Ett recept med massor av goda grönsaker tillsammans med fläskytterfilé som du tillagar i ugnen. Servera maten med en klick pestokräm och färska salviablad! Spar resterna och ät som lunch dagen efter!
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Lägg fläskfilén på en ugnsplåt och skär ett snitt rakt över.
- Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
- Skiva mozzarellan tunt och lägg i skåran tillsammans med salami.
- Klicka på pesto och lägg soltorkade tomater på toppen.
- Sätt in i mitten av ugnen i 15 min.
- Gör under tiden färdigt grönsakerna genom att skära alla grönsaker (ej tomater) i mindre bitar och lägg i en skål.
- Blanda ner oliver, olja, salt, peppar och örtagårdskrydda.
- Finhacka eller riv vitlöken och blanda ner.
- Ta ut plåten ut ugnen och lägg alla grönsaker runt fläskfilén.
- Sätt in i ugnen i ytterligare 20 minuter eller tills fläskfilén är genomstekt.
- Gör under tiden pestocrémen genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål.
- Skiva upp fläskfilén och servera med alla grönsaker och pestocréme.
- Dekorera med färsk salvia.