Julens godaste pepparkaksmuffins med apelsin och kanel topping!
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa smör och sukrin luftigt i en bunke.
- Vispa ner ägget ett i taget.
- Blanda de torra ingredienserna i en skål och rör ner i smörblandningen.
- Lägg muffinsformar i en muffinsplåt och fördela smeten i formarna.
- Grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter eller tills en provsticka kommer upp torr.
- Låt svalna helt på ett galler.
- Vispa mascarponeost och sukrin till en fluffig frosting.
- Riv skalet från apelsinen och dela sedan apelsinen på hälften.
- Pressa ut saften ur den ena halvan och vänd ner tillsammans med apelsinskal och kanel i frostingen.
- Spritsa ut frosting på varje muffins.
- Skala och skär klyftor av den andra apelsinhalvan.
- Toppa muffinsarna med klyftorna och dofta eventuellt över lite kanel.