Tillbaka till menyerna

Vinter

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

    Då du överstiger kaloriintaget under dina fastedagar.

  • Måndag - 2008 Kcal

    • Frukost - 525 Kcal

      Smoothiebowl med choklad och bär

    • Lunch - 713 Kcal

      Curry Masalagryta med räkor

    • Middag - 416 Kcal

      Fylld kycklingfilé med grönsaker och mozzarella

    • Mellanmål - 354 Kcal

      Omelettrulle med ost och skinka

    • Dessert

  • Tisdag - 1735 Kcal

    • Frukost - 513 Kcal

      Havregröt med saffran, gurkmeja, tranbär och hasselnötter

    • Lunch - 685 Kcal

      Nötfärsbiffar med sötpotatis och örtaioli

    • Middag - 417 Kcal

      Torskgryta med räkor och apelsin

    • Mellanmål - 120 Kcal

      Grön smoothie

    • Dessert

  • Onsdag - 1247 Kcal

    • Frukost - 245 Kcal

      Havregrynsgröt med kanel

    • Lunch - 314 Kcal

      Italiensk torsk med serranoskinka

    • Middag - 357 Kcal

      Laxwok med grönsaker

    • Mellanmål - 331 Kcal

      Ägghack med skinka

    • Dessert

  • Torsdag - 706 Kcal

    • Frukost - 174 Kcal

      Två kokta ägg

    • Lunch - 280 Kcal

      Grönsakswok med biff

    • Middag - 252 Kcal

      Asiatiska räkor med sjögräsnudlar

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1243 Kcal

    • Frukost - 173 Kcal

      Havregrynsgröt med kanel, torkade aprikoser och frön

    • Lunch - 383 Kcal

      Kyckling Pad thai med wokgrönsaker

    • Middag - 509 Kcal

      Panerad torsk med dillcréme

    • Mellanmål - 178 Kcal

      Utflyktsmat - Frukt- och fröbars

    • Dessert

  • Lördag - 1372 Kcal

    • Frukost - 318 Kcal

      Banan och kokosplättar

    • Lunch - 283 Kcal

      Het tomatsås med bönpasta

    • Middag - 517 Kcal

      Lasagne med squashplattor

    • Mellanmål - 208 Kcal

      Overnight oats med blåbär

    • Dessert - 47 Kcal

      Kaffedrink med kardemumma och kanel

  • Söndag - 1439 Kcal

    • Frukost - 366 Kcal

      Kesoplättar

    • Lunch - 573 Kcal

      Kycklingrullar med getost

    • Middag - 337 Kcal

      Lammfilé med champinjonsås och haricots verts

    • Mellanmål - 163 Kcal

      Kesofrutti med apelsin och jordgubbar

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 67.3 gram

Fett: 81.7 gram

Protein: 99.7 gram

Energi: 1392.8 kcal

  • Måndag frukost 525 Kcal

    Smoothiebowl med choklad och bär

    Fräsch krämig smoothiebowl med smak av blåbär. Toppa bowlen med musli, bär, chiafrön och kakaonibs! Går bra att byta ut blåbären till tex, vinbär.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 50 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 525 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st banan
    • 1 dl blåbär (frysta)
    • 2 msk kakaopulver
    • 100 g kokosmjölk
    Topping
    • 0.5 dl Risenta granola müsli
    • 0.5 dl Bär
    • 0.5 msk chiafrön
    • 1 msk kakaonibs 

    Gör så här

    • Lägg banan, bär, kakao och kokosmjölk i en matberedare och mixa till en krämig smet.
    • Häll upp i en skål och toppa med müsli, bär, chiafrön och kakaonibs.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st banan
    • 1 dl blåbär (frysta)
    • 2 msk kakaopulver
    • 100 g kokosmjölk
    Topping
    • 0.5 dl Risenta granola müsli
    • 0.5 dl Bär
    • 0.5 msk chiafrön
    • 1 msk kakaonibs 

    Måndag lunch 713 Kcal

    Curry Masalagryta med räkor

    En härlig smakrik curry masalagryta med räkor - toppa grytan med granatäpplekärnor, nötter och koriander!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 45 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 65 gram

    Energi: 713 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 st sötpotatis
    • 2 tsk olivolja
    • 30 g Curry Santa Maria
    • 3 dl vatten
    • 0.5 st aubergine
    • 1 paket kikärtor
    • 2 dl crème fraiche
    • 1000 g räkor med skal
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 msk färsk koriander
    Topping 1 portion
    • 0.2 dl granatäppelkärnor
    • 1 msk cashewnötter
    • 1 msk färsk koriander

    Gör så här

    • Skala lök och sötpotatis och skär i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs upp lök och sötpotatis.
    • Blanda ner Curry Masala med 3 dl vatten och tillsätt tärnad aubergine, kikärtor och créme fraiche.
    • Låt sjuda i 10 minuter.
    • Skala räkor och blanda ner i grytan.
    • Smaka av med salt och svartpeppar och koriander.
    • Hetta upp en stekpanna och rosta cashewnötter.
    • Servera i skålar och toppa med granatäpplekärnor, cashewnötter och koriander

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 st sötpotatis
    • 2 tsk olivolja
    • 30 g Curry Santa Maria
    • 3 dl vatten
    • 0.5 st aubergine
    • 1 paket kikärtor
    • 2 dl crème fraiche
    • 1000 g räkor med skal
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 msk färsk koriander
    Topping 1 portion
    • 0.2 dl granatäppelkärnor
    • 1 msk cashewnötter
    • 1 msk färsk koriander

    Måndag middag 416 Kcal

    Fylld kycklingfilé med grönsaker och mozzarella

    Härlig rätt som passar bra i matlådan eller när ni är flera runt matbordet!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 416 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g kycklingfilé
    • 1 msk olivolja
    • 0.5 st mini squash
    • 0.5 st gul paprika
    • 2 st små plommontomater
    • 125 g mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    Squashsallad
    • 4 st mini squash
    • 0.5 st rödlök
    • 125 g mozzarella
    • 50 g soltorkade tomater i olja
    • 65 g rucola
    • 2 msk grön pesto
    Topping
    • 2.5 msk pinjenötter

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 200 grader.
    • Ringla olivolja på en ugnsplåt och lägg kycklingfiléerna på.
    • Skär fyra snitt i kycklingen.
    • Skiva tunna skivor av squash, paprika, tomat och mozzarella och stick ner i snitten på kycklingen.
    • Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Sätt in i ugnen i 20 min.
    • Skiva squash, rödlök, mozzarella och soltorkade tomater och lägg i en skål.
    • Blanda ner rucolasallad och grön pesto.
    • Hetta upp en stekpanna och torrosta pinjenötter.
    • Servera kycklingen med squashsalladen och toppa med pinjenötter.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g kycklingfilé
    • 1 msk olivolja
    • 0.5 st mini squash
    • 0.5 st gul paprika
    • 2 st små plommontomater
    • 125 g mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    Squashsallad
    • 4 st mini squash
    • 0.5 st rödlök
    • 125 g mozzarella
    • 50 g soltorkade tomater i olja
    • 65 g rucola
    • 2 msk grön pesto
    Topping
    • 2.5 msk pinjenötter

    Måndag mellanmål 354 Kcal

    Omelettrulle med ost och skinka

    Klassiker som funkar som frukost, lunch eller snabb middag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 354 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 2 msk vatten
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk smör
    • 2 skiva ost
    • 50 g rökt skinka

    Gör så här

    • Rör ihop äggen med vatten, salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll i äggsmeten.
    • Låt steka några minuter på svag värme.
    • Lägg på ost och skinka och rulla ihop omeletten.
    • Skär omelettrullen i skivor.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 2 msk vatten
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk smör
    • 2 skiva ost
    • 50 g rökt skinka
  • Tisdag frukost 513 Kcal

    Havregröt med saffran, gurkmeja, tranbär och hasselnötter

    En ljuvligt god havregröt som passar extra bra under julen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 31 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 513 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 dl havregryn
    • 0.5 dl havrekärnor
    • 1 msk linfrön
    • 2 msk solrosfrön
    • 1 krm salt
    • 0.1 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 0.25 tsk gurkmeja
    • 1 tsk dadelsirap
    • 2 msk torkade tranbär
    • 2 dl vatten
    • 1 dl Alpro kokos och mandelmjölk
    Topping
    • 0.5 dl kokosskivor
    • 50 g rostade hasselnötter
    • 2 dl Alpro kokos och mandelmjölk

    Gör så här

    • Lägg alla ingredienser förutom kokos och mandelmjölken i en kastrull. Koka upp och sänk värmen.
    • Låt koka 4 min. Häll på kokos och mandelmjölk och koka ytterligare någon minut.
    • Lägg gröten i en skål och toppa med kokosskivor och hasselnötter. Servera med kokos- och mandelmjölk.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 dl havregryn
    • 0.5 dl havrekärnor
    • 1 msk linfrön
    • 2 msk solrosfrön
    • 1 krm salt
    • 0.1 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 0.25 tsk gurkmeja
    • 1 tsk dadelsirap
    • 2 msk torkade tranbär
    • 2 dl vatten
    • 1 dl Alpro kokos och mandelmjölk
    Topping
    • 0.5 dl kokosskivor
    • 50 g rostade hasselnötter
    • 2 dl Alpro kokos och mandelmjölk

    Tisdag lunch 685 Kcal

    Nötfärsbiffar med sötpotatis och örtaioli

    En riktigt lyxmåltid som består av biffar med rostad sötpotatis och en krämig örtaioli till. Du kan även toppa biffen med en klick örtsmör om så önskas! Bjud över dina nära och kära i helgen och avnjut en trevlig middag tillsammans.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 47 gram

    Fett: 42 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 685 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g nötfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 3 msk grädde
    • 1 msk ketjap manis
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    Rostad sötpotatis
    • 1 st liten sötpotatis
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Örtaioli
    • 2 msk majonnäs
    • 2 msk crème fraiche
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 2 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skala och skiva sötpotatis och lägg på en plåt.
    • Blanda ner olivolja, örtagårdskrydda, salt och peppar.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Blanda färsen med alla ingredienser och forma till 2 biffar.
    • Lägg på en ugnsplåt och sätt in i ugnen i 15 minuter.
    • Gör aiolin genom att blanda i hop alla ingredienser i en skål.
    • Servera biffarna med en klick örtsmör (ej nödvändigt), rostad sötpotatis och örtaioli samt lite grönsallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g nötfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 3 msk grädde
    • 1 msk ketjap manis
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    Rostad sötpotatis
    • 1 st liten sötpotatis
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Örtaioli
    • 2 msk majonnäs
    • 2 msk crème fraiche
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 2 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad

    Tisdag middag 417 Kcal

    Torskgryta med räkor och apelsin

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 417 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g torskrygg
    • 75 g räkor
    • 1 st apelsin
    • 25 g broccoli
    • 0.25 st squash
    • 0.5 tärning fiskbuljong
    • 50 g vatten
    • 1 dl grädde
    • 0.25 st purjolök
    • 0.5 dl frysta ärtor
    • 0 msk gräslök

    Gör så här

    • Strimla purjolöken, skiva broccoli och squash.
    • Hetta upp en gryta med smör och bryn grönsakerna någon minut.
    • Tillsätt grädde, vatten och smula i fiskbuljongen.
    • Skär torsk i bitar och strö på salt och peppar.
    • Tillsätt torsk i grytan.
    • Låt sjuda några minuter tills fisken är färdig.
    • Skär bort skalet från apelsinen med en vass kniv och skär ut filéer utav den.
    • Pressa i saften från resten av apelsinen i grytan.
    • Vänd ner räkor och ärtor innan servering och garnera grytan med apelsinfiléerna.
    • Smaka av med salt och peppar och servera i djupa tallrikar.
    • Strö på gräslök.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g torskrygg
    • 75 g räkor
    • 1 st apelsin
    • 25 g broccoli
    • 0.25 st squash
    • 0.5 tärning fiskbuljong
    • 50 g vatten
    • 1 dl grädde
    • 0.25 st purjolök
    • 0.5 dl frysta ärtor
    • 0 msk gräslök

    Tisdag mellanmål 120 Kcal

    Grön smoothie

    En frisk mättande smoothie med sting av ingefära, god till frukost och mellanmål. Förvara i kylskåpet!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 1 gram

    Energi: 120 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st avokado
    • 1 st kiwi
    • 1 st banan
    • 5 msk mynta
    • 3 tsk ingefära
    • 130 g mango (fryst)
    • 50 g spenat
    • 400 g vatten

    Gör så här

    • Dela avokadon och ta bort skal och kärna.
    • Skala kiwi och banan.
    • Mixa alla ingredienserna i en blender till en jämn smoothie.
    • Resterande 3 portioner sparar du i en tät försluten flaska i kylskåpet.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st avokado
    • 1 st kiwi
    • 1 st banan
    • 5 msk mynta
    • 3 tsk ingefära
    • 130 g mango (fryst)
    • 50 g spenat
    • 400 g vatten
  • Onsdag frukost 245 Kcal

    Havregrynsgröt med kanel

    Tips! Gör en enkel havreblandning och lägg det i en sluten burk så att du enkelt sparar tid på morgonen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 245 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl havregryn
    • 1 msk linfrön
    • 2 msk solrosfrön
    • 2 st torkade fikon
    • 0.25 st äpple
    • 0.5 tsk kanel
    • 1 krm salt
    • 1 dl havremjölk

    Gör så här

    • Hacka fikon och äpple.
    • Lägg ner alla ingredienser i en kastrull och häll på 2 dl vatten.
    • Låt koka ihop några minuter och lägg i en djup tallrik.
    • Servera med 1 dl havremjölk.
    • Strö lite extra kanel över.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl havregryn
    • 1 msk linfrön
    • 2 msk solrosfrön
    • 2 st torkade fikon
    • 0.25 st äpple
    • 0.5 tsk kanel
    • 1 krm salt
    • 1 dl havremjölk

    Onsdag lunch 314 Kcal

    Italiensk torsk med serranoskinka

    En härligt italiensk rätt där serranoskinkans sälta ger smak till fisken tillsammans med de soltorkade tomaterna och basilikan. Perfekt för helgen eller en dag när man vill lyxa till det lite!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 314 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 350 g fryst torskrygg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl Arrabiatasås
    • 2 styck tomat
    • 2 msk grön pesto
    • 4 skivor serranoskinka
    • 20 g soltorkade tomater i olja
    • 2 msk riven parmesanost
    • 0 basilika

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Tina fisken och strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Lägg Arrabiatasås i en ugnsform. Skiva tomater och lägg över.
    • Bred på pesto på fisken och linda en serranoskinka runt varje torskbit.
    • Lägg fisken över tomaterna.
    • Hacka soltorkad tomat och lägg över fisken.
    • Strö på parmesanost. Sätt in i ugnen i ca: 15 minuter.
    • Dekorera med färsk basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 350 g fryst torskrygg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl Arrabiatasås
    • 2 styck tomat
    • 2 msk grön pesto
    • 4 skivor serranoskinka
    • 20 g soltorkade tomater i olja
    • 2 msk riven parmesanost
    • 0 basilika

    Onsdag middag 357 Kcal

    Laxwok med grönsaker

    Sugen på en enkel fiskwok? Här får du ett toppen recept på laxwok tillsammans med massa grönsaker samt halloumi, mums!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 24 gram

    Energi: 357 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g laxfilé
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st paprika
    • 125 g skogschampinjoner
    • 75 g sockerärtor
    • 75 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 8 st cocktailtomat

    Gör så här

    • Skär lax i kuber.
    • Skär alla grönsaker i bitar.
    • Skär halloumi i bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner lax, halloumi och grönsaker i pannan.
    • Låt steka några minuter och tillsätt salt, peppar, örtagårdskrydda och tomater.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g laxfilé
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st paprika
    • 125 g skogschampinjoner
    • 75 g sockerärtor
    • 75 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 8 st cocktailtomat

    Onsdag mellanmål 331 Kcal

    Ägghack med skinka

    Snabbt fixat om du kokat äggen dagen innan!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 331 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk majonnäs
    • 25 g rökt skinka
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st salladsblad

    Gör så här

    • Koka äggen.
    • Hacka skinkan, äggen och lägg i en skål
    • Blanda ner resten av ingredienserna och servera på ett salladsblad.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk majonnäs
    • 25 g rökt skinka
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st salladsblad
  • Torsdag frukost 174 Kcal

    Två kokta ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 174 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg

    Gör så här

    Koka ägget efter eget önskemål.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg

    Torsdag lunch 280 Kcal

    Grönsakswok med biff

    Wok med biff, går alldeles utmärkt att byta ut köttet mot räkor, kyckling eller fisk som bas i woken.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 280 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g lövbiff
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk sesamfrön
    • 1 msk soja
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk riven ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st gul paprika
    • 100 g broccoli
    • 100 g haricots verts
    • 100 g pak choi
    • 1 msk färsk koriander

    Gör så här

    • Skiva köttet tunt och lägg i en skål.
    • Blanda ner salt, peppar, sesamolja, sesamfrön, soja, chili, ingefära och vitlök.
    • Skala och skiva lök.
    • Skär alla grönsaker i mindre bitar.
    • Hetta upp en wok och lägg ner köttet och alla grönsaker.
    • Woka 2-3 minuter och servera med färsk koriander.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g lövbiff
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk sesamfrön
    • 1 msk soja
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk riven ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st gul paprika
    • 100 g broccoli
    • 100 g haricots verts
    • 100 g pak choi
    • 1 msk färsk koriander

    Torsdag middag 252 Kcal

    Asiatiska räkor med sjögräsnudlar

    En god asiatisk rätt där vi sparar tid i köket genom att använda frysta wokgrönsaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 24 gram

    Energi: 252 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 199.99999995 g frysta skalade räkor
    • 2 msk koriander
    • 1 tsk rapsolja
    • 250 g frysta wokgrönsaker
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk ingefära
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk ljus soja
    • 150 g sjögräsnudlar
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Tina räkorna.
    • Skala och riv vitlöken och ingefära fint. Hacka koriander och chili.
    • Hetta upp en wokpanna med rapsolja och woka grönsaker tillsammans med vitlök, ingefära och chili.
    • Vänd ner räkor och tillsätt sesamolja, sweet chilisås, soja, salt och svartpeppar.
    • Skölj sjögräsnudlarna i kallt vatten och blanda ner i wokpannan.
    • Blanda om och toppa med hackad färsk koriander.

     

    Ingredienser

    2 portioner

    • 199.99999995 g frysta skalade räkor
    • 2 msk koriander
    • 1 tsk rapsolja
    • 250 g frysta wokgrönsaker
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk ingefära
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk ljus soja
    • 150 g sjögräsnudlar
    • 0 salt och svartpeppar
  • Fredag frukost 173 Kcal

    Havregrynsgröt med kanel, torkade aprikoser och frön

    En perfekt havregrynsblandning du kan förvara i en burk och ta ut 3/4 dl för en portion när du önskar äta en god havregrynsgröt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 173 kcal

    Ingredienser

    10 portioner

    • 5 dl havregryn
    • 0.5 dl linfrön
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 dl valnötter
    • 50 g torkade aprikoser
    • 1 msk kanel
    Tillbehör till en portion
    • 1 dl havremjölk

    Gör så här

    • Häll havregryn i en glasskål. Hacka valnötter och torkad aprikoser och häll ner i skålen.
    • Blanda ner resterande ingredienser.
    • Koka en portion med ¾ dl av havreblandningen tillsammans med 1 ½ dl vatten och en nypa salt.
    • Låt koka ihop några minuter och lägg i en djup tallrik. Servera med 1 dl havremjölk per portion.
    • Strö lite extra kanel över.

    Ingredienser

    10 portioner

    • 5 dl havregryn
    • 0.5 dl linfrön
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 dl valnötter
    • 50 g torkade aprikoser
    • 1 msk kanel
    Tillbehör till en portion
    • 1 dl havremjölk

    Fredag lunch 383 Kcal

    Kyckling Pad thai med wokgrönsaker

    En klassisk thailändsk rätt, den här gången utan nudlar. Spara tid genom att köpa färdig padthai-sås!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 47 gram

    Energi: 383 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 700 g kycklingfilé
    • 3 tsk rapsolja
    • 200 g frysta wokgrönsaker
    • 1 st ägg
    • 0.25 st vitkål
    • 1 förp pad thaisås
    • 60 g jordnötter
    • 1 st lime
    • 1 st salladslök

    Gör så här

    • Strimla kycklingfiléerna i bitar och salta och peppra.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kycklingbitarna tills de får färg.
    • Lägg upp kycklingen på ett fat.
    • Woka grönsakerna i ett par minuter och knäck i ägget i mitten av pannan.
    • Strö på lite salt och låt ägget stelna.
    • Blanda ihop grönsakerna och ägget och tillsätt kycklingbitarna igen.
    • Strimla vitkålen och stek ytterligare någon minut.
    • Häll på pad thaisåsen och blanda.
    • Grovhacka jordnötterna och torrosta dem i en stekpanna tills de får färg.
    • Skär limen i klyftor.
    • Fördela kycklingwoken på tallrikar och servera med jordnötter, limeklyftor och salladslök.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 700 g kycklingfilé
    • 3 tsk rapsolja
    • 200 g frysta wokgrönsaker
    • 1 st ägg
    • 0.25 st vitkål
    • 1 förp pad thaisås
    • 60 g jordnötter
    • 1 st lime
    • 1 st salladslök

    Fredag middag 509 Kcal

    Panerad torsk med dillcréme

    Panera torskfilé och servera med en dillcréme - enkel och lättlagad maträtt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 509 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 350 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 st ägg
    • 20 g crumbs glutenfritt ströbröd
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 st skivad avokado
    • 0
    • 0.25 st rödlök
    • 2 st citronklyfta
    • 2 st dillkvistar
    Dillcréme
    • 1 dl crème fraiche
    • 1 msk dill
    • 1 tsk citronskal

    Gör så här

    • Gör först dillcrémen genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål. Smaka av med salt och peppar.
    • Skär fisken i bitar och strö på salt och peppar.
    • Vispa upp ägget i en skål och doppa fiskfiléerna. Lägg ströbrödet på ett fat och rulla fisken i ströbrödet.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn fisken runt om i ca: 10 min på svag värme.
    • Servera med skivad avokado, tomat och dillcréme.
    • Toppa med rödlök och dekorera med dill och citron.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 350 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 st ägg
    • 20 g crumbs glutenfritt ströbröd
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 st skivad avokado
    • 0
    • 0.25 st rödlök
    • 2 st citronklyfta
    • 2 st dillkvistar
    Dillcréme
    • 1 dl crème fraiche
    • 1 msk dill
    • 1 tsk citronskal

    Fredag mellanmål 178 Kcal

    Utflyktsmat - Frukt- och fröbars

    Enkla och nyttiga frukt- och fröbars som kan användas som mellanmål eller före och efter träning!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 178 kcal

    Ingredienser

    20 portioner

    • 3 dl vita sesamfrön
    • 3 msk svarta sesamfrön
    • 2 dl cashewnötter
    • 1.5 dl sötmandel
    • 3 msk hasselnötter
    • 75 g torkade aprikoser
    • 50 g torkad mango
    • 2 msk torkade tranbär
    • 0.5 dl kokosflingor
    • 3 st ägg
    • 0.5 dl flytande honung

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 150 grader.
    • Lägg alla sesamfrön i en bunke.
    • Hacka cashewnötter, mandel och hasselnötter till ett grovt mjöl för hand eller i en matberedare.
    • Hacka aprikoser och mango i mindre bitar.
    • Blanda ner alltsammans i bunken tillsammans med tranbär och kokosflingor.
    • Vispa upp ägg och honung i en annan bunke och vänd sedan ner det i den torra blandningen.
    • Rör om tills allt är ordentligt blandat.
    • Bred ut blandningen till en rektangel, cirka 20×25 cm, på en plåt med bakplåtspapper.
    • Grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter.
    • Låt svalna lite och skär sedan upp i bitar.
    • Förvara i lufttät burk.

    Ingredienser

    20 portioner

    • 3 dl vita sesamfrön
    • 3 msk svarta sesamfrön
    • 2 dl cashewnötter
    • 1.5 dl sötmandel
    • 3 msk hasselnötter
    • 75 g torkade aprikoser
    • 50 g torkad mango
    • 2 msk torkade tranbär
    • 0.5 dl kokosflingor
    • 3 st ägg
    • 0.5 dl flytande honung
  • Lördag frukost 318 Kcal

    Banan och kokosplättar

    Lyxa till helgfrukosten med plättar med smak av banan och kokos - toppa plättarna med jordgubbar och pistagenötter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 318 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 st banan
    • 0.5 dl kokosflingor
    • 0.5 tsk bakpulver
    • 2 tsk smör
    Topping 2 portioner
    • 0.2 dl kokosflingor
    • 1 dl jordgubbar
    • 2 msk pistagenötter

    Gör så här

    • Mosa bananer i en skål och knäck ner äggen.
    • Vispa runt och blanda ner kokos och bakpulver.
    • Hetta upp en plättlagg med smör och häll ner smeten.
    • Grädda varje plätt i någon minut per sida.
    • Servera med kokosflingor jordgubbar och pistagenötter.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 st banan
    • 0.5 dl kokosflingor
    • 0.5 tsk bakpulver
    • 2 tsk smör
    Topping 2 portioner
    • 0.2 dl kokosflingor
    • 1 dl jordgubbar
    • 2 msk pistagenötter

    Lördag lunch 283 Kcal

    Het tomatsås med bönpasta

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 283 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 200 g bönpasta
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 0.5 st aubergine
    • 0.5 st zucchini
    • 2 tsk olivolja
    • 50 g soltorkade tomater i olja
    • 300 g cocktailtomater
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 0 oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 msk basilika
    • 1 dl riven peccorinoost
    • 1 nypa chiliflakes

    Gör så här

    • Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
    • Gör tomatsåsen genom att skala och hacka lök och vitlök fint.
    • Skär aubergine och squash i mindre bitar.
    • Hetta upp en kastrull med olivolja.
    • Bryn lök, vitlök och grönsakerna i några minuter.
    • Finhacka de soltorkade tomaterna.
    • Tillsätt tomater, soltorkade tomater, basilika och oregano.
    • Låt koka i ca 10 minuter. Tillsätt färsk basilika.
    • Smaka av med salt, chiliflakes och peppar.
    • Servera pastan med tomatsåsen och riven peccorinoost.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 200 g bönpasta
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 0.5 st aubergine
    • 0.5 st zucchini
    • 2 tsk olivolja
    • 50 g soltorkade tomater i olja
    • 300 g cocktailtomater
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 0 oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 msk basilika
    • 1 dl riven peccorinoost
    • 1 nypa chiliflakes

    Lördag middag 517 Kcal

    Lasagne med squashplattor

    Lasagne gjord på squashplattor - en perfekt rätt att ha till matlådor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 30 gram

    Protein: 46 gram

    Energi: 517 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st selleristjälk
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 300 g nötfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 msk stark chilisås
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 1 st squash
    • 125 g mozarella
    • 1.5 dl riven ost
    • 4 st cocktailtomat
    • 4 st oliver utan kärna
    Dekoration
    • 1 msk färsk timjan

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och riv vitlök. Skär selleri i små tärningar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja.
    • Stek nötfärsen i några minuter.
    • Strö på salt och peppar.
    • Tillsätt lök, vitlök och selleri och stek i ytterligare några minuter.
    • Rör ner krossade tomater, chilisås och örtkryddor.
    • Låt köttfärssåsen koka ihop i cirka 20 minuter.
    • Skiva squash på längden till tunna plattor och lägg ett lager i en ugnsfast form.
    • Häll över 2/3 av köttfärssåsen och smula över mozzarellan.
    • Lägg ytterligare ett lager av squash på köttfärssåsen.
    • Häll över den resterande köttfärssåsen och strö över riven ost.
    • Skiva tomater och oliver och lägg över.
    • Sätt in i ugnen i 25 minuter.
    • Dekorera med timjan.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st selleristjälk
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 300 g nötfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 msk stark chilisås
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 1 st squash
    • 125 g mozarella
    • 1.5 dl riven ost
    • 4 st cocktailtomat
    • 4 st oliver utan kärna
    Dekoration
    • 1 msk färsk timjan

    Lördag mellanmål 208 Kcal

    Overnight oats med blåbär

    Har du stressigt på morgonen? Då passar denna frukosten perfekt, förbered frukosten dagen innan för att spara tid på morgonen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 208 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.75 dl havregryn
    • 1.25 dl mandelmjölk
    • 1 krm vaniljpulver
    • 1 krm salt
    • 1 dl färska blåbär
    • 5 st pekannötter

    Gör så här

    • Blanda ihop allt i en skål och ställ i kylen över natten.
    • Servera dagen efter och toppa med pekannötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.75 dl havregryn
    • 1.25 dl mandelmjölk
    • 1 krm vaniljpulver
    • 1 krm salt
    • 1 dl färska blåbär
    • 5 st pekannötter

    Lördag dessert 47 Kcal

    Kaffedrink med kardemumma och kanel

    Starta dagen med en varm kaffe med lite smak av kanel och kardemumma!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 2 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 47 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 dl kaffe
    • 0.5 tsk malen kardemumma
    • 0.5 tsk kanel
    • 0.5 dl havremjölk

    Gör så här

    • Häll upp kaffe i ett glas och blanda ner kardemumma och kanel.
    • Värm havremjölken och vispa den fluffig.
    • Häll över kaffet och strö på lite extra kanel eller kardemumma.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 dl kaffe
    • 0.5 tsk malen kardemumma
    • 0.5 tsk kanel
    • 0.5 dl havremjölk
  • Söndag frukost 366 Kcal

    Kesoplättar

    Enkel frukost eller mellanmål, kesoplättar med god topping på!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 366 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
    • 100 g keso
    • 0.75 msk fiberhusk
    • 1 msk smör
    Topping
    • 2 msk kesella
    • 0.5 dl blåbär
    • 0.5 dl hallon (färska)

    Gör så här

    • Lägg ägg, keso och fiberhusk i en matberedare och mixa.
    • Hetta upp en plättlagg med smör och fördela smeten.
    • Grädda några minuter per sida på låg värme.
    • Blanda keso och kesella och lägg på de varma plättarna.
    • Toppa med blåbär och hallon.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
    • 100 g keso
    • 0.75 msk fiberhusk
    • 1 msk smör
    Topping
    • 2 msk kesella
    • 0.5 dl blåbär
    • 0.5 dl hallon (färska)

    Söndag lunch 573 Kcal

    Kycklingrullar med getost

    En smakrik och härlig rätt där bacon och getost tillsammans med grapefrukt ger en härlig smakupplevelse.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 47 gram

    Energi: 573 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 130 g kycklingfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 50 g chevreost
    • 40 g bacon
    • 2 dl blandsallad
    • 1 st grapefrukt
    • 1 tsk olivolja

    Gör så här

    • Strö på salt och peppar på kycklingfiléerna.
    • Lägg på osten och rulla ihop.
    • Rulla en baconskiva runt varje kycklingrulle.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kycklingrullarna runt om i ca 10 minuter.
    • Lägg sallad på ett fat.
    • Skär bort skalet på grapefrukten med en vass kniv. Lägg frukten i handen och skär ut filéer och lägg över salladen.
    • Häll på olja och lite salt och peppar.
    • Blanda om och lägg upp på salladen. Lägg på kycklingrullarna och servera direkt.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 130 g kycklingfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 50 g chevreost
    • 40 g bacon
    • 2 dl blandsallad
    • 1 st grapefrukt
    • 1 tsk olivolja

    Söndag middag 337 Kcal

    Lammfilé med champinjonsås och haricots verts

    En kryddig lammfilé med champinjonsås och haricots verts till. Tex på torkade örter är oregano, timjan eller basilika!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 53 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 337 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 msk smör
    • 800 g lammytterfilé
    • 2 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    Champinjonsås
    • 250 g champinjon
    • 2 msk smör
    • 1 msk fond
    • 0.5 dl vatten
    • 2 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 250 g haricots verts

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 150 grader.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttet med örterna runtom tills det fått fin färg.
    • Krydda med salt och svartpeppar.
    • Lägg köttet i en ugnsfast form och låt det eftersteka i ugnen i 10-15 minuter.
    • Skölj och skiva champinjonerna.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn champinjonerna.
    • Tillsätt viltfond, vatten och grädde och låt koka ihop såsen i ca 15 minuter.
    • Smaka av med salt och svartpeppar.
    • Koka haricots vertsen i lättsaltat vatten i 2-3 minuter.
    • Fördela haricots vertsen på fyra tallrikar.
    • Skär upp lammfilén och lägg skivorna på bönorna och toppa med champinjonsåsen.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 msk smör
    • 800 g lammytterfilé
    • 2 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    Champinjonsås
    • 250 g champinjon
    • 2 msk smör
    • 1 msk fond
    • 0.5 dl vatten
    • 2 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 250 g haricots verts

    Söndag mellanmål 163 Kcal

    Kesofrutti med apelsin och jordgubbar

    Lättlagad kesofrutti som fungerar både som frukost, mellanmål och efterrätt. Det går utmärkt att byta ut till färska jordgubbar eller till och med ett annat bär.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 163 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl jordgubbar (frysta)
    • 1 dl keso, 4%
    • 0.5 st apelsin

    Gör så här

    • Tina jordgubbar och lägg i ett glas.
    • Lägg keso i en skål.
    • Skär bort skalet på apelsinen och skär ut fina filéer med en vass kniv.
    • Blanda ner apelsinfiléerna i keson och lägg över jordgubbarna.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl jordgubbar (frysta)
    • 1 dl keso, 4%
    • 0.5 st apelsin
Frukt/grönt
  • 3 st banan
  • 1 dl blåbär (frysta)
  • 3.5 st gul lök
  • 1 st sötpotatis
  • 1 st aubergine
  • 0.2 dl granatäppelkärnor
  • 4.5 st mini squash
  • 1 st gul paprika
  • 2 st små plommontomater
  • 1.25 st rödlök
  • 65 g rucola
  • 6 klyfta vitlök
  • 1 st liten sötpotatis
  • 50 g grönsallad
  • 1.5 st apelsin
  • 125 g broccoli
  • 1.25 st squash
  • 0.25 st purjolök
  • 0.5 dl frysta ärtor
  • 1 st avokado
  • 1 st kiwi
  • 5 tsk ingefära
  • 130 g mango (fryst)
  • 50 g spenat
  • 0.25 st äpple
  • 2 styck tomat
  • 4 basilika
  • 1 st paprika
  • 125 g skogschampinjoner
  • 75 g sockerärtor
  • 12 st cocktailtomat
  • 1 st salladsblad
  • 1 st röd chili
  • 1 tsk riven ingefära
  • 350 g haricots verts
  • 100 g pak choi
  • 450 g frysta wokgrönsaker
  • 0.25 st vitkål
  • 1 st lime
  • 1 st salladslök
  • 1 st skivad avokado
  • 2 st citronklyfta
  • 1 tsk citronskal
  • 1 dl jordgubbar
  • 0.5 st zucchini
  • 300 g cocktailtomater
  • 1 st selleristjälk
  • 1 dl färska blåbär
  • 0.5 dl blåbär
  • 0.5 dl hallon (färska)
  • 2 dl blandsallad
  • 1 st grapefrukt
  • 250 g champinjon
  • 1 dl jordgubbar (frysta)
Torrvaror
  • 2 msk kakaopulver
  • 100 g kokosmjölk
  • 0.5 dl Risenta granola müsli
  • 0.5 msk chiafrön
  • 1 msk kakaonibs 
  • 9.5 tsk olivolja
  • 1 paket kikärtor
  • 3 msk cashewnötter
  • 2.5 msk pinjenötter
  • 7.25 dl havregryn
  • 0.5 dl havrekärnor
  • 2.5 msk linfrön
  • 5 msk solrosfrön
  • 4 msk torkade tranbär
  • 0.5 dl kokosskivor
  • 50 g rostade hasselnötter
  • 2 st torkade fikon
  • 1 msk sesamfrön
  • 4 tsk rapsolja
  • 150 g sjögräsnudlar
  • 1 dl valnötter
  • 125 g torkade aprikoser
  • 60 g jordnötter
  • 20 g crumbs glutenfritt ströbröd
  • 3 dl vita sesamfrön
  • 3 msk svarta sesamfrön
  • 1.5 dl sötmandel
  • 3 msk hasselnötter
  • 50 g torkad mango
  • 1.2 dl kokosflingor
  • 0.5 dl flytande honung
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 2 msk pistagenötter
  • 200 g bönpasta
  • 200 g krossade tomater
  • 4 st oliver utan kärna
  • 5 st pekannötter
  • 2 dl kaffe
  • 0.75 msk fiberhusk
Övrigt
  • 0.5 dl Bär
  • 30 g Curry Santa Maria
  • 120 g soltorkade tomater i olja
  • 1 tsk dadelsirap
  • 3 dl Alpro kokos och mandelmjölk
  • 3 msk majonnäs
  • 0.5 dl Arrabiatasås
  • 1 msk fond
Mejeri
  • 5 dl crème fraiche
  • 250 g mozzarella
  • 7 tsk smör
  • 2 skiva ost
  • 6 msk grädde
  • 2.5 dl havremjölk
  • 2 msk riven parmesanost
  • 75 g halloumi
  • 1 dl riven peccorinoost
  • 125 g mozarella
  • 1.5 dl riven ost
  • 1.25 dl mandelmjölk
  • 100 g keso
  • 2 msk kesella
  • 50 g chevreost
  • 1 dl keso, 4%
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 1000 g räkor med skal
  • 1330 g kycklingfilé
  • 13.5 st ägg
  • 75 g rökt skinka
  • 600 g nötfärs
  • 650 g torskrygg
  • 75 g räkor
  • 350 g fryst torskrygg
  • 4 skivor serranoskinka
  • 150 g laxfilé
  • 200 g lövbiff
  • 199.99999995 g frysta skalade räkor
  • 40 g bacon
  • 800 g lammytterfilé
Kryddor/smaksättare
  • 5 msk färsk koriander
  • 3.7 tsk örtagårdskrydda
  • 4 msk grön pesto
  • 3 krm salt
  • 0.1 kuvert, 0,5 gram saffran
  • 0.25 tsk gurkmeja
  • 1 msk ketjap manis
  • 4.5 tsk torkade örter
  • 0.5 tärning fiskbuljong
  • gräslök
  • 5 msk mynta
  • 2 tsk kanel
  • 2 tsk sesamolja
  • 1 msk soja
  • 2 msk koriander
  • 1 msk sweet chilisås
  • 1 msk ljus soja
  • 1 förp pad thaisås
  • 2 st dillkvistar
  • 1 msk dill
  • 0.5 tsk torkad basilika
  • oregano
  • 1 nypa chiliflakes
  • 0.5 msk stark chilisås
  • 1 msk färsk timjan
  • 1 krm vaniljpulver
  • 0.5 tsk malen kardemumma

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!