En fantastiskt god tårta med en kladdkaksbotten med hallonmousse som topping!
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smör och choklad i en kastrull.
- Vispa ägg och sukrin fluffigt.
- Rör ner choklad- och smörblandningen och tillsätt vaniljpulver, mandelmjöl och bakpulver. Vispa ihop och häll smeten i en bakplåtsklädd pajform med avtagbar kant.
- Grädda 8 minuter i ugnen. Låt svalna.
- Tina hallon. Lägg gelatinblad i vatten.
- Koka upp grädde, och sukrin.
- Gör ett snitt i vaniljstången och lägg ner i grädden.
- Låt koka upp och se till att alla vaniljfröna har släppt stången.
- Ta upp stången och blanda ner gelatinbladen (utan vatten).
- Häll blandningen över kladdkakan.
- Ställ in i kylen i 4 timmar.
- Toppa med skivad physalis, hallon och passionsfrukt.