Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 50 2024

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1632 Kcal

    • Frukost - 288 Kcal

      Filmjölksmacka med aprikos, ost och skinka

    • Lunch - 502 Kcal

      Rödbetssallad med fetaost och rostade valnötter

    • Middag - 655 Kcal

      Torskgratäng med grönsaker och bacon

    • Mellanmål

    • Dessert - 187 Kcal

      Filmjölkslimpa med aprikoser

  • Tisdag - 1315 Kcal

    • Frukost - 223 Kcal

      Kokt ägg med skinka

    • Lunch - 655 Kcal

      Torskgratäng med grönsaker och bacon

    • Middag - 437 Kcal

      Kycklinggryta med grönsaker

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 927 Kcal

    • Frukost - 288 Kcal

      Filmjölksmacka med aprikos, ost och skinka

    • Lunch - 437 Kcal

      Kycklinggryta med grönsaker

    • Middag - 202 Kcal

      Krämig spenatsoppa med palsternacka och äpple

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1516 Kcal

    • Frukost - 297 Kcal

      Ägghack med spenat

    • Lunch - 655 Kcal

      Torskgratäng med grönsaker och bacon

    • Middag - 565 Kcal

      Korv med rostad paprika

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1312 Kcal

    • Frukost - 309 Kcal

      Jordgubbssmoothie

    • Lunch - 202 Kcal

      Krämig spenatsoppa med palsternacka och äpple

    • Middag - 802 Kcal

      Tacobiff med guacamole och sötpotatisstrips

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 2114 Kcal

    • Frukost - 293 Kcal

      Bananplättar med yoghurt och hallon

    • Lunch - 802 Kcal

      Tacobiff med guacamole och sötpotatisstrips

    • Middag - 570 Kcal

      Lax med saffransgrönsaker

    • Mellanmål

    • Dessert - 449 Kcal

      Pepparkaksmuffins

  • Söndag - 1513 Kcal

    • Frukost - 288 Kcal

      Filmjölksmacka med aprikos, ost och skinka

    • Lunch - 570 Kcal

      Lax med saffransgrönsaker

    • Middag - 655 Kcal

      Torskgratäng med grönsaker och bacon

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 72.7 gram

Fett: 93.5 gram

Protein: 75.4 gram

Energi: 1475.7 kcal

  • Måndag frukost 288 Kcal

    Filmjölksmacka med aprikos, ost och skinka

    God macka att njuta av till frukost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 288 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 skiva filmjölksbröd med aprikos
    • 1 tsk smör
    • 1 skiva ost
    • 1 skivor skinka
    • 0.25 styck tomat
    • 1 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Bred smör på brödet och lägg på ost, tomat och skinka.
    • Dekorera med en persiljekvist.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 skiva filmjölksbröd med aprikos
    • 1 tsk smör
    • 1 skiva ost
    • 1 skivor skinka
    • 0.25 styck tomat
    • 1 kvist färsk persilja

    Måndag lunch 502 Kcal

    Rödbetssallad med fetaost och rostade valnötter

    En favoritkombination i en sallad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 502 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 250 g förkokta rödbetor
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 1 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 10 g blandad sallad
    • 1 kvist färsk persilja
    • 50 g fetaost
    • 0.25 st granatäpple
    Rostade valnötter
    • 1 msk valnötter
    • 0.5 tsk flytande honung
    • 0.2 tsk salt
    Dekoration
    • 1 kvist färsk persilja
    • 0.25 st citron

    Gör så här

    • Skär rödbetorna i större bitar och lägg i en skål.
    • Krydda med salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Blanda ner olja, balsamico, honung och persilja.
    • Lägg salladen på ett stort fat och lägg rödbetsblandningen över.
    • Smula fetaost över och lägg på granatäpplekärnor.
    • Rosta nötterna i en torr stekpanna några minuter.
    • Ringla över honung och strö på salt.
    • Toppa salladen med valnötter och dekorera med en citronklyfta och persilja.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 250 g förkokta rödbetor
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 1 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 10 g blandad sallad
    • 1 kvist färsk persilja
    • 50 g fetaost
    • 0.25 st granatäpple
    Rostade valnötter
    • 1 msk valnötter
    • 0.5 tsk flytande honung
    • 0.2 tsk salt
    Dekoration
    • 1 kvist färsk persilja
    • 0.25 st citron

    Måndag middag 655 Kcal

    Torskgratäng med grönsaker och bacon

    En ljuvlig torskgratäng med grönsaker och bacon, perfekt att servera till middag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 50 gram

    Protein: 42 gram

    Energi: 655 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st salladslök
    • 1 msk smör
    • 200 g bladspenat
    • 0 salt och vitpeppar
    • 2 dl grädde
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 150 g haricots verts
    • 600 g torskfile
    • 2 dl riven ost
    • 0.5 st squash
    • 10 st färska champinjoner
    • 1 msk smör
    • 150 g bacon
    • 30 g pinjenötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Strimla salladslöken.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och lägg i lök och spenatblad.
    • Strö på salt och peppar och låt fräsa någon minut.
    • Häll på grädde och smula ner en buljongtärning.
    • Låt koka i ca 5 minuter.
    • Lägg torskfiléerna i en ugnsform och strö på salt och peppar.
    • Häll såsen över och strö på ost.
    • Sätt in i ugnen i ca: 25 minuter.
    • Skiva squash och champinjoner.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn bacon, squash, haricot verts och champinjoner i några minuter.
    • Tillsätt pinjenötter och blanda om.
    • Lägg blandningen över fiskgratängen och servera.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st salladslök
    • 1 msk smör
    • 200 g bladspenat
    • 0 salt och vitpeppar
    • 2 dl grädde
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 150 g haricots verts
    • 600 g torskfile
    • 2 dl riven ost
    • 0.5 st squash
    • 10 st färska champinjoner
    • 1 msk smör
    • 150 g bacon
    • 30 g pinjenötter

    Måndag dessert 187 Kcal

    Filmjölkslimpa med aprikoser

    Ett gott hemlagad bröd som går utmärkt att skiva och frysa in. Variera mellan goda pålägg!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 187 kcal

    Ingredienser

    12 portioner

    • 8 st torkade aprikoser
    • 4 dl filmjölk
    • 2 msk ljus sirap
    • 1 dl dinkelsikt
    • 2 dl grahamsmjöl
    • 1 dl rågmjöl
    • 1 dl rågkross
    • 0.5 dl linfrön
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 tsk bikarbonat
    • 1 tsk salt
    Till formen
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 dl havregryn
    • 2 msk pumpafrön

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Hacka aprikoserna. Blanda ihop alla ingredienser i en bunke. Låt stå och svälla i några minuter.
    • Häll olivolja i en brödform, 1 ½ – 2 liter och strö på havregryn. Fördela smeten jämnt i formen och strö över pumpafrön.
    • Grädda i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter. Låt svalna på galler.
    • 1 limpa = 12 skivor

    Ingredienser

    12 portioner

    • 8 st torkade aprikoser
    • 4 dl filmjölk
    • 2 msk ljus sirap
    • 1 dl dinkelsikt
    • 2 dl grahamsmjöl
    • 1 dl rågmjöl
    • 1 dl rågkross
    • 0.5 dl linfrön
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 tsk bikarbonat
    • 1 tsk salt
    Till formen
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 dl havregryn
    • 2 msk pumpafrön
  • Tisdag frukost 223 Kcal

    Kokt ägg med skinka

    Enklaste äggfrukosten!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 223 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 3 st cocktailtomat
    • 2 skivor skinka
    Dekoration
    • 1 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Lägg äggen i en kastrull med kallt vatten. Koka 5–6 minuter. Spola av med kallt vatten och skala därefter.
    • Dela cocktailtomaterna.
    • Lägg ägg, cocktailtomater och skinka på en tallrik.
    • Toppa med persilja.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 3 st cocktailtomat
    • 2 skivor skinka
    Dekoration
    • 1 kvist färsk persilja

    Tisdag lunch 655 Kcal

    Torskgratäng med grönsaker och bacon

    En ljuvlig torskgratäng med grönsaker och bacon, perfekt att servera till middag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 50 gram

    Protein: 42 gram

    Energi: 655 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st salladslök
    • 1 msk smör
    • 200 g bladspenat
    • 0 salt och vitpeppar
    • 2 dl grädde
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 150 g haricots verts
    • 600 g torskfile
    • 2 dl riven ost
    • 0.5 st squash
    • 10 st färska champinjoner
    • 1 msk smör
    • 150 g bacon
    • 30 g pinjenötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Strimla salladslöken.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och lägg i lök och spenatblad.
    • Strö på salt och peppar och låt fräsa någon minut.
    • Häll på grädde och smula ner en buljongtärning.
    • Låt koka i ca 5 minuter.
    • Lägg torskfiléerna i en ugnsform och strö på salt och peppar.
    • Häll såsen över och strö på ost.
    • Sätt in i ugnen i ca: 25 minuter.
    • Skiva squash och champinjoner.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn bacon, squash, haricot verts och champinjoner i några minuter.
    • Tillsätt pinjenötter och blanda om.
    • Lägg blandningen över fiskgratängen och servera.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st salladslök
    • 1 msk smör
    • 200 g bladspenat
    • 0 salt och vitpeppar
    • 2 dl grädde
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 150 g haricots verts
    • 600 g torskfile
    • 2 dl riven ost
    • 0.5 st squash
    • 10 st färska champinjoner
    • 1 msk smör
    • 150 g bacon
    • 30 g pinjenötter

    Tisdag middag 437 Kcal

    Kycklinggryta med grönsaker

    En mustig kycklinggryta med härliga grönsaker som toppas med cocktailkapris och crème fraiche!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 437 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 1 st orange paprika
    • 100 g broccoli
    • 0.25 st zucchini
    • 5 st champinjoner
    • 300 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 100 g vatten
    • 1 tsk sambal oelek
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 0.5 dl grädde
    Topping
    • 1 msk kapris
    • 1 msk crème fraiche

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och finhacka vitlök. Skala och skiva moroten.
    • Skär paprika, broccoli och zucchini i mindre bitar och dela champinjonerna.
    • Skär kycklingen i mindre bitar och strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner kyckling, lök och vitlök.
    • Stek några minuter och häll på krossade tomater och vatten.
    • Smaksätt med sambal oelek, torkade örter och smula ner buljongtärning.
    • Låt sjuda under lock i ca 30 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Häll på grädde och lägg ner paprika, broccoli, zucchini och champinjoner.
    • Låt koka ihop och servera i djupa skålar toppat med kapris och créme fraiche.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 1 st orange paprika
    • 100 g broccoli
    • 0.25 st zucchini
    • 5 st champinjoner
    • 300 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 100 g vatten
    • 1 tsk sambal oelek
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 0.5 dl grädde
    Topping
    • 1 msk kapris
    • 1 msk crème fraiche
  • Onsdag frukost 288 Kcal

    Filmjölksmacka med aprikos, ost och skinka

    God macka att njuta av till frukost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 288 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 skiva filmjölksbröd med aprikos
    • 1 tsk smör
    • 1 skiva ost
    • 1 skivor skinka
    • 0.25 styck tomat
    • 1 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Bred smör på brödet och lägg på ost, tomat och skinka.
    • Dekorera med en persiljekvist.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 skiva filmjölksbröd med aprikos
    • 1 tsk smör
    • 1 skiva ost
    • 1 skivor skinka
    • 0.25 styck tomat
    • 1 kvist färsk persilja

    Onsdag lunch 437 Kcal

    Kycklinggryta med grönsaker

    En mustig kycklinggryta med härliga grönsaker som toppas med cocktailkapris och crème fraiche!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 437 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 1 st orange paprika
    • 100 g broccoli
    • 0.25 st zucchini
    • 5 st champinjoner
    • 300 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 100 g vatten
    • 1 tsk sambal oelek
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 0.5 dl grädde
    Topping
    • 1 msk kapris
    • 1 msk crème fraiche

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och finhacka vitlök. Skala och skiva moroten.
    • Skär paprika, broccoli och zucchini i mindre bitar och dela champinjonerna.
    • Skär kycklingen i mindre bitar och strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner kyckling, lök och vitlök.
    • Stek några minuter och häll på krossade tomater och vatten.
    • Smaksätt med sambal oelek, torkade örter och smula ner buljongtärning.
    • Låt sjuda under lock i ca 30 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Häll på grädde och lägg ner paprika, broccoli, zucchini och champinjoner.
    • Låt koka ihop och servera i djupa skålar toppat med kapris och créme fraiche.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 1 st orange paprika
    • 100 g broccoli
    • 0.25 st zucchini
    • 5 st champinjoner
    • 300 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 100 g vatten
    • 1 tsk sambal oelek
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 0.5 dl grädde
    Topping
    • 1 msk kapris
    • 1 msk crème fraiche

    Onsdag middag 202 Kcal

    Krämig spenatsoppa med palsternacka och äpple

    Vackert grön soppa med smak av spenat och äpple!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 202 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st palsternacka
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g bladspenat
    • 5 dl vatten
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 3 msk grädde
    • 0.5 tsk malen muskot
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 1 dl alfalfagroddar
    • 0.5 st äpple

    Gör så här

    • Skala och skär palsternacka i mindre bitar. Skala och hacka lök samt vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och lägg ner palsternacka, lök och vitlök några minuter. Tillsätt spenaten och häll på vatten. Smula ner buljongtärningen och låt sjuda i ca 10 minuter.
    • Mixa soppan med en stavmixer och tillsätt därefter grädde och malen muskot. Låt allt bli varmt och smaka av med salt och peppar.
    • Häll upp i skålar och toppa med groddar och hackat äpple.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st palsternacka
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g bladspenat
    • 5 dl vatten
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 3 msk grädde
    • 0.5 tsk malen muskot
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 1 dl alfalfagroddar
    • 0.5 st äpple
  • Torsdag frukost 297 Kcal

    Ägghack med spenat

    God frukost men fungerar också som tillbehör till lunch eller middag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 297 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk gräslök
    • 10 g babyspenat

    Gör så här

    • Koka äggen och låt svalna. Hacka gräslök fint. Hacka äggen och lägg i en skål. Blanda ner majonnäs, salt, peppar och gräslök.
    • Lägg spenat i en skål och lägg på ägghacket.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk gräslök
    • 10 g babyspenat

    Torsdag lunch 655 Kcal

    Torskgratäng med grönsaker och bacon

    En ljuvlig torskgratäng med grönsaker och bacon, perfekt att servera till middag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 50 gram

    Protein: 42 gram

    Energi: 655 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st salladslök
    • 1 msk smör
    • 200 g bladspenat
    • 0 salt och vitpeppar
    • 2 dl grädde
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 150 g haricots verts
    • 600 g torskfile
    • 2 dl riven ost
    • 0.5 st squash
    • 10 st färska champinjoner
    • 1 msk smör
    • 150 g bacon
    • 30 g pinjenötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Strimla salladslöken.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och lägg i lök och spenatblad.
    • Strö på salt och peppar och låt fräsa någon minut.
    • Häll på grädde och smula ner en buljongtärning.
    • Låt koka i ca 5 minuter.
    • Lägg torskfiléerna i en ugnsform och strö på salt och peppar.
    • Häll såsen över och strö på ost.
    • Sätt in i ugnen i ca: 25 minuter.
    • Skiva squash och champinjoner.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn bacon, squash, haricot verts och champinjoner i några minuter.
    • Tillsätt pinjenötter och blanda om.
    • Lägg blandningen över fiskgratängen och servera.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st salladslök
    • 1 msk smör
    • 200 g bladspenat
    • 0 salt och vitpeppar
    • 2 dl grädde
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 150 g haricots verts
    • 600 g torskfile
    • 2 dl riven ost
    • 0.5 st squash
    • 10 st färska champinjoner
    • 1 msk smör
    • 150 g bacon
    • 30 g pinjenötter

    Torsdag middag 565 Kcal

    Korv med rostad paprika

    En snabblagad korvrätt med rostad paprika. Servera med en klick avokadocréme!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 44 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 565 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 msk olivolja
    • 25 g blandad sallad
    • 100 g korv med hög kötthalt
    • 0.5 msk smör
    Avokadocréme
    • 0.5 st avokado
    • 0.5 msk majonnäs
    • 0.5 msk crème fraiche
    • 0.5 msk citronsaft
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 250 grader eller på grill.
    • Dela paprikorna i fyra bitar och ta bort kärnhuset.
    • Lägg paprikorna på en ugnsplåt och häll över lite olja.
    • Rosta dem i ugnen i ca 15 minuter.
    • Lägg paprikorna i en plastpåse och förslut.
    • Dra bort skinnet på paprikorna (inte nödvändigt).
    • Gör avokadocrémen genom att dela avokadon och gröp ur köttet.
    • Mosa avokadon i en skål och blanda med de övriga ingredienserna.
    • Smaka av med salt och peppar och ställ åt sidan.
    • Fördela sallad och paprika på tallrikar.
    • Skär snitt i korven.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn korven runt om.
    • Lägg en korv på varje tallrik och toppa med lite avokadocréme.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 msk olivolja
    • 25 g blandad sallad
    • 100 g korv med hög kötthalt
    • 0.5 msk smör
    Avokadocréme
    • 0.5 st avokado
    • 0.5 msk majonnäs
    • 0.5 msk crème fraiche
    • 0.5 msk citronsaft
    • 0 salt och svartpeppar
  • Fredag frukost 309 Kcal

    Jordgubbssmoothie

    Somrig smoothie som passar lika bra som frukost eller mellanmål!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 64 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 309 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl jordgubbar (frysta)
    • 100 g mango (fryst)
    • 0.5 st apelsin
    • 1 st banan
    • 1 dl naturell yoghurt

    Gör så här

    • Skala och skär apelsinen i bitar.
    • Lägg ner alla ingredienser i en blender och häll på yoghurt.
    • Mixa till en jämn smoothie.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl jordgubbar (frysta)
    • 100 g mango (fryst)
    • 0.5 st apelsin
    • 1 st banan
    • 1 dl naturell yoghurt

    Fredag lunch 202 Kcal

    Krämig spenatsoppa med palsternacka och äpple

    Vackert grön soppa med smak av spenat och äpple!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 202 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st palsternacka
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g bladspenat
    • 5 dl vatten
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 3 msk grädde
    • 0.5 tsk malen muskot
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 1 dl alfalfagroddar
    • 0.5 st äpple

    Gör så här

    • Skala och skär palsternacka i mindre bitar. Skala och hacka lök samt vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och lägg ner palsternacka, lök och vitlök några minuter. Tillsätt spenaten och häll på vatten. Smula ner buljongtärningen och låt sjuda i ca 10 minuter.
    • Mixa soppan med en stavmixer och tillsätt därefter grädde och malen muskot. Låt allt bli varmt och smaka av med salt och peppar.
    • Häll upp i skålar och toppa med groddar och hackat äpple.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st palsternacka
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g bladspenat
    • 5 dl vatten
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 3 msk grädde
    • 0.5 tsk malen muskot
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 1 dl alfalfagroddar
    • 0.5 st äpple

    Fredag middag 802 Kcal

    Tacobiff med guacamole och sötpotatisstrips

    Testa att byta ut den vanliga fredags tacosen till en lyxig tacobiff med sötpotatis och lite guacamole till. Överraska familjen med lite nytt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 60 gram

    Fett: 49 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 802 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g högrev
    • 0.5 påse tacokrydda
    • 0.5 st ägg
    • 2 msk crème fraiche
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st lime
    • 1 tsk olivolja
    Sötpotatisstrips
    • 1 st sötpotatis
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 nypa chiliflakes
    Guacamole
    • 1 st avokado
    • 0.25 st röd chili
    • 0.5 st lime
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk crème fraiche
    Tillbehör
    • 2 st salladsblad
    • 6 st cocktailtomat
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st lime

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 200 grader.
    • Börja med guacamolen.
    • Dela och gröp ur avokado och lägg i en skål tillsammans med alla ingredienserna.
    • Mixa med en stavmixer till en slät röra.
    • Toppa med finhackad chili.
    • Blanda alla ingredienserna till biffarna i en skål.
    • Forma smeten till biffar.
    • Skiva och skär sötpotatisen i stavar och lägg på en plåt.
    • Ringla över olivolja, salt och svartpeppar och chili flakes.
    • Sätt in i ugnen i ca 15 min.
    • Hetta upp en stekpanna och bryn biffarna runt om, ca: 7 min på medelvärme.
    • Servera hamburgaren med sallad, tomater, lök, guacamole och sötpotatisstrips.
    • Dekorera med limeskivor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g högrev
    • 0.5 påse tacokrydda
    • 0.5 st ägg
    • 2 msk crème fraiche
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st lime
    • 1 tsk olivolja
    Sötpotatisstrips
    • 1 st sötpotatis
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 nypa chiliflakes
    Guacamole
    • 1 st avokado
    • 0.25 st röd chili
    • 0.5 st lime
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk crème fraiche
    Tillbehör
    • 2 st salladsblad
    • 6 st cocktailtomat
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st lime
  • Lördag frukost 293 Kcal

    Bananplättar med yoghurt och hallon

    Lyxiga frukost med smak av banan och hallon!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 293 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st banan
    • 1 st ägg
    • 1 tsk smör
    • 0.5 krm vaniljpulver
    • 0.5 krm salt
    • 2 msk grekisk yoghurt 6%
    Topping
    • 1 dl hallon (färska)
    • 0.5 st banan

    Gör så här

    • Mosa bananen i en skål och knäck ner ägget. Vispa samman och blanda i vaniljpulver och salt.
    • Hetta upp en plättlagg med smör och häll ner smeten. Grädda varje plätt  i någon minut per sida.
    • Lägg plättar på ett fat och och servera med yoghurt, hallon och skivad banan.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st banan
    • 1 st ägg
    • 1 tsk smör
    • 0.5 krm vaniljpulver
    • 0.5 krm salt
    • 2 msk grekisk yoghurt 6%
    Topping
    • 1 dl hallon (färska)
    • 0.5 st banan

    Lördag lunch 802 Kcal

    Tacobiff med guacamole och sötpotatisstrips

    Testa att byta ut den vanliga fredags tacosen till en lyxig tacobiff med sötpotatis och lite guacamole till. Överraska familjen med lite nytt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 60 gram

    Fett: 49 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 802 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g högrev
    • 0.5 påse tacokrydda
    • 0.5 st ägg
    • 2 msk crème fraiche
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st lime
    • 1 tsk olivolja
    Sötpotatisstrips
    • 1 st sötpotatis
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 nypa chiliflakes
    Guacamole
    • 1 st avokado
    • 0.25 st röd chili
    • 0.5 st lime
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk crème fraiche
    Tillbehör
    • 2 st salladsblad
    • 6 st cocktailtomat
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st lime

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 200 grader.
    • Börja med guacamolen.
    • Dela och gröp ur avokado och lägg i en skål tillsammans med alla ingredienserna.
    • Mixa med en stavmixer till en slät röra.
    • Toppa med finhackad chili.
    • Blanda alla ingredienserna till biffarna i en skål.
    • Forma smeten till biffar.
    • Skiva och skär sötpotatisen i stavar och lägg på en plåt.
    • Ringla över olivolja, salt och svartpeppar och chili flakes.
    • Sätt in i ugnen i ca 15 min.
    • Hetta upp en stekpanna och bryn biffarna runt om, ca: 7 min på medelvärme.
    • Servera hamburgaren med sallad, tomater, lök, guacamole och sötpotatisstrips.
    • Dekorera med limeskivor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g högrev
    • 0.5 påse tacokrydda
    • 0.5 st ägg
    • 2 msk crème fraiche
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st lime
    • 1 tsk olivolja
    Sötpotatisstrips
    • 1 st sötpotatis
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 nypa chiliflakes
    Guacamole
    • 1 st avokado
    • 0.25 st röd chili
    • 0.5 st lime
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk crème fraiche
    Tillbehör
    • 2 st salladsblad
    • 6 st cocktailtomat
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st lime

    Lördag middag 570 Kcal

    Lax med saffransgrönsaker

    En perfekt lyxig varmrätt att servera under jultiderna!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 42 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 570 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st citron
    • 1 st gul lök
    • 1 st fänkål
    • 1 st röd paprika
    • 1 st gul paprika
    • 1 msk olivolja
    • 1 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 1 st fiskbuljongtärning
    • 3 dl vatten
    • 200 g sockerärtor
    Dillmajonnäs
    • 1 dl majonnäs
    • 5 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Dela laxfiléerna i fyra lika stora bitar.
    • Bryn filéerna i någon minut på varje sida.
    • Strö på salt, vitpeppar och pressa citron över.
    • Lägg fisken i en ugnsfast form och ställ in i ugnen ca 10 minuter.
    • Skala och skär löken i klyftor.
    • Skär fänkålen och paprikan i skivor.
    • Stek grönsakerna i lite olivolja.
    • Strö över saffran och smula ner buljongtärningen.
    • Häll på vatten och låt koka under lock i 6-7 minuter på svag värme.
    • Lägg i sockerärtorna och koka i ytterligare någon minut.
    • Smaka av med salt och vitpeppar.
    • Fördela grönsakerna i sitt spad på tallrikar och lägg en laxskiva på varje tallrik.
    • Blanda majonnäs och hackad dill i en skål.
    • Smaka av med salt och svartpeppar.
    • Toppa laxen med dillmajonnäs.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st citron
    • 1 st gul lök
    • 1 st fänkål
    • 1 st röd paprika
    • 1 st gul paprika
    • 1 msk olivolja
    • 1 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 1 st fiskbuljongtärning
    • 3 dl vatten
    • 200 g sockerärtor
    Dillmajonnäs
    • 1 dl majonnäs
    • 5 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar

    Lördag dessert 449 Kcal

    Pepparkaksmuffins

    Julens godaste pepparkaksmuffins med apelsin och kanel topping!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 42 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 449 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 100 g smör
    • 1 dl sukrin melis
    • 3 st ägg
    • 2.5 dl hasselnötsmjöl
    • 1 dl mandelmjöl
    • 1 tsk bakpulver
    • 1 tsk malen kanel
    • 1 tsk malen kardemumma
    • 0.5 tsk malen nejlika
    • 0.5 tsk malen ingefära
    Topping
    • 50 g mascarponeost
    • 0.5 dl sukrin melis
    • 1 st apelsin
    • 1 tsk malen kanel

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Vispa smör och sukrin luftigt i en bunke.
    • Vispa ner ägget ett i taget.
    • Blanda de torra ingredienserna i en skål och rör ner i smörblandningen.
    • Lägg muffinsformar i en muffinsplåt och fördela smeten i formarna.
    • Grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter eller tills en provsticka kommer upp torr.
    • Låt svalna helt på ett galler.
    • Vispa mascarponeost och sukrin till en fluffig frosting.
    • Riv skalet från apelsinen och dela sedan apelsinen på hälften.
    • Pressa ut saften ur den ena halvan och vänd ner tillsammans med apelsinskal och kanel i frostingen.
    • Spritsa ut frosting på varje muffins.
    • Skala och skär klyftor av den andra apelsinhalvan.
    • Toppa muffinsarna med klyftorna och dofta eventuellt över lite kanel.

    Ingredienser

    6 portioner

    • 100 g smör
    • 1 dl sukrin melis
    • 3 st ägg
    • 2.5 dl hasselnötsmjöl
    • 1 dl mandelmjöl
    • 1 tsk bakpulver
    • 1 tsk malen kanel
    • 1 tsk malen kardemumma
    • 0.5 tsk malen nejlika
    • 0.5 tsk malen ingefära
    Topping
    • 50 g mascarponeost
    • 0.5 dl sukrin melis
    • 1 st apelsin
    • 1 tsk malen kanel
  • Söndag frukost 288 Kcal

    Filmjölksmacka med aprikos, ost och skinka

    God macka att njuta av till frukost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 288 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 skiva filmjölksbröd med aprikos
    • 1 tsk smör
    • 1 skiva ost
    • 1 skivor skinka
    • 0.25 styck tomat
    • 1 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Bred smör på brödet och lägg på ost, tomat och skinka.
    • Dekorera med en persiljekvist.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 skiva filmjölksbröd med aprikos
    • 1 tsk smör
    • 1 skiva ost
    • 1 skivor skinka
    • 0.25 styck tomat
    • 1 kvist färsk persilja

    Söndag lunch 570 Kcal

    Lax med saffransgrönsaker

    En perfekt lyxig varmrätt att servera under jultiderna!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 42 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 570 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st citron
    • 1 st gul lök
    • 1 st fänkål
    • 1 st röd paprika
    • 1 st gul paprika
    • 1 msk olivolja
    • 1 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 1 st fiskbuljongtärning
    • 3 dl vatten
    • 200 g sockerärtor
    Dillmajonnäs
    • 1 dl majonnäs
    • 5 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Dela laxfiléerna i fyra lika stora bitar.
    • Bryn filéerna i någon minut på varje sida.
    • Strö på salt, vitpeppar och pressa citron över.
    • Lägg fisken i en ugnsfast form och ställ in i ugnen ca 10 minuter.
    • Skala och skär löken i klyftor.
    • Skär fänkålen och paprikan i skivor.
    • Stek grönsakerna i lite olivolja.
    • Strö över saffran och smula ner buljongtärningen.
    • Häll på vatten och låt koka under lock i 6-7 minuter på svag värme.
    • Lägg i sockerärtorna och koka i ytterligare någon minut.
    • Smaka av med salt och vitpeppar.
    • Fördela grönsakerna i sitt spad på tallrikar och lägg en laxskiva på varje tallrik.
    • Blanda majonnäs och hackad dill i en skål.
    • Smaka av med salt och svartpeppar.
    • Toppa laxen med dillmajonnäs.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st citron
    • 1 st gul lök
    • 1 st fänkål
    • 1 st röd paprika
    • 1 st gul paprika
    • 1 msk olivolja
    • 1 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 1 st fiskbuljongtärning
    • 3 dl vatten
    • 200 g sockerärtor
    Dillmajonnäs
    • 1 dl majonnäs
    • 5 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar

    Söndag middag 655 Kcal

    Torskgratäng med grönsaker och bacon

    En ljuvlig torskgratäng med grönsaker och bacon, perfekt att servera till middag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 50 gram

    Protein: 42 gram

    Energi: 655 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st salladslök
    • 1 msk smör
    • 200 g bladspenat
    • 0 salt och vitpeppar
    • 2 dl grädde
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 150 g haricots verts
    • 600 g torskfile
    • 2 dl riven ost
    • 0.5 st squash
    • 10 st färska champinjoner
    • 1 msk smör
    • 150 g bacon
    • 30 g pinjenötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Strimla salladslöken.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och lägg i lök och spenatblad.
    • Strö på salt och peppar och låt fräsa någon minut.
    • Häll på grädde och smula ner en buljongtärning.
    • Låt koka i ca 5 minuter.
    • Lägg torskfiléerna i en ugnsform och strö på salt och peppar.
    • Häll såsen över och strö på ost.
    • Sätt in i ugnen i ca: 25 minuter.
    • Skiva squash och champinjoner.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn bacon, squash, haricot verts och champinjoner i några minuter.
    • Tillsätt pinjenötter och blanda om.
    • Lägg blandningen över fiskgratängen och servera.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st salladslök
    • 1 msk smör
    • 200 g bladspenat
    • 0 salt och vitpeppar
    • 2 dl grädde
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 150 g haricots verts
    • 600 g torskfile
    • 2 dl riven ost
    • 0.5 st squash
    • 10 st färska champinjoner
    • 1 msk smör
    • 150 g bacon
    • 30 g pinjenötter
Mejeri
  • 112.5 tsk smör
  • 3 skiva ost
  • 50 g fetaost
  • 15 dl grädde
  • 8 dl riven ost
  • 4 dl filmjölk
  • 10.5 msk crème fraiche
  • 1 dl naturell yoghurt
  • 2 msk grekisk yoghurt 6%
  • 50 g mascarponeost
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 5 skivor skinka
  • 2400 g torskfile
  • 600 g bacon
  • 9 st ägg
  • 600 g kycklingfilé
  • 100 g korv med hög kötthalt
  • 500 g högrev
  • 1200 g laxfilé
Frukt/grönt
  • 0.75 styck tomat
  • 250 g förkokta rödbetor
  • 35 g blandad sallad
  • 0.25 st granatäpple
  • 2.25 st citron
  • 4 st salladslök
  • 1200 g bladspenat
  • 600 g haricots verts
  • 2 st squash
  • 40 st färska champinjoner
  • 15 st cocktailtomat
  • 4 st gul lök
  • 3 klyfta vitlök
  • 2 st morot
  • 2 st orange paprika
  • 200 g broccoli
  • 0.5 st zucchini
  • 10 st champinjoner
  • 2 st palsternacka
  • 2 dl alfalfagroddar
  • 1 st äpple
  • 10 g babyspenat
  • 2.5 st röd paprika
  • 2.5 st gul paprika
  • 2.5 st avokado
  • 0.5 msk citronsaft
  • 1 dl jordgubbar (frysta)
  • 100 g mango (fryst)
  • 1.5 st apelsin
  • 2 st banan
  • 3 st lime
  • 2 st sötpotatis
  • 0.5 st röd chili
  • 4 st salladsblad
  • 1 st rödlök
  • 1 dl hallon (färska)
  • 2 st fänkål
  • 400 g sockerärtor
Kryddor/smaksättare
  • 6 kvist färsk persilja
  • 1 msk balsamico
  • 3 tsk örtagårdskrydda
  • 1.7 tsk salt
  • 4 tärning fiskbuljong
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 2 tärning grönsaksbuljong
  • 1 tsk malen muskot
  • 0.5 msk gräslök
  • 1 påse tacokrydda
  • 2 nypa chiliflakes
  • 0.5 krm vaniljpulver
  • 2 kuvert, 0,5 gram saffran
  • 2 st fiskbuljongtärning
  • 10 msk dill
  • 2 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 0.5 tsk malen nejlika
  • 0.5 tsk malen ingefära
Torrvaror
  • 11 msk olivolja
  • 1.5 tsk flytande honung
  • 1 msk valnötter
  • 120 g pinjenötter
  • 8 st torkade aprikoser
  • 1 dl dinkelsikt
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 1 dl rågmjöl
  • 1 dl rågkross
  • 0.5 dl linfrön
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 tsk bikarbonat
  • 0.5 dl havregryn
  • 2 msk pumpafrön
  • 400 g krossade tomater
  • 1.5 dl sukrin melis
  • 2.5 dl hasselnötsmjöl
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 tsk bakpulver
Övrigt
  • 2 msk ljus sirap
  • 2 msk kapris
  • 3.5 msk majonnäs

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!