Tillbaka till menyerna

Eget kostschema bibehålla vikten

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1748 Kcal

    • Frukost - 360 Kcal

      Havregrynsgröt med frön och aprikoser

    • Lunch - 753 Kcal

      Lammfärsbiffar med balsamicobetor

    • Middag - 635 Kcal

      Fisktacos med chilimajonnäs

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1443 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 635 Kcal

      Fisktacos med chilimajonnäs

    • Middag - 802 Kcal

      Tacobiff med guacamole och sötpotatisstrips

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1608 Kcal

    • Frukost - 309 Kcal

      Jordgubbssmoothie

    • Lunch - 367 Kcal

      Torskrygg med laxrom och citronsås

    • Middag - 611 Kcal

      Asiatisk köttfärslimpa med sesamfrön

    • Mellanmål

    • Dessert - 322 Kcal

      Mintpannacotta med päron

  • Torsdag - 1536 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 611 Kcal

      Asiatisk köttfärslimpa med sesamfrön

    • Middag - 919 Kcal

      Räktacos med guacamole

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1919 Kcal

    • Frukost - 381 Kcal

      Ananassmoothie med gurkmeja

    • Lunch - 367 Kcal

      Torskrygg med laxrom och citronsås

    • Middag - 774 Kcal

      Entrecote med ugnsbakad tomat

    • Mellanmål

    • Dessert - 397 Kcal

      Chokladmousse med bär

  • Lördag - 1589 Kcal

    • Frukost - 437 Kcal

      Äggröra med mortadella

    • Lunch - 326 Kcal

      Asiatiska rullar med kycklingfärs

    • Middag - 826 Kcal

      Kycklingspett med jordnötssås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 1804 Kcal

    • Frukost - 400 Kcal

      Pocherat ägg med avokadosallad

    • Lunch - 196 Kcal

      Red Berry Smoothie

    • Middag - 1209 Kcal

      Tonfisktartar på en bädd av avokado

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 95 gram

Fett: 105.8 gram

Protein: 77.9 gram

Energi: 1664 kcal

  • Måndag frukost 360 Kcal

    Havregrynsgröt med frön och aprikoser

    Gillar du att starta din morgon med en skål gröt? Då passar detta recept dig! En mättande och god gröt med både frön och havregryn för extra mättnad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 360 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl vatten
    • 0.5 dl havregryn
    • 0.25 tsk salt
    • 2 st torkade aprikoser
    • 1 msk solrosfrön
    • 2 msk pumpafrön
    Topping
    • 1 msk solrosfrön
    • 0.25 tsk flytande honung
    • 1 krm salt
    • 1 st aprikos
    • 1 msk grekisk yoghurt

    Gör så här

    • Blanda havregryn, vatten och salt i en kastrull.
    • Koka upp och låt koka på svag värme ungefär 3 min under omrörning.
    • Hacka torkade aprikoser i små bitar.
    • Blanda ner solrosfrön, pumpafrön och de hackade aprikoserna i gröten.
    • Rosta solrosfrön med lite honung och salt.
    • Skiva färska aprikoser.
    • Toppa gröten med en klick grekisk yoghurt, färska aprikosskivor och rostade solrosfrön.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl vatten
    • 0.5 dl havregryn
    • 0.25 tsk salt
    • 2 st torkade aprikoser
    • 1 msk solrosfrön
    • 2 msk pumpafrön
    Topping
    • 1 msk solrosfrön
    • 0.25 tsk flytande honung
    • 1 krm salt
    • 1 st aprikos
    • 1 msk grekisk yoghurt

    Måndag lunch 753 Kcal

    Lammfärsbiffar med balsamicobetor

    Fredagsmiddagen har ni här - Biffar med balsamicobetor och en klick fetaostcréme till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 53 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 753 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g lammfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 50 g fetaost
    • 2 msk pinjenötter
    Balsamicodbetor
    • 3 st rödbetor
    • 1 msk balsamico
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Fetaostcréme
    • 0.75 dl crème fraiche
    • 50 g fetaost
    • 1 msk färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Lägg lammfärsen i en skål.
    • Skala och finhacka lök och vitlök och blanda ner tillsammans med ägg och kryddor.
    • Forma till 4 biffar och lägg på en ugnsplåt.
    • Skär fetaosten i kuber och tryck ner i biffarna.
    • Toppa med pinjenötter och sätt in i ugnen i 15 minuter.
    • Koka rödbetor och skär i klyftor.
    • Lägg i en skål och blanda ner de andra ingredienserna.
    • Gör fetaostcrémen genom att blanda ihop alla ingredienser.
    • Servera biffarna med balsamicobetor och en klick fetaostcréme.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g lammfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 50 g fetaost
    • 2 msk pinjenötter
    Balsamicodbetor
    • 3 st rödbetor
    • 1 msk balsamico
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Fetaostcréme
    • 0.75 dl crème fraiche
    • 50 g fetaost
    • 1 msk färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar

    Måndag middag 635 Kcal

    Fisktacos med chilimajonnäs

    Trött på vanlig tacos? Testa denna variant med panerad torskfilé som du sedan serverar i ett stort salladsblad tillsammans med chilimajonnäs!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 41 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 635 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 220 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st ägg
    • 20 g crumbs glutenfritt ströbröd
    • 2 st salladsblad
    • 2 st morot
    Chilimajonnäs
    • 1.5 msk majonnäs
    • 0.75 dl crème fraiche
    • 0.5 msk stark chilisås
    Mangosalsa
    • 1 st mango
    • 1 styck tomat
    • 1 st avokado
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st lime
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Tina fisken och skär i mindre bitar. Strö på salt och peppar och doppa bitarna i ett uppvispat ägg och därefter i ströbrödet och lägg på en ugnsplåt. Sätt in i ugnen i ca: 12 min.
    • Gör under tiden chilimajonnäsen genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål.
    • Gör mangosalsa genom att skära alla ingredienser i mindre bitar och lägg i en skål. Blanda ner rödlök, eventuell limesaft, salt och peppar.
    • Servera fisktacos i stora salladsblad med morötter i stavar, chilimajjo och mangosalsa.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 220 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st ägg
    • 20 g crumbs glutenfritt ströbröd
    • 2 st salladsblad
    • 2 st morot
    Chilimajonnäs
    • 1.5 msk majonnäs
    • 0.75 dl crème fraiche
    • 0.5 msk stark chilisås
    Mangosalsa
    • 1 st mango
    • 1 styck tomat
    • 1 st avokado
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st lime
    • 0 salt och svartpeppar
  • Tisdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Tisdag lunch 635 Kcal

    Fisktacos med chilimajonnäs

    Trött på vanlig tacos? Testa denna variant med panerad torskfilé som du sedan serverar i ett stort salladsblad tillsammans med chilimajonnäs!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 41 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 635 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 220 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st ägg
    • 20 g crumbs glutenfritt ströbröd
    • 2 st salladsblad
    • 2 st morot
    Chilimajonnäs
    • 1.5 msk majonnäs
    • 0.75 dl crème fraiche
    • 0.5 msk stark chilisås
    Mangosalsa
    • 1 st mango
    • 1 styck tomat
    • 1 st avokado
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st lime
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Tina fisken och skär i mindre bitar. Strö på salt och peppar och doppa bitarna i ett uppvispat ägg och därefter i ströbrödet och lägg på en ugnsplåt. Sätt in i ugnen i ca: 12 min.
    • Gör under tiden chilimajonnäsen genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål.
    • Gör mangosalsa genom att skära alla ingredienser i mindre bitar och lägg i en skål. Blanda ner rödlök, eventuell limesaft, salt och peppar.
    • Servera fisktacos i stora salladsblad med morötter i stavar, chilimajjo och mangosalsa.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 220 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st ägg
    • 20 g crumbs glutenfritt ströbröd
    • 2 st salladsblad
    • 2 st morot
    Chilimajonnäs
    • 1.5 msk majonnäs
    • 0.75 dl crème fraiche
    • 0.5 msk stark chilisås
    Mangosalsa
    • 1 st mango
    • 1 styck tomat
    • 1 st avokado
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st lime
    • 0 salt och svartpeppar

    Tisdag middag 802 Kcal

    Tacobiff med guacamole och sötpotatisstrips

    Testa att byta ut den vanliga fredags tacosen till en lyxig tacobiff med sötpotatis och lite guacamole till. Överraska familjen med lite nytt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 60 gram

    Fett: 49 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 802 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g högrev
    • 0.5 påse tacokrydda
    • 0.5 st ägg
    • 2 msk crème fraiche
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st lime
    • 1 tsk olivolja
    Sötpotatisstrips
    • 1 st sötpotatis
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 nypa chiliflakes
    Guacamole
    • 1 st avokado
    • 0.25 st röd chili
    • 0.5 st lime
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk crème fraiche
    Tillbehör
    • 2 st salladsblad
    • 6 st cocktailtomat
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st lime

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 200 grader.
    • Börja med guacamolen.
    • Dela och gröp ur avokado och lägg i en skål tillsammans med alla ingredienserna.
    • Mixa med en stavmixer till en slät röra.
    • Toppa med finhackad chili.
    • Blanda alla ingredienserna till biffarna i en skål.
    • Forma smeten till biffar.
    • Skiva och skär sötpotatisen i stavar och lägg på en plåt.
    • Ringla över olivolja, salt och svartpeppar och chili flakes.
    • Sätt in i ugnen i ca 15 min.
    • Hetta upp en stekpanna och bryn biffarna runt om, ca: 7 min på medelvärme.
    • Servera hamburgaren med sallad, tomater, lök, guacamole och sötpotatisstrips.
    • Dekorera med limeskivor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g högrev
    • 0.5 påse tacokrydda
    • 0.5 st ägg
    • 2 msk crème fraiche
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st lime
    • 1 tsk olivolja
    Sötpotatisstrips
    • 1 st sötpotatis
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 nypa chiliflakes
    Guacamole
    • 1 st avokado
    • 0.25 st röd chili
    • 0.5 st lime
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk crème fraiche
    Tillbehör
    • 2 st salladsblad
    • 6 st cocktailtomat
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st lime
  • Onsdag frukost 309 Kcal

    Jordgubbssmoothie

    Somrig smoothie som passar lika bra som frukost eller mellanmål!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 64 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 309 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl jordgubbar (frysta)
    • 100 g mango (fryst)
    • 0.5 st apelsin
    • 1 st banan
    • 1 dl naturell yoghurt

    Gör så här

    • Skala och skär apelsinen i bitar.
    • Lägg ner alla ingredienser i en blender och häll på yoghurt.
    • Mixa till en jämn smoothie.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl jordgubbar (frysta)
    • 100 g mango (fryst)
    • 0.5 st apelsin
    • 1 st banan
    • 1 dl naturell yoghurt

    Onsdag lunch 367 Kcal

    Torskrygg med laxrom och citronsås

    Väldigt enkelt och gott recept på torsk med laxrom och citronsås!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 367 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 msk smör
    • 1 msk dill
    • 300 g morötter i olika färger
    Citronsås
    • 2 dl grädde
    • 4 msk citronsaft
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 1 tsk flytande honung
    • 0 salt och vitpeppar
    Topping
    • 80 g löjrom
    • 4 st dillkvistar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Strö på salt och peppar på torskryggsfiléerna och lägg på en ugnsplåt.
    • Lägg på en klick smör på varje torskbit.
    • Sätt in i ugnen i ca 12-15 minuter. 
    • Skala och skär morötter i stavar. 
    • Gör såsen genom att koka upp grädde i en kastrull.
    • Tillsätt citronsaft, buljongtärning och honung och låt puttra ca 10 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar. 
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn morötterna runt om i några minuter.
    • Strö på salt och peppar.
    • Blanda ner dill.
    • Lägg upp torsken på en bädd av morötter och toppa med rom. 
    • Vispa upp såsen med en stavmixer och häll över fisken.
    • Toppa med dillkvistar.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 msk smör
    • 1 msk dill
    • 300 g morötter i olika färger
    Citronsås
    • 2 dl grädde
    • 4 msk citronsaft
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 1 tsk flytande honung
    • 0 salt och vitpeppar
    Topping
    • 80 g löjrom
    • 4 st dillkvistar

    Onsdag middag 611 Kcal

    Asiatisk köttfärslimpa med sesamfrön

    Laga en kryddig köttfärslimpa med sesamfrön och en gurk- och morotssallad till. Ett tips är att hälla av det mesta av vätskan när du öppnar kokosmjölksburken och behåll den "tjockare" vätskan till köttfärslimpan!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 40 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 611 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g nötfärs
    • 1 burk kokosmjölk
    • 1 st ägg
    • 1 påse Green Curry spice mix, Santa Maria
    • 1 msk färsk ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk sesamfrön
    Gurk- och morotssallad
    • 1 st gurka
    • 2 st morot
    • 100 g sockerärtor
    • 2 msk sesamfrön
    • 1 st lime
    • 2 tsk sesamolja
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda alla ingredienser till limpan i en skål och forma till en eller två avlånga limpor på en ugnsplåt.
    • Strö på sesamfrön och ugnsbaka i ca 25 minuter.
    • Gör salladen genom att hyvla gurka och morötter med en potatisskalare.
    • Strimla sockerärtorna.
    • Lägg alla grönsaker i en skål och blanda ner sesamfrön, limesaft, olja, salt och peppar.
    • Servera köttfärslimpan med salladen runt om och dekorera med limeklyftor.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g nötfärs
    • 1 burk kokosmjölk
    • 1 st ägg
    • 1 påse Green Curry spice mix, Santa Maria
    • 1 msk färsk ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk sesamfrön
    Gurk- och morotssallad
    • 1 st gurka
    • 2 st morot
    • 100 g sockerärtor
    • 2 msk sesamfrön
    • 1 st lime
    • 2 tsk sesamolja
    • 0 salt och svartpeppar

    Onsdag dessert 322 Kcal

    Mintpannacotta med päron

    Pannacotta med smak av mint och toppad av päron - förvaras i kylen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 31 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 322 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 1 st vaniljstång
    • 4 dl grädde
    • 2 st gelatinblad
    • 1 msk pepparmyntsolja
    • 2 tsk florsocker
    • 1 st päron
    • 1 msk smör
    • 0.5 tsk malen kardemumma

    Gör så här

    • Skär ett snitt i vaniljstången och gröp ur fröna.
    • Lägg gelatinbladen i blöt i 5 minuter.
    • Koka upp grädde med vaniljstången och fröna.
    • Tillsätt pepparmynta och florsocker.
    •  Lägg i gelatinbladen och blanda om.
    • Ta upp vaniljstången och häll blandningen i 4 st glas.
    • Ställ kallt i minst 2 timmar.
    • Skala päronet och skär i små bitar.
    • Hetta upp en kastrull med smör och stek päronbitarna tillsammans med kardemumma någon minut.
    • Låt svalna.
    • Lägg på blandningen på pannacottan.

    Ingredienser

    6 portioner

    • 1 st vaniljstång
    • 4 dl grädde
    • 2 st gelatinblad
    • 1 msk pepparmyntsolja
    • 2 tsk florsocker
    • 1 st päron
    • 1 msk smör
    • 0.5 tsk malen kardemumma
  • Torsdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Torsdag lunch 611 Kcal

    Asiatisk köttfärslimpa med sesamfrön

    Laga en kryddig köttfärslimpa med sesamfrön och en gurk- och morotssallad till. Ett tips är att hälla av det mesta av vätskan när du öppnar kokosmjölksburken och behåll den "tjockare" vätskan till köttfärslimpan!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 40 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 611 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g nötfärs
    • 1 burk kokosmjölk
    • 1 st ägg
    • 1 påse Green Curry spice mix, Santa Maria
    • 1 msk färsk ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk sesamfrön
    Gurk- och morotssallad
    • 1 st gurka
    • 2 st morot
    • 100 g sockerärtor
    • 2 msk sesamfrön
    • 1 st lime
    • 2 tsk sesamolja
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda alla ingredienser till limpan i en skål och forma till en eller två avlånga limpor på en ugnsplåt.
    • Strö på sesamfrön och ugnsbaka i ca 25 minuter.
    • Gör salladen genom att hyvla gurka och morötter med en potatisskalare.
    • Strimla sockerärtorna.
    • Lägg alla grönsaker i en skål och blanda ner sesamfrön, limesaft, olja, salt och peppar.
    • Servera köttfärslimpan med salladen runt om och dekorera med limeklyftor.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g nötfärs
    • 1 burk kokosmjölk
    • 1 st ägg
    • 1 påse Green Curry spice mix, Santa Maria
    • 1 msk färsk ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk sesamfrön
    Gurk- och morotssallad
    • 1 st gurka
    • 2 st morot
    • 100 g sockerärtor
    • 2 msk sesamfrön
    • 1 st lime
    • 2 tsk sesamolja
    • 0 salt och svartpeppar

    Torsdag middag 919 Kcal

    Räktacos med guacamole

    Lyxa till tacosen med räkor och ananas i - servera tillsammans med guacamole!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 72 gram

    Fett: 48 gram

    Protein: 45 gram

    Energi: 919 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g handskalade räkor
    • 0.25 st ananas
    • 200 g svarta bönor
    • 50 g sojabönor
    • 0.5 kruka färsk koriander
    • 4 tsk limesaft
    • 1 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 4 st tacoskal
    • 0.5 dl majs
    • 3 msk gräddfil
    • 2 msk färsk koriander
    • 2 st limeskiva
    • 100 g färsk ananas
    Guacamole - 4 portioner
    • 2 st avokado
    • 0.25 st rödlök
    • 0
    • 1 msk crème fraiche
    • 1 dl riven ost
    • 3 tsk limesaft
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk cayennepeppar

    Gör så här

    • Skala räkorna och lägg i en skål.
    • Skala och skär ananasen i små bitar.
    • Skölj de svarta bönorna och blanda med ananas och sojabönor.
    • Tillsätt koriander, lime, honung, salt och peppar.
    • Fördela salladen i tacoskal.
    • Lägg på räkor, majs, gräddfil, koriander, limeklyftor och ananas.
    • Servera med guacamole.

     

    Guacamole:

    • Skala och mosa avokado och blanda med alla ingredienser.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g handskalade räkor
    • 0.25 st ananas
    • 200 g svarta bönor
    • 50 g sojabönor
    • 0.5 kruka färsk koriander
    • 4 tsk limesaft
    • 1 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 4 st tacoskal
    • 0.5 dl majs
    • 3 msk gräddfil
    • 2 msk färsk koriander
    • 2 st limeskiva
    • 100 g färsk ananas
    Guacamole - 4 portioner
    • 2 st avokado
    • 0.25 st rödlök
    • 0
    • 1 msk crème fraiche
    • 1 dl riven ost
    • 3 tsk limesaft
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk cayennepeppar
  • Fredag frukost 381 Kcal

    Ananassmoothie med gurkmeja

    Fräsch ananassmoothie som sätter fart på förbränningen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 74 gram

    Fett: 1 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 381 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st ananas
    • 1 st banan
    • 200 g galiamelon
    • 1 st gurka
    • 1 tsk gurkmeja
    • 4 dl vatten
    • 1 dl is

    Gör så här

    • Skär ananas, banan, melon och gurka i mindre bitar och lägg i en blender.
    • Tillsätt gurkmeja, vatten och istärningar.  Mixa till en jämn smoothie.
    • Häll upp på glas och dekorera med lite gurkmeja och gurka.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st ananas
    • 1 st banan
    • 200 g galiamelon
    • 1 st gurka
    • 1 tsk gurkmeja
    • 4 dl vatten
    • 1 dl is

    Fredag lunch 367 Kcal

    Torskrygg med laxrom och citronsås

    Väldigt enkelt och gott recept på torsk med laxrom och citronsås!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 367 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 msk smör
    • 1 msk dill
    • 300 g morötter i olika färger
    Citronsås
    • 2 dl grädde
    • 4 msk citronsaft
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 1 tsk flytande honung
    • 0 salt och vitpeppar
    Topping
    • 80 g löjrom
    • 4 st dillkvistar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Strö på salt och peppar på torskryggsfiléerna och lägg på en ugnsplåt.
    • Lägg på en klick smör på varje torskbit.
    • Sätt in i ugnen i ca 12-15 minuter. 
    • Skala och skär morötter i stavar. 
    • Gör såsen genom att koka upp grädde i en kastrull.
    • Tillsätt citronsaft, buljongtärning och honung och låt puttra ca 10 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar. 
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn morötterna runt om i några minuter.
    • Strö på salt och peppar.
    • Blanda ner dill.
    • Lägg upp torsken på en bädd av morötter och toppa med rom. 
    • Vispa upp såsen med en stavmixer och häll över fisken.
    • Toppa med dillkvistar.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 msk smör
    • 1 msk dill
    • 300 g morötter i olika färger
    Citronsås
    • 2 dl grädde
    • 4 msk citronsaft
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 1 tsk flytande honung
    • 0 salt och vitpeppar
    Topping
    • 80 g löjrom
    • 4 st dillkvistar

    Fredag middag 774 Kcal

    Entrecote med ugnsbakad tomat

    Fredagsmiddagen fixad - entrecote med ugnsbakad tomat som serveras tillsammans med lite sallad och en klick chilibearnaise eller pepparsås!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 59 gram

    Protein: 49 gram

    Energi: 774 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 styck tomat
    • 1 msk grön pesto
    • 2 skiva Brieost skiva
    • 4 st valnöt
    • 1 skiva entrecote skiva
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 3 st salladsblad
    • 1 msk bladpersilja
    Tillbehör
    • 1 msk bearnaisesås

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Dela tomaterna och lägg på en ugnsplåt.
    • Fördela pesto och brieost över.
    • Toppa med valnötter och sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Strö på salt och peppar på köttet och bryn några minuter per sida i smör.
    • Servera med sallad, persilja och de ugnsbakade tomaterna.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 styck tomat
    • 1 msk grön pesto
    • 2 skiva Brieost skiva
    • 4 st valnöt
    • 1 skiva entrecote skiva
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 3 st salladsblad
    • 1 msk bladpersilja
    Tillbehör
    • 1 msk bearnaisesås

    Fredag dessert 397 Kcal

    Chokladmousse med bär

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 32 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 397 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 2 st ägg
    • 3 dl vispgrädde
    • 100 g mörk choklad
    • 150 g jordgubbar (färska)
    • 1 dl hallon (färska)
    • 8 st physalis
    • 1 st granatäpple
    • 50 g pistagenötter

    Gör så här

    • Separera äggvitor och äggulor.
    • Vispa grädden fluffigt, spara 1/3 till dekoration.
    • Vispa äggvitor till ett fast skum. Smält choklad över ett vattenbad. Häll chokladen i en skål och och blanda ner äggulor. Vänd ner äggviteskummet och blanda om. Ställ in i kylen 1 timme.
    • Dela jordgubbar och gröp ur kärnorna från granatäpplet. Lägg chokladmoussen på ett serveringsfat och toppa med bär, grädde och pistagenötter.

    Ingredienser

    6 portioner

    • 2 st ägg
    • 3 dl vispgrädde
    • 100 g mörk choklad
    • 150 g jordgubbar (färska)
    • 1 dl hallon (färska)
    • 8 st physalis
    • 1 st granatäpple
    • 50 g pistagenötter
  • Lördag frukost 437 Kcal

    Äggröra med mortadella

    En krämig äggröra med 2 skivor mortadella toppad med sallad och granatäpplekärnor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 437 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 2 msk grädde
    • 1 tsk smör
    • 2 st skiva mortadella
    • 0.25 st granatäpple
    • 2 st salladsblad

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek äggröran hastigt, några sekunder.
    • Lägg upp på tallriken tillsammans med mortadellan.
    • Strö över granatäpplekärnor över äggröran.
    • Dekorera med lite salladsblad.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 2 msk grädde
    • 1 tsk smör
    • 2 st skiva mortadella
    • 0.25 st granatäpple
    • 2 st salladsblad

    Lördag lunch 326 Kcal

    Asiatiska rullar med kycklingfärs

    Snabblagad och ljuvligt goda asiatiska vårrullar med rispapper och kycklingfärs!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 51 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 326 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.25 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 tsk rapsolja
    • 200 g kycklingfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk sesamolja
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 st morot
    • 1 st salladslök
    • 0.25 st lime
    • 1 msk teriyakisås
    • 100 g sockerärtor
    • 2 dl rödkål
    • 2 msk färsk koriander
    • 6 st rispapper
    Dekoration
    • 1 msk färsk koriander
    • 0.25 st lime
    • 1 msk svarta sesamfrön
    • 1 msk teriyakisås

    Gör så här

    • Skala och finhacka lök.
    • Skala och riv vitlök och ingefära fint.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök, vitlök och ingefära.
    • Lägg ner färs och krydda med salt och peppar. Tillsätt sesamolja.
    • Hacka chili, morot och salladslök och lägg ner. Pressa limesaft över.
    • Tillsätt teriyaki sås.
    • Strimla sockerärtor och rödkål.
    • Blötlägg rispapper. Lägg i strimlade grönsaker, kycklingfärs och vik ihop.
    • Dekorera med färsk koriander, limeklyftor, sesamfrön och lite teriyakisås!

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.25 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 tsk rapsolja
    • 200 g kycklingfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk sesamolja
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 st morot
    • 1 st salladslök
    • 0.25 st lime
    • 1 msk teriyakisås
    • 100 g sockerärtor
    • 2 dl rödkål
    • 2 msk färsk koriander
    • 6 st rispapper
    Dekoration
    • 1 msk färsk koriander
    • 0.25 st lime
    • 1 msk svarta sesamfrön
    • 1 msk teriyakisås

    Lördag middag 826 Kcal

    Kycklingspett med jordnötssås

    En asiatisk middag med god hemmagjord jordnötssås!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 37 gram

    Fett: 51 gram

    Protein: 51 gram

    Energi: 826 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Kycklingspett
    • 4 st träspett
    • 350 g kycklingfilé
    • 0.5 st röd chili
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk ingefära
    • 1 msk ketjap manis
    • 0.5 msk soja
    • 1 tsk sesamolja
    • 0 salt och vitpeppar
    • 250 g frysta wokgrönsaker
    • 1 tsk rapsolja
    • 0.5 st lime
    Jordnötssås
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 50 g jordnötter
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 burk kokosmjölk
    • 0.25 st lime
    • 0 salt och vitpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Blötlägg träspetten i 10 minuter.
    • Skär kyckling i avlånga bitar.
    • Finhacka chili och skala och riv vitlök fint.
    • Blanda chili, vitlök, riven färsk ingefära, ketjap manis, sesamolja och soja i en skål och lägg ner kycklingen. Låt dra 10 minuter.
    • Trä upp kyckling på spett och ugnsbaka i mitten av ugnen i  ca 20 minuter.
    • Skala och hacka lök, finhacka vitlök och chili och hacka jordnötterna.
    • Hetta upp en stekpanna med rapsolja och bryn lök, vitlök och chili några minuter.
    • Tillsätt jordnötter, kokosmjölk och koka upp. Låt koka ca 5 minuter och smaka av med limesaft, salt och peppar.
    • Mixa slätt i en matbredare.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och woka hastigt de frysta wokgrönsakerna.
    • Smaksätt med salt, peppar och lite pressad limesaft över.
    • Lägg grönsakerna på ett serveringsfat och toppa med kycklingspett och jordnötssås.
    • Toppa med limeklyftor och jordnötter.

    Ingredienser

    2 portioner

    Kycklingspett
    • 4 st träspett
    • 350 g kycklingfilé
    • 0.5 st röd chili
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk ingefära
    • 1 msk ketjap manis
    • 0.5 msk soja
    • 1 tsk sesamolja
    • 0 salt och vitpeppar
    • 250 g frysta wokgrönsaker
    • 1 tsk rapsolja
    • 0.5 st lime
    Jordnötssås
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 50 g jordnötter
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 burk kokosmjölk
    • 0.25 st lime
    • 0 salt och vitpeppar
  • Söndag frukost 400 Kcal

    Pocherat ägg med avokadosallad

    Laga en lyxig frukost till helgen, avokadosallad med två st pocherade ägg till, enkelt och supergott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 31 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 400 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st avokado
    • 4 st cocktailtomat
    • 0.25 st rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0.25 st lime
    • 2 msk färsk koriander
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st pocherat ägg

    Gör så här

    • Skär avokado i mindre bitar.
    • Dela tomater och strimla rödlök.
    • Lägg allt i en skål och blanda ner olja, lime, koriander, salt och peppar.
    • Pochera äggen och lägg upp på en tallrik och servera med avokadosalladen.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st avokado
    • 4 st cocktailtomat
    • 0.25 st rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0.25 st lime
    • 2 msk färsk koriander
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st pocherat ägg

    Söndag lunch 196 Kcal

    Red Berry Smoothie

    En svalkande god smoothie med bär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 32 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 196 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl blåbär (frysta)
    • 100 g jordgubbar (färska)
    • 0.5 st mango
    • 1 dl naturell yoghurt
    • 1 dl vatten
    Dekoration
    • 1 msk frystorkade jordgubbar

    Gör så här

    • Skala och skär mango i bitar.
    • Lägg mango och bär i en blender och mixa.
    • Häll på yoghurt och späd med vatten till en jämn konsistens.
    • Häll upp på glas och dekorera med frystorkade jordgubbar eller färska jordgubbar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl blåbär (frysta)
    • 100 g jordgubbar (färska)
    • 0.5 st mango
    • 1 dl naturell yoghurt
    • 1 dl vatten
    Dekoration
    • 1 msk frystorkade jordgubbar

    Söndag middag 1209 Kcal

    Tonfisktartar på en bädd av avokado

    Den här ljuvliga tartaren gör du på färsk tonfisk!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 111 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 1209 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g tonfisk
    Marinad
    • 1 tsk soja
    • 0.5 tsk srirachasås
    • 1 msk färsk ingefära
    • 1 tsk sesamolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Avokadosallad
    • 2 st avokado
    • 0.5 dl vita sesamfrön
    • 2 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    Chilimajonnäs
    • 2 msk majonnäs
    • 0.5 tsk srirachasås
    • 0.5 st lime
    • 1 krm salt
    Sojamajonnäs
    • 2 msk majonnäs
    • 1 tsk soja
    • 1 krm salt
    Topping
    • 2 st bananschalottenlökar
    • 1 dl solrosolja
    • 1 tsk sesamfrön
    • 0.5 msk gräslök
    • 0.5 st lime

    Gör så här

    • Skär tonfisken i mindre tärningar och lägg i en skål. Blanda ner alla ingredienser till marinaden. Låt stå 30 min.
    • Skär avokado i tärningar och lägg i en skål. Blanda ner resten av ingredienserna och smaka av med salt och peppar.
    • Gör de två majonnäserna genom att blanda ingredienserna i varsin skål.
    • Skiva bananschalottenlöken fint. Hetta upp oljan och fritera löken i några minuter till den fått fin färg.
    • Lägg upp på ett hushållspapper att torka.
    • Fördela avokadosalladen på ett fat och lägg tonfisken över. Ringla på chilimajonnäs och toppa med friterad lök. Strö på sesamfrön och gräslök.
    • Klicka ut sojamajonnäs på fatet och servera med limeklyftor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g tonfisk
    Marinad
    • 1 tsk soja
    • 0.5 tsk srirachasås
    • 1 msk färsk ingefära
    • 1 tsk sesamolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Avokadosallad
    • 2 st avokado
    • 0.5 dl vita sesamfrön
    • 2 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    Chilimajonnäs
    • 2 msk majonnäs
    • 0.5 tsk srirachasås
    • 0.5 st lime
    • 1 krm salt
    Sojamajonnäs
    • 2 msk majonnäs
    • 1 tsk soja
    • 1 krm salt
    Topping
    • 2 st bananschalottenlökar
    • 1 dl solrosolja
    • 1 tsk sesamfrön
    • 0.5 msk gräslök
    • 0.5 st lime
Torrvaror
  • 0.5 dl havregryn
  • 2 st torkade aprikoser
  • 2 msk solrosfrön
  • 2 msk pumpafrön
  • 3.25 tsk flytande honung
  • 2 msk pinjenötter
  • 3.5 tsk olivolja
  • 40 g crumbs glutenfritt ströbröd
  • 6 dl kaffe
  • 2 burk kokosmjölk
  • 4 msk sesamfrön
  • 2 tsk florsocker
  • 200 g svarta bönor
  • 50 g sojabönor
  • 0.5 dl majs
  • 4 st valnöt
  • 50 g pistagenötter
  • 3 tsk rapsolja
  • 1 msk svarta sesamfrön
  • 50 g jordnötter
  • 1 msk frystorkade jordgubbar
  • 0.5 dl vita sesamfrön
  • 1 dl solrosolja
Kryddor/smaksättare
  • 3.25 tsk salt
  • 2 tsk örtagårdskrydda
  • 1 msk balsamico
  • 1 msk färsk basilika
  • 1 msk stark chilisås
  • 0.5 påse tacokrydda
  • 1 nypa chiliflakes
  • 1 msk dill
  • 1 tärning fiskbuljong
  • 4 st dillkvistar
  • 1 påse Green Curry spice mix, Santa Maria
  • 5 tsk sesamolja
  • 0.5 tsk malen kardemumma
  • 7.5 kruka färsk koriander
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 msk grön pesto
  • 1 msk bladpersilja
  • 2 msk teriyakisås
  • 1 msk ketjap manis
  • 2.5 msk soja
  • 1 tsk srirachasås
  • 2.5 msk gräslök
Frukt/grönt
  • 1 st aprikos
  • 1.25 st gul lök
  • 5 klyfta vitlök
  • 3 st rödbetor
  • 11 st salladsblad
  • 6.5 st morot
  • 2.5 st mango
  • 3 styck tomat
  • 7.5 st avokado
  • 1.5 st rödlök
  • 6 st lime
  • 1 st sötpotatis
  • 1.75 st röd chili
  • 10 st cocktailtomat
  • 1 dl jordgubbar (frysta)
  • 100 g mango (fryst)
  • 0.5 st apelsin
  • 2 st banan
  • 300 g morötter i olika färger
  • 4 msk citronsaft
  • 2.5 msk färsk ingefära
  • 2 st gurka
  • 200 g sockerärtor
  • 1 st päron
  • 0.75 st ananas
  • 7 tsk limesaft
  • 2 st limeskiva
  • 100 g färsk ananas
  • 200 g galiamelon
  • 250 g jordgubbar (färska)
  • 1 dl hallon (färska)
  • 8 st physalis
  • 1.25 st granatäpple
  • 1 st salladslök
  • 2 dl rödkål
  • 1 tsk ingefära
  • 250 g frysta wokgrönsaker
  • 1 dl blåbär (frysta)
  • 2 st bananschalottenlökar
Mejeri
  • 1 msk grekisk yoghurt
  • 100 g fetaost
  • 7.25 dl crème fraiche
  • 2 dl naturell yoghurt
  • 4 msk smör
  • 8 dl grädde
  • 3 msk gräddfil
  • 1 dl riven ost
  • 2 skiva Brieost skiva
  • 3 dl vispgrädde
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 300 g lammfärs
  • 8 st ägg
  • 940 g torskrygg
  • 250 g högrev
  • 600 g nötfärs
  • 200 g handskalade räkor
  • 1 skiva entrecote skiva
  • 2 st skiva mortadella
  • 200 g kycklingfärs
  • 350 g kycklingfilé
  • 2 st pocherat ägg
  • 250 g tonfisk
Övrigt
  • 7 msk majonnäs
  • 80 g löjrom
  • 1 st vaniljstång
  • 2 st gelatinblad
  • 1 msk pepparmyntsolja
  • 4 st tacoskal
  • 1 dl is
  • 1 msk bearnaisesås
  • 100 g mörk choklad
  • 6 st rispapper
  • 4 st träspett

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!