Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 18 2022

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1185 Kcal

    • Frukost - 252 Kcal

      Keso med Ketomüsli och blåbär

    • Lunch

    • Middag - 667 Kcal

      Kålsallad med renskavsgryta och Halloumi

    • Mellanmål

    • Dessert - 267 Kcal

      Gino

  • Tisdag - 1385 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 615 Kcal

      Äggpizza med mozzarella och salami

    • Middag - 441 Kcal

      Mozzarella sallad med polkabetor

    • Mellanmål

    • Dessert - 324 Kcal

      Stor rabarberpaj med vaniljfluff

  • Onsdag - 1665 Kcal

    • Frukost - 282 Kcal

      Rödlöksomelett

    • Lunch - 483 Kcal

      Lammfärsbiffar med örtgräddsås och rostad blomkål

    • Middag - 304 Kcal

      Kycklingburgare med vitlöksost

    • Mellanmål - 414 Kcal

      Spenatomelett med fetaost

    • Dessert - 183 Kcal

      Choklad/jordnötssmör cookies

  • Torsdag - 1825 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 568 Kcal

      Lax med chévreost och fikon

    • Middag - 367 Kcal

      Nudelsallad med mango

    • Mellanmål - 487 Kcal

      Nyponbröd med kokt ägg och kaviar

    • Dessert - 397 Kcal

      Chokladmousse med bär

  • Fredag - 823 Kcal

    • Frukost - 517 Kcal

      Yellow Sunrise Smoothie

    • Lunch

    • Middag - 200 Kcal

      Stekt torskrygg med tomatsallad och squash

    • Mellanmål

    • Dessert - 106 Kcal

      Bananbiskvier

  • Lördag - 1289 Kcal

    • Frukost - 320 Kcal

      Keso med fikon och mango

    • Lunch - 299 Kcal

      Italiensk röra med aubergine och squash

    • Middag - 523 Kcal

      Karré med bakade tomater

    • Mellanmål

    • Dessert - 146 Kcal

      Ostkex med sesamfrön

  • Söndag - 457 Kcal

    • Frukost - 195 Kcal

      Arabiska ägg i tomatsås

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert - 262 Kcal

      Hallonmousse

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 64.3 gram

Fett: 74.3 gram

Protein: 66.2 gram

Energi: 1232.7 kcal

  • Måndag frukost 252 Kcal

    Keso med Ketomüsli och blåbär

    Toppa keso med müsli och färska blåbär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 252 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl färska blåbär
    • 0.5 dl rostad frömüsli

    Gör så här

    • Lägg keso på ett fat och toppa med blåbär och müsli.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl färska blåbär
    • 0.5 dl rostad frömüsli

    Måndag middag 667 Kcal

    Kålsallad med renskavsgryta och Halloumi

    Lyxig middag att laga i både till vardag och till fest - renskavsgryta med en fräsch kålsallad, toppa maträtten med tärnad halloumi och granatäppelkärnor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 46 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 667 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 tsk smör
    • 500 g renskav
    • 150 g kantareller
    • 2 dl vispgrädde
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st köttbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl gräslök
    Kålsallad med citron
    • 3 dl strimlad rödkål
    • 3 dl vitkål
    • 10 msk purjolök
    • 0.5 st citron
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 150 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st granatäpple
    • 2 msk gräslök
    Tillbehör
    • 1 dl rårörda lingon

    Gör så här

    • Skala och finhacka lök.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn renskav med lök.
    • Skär kantareller i mindre bitar och lägg ner i stekpannan.
    • Tillsätt grädde, vitlök, köttbuljong, salt, svartpeppar och gräslök.
    • Låt sjuda i 10 min.
    • Strimla kål och lägg i en skål.
    • Blanda ner purjolök, citron, olivolja, salt och svartpeppar.
    • Lägg upp kålsallad på ett uppläggningsfat.
    • Skiva och tärna Halloumi.
    • Stek osten gyllenbruna några minuter i en stekpanna med olivolja. 
    • Dela och kärna ur granatäpple.
    • Lägg på renskav på salladen och toppa med Halloumi, granatäpple och gräslök.
    • Servera med rårörda lingon eller lingonsylt. 

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 tsk smör
    • 500 g renskav
    • 150 g kantareller
    • 2 dl vispgrädde
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st köttbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl gräslök
    Kålsallad med citron
    • 3 dl strimlad rödkål
    • 3 dl vitkål
    • 10 msk purjolök
    • 0.5 st citron
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 150 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st granatäpple
    • 2 msk gräslök
    Tillbehör
    • 1 dl rårörda lingon

    Måndag dessert 267 Kcal

    Gino

    En lättlagad dessert som du kan göra på endast 15 minuter. Passar perfekt att göra när du inte orkar tänka och har knapert med tid att få fram en god och hälsosam dessert!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 35 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 267 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st banan
    • 1 st kiwi
    • 10 st jordgubbe färsk
    • 2 dl färska blåbär
    • 50 g vit choklad (1 ruta)

    Gör så här

    • Sätt ugnen på grill, 225 grader.
    • Skiva bananerna. Skala och skär kiwi i bitar. Skiva jordgubbarna.
    • Lägg alla frukter och bär i en ugnsfast form.
    • Riv choklad grovt och strö över.
    • Gratinera i ugnen ca: 5 minuter.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st banan
    • 1 st kiwi
    • 10 st jordgubbe färsk
    • 2 dl färska blåbär
    • 50 g vit choklad (1 ruta)
  • Tisdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Tisdag lunch 615 Kcal

    Äggpizza med mozzarella och salami

    Bjud familj eller vänner på en god äggpizza toppad med mozarella och salami på.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 48 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 615 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 dl mjölk
    • 2 msk kesella
    • 1 msk flytande honung
    • 0.5 msk chiafrön
    • 1.5 dl bovetemjöl
    • 0.5 tsk salt
    • 1 tsk bakpulver
    Topping
    • 0.5 dl ajvar relish
    • 125 g mozarella
    • 0.5 st rödlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 40 g salami
    • 150 g cocktailtomater
    • 100 g gröna oliver
    • 50 g rucola

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Vispa ihop alla ingredienser till bottnen i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll ner hälften av smeten och grädda 3-4 minuter per sida.
    • Grädda ytterligare en pizzabotten.
    • Lägg bottnarna på en bakplåtsklädd plåt.
    • Bred på ajvar på bottnarna.
    • Skiva mozzarella och rödlök, lägg på pizzan.
    • Strö på salt och peppar och sätt in i ugnen i 12-13 minuter.
    • Lägg på salami och servera med skivade tomater, oliver och rucolasallad. 

     

     

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 dl mjölk
    • 2 msk kesella
    • 1 msk flytande honung
    • 0.5 msk chiafrön
    • 1.5 dl bovetemjöl
    • 0.5 tsk salt
    • 1 tsk bakpulver
    Topping
    • 0.5 dl ajvar relish
    • 125 g mozarella
    • 0.5 st rödlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 40 g salami
    • 150 g cocktailtomater
    • 100 g gröna oliver
    • 50 g rucola

    Tisdag middag 441 Kcal

    Mozzarella sallad med polkabetor

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 441 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 400 g buffelmozzarella
    • 2 msk olivolja
    • 1 tsk citronskal
    • 0 salt och svartpeppar
    • 525 g cocktailtomater
    • 6 st polkabetor
    • 2 st avokado
    • 1 paket smörgåskrasse
    • 0.5 st granatäpple
    Granatäppledressing
    • 1 st granatäpple
    • 4 msk olivolja
    • 4 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör först dressingen genom att gröpa ur granatäpplekärnorna och lägg i en matberedare.
    • Tillsätt olja och honung och mixa till en jämn dressing.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Lägg mozzarellan på ett uppläggningsfat.
    • Häll på olivolja.
    • Strö på salt, svartpeppar och citronzest.
    • Dela tomater och lägg runt om.
    • Skiva polkabetor med en mandolin och skär avokado i skivor.
    • Lägg runt osten och toppa med krasse och granatäpplekärnor.
    • Servera med dressingen.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 400 g buffelmozzarella
    • 2 msk olivolja
    • 1 tsk citronskal
    • 0 salt och svartpeppar
    • 525 g cocktailtomater
    • 6 st polkabetor
    • 2 st avokado
    • 1 paket smörgåskrasse
    • 0.5 st granatäpple
    Granatäppledressing
    • 1 st granatäpple
    • 4 msk olivolja
    • 4 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar

    Tisdag dessert 324 Kcal

    Stor rabarberpaj med vaniljfluff

    En somrig dessertpaj med smak av rabarber toppad med vaniljfluff! Om du vill göra pajen glutenfri så är det bara att byta ut till glutenfritt havregryn.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 324 kcal

    Ingredienser

    10 portioner

    • 8 st rabarberstänger
    • 0.5 dl sukrin gold
    • 2 msk potatismjöl
    • 20 g smör
    • 1.5 dl sukrin gold
    • 4 st ägg
    • 2 dl mandelmjöl
    • 2 dl kokosmjöl
    • 1 dl havregryn
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 tsk vaniljpulver
    Vaniljfluff
    • 0.5 dl stevia strö
    • 1 dl vispgrädde
    • 1 st vaniljstång
    • 2 st äggula
    • 0.5 dl crème fraiche

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200°.
    • Skala rabarbern om den är grov och skär den sedan i tunna skivor.
    • Blanda skivorna med sukrin och potatismjöl i en skål.
    • Smält smöret i en kastrull och ta av från värmen.
    • Blanda ner ägg, mjöl, havregryn, solroskärnor och vaniljpulver.
    • Tryck ut hälften av smeten i en pajform.
    • Häll av vätskan som bildats i skålen och lägg rabarberskivorna i formen.
    • Fördela ut resten av smeten ovanpå och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 30 minuter.
    • Servera med vaniljfluff, se recept nedan

     

    • Koka upp stevia strö och grädde i en kastrull.
    • Dela vaniljstången, skrapa ur fröna med en kniv och lägg dem och stången i kastrullen.
    • Låt koka  i någon minut.
    • Ställ åt sidan och låt svalna.
    • Rör i crème fraiche och eventuellt lite mer stevia.
    • Förvara kallt fram till servering

    Ingredienser

    10 portioner

    • 8 st rabarberstänger
    • 0.5 dl sukrin gold
    • 2 msk potatismjöl
    • 20 g smör
    • 1.5 dl sukrin gold
    • 4 st ägg
    • 2 dl mandelmjöl
    • 2 dl kokosmjöl
    • 1 dl havregryn
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 tsk vaniljpulver
    Vaniljfluff
    • 0.5 dl stevia strö
    • 1 dl vispgrädde
    • 1 st vaniljstång
    • 2 st äggula
    • 0.5 dl crème fraiche
  • Onsdag frukost 282 Kcal

    Rödlöksomelett

    En omelett med champinjoner och mycket smak av lök. Toppa omeletten med hackad persilja - perfekt som frukost, lunch eller lättare middag.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 282 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st rödlök
    • 6 st färska champinjoner
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk persilja

    Gör så här

    • Skala och skiva rödlök tunt.
    • Skiva champinjoner och finhacka vitlöken.
    • Hetta upp en stekpanna med lite smör och bryn lök, champinjoner och vitlök någon minut.
    • Vispa ihop ägg med salt och peppar.
    • Häll smeten i stekpannan och låt steka tills omeletten är fast.
    • Toppa med persilja.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st rödlök
    • 6 st färska champinjoner
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk persilja

    Onsdag lunch 483 Kcal

    Lammfärsbiffar med örtgräddsås och rostad blomkål

    Smakrika lammfärsbiffar som serveras tillsammans med rostad blomkål och lite gräddsås gjord på franska örter - Perfekt middag att bjuda familjen på en fredagskväll!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 37 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 483 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g lammfärs
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk olivolja
    Rostad blomkål
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Örtsås
    • 1 dl havregrädde
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 st grönsaksbuljongtärning
    • 1 krm torkade franska örter
    • 1 msk gräslök

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader och skiva blomkålen i två stora skivor.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek blomkålsskivorna några minuter på varje sida.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Lägg blomkålen på en bakplåtspappersklädd ugnsplåt och ugnsbaka i ca 15 minuter eller tills blomkålen är mjuk.
    • Lägg färsen i en bunke.
    • Skala och finhacka lök och vitlök och vänd ner i färsen tillsammans med örtagårdskrydda, salt och svartpeppar.
    • Forma färsen till två biffar och hetta upp en stekpanna med olivolja på medelvärme.
    • Bryn biffarna några minuter på varje sida och lägg sedan biffarna på plåten med blomkål och låt biffarna eftersteka i ugnen i ca 10 minuter eller tills de är genomstekta.
    • Slå över grädde i samma stekpanna som biffarna stekts i och koka upp.
    • Finhacka vitlök och tillsätt tillsammans med smulad buljongtärning och franska örter.
    • Låt koka ihop några minuter och servera biffarna upplagda på de ugnsbakade blomkålsskivorna och vitlök- och örtsåsen.
    • Dekorera med hackad gräslök.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g lammfärs
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk olivolja
    Rostad blomkål
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Örtsås
    • 1 dl havregrädde
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 st grönsaksbuljongtärning
    • 1 krm torkade franska örter
    • 1 msk gräslök

    Onsdag middag 304 Kcal

    Kycklingburgare med vitlöksost

    En burgare som garneras med färsk vitlöksost som ger god smak och krämighet!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 304 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g kycklingfärs
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 4 g smör
    • 2 st salladsblad
    • 75 g cocktailtomater
    • 50 g vitlöksost med örter

    Gör så här

    • Lägg kycklingfärsen i en skål och krydda med salt och vitpeppar.
    • Pressa ner en vitlöksklyfta och blanda om. Forma till en biff.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek på låg värme ca 10 minuter.
    • Skär vitlöksosten i skivor.
    • Dela tomaterna.
    • Lägg upp sallad på fat och lägg upp biffen.
    • Lägg några skivor vitlöksost på biffen och toppa med tomater.
    • Garnera med en kvist persilja.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g kycklingfärs
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 4 g smör
    • 2 st salladsblad
    • 75 g cocktailtomater
    • 50 g vitlöksost med örter

    Onsdag mellanmål 414 Kcal

    Spenatomelett med fetaost

    En trevlig helgfrukost - omelett med spenat och fetaost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 32 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 414 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 tsk smör
    • 1 dl babyspenat
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g fetaost
    • 3 st soltorkad tomat

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och fräs spenat.
    • Vispa ihop äggen med salt och peppar.
    • Häll i stekpannan och stek några minuter tills omeletten är fast men krämig på ytan.
    • Smula över fetaosten och soltorkade tomater.
    • Vik den ena halvan över den andra och lägg upp på ett fat med salladsblad under.
    • Garnera eventuellt med dill och några cocktailtomater.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 tsk smör
    • 1 dl babyspenat
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g fetaost
    • 3 st soltorkad tomat

    Onsdag dessert 183 Kcal

    Choklad/jordnötssmör cookies

    Lågkalori kakor som går utmärkt att frysa in!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 183 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 2.5 dl havregryn
    • 0.75 dl mandelmjöl
    • 30 gram kokossocker
    • 1 tsk bakpulver
    • 0.5 tsk malen kanel
    • 2 tsk vaniljpulver
    • 1 krm salt
    • 0.5 dl mandelmjölk
    • 0.25 dl lönnsirap
    • 0.5 dl osötat jordnötssmör
    • 0.25 dl kakao

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda alla torra ingredienser i en bunke och blanda om ordentligt.
    • Blanda ner resen av ingredienserna och blanda om tills du fått en jämn smet.
    • Lägg bakplåtspapper på en plåt och klicka ut sex kakor.
    • Grädda i ugnen i ca 15 minuter.
    • Låt svalna.

    Ingredienser

    6 portioner

    • 2.5 dl havregryn
    • 0.75 dl mandelmjöl
    • 30 gram kokossocker
    • 1 tsk bakpulver
    • 0.5 tsk malen kanel
    • 2 tsk vaniljpulver
    • 1 krm salt
    • 0.5 dl mandelmjölk
    • 0.25 dl lönnsirap
    • 0.5 dl osötat jordnötssmör
    • 0.25 dl kakao
  • Torsdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Torsdag lunch 568 Kcal

    Lax med chévreost och fikon

    En snabblagad och smakrik lax som går att äta tillsammans med varierade tillbehör. Lägg till exempel till rostade rotfrukter eller grönsallad för en komplett måltid!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 31 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 568 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 150 g chevreost
    • 8 st torkade fikon
    • 3 tsk honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 st valnöt

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 – 200 grader.
    • Lägg laxfiléer på en ugnsplåt och skär ett snitt i varje filé.
    • Lägg på fyllningen och strö på salt och peppar.
    • Strö över nötter.
    • Sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
    • Servera med rostade rotfrukter eller en grönsallad. 

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 150 g chevreost
    • 8 st torkade fikon
    • 3 tsk honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 st valnöt

    Torsdag middag 367 Kcal

    Nudelsallad med mango

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 40 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 367 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 50 g glasnudlar
    • 1 st morot
    • 100 g sockerärtor
    • 0.5 st broccolistånd
    • 0.33 st gurka
    • 0.5 st mango
    Marinad
    • 1 tsk ingefära
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk mirin
    • 1 msk ljus soja
    • 1 tsk honung
    • 1 st lime
    • 2 msk koriander
    • 1 tsk sesamfrö
    • 0 nypa chiliflakes
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 20 g cashewnötter
    • 0 kruka färsk koriander
    • 0.5 st lime

    Gör så här

    • Koka nudlarna enligt anvisningar på paketet.
    • Blanda ihop alla ingredienser till marinaden.
    • Skala och strimla morötter.
    • Strimla sockerärtor tunt, skär broccolin och gurkan i mindre bitar.
    • Ta bort skalet på mangon och skär i bitar.
    • Blanda grönsakerna med nudlarna och häll över marinaden, blanda om.
    • Toppa med cashewnötter, färsk koriander och lime.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 50 g glasnudlar
    • 1 st morot
    • 100 g sockerärtor
    • 0.5 st broccolistånd
    • 0.33 st gurka
    • 0.5 st mango
    Marinad
    • 1 tsk ingefära
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk mirin
    • 1 msk ljus soja
    • 1 tsk honung
    • 1 st lime
    • 2 msk koriander
    • 1 tsk sesamfrö
    • 0 nypa chiliflakes
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 20 g cashewnötter
    • 0 kruka färsk koriander
    • 0.5 st lime

    Torsdag mellanmål 487 Kcal

    Nyponbröd med kokt ägg och kaviar

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, nyponfrallor med dadlar och valnötter. Receptet hittar du genom att söka på Nyponfrallor med dadlar och valnötter i hälsobanken. Totala receptet för nyponfrallorna är 12 portioner som ni kan frysa ner efter tillagning.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 487 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st nyponfralla med dadlar och valnötter
    • 2 st ägg
    • 2 msk kaviar

    Gör så här

    • Lägg äggen i en kastrull och täck med kallt vatten. Sätt på lock och koka upp på max värme. Hårdkokt ca 9 minuter.
    • Dela brödet och skiva äggen. Fördela på mackorna och ringla kaviar över.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st nyponfralla med dadlar och valnötter
    • 2 st ägg
    • 2 msk kaviar

    Torsdag dessert 397 Kcal

    Chokladmousse med bär

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 32 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 397 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 2 st ägg
    • 3 dl vispgrädde
    • 100 g mörk choklad
    • 150 g jordgubbar (färska)
    • 1 dl hallon (färska)
    • 8 st physalis
    • 1 st granatäpple
    • 50 g pistagenötter

    Gör så här

    • Separera äggvitor och äggulor.
    • Vispa grädden fluffigt, spara 1/3 till dekoration.
    • Vispa äggvitor till ett fast skum. Smält choklad över ett vattenbad. Häll chokladen i en skål och och blanda ner äggulor. Vänd ner äggviteskummet och blanda om. Ställ in i kylen 1 timme.
    • Dela jordgubbar och gröp ur kärnorna från granatäpplet. Lägg chokladmoussen på ett serveringsfat och toppa med bär, grädde och pistagenötter.

    Ingredienser

    6 portioner

    • 2 st ägg
    • 3 dl vispgrädde
    • 100 g mörk choklad
    • 150 g jordgubbar (färska)
    • 1 dl hallon (färska)
    • 8 st physalis
    • 1 st granatäpple
    • 50 g pistagenötter
  • Fredag frukost 517 Kcal

    Yellow Sunrise Smoothie

    En härlig gul smoothie med kokosbas och fräsch mango!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 57 gram

    Fett: 32 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 517 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st apelsin
    • 0.5 burk kokosmjölk
    • 2 tsk ingefära
    • 200 g vatten
    • 1 st lime
    • 1 msk mynta
    • 0.2 tsk vaniljpulver
    • 100 g mango (fryst)

    Gör så här

    • Lägg alla ingredienser i en blender och mixa till en jämn smoothie.
    • Häll upp på glas eller flaska.
    • Förvara rester i kylen.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st apelsin
    • 0.5 burk kokosmjölk
    • 2 tsk ingefära
    • 200 g vatten
    • 1 st lime
    • 1 msk mynta
    • 0.2 tsk vaniljpulver
    • 100 g mango (fryst)

    Fredag middag 200 Kcal

    Stekt torskrygg med tomatsallad och squash

    Goda smakkombinationer till torsk!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 200 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.25 st squash
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk kapris
    • 1 msk basilika
    • 262.5 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st basilikakvist
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 msk balsamico

    Gör så här

    • Tina torsken och strö på salt och vitpeppar.
    • Skär squash i skivor.
    • Skär tomaterna och lägg i en skål.
    • Strimla rödlök och blanda ner tillsammans med de andra ingredienserna.
    • Salt och peppra.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner fisken.
    • Låt steka några minuter och vänd sedan fisken.
    • Lägg ner squashskivorna och låt steka hastigt bredvid.
    • Lägg upp squash på en tallrik och lägg fisken bredvid.
    • Toppa med tomatsallad och dekorera med kapris och basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.25 st squash
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk kapris
    • 1 msk basilika
    • 262.5 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st basilikakvist
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 msk balsamico

    Fredag dessert 106 Kcal

    Bananbiskvier

    Ett perfekt mellanmål till både vuxna och barn!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 106 kcal

    Ingredienser

    10 portioner

    • 100 g mörk choklad
    • 2 st banan
    • 0.5 dl jordnötssmör crunchy (Green Choice)

    Gör så här

    • Smält chokladen i ett vattenbad.
    • Skiva bananerna och lägg ut hälften på en plåt eller bricka med bakplåtspapper.
    • Fördela jordnötssmöret över och lägg resterande bananskivor ovanpå.
    • Doppa försiktigt i chokladen och lägg tillbaka på bakplåtspappret.
    • Låt stå i kylen i minst 2 timmar före servering.
    • Kan även förvaras i frysen.
    • Serveras kalla.

    Ingredienser

    10 portioner

    • 100 g mörk choklad
    • 2 st banan
    • 0.5 dl jordnötssmör crunchy (Green Choice)
  • Lördag frukost 320 Kcal

    Keso med fikon och mango

    En fräsch och stadig frukost! Byt ut frukterna mot de som är i säsong om du önskar!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 320 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl keso, 4%
    • 1 st färska fikon
    • 0.25 st mango
    • 0.1 tsk kanel
    • 2 msk solrosfrön
    • 1 tsk flytande honung

    Gör så här

    • Lägg keso på en tallrik och pudra över lite malen kanel.
    • Skär fikonet i klyftor. Skiva mango och skär i bitar och lägg på tallriken.
    • Hetta upp en stekpanna och rosta solrosfrön någon minut.
    • Ringla lite honung över.
    • Strö fröna över kesotallriken.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl keso, 4%
    • 1 st färska fikon
    • 0.25 st mango
    • 0.1 tsk kanel
    • 2 msk solrosfrön
    • 1 tsk flytande honung

    Lördag lunch 299 Kcal

    Italiensk röra med aubergine och squash

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 299 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st aubergine
    • 2 styck tomat
    • 1 msk olivolja
    • 500 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 50 g grönsallad
    • 1 dl gräddfil

    Gör så här

    • Skala och hacka löken.
    • Riv squash och aubergine grovt.
    • Skär tomaterna i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och lägg ner lök, vitlök och färs.
    • Krydda med salt, peppar och torkad basilika.
    • Lägg ner alla grönsaker och låt steka i ca 5 minuter.
    • Hacka färsk basilika och blanda ner.
    • Servera med grönsallad och gräddfil.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st aubergine
    • 2 styck tomat
    • 1 msk olivolja
    • 500 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 50 g grönsallad
    • 1 dl gräddfil

    Lördag middag 523 Kcal

    Karré med bakade tomater

    Fläskkarré är gott och lätt att lyckas med och passar perfekt som bjudmat till många!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 523 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 800 g fläskkarré
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 klyfta vitlök
    • 2 msk ketjap manis
    • 2 tsk smör
    Bakade tomater
    • 6 st kvisttomat
    • 1 st rödlök
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 tsk torkad basilika
    • 100 g gröna oliver
    • 100 g svarta oliver kärnfria
    • 1 msk färsk timjan
    • 150 g grönsallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Lägg fläskkarrén i en skål.
    • Strö över salt och svartpeppar.
    • Skala och hacka vitlöksklyftorna och lägg på fläskkarrén.
    • Häll på ketjap manis och blanda om.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn karrébitarna några minuter per sida.
    • Lägg karrén på en ugnsplåt .
    • Skär tomaterna i klyftor och lägg på plåten.
    • Skala och klyfta rödlöken.
    • Häll på olivoljan och strö över salt och svartpeppar.
    • Strö över de torkade örterna.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter. 
    • Fördela oliverna över köttet och dekorera med färsk timjan.
    • Servera med en grönsallad. 

    Ingredienser

    4 portioner

    • 800 g fläskkarré
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 klyfta vitlök
    • 2 msk ketjap manis
    • 2 tsk smör
    Bakade tomater
    • 6 st kvisttomat
    • 1 st rödlök
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 tsk torkad basilika
    • 100 g gröna oliver
    • 100 g svarta oliver kärnfria
    • 1 msk färsk timjan
    • 150 g grönsallad

    Lördag dessert 146 Kcal

    Ostkex med sesamfrön

    Ostkexen är goda till alla slags ostar också!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 146 kcal

    Ingredienser

    15 portioner

    • 4 dl mandelmjöl
    • 0.5 dl vita sesamfrön
    • 2.5 dl riven ost
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk bakpulver
    • 1 tsk salt
    • 3 tsk torkade örter
    • 2 msk olivolja
    • 4 msk vatten
    • 2 msk svarta sesamfrön

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Skala och pressa vitlök.
    • Blanda ihop alla ingredienser i en skål och forma till en deg.
    • Lägg degen på en bakplåtsklädd plåt och platta ut till en rektangel.
    • Lägg ett bakplåtspapper över och släta ut till degen är ½ cm.
    • Skär degen i rutor, ca 15 st.
    • Strö på lite svarta sesamfrön över.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Bryt och låt svalna.

    Ingredienser

    15 portioner

    • 4 dl mandelmjöl
    • 0.5 dl vita sesamfrön
    • 2.5 dl riven ost
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk bakpulver
    • 1 tsk salt
    • 3 tsk torkade örter
    • 2 msk olivolja
    • 4 msk vatten
    • 2 msk svarta sesamfrön
  • Söndag frukost 195 Kcal

    Arabiska ägg i tomatsås

    En riktigt trevlig helgfrukost att laga tillsammans med familjen! Ägg i tomatsås toppad med lök och hackad persilja.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 195 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st zucchini
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 tsk spiskummin
    • 1 tsk rökt paprikapulver
    • 1 tsk kanel
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st ägg
    • 2 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en liten stekpanna med olja och bryn lök, vitlök, zucchini.
    • Häll på tomater och lägg i alla kryddor.
    • Låt småputtra 10 minuter på svag värme.
    • Knäck i ägg och lägg på ett lock om du har.
    • Strö på salt på äggen och låt stelna. Rör ner äggvitan lite med en gaffel.
    • Strö på hackad persilja och lägg rödlöksringar som dekoration.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st zucchini
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 tsk spiskummin
    • 1 tsk rökt paprikapulver
    • 1 tsk kanel
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st ägg
    • 2 msk bladpersilja

    Söndag dessert 262 Kcal

    Hallonmousse

    Krämig efterrätt med hallonsmak toppad med kokosflakes!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 262 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 300 gram hallon färska
    • 3 st gelatinblad
    • 0.5 dl sötströ
    • 0.5 dl vatten
    • 2 dl vispgrädde
    • 4 msk rostade kokosflakes

    Gör så här

    • Passera hallonen genom en finmaskig sil.
    • Låt gelantinet ligga i blöt i kallt vatten i 5 minuter.
    • Blanda sötströ och vatten i en kastrull och låt koka i några minuter.
    • Låt glantinbladen smälta i sockerlagen och blanda om.
    • Vispa grädden luftig i en bunke och blanda ner hallon och sockerlag.
    • Häll upp i glas och låt stå i kylskåpet i 1 timme.
    • Garnera med kokos.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 300 gram hallon färska
    • 3 st gelatinblad
    • 0.5 dl sötströ
    • 0.5 dl vatten
    • 2 dl vispgrädde
    • 4 msk rostade kokosflakes
Mejeri
  • 2.5 dl keso, 4%
  • 29 tsk smör
  • 8 dl vispgrädde
  • 150 g halloumi
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk kesella
  • 125 g mozarella
  • 400 g buffelmozzarella
  • 0.5 dl crème fraiche
  • 1 dl havregrädde
  • 50 g vitlöksost med örter
  • 50 g fetaost
  • 0.5 dl mandelmjölk
  • 150 g chevreost
  • 1 dl gräddfil
  • 2.5 dl riven ost
Frukt/grönt
  • 3 dl färska blåbär
  • 1 st gul lök
  • 150 g kantareller
  • 7.75 klyfta vitlök
  • 3 dl strimlad rödkål
  • 3 dl vitkål
  • 10 msk purjolök
  • 0.5 st citron
  • 3 st granatäpple
  • 3 st banan
  • 1 st kiwi
  • 4.5 st rödlök
  • 1012.5 g cocktailtomater
  • 50 g rucola
  • 1 tsk citronskal
  • 6 st polkabetor
  • 2 st avokado
  • 1 paket smörgåskrasse
  • 8 st rabarberstänger
  • 6 st färska champinjoner
  • 0.5 st blomkålshuvud
  • 2 st salladsblad
  • 1 dl babyspenat
  • 1 st morot
  • 100 g sockerärtor
  • 0.5 st broccolistånd
  • 0.33 st gurka
  • 0.75 st mango
  • 3 tsk ingefära
  • 2.5 st lime
  • 150 g jordgubbar (färska)
  • 1 dl hallon (färska)
  • 8 st physalis
  • 1 st apelsin
  • 100 g mango (fryst)
  • 0.75 st squash
  • 1 st färska fikon
  • 0.5 st aubergine
  • 2 styck tomat
  • 200 g grönsallad
  • 6 st kvisttomat
  • 0.5 st zucchini
Övrigt
  • 0.5 dl rostad frömüsli
  • 1 dl rårörda lingon
  • 10 st jordgubbe färsk
  • 50 g vit choklad (1 ruta)
  • 200 g gröna oliver
  • 1 st vaniljstång
  • 3 st soltorkad tomat
  • 0.25 dl lönnsirap
  • 0.5 dl osötat jordnötssmör
  • 1 st nyponfralla med dadlar och valnötter
  • 200 g mörk choklad
  • 1 msk kapris
  • 0.5 dl jordnötssmör crunchy (Green Choice)
  • 100 g svarta oliver kärnfria
  • 300 gram hallon färska
  • 3 st gelatinblad
  • 4 msk rostade kokosflakes
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 500 g renskav
  • 16 st ägg
  • 40 g salami
  • 2 st äggula
  • 300 g lammfärs
  • 150 g kycklingfärs
  • 600 g laxfilé
  • 2 msk kaviar
  • 300 g torskrygg
  • 500 g nötfärs
  • 800 g fläskkarré
Kryddor/smaksättare
  • 1 st köttbuljongtärning
  • 3.5 dl gräslök
  • 2.5 tsk salt
  • 0.5 dl ajvar relish
  • 3.2 tsk vaniljpulver
  • 1 msk persilja
  • 1 tsk örtagårdskrydda
  • 0.5 st grönsaksbuljongtärning
  • 1 krm torkade franska örter
  • 0.5 tsk malen kanel
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 msk mirin
  • 1 msk ljus soja
  • 2 msk koriander
  • chiliflakes
  • färsk koriander
  • 1 msk mynta
  • 1 msk basilika
  • 1 st basilikakvist
  • 0.5 msk balsamico
  • 1.1 tsk kanel
  • 4.5 tsk torkad basilika
  • 0.5 kruka färsk basilika
  • 2 msk ketjap manis
  • 1 msk färsk timjan
  • 3 tsk torkade örter
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 2 msk bladpersilja
Torrvaror
  • 18 msk olivolja
  • 6 dl kaffe
  • 7 msk flytande honung
  • 0.5 msk chiafrön
  • 1.5 dl bovetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 dl sukrin gold
  • 2 msk potatismjöl
  • 6.75 dl mandelmjöl
  • 2 dl kokosmjöl
  • 3.5 dl havregryn
  • 3 dl solrosfrön
  • 0.5 dl stevia strö
  • 30 gram kokossocker
  • 0.25 dl kakao
  • 8 st torkade fikon
  • 4 tsk honung
  • 10 st valnöt
  • 50 g glasnudlar
  • 1 tsk sesamfrö
  • 20 g cashewnötter
  • 50 g pistagenötter
  • 0.5 burk kokosmjölk
  • 0.5 dl vita sesamfrön
  • 2 msk svarta sesamfrön
  • 200 g krossade tomater
  • 0.5 dl sötströ

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!