En härlig lammstek tillsammans med en grönkålssallad och en god fetaostkräm – bjud familjen på en mysig fredagsmiddag!
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 °.
- Lägg steken på en ugnsplåt.
- Blanda ketjap manis och soja i en skål.
- Blanda ner örtkryddor och riv ner en vitlöksklyfta i marinaden.
- Häll över marinaden på köttet och sätt in i ugnen i ca 45 min-1 timme.
- Köttet ska ha en innetemperatur runt 55-60 grader.
- Grovhacka grönkål och skala och strimla löken.
- Tina sojabönorna.
- Lägg grönkål och lök i en skål och ringla över olivolja och pressa saft från en halv citron.
- Krydda med salt och peppar och massera in olja och citron med grönsakerna.
- Vänd ner sojabönor och blanda runt.
- Smula ner fetaost i en skål.
- Tillsätt crème fraiche, rosmarin och kryddor och pressa i lite citron.
- Blanda om och smaka av med salt och peppar.
- Skär lammsteken i skivor och servera tillsammans med grönkålssallad och fetaostkräm.
- Dekorera med färsk rosmarin och citronklyftor.