandsallad
  • 4 st citron
  • 5 st päron
  • 5 klyfta vitlök
  • 400 g trattkantareller
  • 2 st liten sötpotatis
  • 11 st rabarberstänger
  • 100 gram hallon
  • 3.5 msk citronsaft
  • 6 st rödlök
  • 0.5 st fänkål
  • 1 st grön paprika
  • 337.5 g cocktailtomater
  • 800 g morötter i olika färger
  • 1.5 st squash
  • 0.5 st gul paprika
  • 300 g körsbärstomater
  • 5 dl blåbär (frysta)
  • 250 g champinjon
  • 1.5 st granatäpple
  • 110 g rucola
  • 1 kruka krispsallad
  • 75 g sockerärtor
  • 1 kruka kruksallad
  • 1 st grön sparris
  • 6 st rädisor
  • 10 st dadlar (färska)
  • 2 tsk citronzest
  • 2 dl hallon (färska)
  • 2 dl jordgubbar
  • 1 st rött äpple
  • 6 st färska fikon
  • 0.5 st avokado
  • 8 st plommon
  • 6.5 st äpple
  • 1 st apelsin
  • 6 st färsk jordgubbe
  • 0.2 st gurka
  • 0.5 st broccolistånd
  • 6 st physalis
  • 1 paket smörgåskrasse
  • 5 st små plommontomater
  • 1 st salladsblad
  • 1 st grapefrukt
Kryddor/smaksättare
  • 1 påse tacokrydda
  • 2.6 kruka färsk basilika
  • 8.4 tsk salt
  • 2 msk persilja
  • 0.2 tsk svartpeppar
  • 1 msk malen curry
  • 3 tsk örtagårdskrydda
  • 2.5 tsk vaniljpulver
  • 8 msk grön pesto
  • 1 tsk rosépeppar
  • 2 msk ajvar relish
  • 1 tsk torkad basilika
  • 2.5 msk balsamico
  • 5 krm torkade franska örter
  • 2 msk dill
  • 2 st dillkvistar
  • 0.5 msk stark chilisås
  • 0.5 dl färsk mynta
  • 2 msk frysta örter
  • 2 dl blandade färska örter (tex basilika, oregano, bladpersilja)
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 3 tsk kanel
Torrvaror
  • 20 dl mandelmjöl
  • 3 msk fiberhusk
  • 0.5 msk sesamfrön
  • 1 paket kikärtor
  • 26.5 msk bovetemjöl
  • 6 msk havremjöl
  • 75 g mandel
  • 100 g torkade aprikoser
  • 3 msk agavesirap
  • 10 dl flytande honung
  • 4 dl kokosmjöl
  • 2 dl hasselnötsmjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 6 tsk kokossocker
  • 2 dl mjöl av bovete
  • 5.5 msk psylliumhusk
  • 6.5 msk pinjenötter
  • 4 tsk olivolja
  • 2 msk pumpakärnor
  • 6 dl rismjöl
  • 2.5 dl sukrin melis
  • 1 dl sojamjöl
  • 1 dl majsmjöl
  • 3.5 dl sukrin gold
  • 4 msk potatismjöl
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl solrosfrön
  • 0.5 dl stevia strö
  • 0.5 dl vita sesamfrön
  • 3 dl paranötter
  • 2.5 dl pistagenötter
  • 50 g valnötter
  • 3 dl cashewnötter
  • 100 g kokosskivor
  • 2.5 dl mandelspån
  • 3 dl Risenta granola müsli

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!