Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 15 2022

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 970 Kcal

    • Frukost - 289 Kcal

      Chiafrögröt med hallon

    • Lunch - 301 Kcal

      Tonfisksallad med romsås

    • Middag - 380 Kcal

      Kycklingbiffar med ostfyllda champinjoner

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1136 Kcal

    • Frukost - 310 Kcal

      Solgul smoothie

    • Lunch - 380 Kcal

      Kycklingbiffar med ostfyllda champinjoner

    • Middag - 446 Kcal

      Sjögräsnudlar med lax

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1492 Kcal

    • Frukost - 154 Kcal

      Ägg med kalkon

    • Lunch - 549 Kcal

      Grönsakswok med halloumi

    • Middag - 789 Kcal

      Panerad skinkschnitzel med remouladsås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1170 Kcal

    • Frukost - 93 Kcal

      Yoghurt med jordgubbar och mango

    • Lunch - 789 Kcal

      Panerad skinkschnitzel med remouladsås

    • Middag - 288 Kcal

      Torskrullar med mangosalsa

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1289 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 696 Kcal

      Kikärts- och morotsfalafel med äppletzatziki

    • Middag - 587 Kcal

      Syrliga mexikanska räktacos

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 2065 Kcal

    • Frukost - 163 Kcal

      Kesofrutti med apelsin och jordgubbar

    • Lunch - 287 Kcal

      Kålrotssoppa med chorizo

    • Middag - 1081 Kcal

      Fylld fläskfilé på medelhavsvis

    • Mellanmål

    • Dessert - 534 Kcal

      Påsktårta

  • Söndag - 1300 Kcal

    • Frukost - 284 Kcal

      Oopsis med ost och skinka

    • Lunch - 472 Kcal

      Päronsallad med fetaost

    • Middag - 544 Kcal

      Laxfilé med arabisk kryddblandning

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 72.9 gram

Fett: 79.8 gram

Protein: 82.5 gram

Energi: 1346 kcal

  • Måndag frukost 289 Kcal

    Chiafrögröt med hallon

    En skål fylld med härligheter - chiagröt med smak av hallon, med en topping av nötter och valfri frukt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 289 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 msk chiafrön
    • 1.5 dl mandelmjölk
    • 0.5 dl hallon (frysta)
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 1 dl frukt och bär
    • 0.25 dl blandade nötter

    Gör så här

    • Blanda chiafrön , mjölk och hallon  i en skål.
    • Rör ner lite vaniljpulver och låt stå 30 min eller under natten i kylen.
    • Späd med mer mjölk om det behövs.
    • Toppa med hackad frukt och nötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 msk chiafrön
    • 1.5 dl mandelmjölk
    • 0.5 dl hallon (frysta)
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 1 dl frukt och bär
    • 0.25 dl blandade nötter

    Måndag lunch 301 Kcal

    Tonfisksallad med romsås

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 301 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 dl blandsallad
    • 100 g tonfisk
    • 0.5 st gul paprika
    • 112.5 g cocktailtomater
    • 0.3 dl gräddfil
    • 0.5 msk majonnäs
    • 1 msk stenbitsrom
    • 1 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Blanda ihop alla ingredienser till romsåsen.
    • Lägg sallad på en tallrik.
    • Häll av tonfisken och fördela den på salladen.
    • Skölj och halvera tomater och skär paprikan i stavar.
    • Fördela grönsakerna på salladen.
    • Toppa med romsås.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 dl blandsallad
    • 100 g tonfisk
    • 0.5 st gul paprika
    • 112.5 g cocktailtomater
    • 0.3 dl gräddfil
    • 0.5 msk majonnäs
    • 1 msk stenbitsrom
    • 1 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar

    Måndag middag 380 Kcal

    Kycklingbiffar med ostfyllda champinjoner

    Enkla och goda kycklingbiffar med ostfyllda champinjoner. Det går bra att byta ut västerbottenost mot annan valfri ost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 380 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk bladpersilja
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk smör
    • 6 st färska champinjoner
    • 5 st jalapenoring
    • 0.5 dl riven västerbottenost
    Tillbehör
    • 2 msk parmesansås (Erik Lallerstedt)
    • 10 st cocktailtomat
    • 2 dl rucola

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda ihop färs, kryddor, vitlök, persilja och lök i en skål. Forma till 2 biffar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn biffarna någon minut per sida och lägg på en ugnsplåt.
    • Hacka jalapenos och lägg i en skål. Blanda ner osten och strö på salt och peppar.
    • Lägg champinjonhattar på ugnsplåten och fyll med jalapenofyllningen.
    • Sätt in i ugnen i 15 minuter.
    • Servera med parmesansås, 10 cocktailtomater, rucolasallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk bladpersilja
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk smör
    • 6 st färska champinjoner
    • 5 st jalapenoring
    • 0.5 dl riven västerbottenost
    Tillbehör
    • 2 msk parmesansås (Erik Lallerstedt)
    • 10 st cocktailtomat
    • 2 dl rucola
  • Tisdag frukost 310 Kcal

    Solgul smoothie

    Mango smoothie är en fräsch och smakrik dryck gjord av mango, havremjölk, havregryn, alfagroddar och gurkmeja. Perfekt för att njuta av den söta, tropiska smaken och få en snabb energikick.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 45 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 310 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st mango
    • 1 dl alfalfagroddar
    • 2 dl havremjölk
    • 0.6 dl havregryn
    • 0.1 tsk gurkmeja

    Gör så här

    • Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa till en jämn smoothie.
    • Häll upp på glas och servera.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st mango
    • 1 dl alfalfagroddar
    • 2 dl havremjölk
    • 0.6 dl havregryn
    • 0.1 tsk gurkmeja

    Tisdag lunch 380 Kcal

    Kycklingbiffar med ostfyllda champinjoner

    Enkla och goda kycklingbiffar med ostfyllda champinjoner. Det går bra att byta ut västerbottenost mot annan valfri ost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 380 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk bladpersilja
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk smör
    • 6 st färska champinjoner
    • 5 st jalapenoring
    • 0.5 dl riven västerbottenost
    Tillbehör
    • 2 msk parmesansås (Erik Lallerstedt)
    • 10 st cocktailtomat
    • 2 dl rucola

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda ihop färs, kryddor, vitlök, persilja och lök i en skål. Forma till 2 biffar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn biffarna någon minut per sida och lägg på en ugnsplåt.
    • Hacka jalapenos och lägg i en skål. Blanda ner osten och strö på salt och peppar.
    • Lägg champinjonhattar på ugnsplåten och fyll med jalapenofyllningen.
    • Sätt in i ugnen i 15 minuter.
    • Servera med parmesansås, 10 cocktailtomater, rucolasallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk bladpersilja
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk smör
    • 6 st färska champinjoner
    • 5 st jalapenoring
    • 0.5 dl riven västerbottenost
    Tillbehör
    • 2 msk parmesansås (Erik Lallerstedt)
    • 10 st cocktailtomat
    • 2 dl rucola

    Tisdag middag 446 Kcal

    Sjögräsnudlar med lax

    En fräsch laxmåltid med sjögräsnudlar, mango och en god marinad till laxen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 29 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 446 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    • 300 g sjögräsnudlar
    • 400 g laxfilé
    • 2 st morot
    • 100 g sockerärtor
    • 150 g broccoli
    • 3 msk purjolök
    • 1 msk rapsolja
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 msk ketjap manis
    • 0.5 st mango
    • 1 msk färsk koriander
    • 3 tsk limesaft
    Marinad
    • 3 tsk limesaft
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 tsk flytande honung
    • 2 msk sweet chilisås
    • 1 msk soja
    • 0 salt och vitpeppar

    Gör så här

    • Skölj sjögräsnudlarna och klipp sönder något.
    • Skär laxfilén i kuber och lägg i en skål.
    • Blanda ner allt till marinaden och låt marinera 10 min.
    • Skala och skär morötter i mindre bitar.
    • Skär sockerärtor i bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn laxen runt om i någon minut.
    • Tillsätt alla grönsaker och sjögräsnudlarna.
    • Strö på salt och peppar och häll på ketjap manis.
    • Skär mango i mindre bitar.
    • Strö på mango på rätten och toppa med färsk koriander.
    • Pressa lime över och servera.

    Ingredienser

    3 portioner

    • 300 g sjögräsnudlar
    • 400 g laxfilé
    • 2 st morot
    • 100 g sockerärtor
    • 150 g broccoli
    • 3 msk purjolök
    • 1 msk rapsolja
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 msk ketjap manis
    • 0.5 st mango
    • 1 msk färsk koriander
    • 3 tsk limesaft
    Marinad
    • 3 tsk limesaft
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 tsk flytande honung
    • 2 msk sweet chilisås
    • 1 msk soja
    • 0 salt och vitpeppar
  • Onsdag frukost 154 Kcal

    Ägg med kalkon

    En snabb och kalorisnål frukost med bra mättnadskänsla!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 154 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
    • 40 g rökt kalkon
    • 0.5 tsk furikake fröblandning

    Gör så här

    • Koka upp vatten i en kastrull och lägg försiktigt i ett ägg i kokande vatten. Koka ägget i ca 7-8 minuter för mjukkokt ägg.
    • Skala ägget och skär ägget i klyftor och lägg i kalkonskivorna. Rulla ihop.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
    • 40 g rökt kalkon
    • 0.5 tsk furikake fröblandning

    Onsdag lunch 549 Kcal

    Grönsakswok med halloumi

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 32 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 549 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st morot
    • 100 g sugarsnaps
    • 100 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    • 0 g rucola

    Gör så här

    • Skär alla grönsaker i mindre bitar.
    • Skär halloumin i tärningar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner allt.
    • Stek i några minuter och strö på salt, peppar och lite örtagårdskrydda.
    • Servera med rucolasallad.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st morot
    • 100 g sugarsnaps
    • 100 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    • 0 g rucola

    Onsdag middag 789 Kcal

    Panerad skinkschnitzel med remouladsås

    Frasiga skinkschnitzlar som serveras med citronmarinerad broccoli och en krämig remouladsås. Laga en extra portion och ät till lunch dagen efter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 55 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 789 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g skinkschnitzel
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st ägg
    • 0.5 dl Panko Crunchy Crumbs (glutenfritt ströbröd)
    • 1 msk smör
    • 0.5 st citron
    • 25 g kapris
    Remouladsås
    • 1 dl majonnäs
    • 7.5 g pickles (Felix)
    • 0.5 tsk curry
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 msk bladpersilja
      Citronmarinerad broccoli
    • 0.5 st broccolistånd
    • 0.5 st citron
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör först remouladsåsen genom att lägga majonnäs i en skål.
    • Hacka pickelsgrönsakerna och blanda ner med curry, salt, peppar och persilja.
    • Ställ kallt.
    • Skär broccolin i buketter och lägg i en skål.
    • Pressa citronsaft över och blanda ner olivolja, salt och peppar.
    • Strö på salt och peppar på schnitzeln och vänd köttet i ett uppvispat ägg.
    • Panera i strömjölet och lägg på en tallrik.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn schnitzlarna 2-3 minuter på varje sida.
    • Servera med skivad citron, kapris, remouladsås och citronmarinerad broccoli.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g skinkschnitzel
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st ägg
    • 0.5 dl Panko Crunchy Crumbs (glutenfritt ströbröd)
    • 1 msk smör
    • 0.5 st citron
    • 25 g kapris
    Remouladsås
    • 1 dl majonnäs
    • 7.5 g pickles (Felix)
    • 0.5 tsk curry
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 msk bladpersilja
      Citronmarinerad broccoli
    • 0.5 st broccolistånd
    • 0.5 st citron
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
  • Torsdag frukost 93 Kcal

    Yoghurt med jordgubbar och mango

    Yoghurt med bär och mango, går utmärkt att variera på andra bär och frukter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 93 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl naturell yoghurt
    • 0.25 st mango
    • 1 dl jordgubbar

    Gör så här

    • Lägg yoghurt i en skål.
    • Servera med tärnad mango och jordgubbar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl naturell yoghurt
    • 0.25 st mango
    • 1 dl jordgubbar

    Torsdag lunch 789 Kcal

    Panerad skinkschnitzel med remouladsås

    Frasiga skinkschnitzlar som serveras med citronmarinerad broccoli och en krämig remouladsås. Laga en extra portion och ät till lunch dagen efter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 55 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 789 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g skinkschnitzel
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st ägg
    • 0.5 dl Panko Crunchy Crumbs (glutenfritt ströbröd)
    • 1 msk smör
    • 0.5 st citron
    • 25 g kapris
    Remouladsås
    • 1 dl majonnäs
    • 7.5 g pickles (Felix)
    • 0.5 tsk curry
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 msk bladpersilja
      Citronmarinerad broccoli
    • 0.5 st broccolistånd
    • 0.5 st citron
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör först remouladsåsen genom att lägga majonnäs i en skål.
    • Hacka pickelsgrönsakerna och blanda ner med curry, salt, peppar och persilja.
    • Ställ kallt.
    • Skär broccolin i buketter och lägg i en skål.
    • Pressa citronsaft över och blanda ner olivolja, salt och peppar.
    • Strö på salt och peppar på schnitzeln och vänd köttet i ett uppvispat ägg.
    • Panera i strömjölet och lägg på en tallrik.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn schnitzlarna 2-3 minuter på varje sida.
    • Servera med skivad citron, kapris, remouladsås och citronmarinerad broccoli.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g skinkschnitzel
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st ägg
    • 0.5 dl Panko Crunchy Crumbs (glutenfritt ströbröd)
    • 1 msk smör
    • 0.5 st citron
    • 25 g kapris
    Remouladsås
    • 1 dl majonnäs
    • 7.5 g pickles (Felix)
    • 0.5 tsk curry
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 msk bladpersilja
      Citronmarinerad broccoli
    • 0.5 st broccolistånd
    • 0.5 st citron
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar

    Torsdag middag 288 Kcal

    Torskrullar med mangosalsa

    Goda torskrullar som serveras tillsammans med en mangosalsa, brysselkål och koriander - dekorera rätten med lite limeklyftor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 288 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g torskfile
    • 0 salt och vitpeppar
    • 2 tsk smör
    • 2 dl vatten
    • 400 g brysselkål
    • 1 msk olivolja
    Mangosalsa
    • 200 g handskalade räkor
    • 1 st mango
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st lime
    • 1 msk olivolja
    • 1 st röd chili
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 kruka färsk koriander
    Dekoration
    • 0.5 st lime
    • 1 msk färsk koriander

    Gör så här

    • Gör först mangosalsan genom att lägga räkor i en skål.
    • Skär mangon i tärningar och skala och hacka rödlök fint.
    • Blanda med räkorna och pressa limesaft över.
    • Häll på olivolja och smaka av med chili, salt och peppar.
    • Hacka koriander och blanda ner.
    • Strö på salt och peppar på fisken.
    • Rulla ihop till rullar och fäst en tandpetare i.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och lägg ner fisken.
    • Stek runt om någon minut.
    • Häll på vatten och låt sjuda tills fisken är klar.
    • Dela brysselkålen och woka hastigt i en stekpanna med lite olja.
    • Strö på salt och peppar.
    • Servera fisken men brysselkål, mangosalsa och koriander.
    • Dekorera med limeklyftor.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g torskfile
    • 0 salt och vitpeppar
    • 2 tsk smör
    • 2 dl vatten
    • 400 g brysselkål
    • 1 msk olivolja
    Mangosalsa
    • 200 g handskalade räkor
    • 1 st mango
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st lime
    • 1 msk olivolja
    • 1 st röd chili
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 kruka färsk koriander
    Dekoration
    • 0.5 st lime
    • 1 msk färsk koriander
  • Fredag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Fredag lunch 696 Kcal

    Kikärts- och morotsfalafel med äppletzatziki

    En fräsch vegetarisk rätt som passar bra i matlådan!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 96 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 696 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 250 gram torkade kikärtor
    • 3 msk persilja
    • 1 msk tahini
    • 2 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 tärning grönsaksbuljong
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk sweet chilisås
    • 0.5 st morot
    Sallad
    • 0.5 st rött äpple
    • 1 st selleristjälk
    • 50 g rotselleri
    • 0.5 st morot
    • 0.15 st gurka
    • 1 msk gräslök
    • 0.5 st citron
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Äppletzatziki med mynta
    • 1.5 dl turkisk yoghurt
    • 0.5 st grönt äpple
    • 0.5 msk mynta
    • 0.5 tsk honung
    • 1 st citronklyfta
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 4 st salladsblad
    • 2 st citronklyfta

    Gör så här

    • Lägg kikärtorna i blöt 6-8 timmar.
    • Häll av vattnet och lägg i en matberedare.
    • Tillsätt persilja och tahini och mixa hastigt.
    • Skala och hacka vitlök och lök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök och vitlök.
    • Smula ner en buljongtärning och tillsätt spiskummin, salt, peppar och lite sweet chilisås.
    • Häll över blandningen i matberedaren och mixa till en jämn smet.
    • Skala och riv morötterna grovt och blanda ner i smeten.
    • Forma till biffar och stek 3-4 min på bägge sidor i lite olja på medelvärme.
    • Gör under tiden salladen genom att skiva äpple och grönsaker i stavar.
    • Lägg i en skål och blanda ner gräslök, citron, olja, alt och peppar.
    • Gör tzatzikin genom att blanda ihop alla ingredienser.
    • Servera falafelbiffarna med salladen och en klick tzatziki.
    • Dekorera med citronskivor.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 250 gram torkade kikärtor
    • 3 msk persilja
    • 1 msk tahini
    • 2 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 tärning grönsaksbuljong
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk sweet chilisås
    • 0.5 st morot
    Sallad
    • 0.5 st rött äpple
    • 1 st selleristjälk
    • 50 g rotselleri
    • 0.5 st morot
    • 0.15 st gurka
    • 1 msk gräslök
    • 0.5 st citron
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Äppletzatziki med mynta
    • 1.5 dl turkisk yoghurt
    • 0.5 st grönt äpple
    • 0.5 msk mynta
    • 0.5 tsk honung
    • 1 st citronklyfta
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 4 st salladsblad
    • 2 st citronklyfta

    Fredag middag 587 Kcal

    Syrliga mexikanska räktacos

    En god variant på tacos som uppskattas av både stora och små.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 58 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 587 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Guacamole
    • 2 st avokado
    • 0.5 st lime
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 400 g handskalade räkor
    • 0.5 st ananas
    • 400 g svarta bönor
    • 100 g sojabönor
    • 1 kruka färsk koriander
    • 0.5 st lime
    • 1 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 st tacoskal
    Dekoration
    • 0.25 dl majs
    • 2 msk gräddfil
    • 2 msk koriander
    • 1 st lime
    • 0.25 st ananas

    Gör så här

    • Gör först guacamolen genom att dela avokadon och ta bort skal och kärna.
    • Lägg köttet i en matberedare tillsammans ned vitlök och pressa ner saften av ½  lime.
    • Mixa till en jämn röra.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Ställ kallt.
    • Skala räkorna och lägg i en skål.
    • Skala och skär ananas i mindre bitar.
    • Lägg i en skål.
    • Skölj av bönor och blanda med annans och sojabönor.
    • Blanda salladen med koriander, lime, salt och svart peppar och honung. 
    • Lägg upp salladen i tacoskal och dekorera med majs, gräddfil, koriander och 1 klyfta lime och ananas.
    • Toppa med räkor och servera med guacamole.

    Ingredienser

    4 portioner

    Guacamole
    • 2 st avokado
    • 0.5 st lime
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 400 g handskalade räkor
    • 0.5 st ananas
    • 400 g svarta bönor
    • 100 g sojabönor
    • 1 kruka färsk koriander
    • 0.5 st lime
    • 1 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 st tacoskal
    Dekoration
    • 0.25 dl majs
    • 2 msk gräddfil
    • 2 msk koriander
    • 1 st lime
    • 0.25 st ananas
  • Lördag frukost 163 Kcal

    Kesofrutti med apelsin och jordgubbar

    Lättlagad kesofrutti som fungerar både som frukost, mellanmål och efterrätt. Det går utmärkt att byta ut till färska jordgubbar eller till och med ett annat bär.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 163 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl jordgubbar (frysta)
    • 1 dl keso, 4%
    • 0.5 st apelsin

    Gör så här

    • Tina jordgubbar och lägg i ett glas.
    • Lägg keso i en skål.
    • Skär bort skalet på apelsinen och skär ut fina filéer med en vass kniv.
    • Blanda ner apelsinfiléerna i keson och lägg över jordgubbarna.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl jordgubbar (frysta)
    • 1 dl keso, 4%
    • 0.5 st apelsin

    Lördag lunch 287 Kcal

    Kålrotssoppa med chorizo

    En varm god kålrotsspoppa toppad med chorizo bitar och salladslök på!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 287 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g kålrot
    • 5 dl vatten
    • 1 dl kycklingbuljong
    • 2 msk grädde
    • 1 tsk gurkmeja
    Topping för 2 portioner
    • 100 g chorizo
    • 0.25 dl salladslök

    Gör så här

    • Skala och hacka lök grovt.
    • Finhacka eller riv vitlök.
    • Skala och skär kålroten i bitar.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök, vitlök och kålrot några minuter.
    • Häll på vatten och smula ner buljongtärningen.
    • Låt koka ca 20 minuter eller tills kålroten är mjuk.
    • Mixa soppan slät med en stavmixer eller en matberedare.
    • Tillsätt grädde och gurkmeja.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Strimla korven och stek några minuter i en stekpanna.
    • Strö över korv på soppan tillsammans med salladslök.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g kålrot
    • 5 dl vatten
    • 1 dl kycklingbuljong
    • 2 msk grädde
    • 1 tsk gurkmeja
    Topping för 2 portioner
    • 100 g chorizo
    • 0.25 dl salladslök

    Lördag middag 1081 Kcal

    Fylld fläskfilé på medelhavsvis

    Ett recept med massor av goda grönsaker tillsammans med fläskytterfilé som du tillagar i ugnen. Servera maten med en klick pestokräm och färska salviablad! Spar resterna och ät som lunch dagen efter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 78 gram

    Protein: 75 gram

    Energi: 1081 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 500 g fläskytterfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 100 g mozarella
    • 3 msk grön pesto
    • 4 st skiva salami
    • 50 g soltorkade tomater i olja
    Medelhavsgrönsaker
    • 0.5 st fänkål
    • 1 st röd paprika
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st rödlök
    • 100 g kvisttomater piccolini
    • 25 g gröna oliver
    • 25 g svarta oliver kärnfria
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 2 klyfta vitlök
    Pestokräm
    • 4 msk crème fraiche
    • 0.5 dl grön pesto
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 1 msk salvia

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Lägg fläskfilén på en ugnsplåt och skär ett snitt rakt över.
    • Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Skiva mozzarellan tunt och lägg i skåran tillsammans med salami.
    • Klicka på pesto och lägg soltorkade tomater på toppen.
    • Sätt in i mitten av ugnen i 15 min.
    • Gör under tiden färdigt grönsakerna genom att skära alla grönsaker (ej tomater) i mindre bitar och lägg i en skål.
    • Blanda ner oliver, olja, salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Finhacka eller riv vitlöken och blanda ner.
    • Ta ut plåten ut ugnen och lägg alla grönsaker runt fläskfilén.
    • Sätt in i ugnen i ytterligare 20 minuter eller tills fläskfilén är genomstekt.
    • Gör under tiden pestocrémen genom att blanda ihop alla ingredienser i  en skål.
    • Skiva upp fläskfilén och servera med alla grönsaker och pestocréme.
    • Dekorera med färsk salvia.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 500 g fläskytterfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 100 g mozarella
    • 3 msk grön pesto
    • 4 st skiva salami
    • 50 g soltorkade tomater i olja
    Medelhavsgrönsaker
    • 0.5 st fänkål
    • 1 st röd paprika
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st rödlök
    • 100 g kvisttomater piccolini
    • 25 g gröna oliver
    • 25 g svarta oliver kärnfria
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 2 klyfta vitlök
    Pestokräm
    • 4 msk crème fraiche
    • 0.5 dl grön pesto
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 1 msk salvia

    Lördag dessert 534 Kcal

    Påsktårta

    En fantastiskt god tårta med en kladdkaksbotten med hallonmousse som topping!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 48 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 534 kcal

    Ingredienser

    10 portioner

    Kladdkaka
    • 150 g smör
    • 200 g mörk choklad
    • 4 st ägg
    • 1 dl sukrin gold
    • 2 krm vaniljpulver
    • 1.5 dl mandelmjöl
    • 1 tsk bakpulver
    Hallonmousse
    • 5 dl grädde
    • 0.5 dl sukrin melis
    • 1 st vaniljstång
    • 3 st gelatinblad
    • 150 gram hallon (frysta)
    Topping
    • 100 gram hallon färska
    • 9 st physalis
    • 1 st passionsfrukt

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Smält smör och choklad i en kastrull.
    • Vispa ägg och sukrin fluffigt.
    • Rör ner choklad- och smörblandningen och tillsätt vaniljpulver, mandelmjöl och bakpulver. Vispa ihop och häll smeten i en  bakplåtsklädd pajform med avtagbar kant.
    • Grädda 8 minuter i ugnen. Låt svalna.
    • Tina hallon. Lägg gelatinblad i vatten.
    • Koka upp grädde, och sukrin.
    • Gör ett snitt i vaniljstången och lägg ner i grädden.
    • Låt koka upp och se till att alla vaniljfröna har släppt stången.
    • Ta upp stången och blanda ner gelatinbladen (utan vatten).
    • Häll blandningen över kladdkakan.
    • Ställ in i kylen i 4 timmar.
    • Toppa med skivad physalis, hallon och passionsfrukt.

    Ingredienser

    10 portioner

    Kladdkaka
    • 150 g smör
    • 200 g mörk choklad
    • 4 st ägg
    • 1 dl sukrin gold
    • 2 krm vaniljpulver
    • 1.5 dl mandelmjöl
    • 1 tsk bakpulver
    Hallonmousse
    • 5 dl grädde
    • 0.5 dl sukrin melis
    • 1 st vaniljstång
    • 3 st gelatinblad
    • 150 gram hallon (frysta)
    Topping
    • 100 gram hallon färska
    • 9 st physalis
    • 1 st passionsfrukt
  • Söndag frukost 284 Kcal

    Oopsis med ost och skinka

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, Oopsis bröd . Receptet hittar du genom att söka på Oopsis bröd  i receptbanken. Totala receptet för brödet är 4 stycken och kan förvaras i frysen och tas upp vid behov! I detta recept kan du ta 2 stycken bröd och lägg innehåller mellan brödskivorna om du är hungrig!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 284 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 styck oopsis bröd
    • 1 tsk smör
    • 2 skivor skinka
    • 1 skiva ost
    • 1 st salladsblad
    • 2 st cocktailtomat

    Gör så här

    • Bred på smör, lägg på salladsblad, ost, skinka och tomat.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 styck oopsis bröd
    • 1 tsk smör
    • 2 skivor skinka
    • 1 skiva ost
    • 1 st salladsblad
    • 2 st cocktailtomat

    Söndag lunch 472 Kcal

    Päronsallad med fetaost

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 472 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 0 g blandad sallad
    • 1 st päron
    • 100 g fetaost
    • 2 msk russin
    • 2 msk solrosfrön
    • 0 dl granatäppelkärnor

    Gör så här

    • Fördela sallad på ett fat.
    • Skiva päronet och smula över fetaosten.
    • Toppa med russin, rostade solrosfrön och granatäpplekärnor.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 0 g blandad sallad
    • 1 st päron
    • 100 g fetaost
    • 2 msk russin
    • 2 msk solrosfrön
    • 0 dl granatäppelkärnor

    Söndag middag 544 Kcal

    Laxfilé med arabisk kryddblandning

    Kryddig laxfile med en citroncréme - toppa laxen med salladslök och citronskiva!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 37 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 544 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 msk mynta
    • 2 msk sesamfrön
    • 0.5 tsk spiskummin
    Citroncréme
    • 0.75 dl turkisk yoghurt
    • 0.5 st citron
    • 1 msk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 0.5 dl fänkål
    • 100 g haricots verts
    • 100 g bladspenat
    Dekoration
    • 1 st salladslök
    • 2 st citronskiva

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär laxfilén i portionsbitar och lägg på en ugnsplåt.
    • Strö på salt och peppar.
    • Blanda ihop mynta, sesamfrön och spiskummin.
    • Strö över på fisken och sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Blanda ihop citroncrémen genom att lägga yoghurt i en skål.
    • Riv skalet på citronen fint och pressa ut saften.
    • Tillsätt honung, salt och peppar.
    • Blanda om.
    • Servera laxen med stekt fänkål, kokt haricot verts, spenat och citroncréme.
    • Strö på lite salladslök och dekorera med en citronklyfta.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 msk mynta
    • 2 msk sesamfrön
    • 0.5 tsk spiskummin
    Citroncréme
    • 0.75 dl turkisk yoghurt
    • 0.5 st citron
    • 1 msk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 0.5 dl fänkål
    • 100 g haricots verts
    • 100 g bladspenat
    Dekoration
    • 1 st salladslök
    • 2 st citronskiva
Torrvaror
  • 2 msk chiafrön
  • 0.25 dl blandade nötter
  • 10 st jalapenoring
  • 0.6 dl havregryn
  • 300 g sjögräsnudlar
  • 1 msk rapsolja
  • 3 tsk flytande honung
  • 6.5 tsk olivolja
  • 1 dl Panko Crunchy Crumbs (glutenfritt ströbröd)
  • 3 dl kaffe
  • 0.5 tsk honung
  • 400 g svarta bönor
  • 100 g sojabönor
  • 0.25 dl majs
  • 1 dl sukrin gold
  • 1.5 dl mandelmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0.5 dl sukrin melis
  • 2 msk russin
  • 2 msk solrosfrön
  • 2 msk sesamfrön
Mejeri
  • 1.5 dl mandelmjölk
  • 2.3 dl gräddfil
  • 157 tsk smör
  • 1 dl riven västerbottenost
  • 2 dl havremjölk
  • 100 g halloumi
  • 1 dl naturell yoghurt
  • 2.25 dl turkisk yoghurt
  • 1 dl keso, 4%
  • 7 msk grädde
  • 100 g mozarella
  • 4 msk crème fraiche
  • 1 skiva ost
  • 100 g fetaost
Frukt/grönt
  • 150.5 dl hallon (frysta)
  • 2 dl blandsallad
  • 1.5 st gul paprika
  • 112.5 g cocktailtomater
  • 8 klyfta vitlök
  • 2.5 st gul lök
  • 12 st färska champinjoner
  • 22 st cocktailtomat
  • 4 dl rucola
  • 2.75 st mango
  • 1 dl alfalfagroddar
  • 4 st morot
  • 100 g sockerärtor
  • 150 g broccoli
  • 3 msk purjolök
  • 6 tsk limesaft
  • 1.5 st rödlök
  • 100 g sugarsnaps
  • 3 st citron
  • 1 st broccolistånd
  • 1 dl jordgubbar
  • 400 g brysselkål
  • 3.5 st lime
  • 1 st röd chili
  • 0.5 st rött äpple
  • 1 st selleristjälk
  • 50 g rotselleri
  • 0.15 st gurka
  • 0.5 st grönt äpple
  • 3 st citronklyfta
  • 5 st salladsblad
  • 2 st avokado
  • 0.75 st ananas
  • 1 dl jordgubbar (frysta)
  • 0.5 st apelsin
  • 250 g kålrot
  • 1.25 dl salladslök
  • 1 st fänkål
  • 1 st röd paprika
  • 0.5 st squash
  • 100 g kvisttomater piccolini
  • 9 st physalis
  • 1 st passionsfrukt
  • blandad sallad
  • 1 st päron
  • granatäppelkärnor
  • 100 g haricots verts
  • 100 g bladspenat
  • 2 st citronskiva
Kryddor/smaksättare
  • 3 tsk vaniljpulver
  • 1 msk dill
  • 4 tsk örtagårdskrydda
  • 3 msk bladpersilja
  • 1.1 tsk gurkmeja
  • 1 msk ketjap manis
  • 4 msk färsk koriander
  • 1 tsk sesamolja
  • 2.5 msk sweet chilisås
  • 1 msk soja
  • 0.5 tsk furikake fröblandning
  • 1 tsk curry
  • 3 msk persilja
  • 0.5 tärning grönsaksbuljong
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 msk gräslök
  • 3.5 msk mynta
  • 2 msk koriander
  • 1 dl kycklingbuljong
  • 3.5 msk grön pesto
  • 1 msk salvia
Övrigt
  • 1 dl frukt och bär
  • 2.5 msk majonnäs
  • 4 msk parmesansås (Erik Lallerstedt)
  • 50 g kapris
  • 15 g pickles (Felix)
  • 250 gram torkade kikärtor
  • 1 msk tahini
  • 4 st tacoskal
  • 50 g soltorkade tomater i olja
  • 25 g gröna oliver
  • 25 g svarta oliver kärnfria
  • 200 g mörk choklad
  • 1 st vaniljstång
  • 3 st gelatinblad
  • 100 gram hallon färska
  • 1 styck oopsis bröd
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 100 g tonfisk
  • 1 msk stenbitsrom
  • 600 g kycklingfärs
  • 700 g laxfilé
  • 7 st ägg
  • 40 g rökt kalkon
  • 600 g skinkschnitzel
  • 600 g torskfile
  • 600 g handskalade räkor
  • 100 g chorizo
  • 500 g fläskytterfilé
  • 4 st skiva salami
  • 2 skivor skinka

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!