Lyxig middag att laga i helgen – renskavsgryta med en fräsch kålsallad, toppa maträtten med tärnad halloumi och granatäppelkärnor!
Gör så här
- Skala och finhacka lök.
- Hetta upp en stekpanna med smör och bryn renskav med lök.
- Skär kantareller i mindre bitar och lägg ner i stekpannan.
- Tillsätt grädde, vitlök, köttbuljong, salt, svartpeppar och gräslök.
- Låt sjuda i 10 min.
- Strimla kål och lägg i en skål.
- Blanda ner purjolök, citron, olivolja, salt och svartpeppar.
- Lägg upp kålsallad på ett uppläggningsfat.
- Skiva och tärna Halloumi.
- Stek osten gyllenbruna några minuter i en stekpanna med olivolja.
- Dela och kärna ur granatäpple.
- Lägg på renskav på salladen och toppa med Halloumi, granatäpple och gräslök.
- Servera med rårörda lingon eller lingonsylt.