En perfekt lyxig varmrätt att servera under jultiderna!
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Dela laxfiléerna i fyra lika stora bitar.
- Bryn filéerna i någon minut på varje sida.
- Strö på salt, vitpeppar och pressa citron över.
- Lägg fisken i en ugnsfast form och ställ in i ugnen ca 10 minuter.
- Skala och skär löken i klyftor.
- Skär fänkålen och paprikan i skivor.
- Stek grönsakerna i lite olivolja.
- Strö över saffran och smula ner buljongtärningen.
- Häll på vatten och låt koka under lock i 6-7 minuter på svag värme.
- Lägg i sockerärtorna och koka i ytterligare någon minut.
- Smaka av med salt och vitpeppar.
- Fördela grönsakerna i sitt spad på tallrikar och lägg en laxskiva på varje tallrik.
- Blanda majonnäs och hackad dill i en skål.
- Smaka av med salt och svartpeppar.
- Toppa laxen med dillmajonnäs.