Lyxig paj med lax, skaldjur och ägg i. Dekorera pajen med citron och dillkvistar!
Gör så här
- Börja med pajdegen.
- Mixa mandelmjöl och sesamfrön i en matberedare och blanda sedan ner resterande ingredienser och mixa till en deg.
- Tryck ut i pajform och nagga botten med gaffel, låt vila i kylskåp ca 30 min.
- Grädda skalet i 175 grader i ca 12-15 minuter tills skalet fått lite färg.
- Låt svalna.
- Skala och hacka ägg.
- Lägg i en skål och blanda ner majonnäs, salt, svartpeppar och dill.
- Fördela sallad i pajskalet och lägg på ägghacket.
- Häll av räkorna och lägg i högar på pajen.
- Lägg på laxskivorna.
- Strimla sockerärtor och gröp ur granatäpplekärnor.
- Lägg på pajen och toppa med skivad citron och dillkvistar.