Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 26 2022

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1342 Kcal

    • Frukost - 315 Kcal

      Yoghurt med granatäpple, blåbär och kokos

    • Lunch - 436 Kcal

      Spenatomelett

    • Middag - 592 Kcal

      Fylld lövbiff

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1056 Kcal

    • Frukost - 120 Kcal

      Grön smoothie

    • Lunch - 592 Kcal

      Fylld lövbiff

    • Middag - 345 Kcal

      Italiensk laxbakelse med rostade tomater

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1348 Kcal

    • Frukost - 319 Kcal

      Ägghack med skinka

    • Lunch - 414 Kcal

      Skinkbog med coleslow

    • Middag - 615 Kcal

      Äggpizza med mozzarella och salami

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1111 Kcal

    • Frukost - 90 Kcal

      Fruktsallad

    • Lunch - 397 Kcal

      Somrig räksallad med fetaost

    • Middag - 624 Kcal

      Linssallad med halloumi och morotsbiffar

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1641 Kcal

    • Frukost - 329 Kcal

      Bananplättar med yoghurt, mandelsmör och vinbär

    • Lunch - 624 Kcal

      Linssallad med halloumi och morotsbiffar

    • Middag - 688 Kcal

      Gräddig filégryta

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1941 Kcal

    • Frukost - 284 Kcal

      Oopsis med ost och skinka

    • Lunch - 752 Kcal

      Asian Pokébowl

    • Middag - 623 Kcal

      Lammstek med fetaostkräm

    • Mellanmål

    • Dessert - 281 Kcal

      Frukttårta med creme fraiche

  • Söndag - 1341 Kcal

    • Frukost - 33 Kcal

      Granola crunchybar

    • Lunch - 941 Kcal

      Korvpytt med quinoa och halloumiost

    • Middag - 367 Kcal

      Torskrygg med laxrom och citronsås

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 67.3 gram

Fett: 93.7 gram

Protein: 76.3 gram

Energi: 1397.1 kcal

  • Måndag frukost 315 Kcal

    Yoghurt med granatäpple, blåbär och kokos

    En skål med turkisk yoghurt toppad med granatäpple, blåbär och kokos!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 315 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl turkisk yoghurt
    • 0.5 dl blåbär
    • 0.5 st granatäpple
    • 0.2 dl kokosskivor

    Gör så här

    • Lägg yoghurten i en skål och toppa med blåbär, granatäpple och kokosskivor.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl turkisk yoghurt
    • 0.5 dl blåbär
    • 0.5 st granatäpple
    • 0.2 dl kokosskivor

    Måndag lunch 436 Kcal

    Spenatomelett

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 436 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st ägg
    • 30 g vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 100 g bladspenat
    • 50 g rökt lax
    • 0.5 st avokado

    Gör så här

    • Knäck äggen i en skål och vispa ihop med vatten, salt
      och peppar.
    • Skala och strimla lök.
    • Hetta upp en stekpanna med smör, fräs lök och häll ner smeten.
    • Låt steka några minuter på medelvärme.
    • Lägg på spenat, lax och avokado och lägg upp omeletten på ett fat.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st ägg
    • 30 g vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 100 g bladspenat
    • 50 g rökt lax
    • 0.5 st avokado

    Måndag middag 592 Kcal

    Fylld lövbiff

    Fyll lövbiff med en krämig fyllning och rulla ihop till rullader. Servera biffen med en gräddig blomkålspuré och en fräsch härlig sallad till! Gör en extra portion och ha som matlåda till jobbet.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 592 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 8 skiva lövbiff
    • 200 g philadelphiaost
    • 3 msk senap
    • 0.5 kruka färsk oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
    Blomkålspuré
    • 1 st blomkålshuvud
    • 1 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st äggula
    • 2 tsk dijonsenap
    • 0.5 kruka färsk oregano
    Tillbehör
    • 50 g blandad sallad
    • 1 st gul paprika
    • 2 msk kapris
    • 1 msk färsk oregano

    Gör så här

    • Lägg ut lövbiffen på en skärbräda.
    • Fördela philadelphiaost och senap över biffarna och strö över oregano.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Rulla ihop till rullader och fäst med tandpetare.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek runt om i 7–8 minuter.
    • Skär blomkålen i mindre buketter.
    • Koka i lättsaltat vatten i 10–15 minuter.
    • Häll av vattnet och lägg blomkålen i en matberedare.
    • Tillsätt grädde och mixa till en fin puré.
    • Häll tillbaka blomkålspurén i kastrullen och koka upp.
    • Tillsätt senap och smaka av med salt och peppar.
    • Späd eventuellt med mer grädde om det behövs.
    • Ta av kastrullen från värmen och rör ner äggula och oregano. 
    • Lägg upp sallad och skivad paprika på fyra tallrikar och lägg lövbiffsrulladerna över.
    • Lägg på en klick blomkålspuré och toppa med kapris och färsk oregano.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 8 skiva lövbiff
    • 200 g philadelphiaost
    • 3 msk senap
    • 0.5 kruka färsk oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
    Blomkålspuré
    • 1 st blomkålshuvud
    • 1 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st äggula
    • 2 tsk dijonsenap
    • 0.5 kruka färsk oregano
    Tillbehör
    • 50 g blandad sallad
    • 1 st gul paprika
    • 2 msk kapris
    • 1 msk färsk oregano
  • Tisdag frukost 120 Kcal

    Grön smoothie

    En frisk mättande smoothie med sting av ingefära, god till frukost och mellanmål. Förvara i kylskåpet!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 1 gram

    Energi: 120 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st avokado
    • 1 st kiwi
    • 1 st banan
    • 5 msk mynta
    • 3 tsk ingefära
    • 130 g mango (fryst)
    • 50 g spenat
    • 400 g vatten

    Gör så här

    • Dela avokadon och ta bort skal och kärna.
    • Skala kiwi och banan.
    • Mixa alla ingredienserna i en blender till en jämn smoothie.
    • Resterande 3 portioner sparar du i en tät försluten flaska i kylskåpet.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st avokado
    • 1 st kiwi
    • 1 st banan
    • 5 msk mynta
    • 3 tsk ingefära
    • 130 g mango (fryst)
    • 50 g spenat
    • 400 g vatten

    Tisdag lunch 592 Kcal

    Fylld lövbiff

    Fyll lövbiff med en krämig fyllning och rulla ihop till rullader. Servera biffen med en gräddig blomkålspuré och en fräsch härlig sallad till! Gör en extra portion och ha som matlåda till jobbet.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 592 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 8 skiva lövbiff
    • 200 g philadelphiaost
    • 3 msk senap
    • 0.5 kruka färsk oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
    Blomkålspuré
    • 1 st blomkålshuvud
    • 1 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st äggula
    • 2 tsk dijonsenap
    • 0.5 kruka färsk oregano
    Tillbehör
    • 50 g blandad sallad
    • 1 st gul paprika
    • 2 msk kapris
    • 1 msk färsk oregano

    Gör så här

    • Lägg ut lövbiffen på en skärbräda.
    • Fördela philadelphiaost och senap över biffarna och strö över oregano.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Rulla ihop till rullader och fäst med tandpetare.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek runt om i 7–8 minuter.
    • Skär blomkålen i mindre buketter.
    • Koka i lättsaltat vatten i 10–15 minuter.
    • Häll av vattnet och lägg blomkålen i en matberedare.
    • Tillsätt grädde och mixa till en fin puré.
    • Häll tillbaka blomkålspurén i kastrullen och koka upp.
    • Tillsätt senap och smaka av med salt och peppar.
    • Späd eventuellt med mer grädde om det behövs.
    • Ta av kastrullen från värmen och rör ner äggula och oregano. 
    • Lägg upp sallad och skivad paprika på fyra tallrikar och lägg lövbiffsrulladerna över.
    • Lägg på en klick blomkålspuré och toppa med kapris och färsk oregano.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 8 skiva lövbiff
    • 200 g philadelphiaost
    • 3 msk senap
    • 0.5 kruka färsk oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
    Blomkålspuré
    • 1 st blomkålshuvud
    • 1 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st äggula
    • 2 tsk dijonsenap
    • 0.5 kruka färsk oregano
    Tillbehör
    • 50 g blandad sallad
    • 1 st gul paprika
    • 2 msk kapris
    • 1 msk färsk oregano

    Tisdag middag 345 Kcal

    Italiensk laxbakelse med rostade tomater

    En perfekt lyxig middagsmåltid, servera laxen med en god sallad eller 4 dl råris.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 345 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g mozarella
    • 4 msk ajvar relish
    • 1 kruka färsk basilika
    • 300 g cocktailtomater

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175  ̊C.
    • Skär laxen i 4 bitar och gör ett snitt längs varje laxfilébit.
    • Lägg laxfiléerna på en ugnsplåt och strö på salt och peppar.
    • Skiva mozzarellaosten.
    • Fördela ajvar i skåran och lägg mozzarellaskivor över.
    • Finhacka lite av basilikan och lägg över osten.
    • Lägg kvisttomater runt om och sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
    • Dekorera med färsk basilika runt om.
    • Servera med en god sallad eller 4 dl råris.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g mozarella
    • 4 msk ajvar relish
    • 1 kruka färsk basilika
    • 300 g cocktailtomater
  • Onsdag frukost 319 Kcal

    Ägghack med skinka

    En skål med ägg och lite skivor skinka, lättlagad frukost.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 319 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st kokt ägg
    • 0.5 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 skivor skinka
    • 5 st pärltomater
    • 0.5 st gurka
    • 50 g ärtskott
    • 20 g blandad sallad

    Gör så här

    • Hacka äggen och blanda med majonnäs, salt och peppar.
    • Servera med rullade skinkskivor, tomat, gurka, några salladsblad och lite ärtskott som dekoration.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st kokt ägg
    • 0.5 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 skivor skinka
    • 5 st pärltomater
    • 0.5 st gurka
    • 50 g ärtskott
    • 20 g blandad sallad

    Onsdag lunch 414 Kcal

    Skinkbog med coleslow

    Skinkbog med en krämig coleslaw, välj mellan fläskkött, skinksnitzel eller bog!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 414 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g fläskfile
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    Coleslaw
    • 0.25 st vitkål
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st morot
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 msk majonnäs
    • 2 msk gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Börja med att göra coleslaw.
    • Strimla vitkål fint.
    • Skala oh skiva rödlöken tunt och skala och riv moroten.
    • Blanda med senap, majonnäs och gräddfil och smaka av med salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn fläskköttet runt om några minuter och krydda med salt och peppar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g fläskfile
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    Coleslaw
    • 0.25 st vitkål
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st morot
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 msk majonnäs
    • 2 msk gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar

    Onsdag middag 615 Kcal

    Äggpizza med mozzarella och salami

    Bjud familj eller vänner på en god äggpizza toppad med mozarella och salami på.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 48 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 615 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 dl mjölk
    • 2 msk kesella
    • 1 msk flytande honung
    • 0.5 msk chiafrön
    • 1.5 dl bovetemjöl
    • 0.5 tsk salt
    • 1 tsk bakpulver
    Topping
    • 0.5 dl ajvar relish
    • 125 g mozarella
    • 0.5 st rödlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 40 g salami
    • 150 g cocktailtomater
    • 100 g gröna oliver
    • 50 g rucola

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Vispa ihop alla ingredienser till bottnen i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll ner hälften av smeten och grädda 3-4 minuter per sida.
    • Grädda ytterligare en pizzabotten.
    • Lägg bottnarna på en bakplåtsklädd plåt.
    • Bred på ajvar på bottnarna.
    • Skiva mozzarella och rödlök, lägg på pizzan.
    • Strö på salt och peppar och sätt in i ugnen i 12-13 minuter.
    • Lägg på salami och servera med skivade tomater, oliver och rucolasallad. 

     

     

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 dl mjölk
    • 2 msk kesella
    • 1 msk flytande honung
    • 0.5 msk chiafrön
    • 1.5 dl bovetemjöl
    • 0.5 tsk salt
    • 1 tsk bakpulver
    Topping
    • 0.5 dl ajvar relish
    • 125 g mozarella
    • 0.5 st rödlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 40 g salami
    • 150 g cocktailtomater
    • 100 g gröna oliver
    • 50 g rucola
  • Torsdag frukost 90 Kcal

    Fruktsallad

    Fräsch kalorisnål fruktsallad toppad med färsk mynta eller citronmeliss!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 1 gram

    Energi: 90 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st mango
    • 6 st färsk jordgubbe
    • 1 st grön kiwi
    • 0.5 dl färska blåbär
    • 0.5 dl färsk mynta

    Gör så här

    • Skär alla frukter i mindre bitar och lägg i glasskålar.
    • Dekorera med färsk mynta eller citronmeliss.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st mango
    • 6 st färsk jordgubbe
    • 1 st grön kiwi
    • 0.5 dl färska blåbär
    • 0.5 dl färsk mynta

    Torsdag lunch 397 Kcal

    Somrig räksallad med fetaost

    Rör ihop en härlig räksallad med fetaost och ta med ut på picknick!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 397 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 6 dl blandsallad
    • 200 g tärnad melon
    • 0.5 st mango
    • 0.5 st avokado
    • 0.5 st rödlök
    • 4 msk dill
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g räkor
    • 100 g tärnad fetaost i olja
    • 0 st dillkvistar

    Gör så här

    • Lägg upp sallad på ett sort fat.
    • Lägg melonkuber i en skål.
    • Skär mango och avokado i bitar och blanda ner med melonen tillsammans med rödlök, dill, olja, salt och peppar.
    • Lägg över blandningen på salladen och toppa med räkor och fetaost.
    • Dekorera med dillkvistar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 6 dl blandsallad
    • 200 g tärnad melon
    • 0.5 st mango
    • 0.5 st avokado
    • 0.5 st rödlök
    • 4 msk dill
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g räkor
    • 100 g tärnad fetaost i olja
    • 0 st dillkvistar

    Torsdag middag 624 Kcal

    Linssallad med halloumi och morotsbiffar

    En vegetarisk god och näringsrik rätt. Frys gärna in biffarna och ta upp vid behov!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 37 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 624 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Linssallad
    • 200 g le puy linser
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 1 st rödlök
    • 100 g soltorkade cocktailtomater i olja
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g körsbärstomater
    • 20 st gröna oliver
    Halloumi och morotsbiffar
    • 250 g rivna morötter
    • 250 g riven halloumi
    • 2 st ägg
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 nypa flingsalt
    • 1 msk olivolja

    Gör så här

    • Koka linserna i lättsaltat vatten i ca 20 min.
    • Häll av vattnet och lägg linserna i en skål.
    • Hacka basilika och rödlök och blanda ner i skålen tillsammans med soltorkade tomater, olja, salt och peppar.
    • Dela tomaterna och blanda ner och toppa med oliver.
    • Gör biffarna genom att blanda alla ingredienser i en skål.
    • Forma till biffar vänd i sesamfrön.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn biffarna några minuter per sida.
    • Servera med linssalladen och dekorera med basilika.

    Ingredienser

    4 portioner

    Linssallad
    • 200 g le puy linser
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 1 st rödlök
    • 100 g soltorkade cocktailtomater i olja
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g körsbärstomater
    • 20 st gröna oliver
    Halloumi och morotsbiffar
    • 250 g rivna morötter
    • 250 g riven halloumi
    • 2 st ägg
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 nypa flingsalt
    • 1 msk olivolja
  • Fredag frukost 329 Kcal

    Bananplättar med yoghurt, mandelsmör och vinbär

    En god och fräsch frukost eller mellanmål! Mandelsmör går utmärkt att byta ut mot hackade mandlar och ta gärna valfria bär om du inte hittar vinbär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 14 gram

    Energi: 329 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st banan
    • 1 st ägg
    • 0.5 msk smör
    Topping
    • 1 klase vinbär
    • 1 msk mandelsmör
    • 2 msk turkisk yoghurt

    Gör så här

    • Knäck äggen i en stor bunke och vispa upp dem.
    • Skala bananen och mosa med en gaffel och blanda med äggen.
    • Hetta upp en stekpanna med smör på medelvärme.
    • Häll i smet och grädda små plättar några minuter per sida.
    • Servera med en yoghurt,mandelsmör och vinbär

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st banan
    • 1 st ägg
    • 0.5 msk smör
    Topping
    • 1 klase vinbär
    • 1 msk mandelsmör
    • 2 msk turkisk yoghurt

    Fredag lunch 624 Kcal

    Linssallad med halloumi och morotsbiffar

    En vegetarisk god och näringsrik rätt. Frys gärna in biffarna och ta upp vid behov!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 37 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 624 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Linssallad
    • 200 g le puy linser
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 1 st rödlök
    • 100 g soltorkade cocktailtomater i olja
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g körsbärstomater
    • 20 st gröna oliver
    Halloumi och morotsbiffar
    • 250 g rivna morötter
    • 250 g riven halloumi
    • 2 st ägg
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 nypa flingsalt
    • 1 msk olivolja

    Gör så här

    • Koka linserna i lättsaltat vatten i ca 20 min.
    • Häll av vattnet och lägg linserna i en skål.
    • Hacka basilika och rödlök och blanda ner i skålen tillsammans med soltorkade tomater, olja, salt och peppar.
    • Dela tomaterna och blanda ner och toppa med oliver.
    • Gör biffarna genom att blanda alla ingredienser i en skål.
    • Forma till biffar vänd i sesamfrön.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn biffarna några minuter per sida.
    • Servera med linssalladen och dekorera med basilika.

    Ingredienser

    4 portioner

    Linssallad
    • 200 g le puy linser
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 1 st rödlök
    • 100 g soltorkade cocktailtomater i olja
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g körsbärstomater
    • 20 st gröna oliver
    Halloumi och morotsbiffar
    • 250 g rivna morötter
    • 250 g riven halloumi
    • 2 st ägg
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 nypa flingsalt
    • 1 msk olivolja

    Fredag middag 688 Kcal

    Gräddig filégryta

    Laga en gräddig filégryta som går hem hos hela familjen. Lätt och snabblagad. Denna rätt går bra att frysa in resterna och ta fram vid behov.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 55 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 688 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g fläskfile
    • 150 g kalvfilé
    • 1 st rödlök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl vatten
    • 1 msk kalvfond
    • 2 dl crème fraiche
    • 1 msk frysta örter
    • 0.5 st röd paprika
    • 100 g gröna oliver
    • 1 msk färsk oregano

    Gör så här

    • Skär köttet i skivor.
    • Skala och strimla lök och finhacka vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttet runt om i några minuter.
    • Strö på salt och peppar.
    • Tillsätt lök och vitlök och stek i någon minut.
    • Häll på vatten och fond.
    • Vispa ner crème fraiche och örter.
    • Låt puttra i 10 minuter.
    • Skär paprikan i skivor och tillsätt till grytan tillsammans med oliver.
    • Strö lite färsk oregano över och servera direkt.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g fläskfile
    • 150 g kalvfilé
    • 1 st rödlök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl vatten
    • 1 msk kalvfond
    • 2 dl crème fraiche
    • 1 msk frysta örter
    • 0.5 st röd paprika
    • 100 g gröna oliver
    • 1 msk färsk oregano
  • Lördag frukost 284 Kcal

    Oopsis med ost och skinka

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, Oopsis bröd . Receptet hittar du genom att söka på Oopsis bröd  i receptbanken. Totala receptet för brödet är 4 stycken och kan förvaras i frysen och tas upp vid behov! I detta recept kan du ta 2 stycken bröd och lägg innehåller mellan brödskivorna om du är hungrig!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 284 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 styck oopsis bröd
    • 1 tsk smör
    • 2 skivor skinka
    • 1 skiva ost
    • 1 st salladsblad
    • 2 st cocktailtomat

    Gör så här

    • Bred på smör, lägg på salladsblad, ost, skinka och tomat.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 styck oopsis bröd
    • 1 tsk smör
    • 2 skivor skinka
    • 1 skiva ost
    • 1 st salladsblad
    • 2 st cocktailtomat

    Lördag lunch 752 Kcal

    Asian Pokébowl

    En riktigt trevlig bowl med massa härligheter i, bland annat laxfilé, mango, avokado och granatäpple. Den har även en god marinad i och rostade hackade cashewnötter på som topping!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 49 gram

    Fett: 46 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 752 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st mango
    • 0.2 st gurka
    • 1 st avokado
    • 0.5 st röd chili
    • 1 st salladslök
    • 150 g sjögräsnudlar
    Marinad
    • 1 tsk riven ingefära
    • 2 msk färsk koriander
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 tsk fisksås
    • 0.5 msk ljus soja
    • 2 tsk limesaft
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 250 g laxfilé
    • 1 tsk rapsolja
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st granatäpple
    • 1 msk koriander
    Rostade cashewnötter
    • 1 dl cashewnötter
    • 1 tsk flytande honung
    • 2 tsk ingefära
    • 0.5 st lime
    • 1 krm salt

    Gör så här

    • Skär mango, gurka och avokado i mindre bitar.
    • Spara lite mango och avokado för att skiva upp som dekoration.
    • Hacka chili och strimla salladslök.
    • Blanda ihop marinaden i en skål och lägg ner alla grönsaker och sjögräsnudlarna.
    • Blanda om och fördela i två skålar.
    • Skiva laxen i tunna skivor.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och halstra laxen hastigt.
    • Strö på salt och peppar.
    • Skiva upp avokado, mango och rödlök och fördela i skålarna.
    • Lägg på laxen och toppa med granatäpplekärnor och färsk koriander.
    • Hetta upp en stekpanna och rosta nötterna runt om.
    • Tillsätt honung, ingefära, limezest och salt.
    • Rör om och lägg upp i skålarna.
    • Dekorera med en limeklyfta.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st mango
    • 0.2 st gurka
    • 1 st avokado
    • 0.5 st röd chili
    • 1 st salladslök
    • 150 g sjögräsnudlar
    Marinad
    • 1 tsk riven ingefära
    • 2 msk färsk koriander
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 tsk fisksås
    • 0.5 msk ljus soja
    • 2 tsk limesaft
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 250 g laxfilé
    • 1 tsk rapsolja
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st granatäpple
    • 1 msk koriander
    Rostade cashewnötter
    • 1 dl cashewnötter
    • 1 tsk flytande honung
    • 2 tsk ingefära
    • 0.5 st lime
    • 1 krm salt

    Lördag middag 623 Kcal

    Lammstek med fetaostkräm

    En härlig lammstek tillsammans med en grönkålssallad och en god fetaostkräm - bjud familjen på en mysig fredagsmiddag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 29 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 51 gram

    Energi: 623 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 800 g lammstek
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 msk soja
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 klyfta vitlök
    Fetaostkräm
    • 100 g fetaost
    • 225 g tofutti sour supreme créme fraiche
    • 2 tsk färsk rosmarin
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.25 st citron
    Grönkålssallad
    • 100 g frysta sojabönor
    • 200 g färsk grönkål
    • 1 st rödlök
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st citron

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 °.
    • Lägg steken på en ugnsplåt.
    • Blanda ketjap manis och soja i en skål.
    • Blanda ner örtkryddor och riv ner en vitlöksklyfta i marinaden.
    • Häll över marinaden på köttet och sätt in i ugnen i ca 45 min-1 timme.
    • Köttet ska ha en innetemperatur runt 55-60 grader.
    • Grovhacka grönkål och skala och strimla löken.
    • Tina sojabönorna.
    • Lägg grönkål och lök i en skål och ringla över olivolja och pressa saft från en halv citron.
    • Krydda med salt och peppar och massera in olja och citron med grönsakerna.
    • Vänd ner sojabönor och blanda runt.
    • Smula ner fetaost i en skål.
    • Tillsätt crème fraiche, rosmarin och kryddor och pressa i lite citron.
    • Blanda om och smaka av med salt och peppar.
    • Skär lammsteken i skivor och servera tillsammans med grönkålssallad och fetaostkräm.
    • Dekorera med färsk rosmarin och citronklyftor.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 800 g lammstek
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 msk soja
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 klyfta vitlök
    Fetaostkräm
    • 100 g fetaost
    • 225 g tofutti sour supreme créme fraiche
    • 2 tsk färsk rosmarin
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.25 st citron
    Grönkålssallad
    • 100 g frysta sojabönor
    • 200 g färsk grönkål
    • 1 st rödlök
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st citron

    Lördag dessert 281 Kcal

    Frukttårta med creme fraiche

    En somrig frukttårta att bjuda sina nära och kära på! Går utmärkt att byta ut bären och frukten till tex, apelsin, banan, björnbär.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 281 kcal

    Ingredienser

    10 portioner

    • 150 g smör
    • 1.5 dl sukrin melis
    • 2 st ägg
    • 2 dl mandelmjöl
    • 2 msk psylliumhusk
    Garnering
    • 1.5 dl crème fraiche
    • 10 st färsk jordgubbe
    • 100 gram physalis
    • 2 dl gröna vindruvor
    • 1 klase vinbär
    • 1 dl blåbär
    • 1 st grapefrukt

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Smält smör i en kastrull och ta den från värmen.
    • Rör ner sukrin och äggen.
    • Rör i mjöl och husk och blanda till en jämn smet.
    • Häll smeten i en smord och bröad rund form (gärna med avtagbar kant).
    • Grädda i nedre delen av ugnen i ca: 20 minuter.
    • Skär upp kakan och låt den kallna.
    • Bred creme fraiche över kakan och dekorera med frukt och bär.

    Ingredienser

    10 portioner

    • 150 g smör
    • 1.5 dl sukrin melis
    • 2 st ägg
    • 2 dl mandelmjöl
    • 2 msk psylliumhusk
    Garnering
    • 1.5 dl crème fraiche
    • 10 st färsk jordgubbe
    • 100 gram physalis
    • 2 dl gröna vindruvor
    • 1 klase vinbär
    • 1 dl blåbär
    • 1 st grapefrukt
  • Söndag frukost 33 Kcal

    Granola crunchybar

    Detta recept fungerar både till frukost och till mellanmål, perfekt för att dämpa sötsuget med.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 1 gram

    Protein: 1 gram

    Energi: 33 kcal

    Ingredienser

    10 portioner

    • 10 st muffinsformar
    • 1 dl granola (paulúns)
    • 100 gram yoghurt persika Alpro
    • 0.25 st mango
    • 1 dl granatäppelkärnor

    Gör så här

    • Ställ muffinsformarna på ett fat.
    • Fyll med granola, häll över yoghurt.
    • Skala och skär mangon i små tärningar.
    • Dela granatäpplet och ta ur kärnorna.
    • Toppa med mango och granatäpple.

    Ingredienser

    10 portioner

    • 10 st muffinsformar
    • 1 dl granola (paulúns)
    • 100 gram yoghurt persika Alpro
    • 0.25 st mango
    • 1 dl granatäppelkärnor

    Söndag lunch 941 Kcal

    Korvpytt med quinoa och halloumiost

    En färgglad maträtt som fungerar både till lunch och middag. Gör en extra stor sats så har du till matlåda, förvara resterna i kylen.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 76 gram

    Fett: 53 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 941 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1.5 dl vit quinoa, okokt
    • 1 st morot
    • 0.5 st röd paprika
    • 100 g halloumi
    • 150 g chorizo
    • 0.5 msk olivolja
    • 3 msk grön pesto
    • 160 g majs
    • 100 g sockerärtor
    • 1 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Koka quinoa enligt anvisningen på paketet, ca 13 minuter.
    • Skala och skär moroten i tärningar.
    • Skär paprika, ost och korv i bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn alltsammans i några minuter.
    • Lägg ner den kokta quinoan, pesto, majs och sockerärtor.
    • Låt steka några minuter och smaka av med salt och peppar.
    • Blanda ner lite hackad persilja och servera.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1.5 dl vit quinoa, okokt
    • 1 st morot
    • 0.5 st röd paprika
    • 100 g halloumi
    • 150 g chorizo
    • 0.5 msk olivolja
    • 3 msk grön pesto
    • 160 g majs
    • 100 g sockerärtor
    • 1 msk bladpersilja

    Söndag middag 367 Kcal

    Torskrygg med laxrom och citronsås

    Väldigt enkelt och gott recept på torsk med laxrom och citronsås!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 367 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 msk smör
    • 1 msk dill
    • 300 g morötter i olika färger
    Citronsås
    • 2 dl grädde
    • 4 msk citronsaft
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 1 tsk flytande honung
    • 0 salt och vitpeppar
    Topping
    • 80 g löjrom
    • 4 st dillkvistar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Strö på salt och peppar på torskryggsfiléerna och lägg på en ugnsplåt.
    • Lägg på en klick smör på varje torskbit.
    • Sätt in i ugnen i ca 12-15 minuter. 
    • Skala och skär morötter i stavar. 
    • Gör såsen genom att koka upp grädde i en kastrull.
    • Tillsätt citronsaft, buljongtärning och honung och låt puttra ca 10 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar. 
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn morötterna runt om i några minuter.
    • Strö på salt och peppar.
    • Blanda ner dill.
    • Lägg upp torsken på en bädd av morötter och toppa med rom. 
    • Vispa upp såsen med en stavmixer och häll över fisken.
    • Toppa med dillkvistar.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 msk smör
    • 1 msk dill
    • 300 g morötter i olika färger
    Citronsås
    • 2 dl grädde
    • 4 msk citronsaft
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 1 tsk flytande honung
    • 0 salt och vitpeppar
    Topping
    • 80 g löjrom
    • 4 st dillkvistar
Mejeri
  • 3.5 dl turkisk yoghurt
  • 161.5 g smör
  • 400 g philadelphiaost
  • 4 dl grädde
  • 275 g mozarella
  • 2 msk gräddfil
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk kesella
  • 100 g tärnad fetaost i olja
  • 500 g riven halloumi
  • 3.5 dl crème fraiche
  • 1 skiva ost
  • 100 g fetaost
  • 100 gram yoghurt persika Alpro
  • 100 g halloumi
Frukt/grönt
  • 1.5 dl blåbär
  • 1 st granatäpple
  • 100 g bladspenat
  • 3 st avokado
  • 2 st blomkålshuvud
  • 120 g blandad sallad
  • 2 st gul paprika
  • 1 st kiwi
  • 1.5 st banan
  • 5 tsk ingefära
  • 130 g mango (fryst)
  • 50 g spenat
  • 450 g cocktailtomater
  • 5 st pärltomater
  • 0.7 st gurka
  • 50 g ärtskott
  • 0.25 st vitkål
  • 5.75 st rödlök
  • 1.5 st morot
  • 50 g rucola
  • 2.25 st mango
  • 16 st färsk jordgubbe
  • 1 st grön kiwi
  • 0.5 dl färska blåbär
  • 6 dl blandsallad
  • 200 g tärnad melon
  • 400 g körsbärstomater
  • 500 g rivna morötter
  • 2 klase vinbär
  • 3 klyfta vitlök
  • 1 st röd paprika
  • 1 st salladsblad
  • 2 st cocktailtomat
  • 0.5 st röd chili
  • 1 st salladslök
  • 1 tsk riven ingefära
  • 2 tsk limesaft
  • 0.5 st lime
  • 0.75 st citron
  • 100 g frysta sojabönor
  • 200 g färsk grönkål
  • 100 gram physalis
  • 2 dl gröna vindruvor
  • 1 st grapefrukt
  • 1 dl granatäppelkärnor
  • 100 g sockerärtor
  • 300 g morötter i olika färger
  • 4 msk citronsaft
Torrvaror
  • 0.2 dl kokosskivor
  • 4 msk flytande honung
  • 0.5 msk chiafrön
  • 1.5 dl bovetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 6.5 tsk olivolja
  • 400 g le puy linser
  • 1 msk mandelsmör
  • 150 g sjögräsnudlar
  • 1 tsk rapsolja
  • 1 dl cashewnötter
  • 1.5 dl sukrin melis
  • 2 dl mandelmjöl
  • 2 msk psylliumhusk
  • 1.5 dl vit quinoa, okokt
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 11 st ägg
  • 50 g rökt lax
  • 16 skiva lövbiff
  • 2 st äggula
  • 850 g laxfilé
  • 2 st kokt ägg
  • 6 skivor skinka
  • 250 g fläskfile
  • 40 g salami
  • 150 g räkor
  • 150 g kalvfilé
  • 800 g lammstek
  • 150 g chorizo
  • 500 g torskrygg
Övrigt
  • 6 msk senap
  • 4 msk kapris
  • 1.5 msk majonnäs
  • 240 g gröna oliver
  • 200 g soltorkade cocktailtomater i olja
  • 1 styck oopsis bröd
  • 225 g tofutti sour supreme créme fraiche
  • 10 st muffinsformar
  • 1 dl granola (paulúns)
  • 160 g majs
  • 80 g löjrom
Kryddor/smaksättare
  • 5 kruka färsk oregano
  • 4 tsk dijonsenap
  • 5 msk mynta
  • 4.5 msk ajvar relish
  • 2 kruka färsk basilika
  • 1 msk sötstark senap
  • 1.5 tsk salt
  • 0.5 dl färsk mynta
  • 5 msk dill
  • 4 st dillkvistar
  • 2 nypa chiliflakes
  • 2 nypa flingsalt
  • 1 msk kalvfond
  • 1 msk frysta örter
  • 2 msk färsk koriander
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 tsk fisksås
  • 0.5 msk ljus soja
  • 1 msk koriander
  • 1 msk ketjap manis
  • 1 msk soja
  • 1.5 tsk örtagårdskrydda
  • 2 tsk färsk rosmarin
  • 3 msk grön pesto
  • 1 msk bladpersilja
  • 1 tärning fiskbuljong

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!