Glutenfria kanelbullar passar lika bra för de som är glutenintoleranta som för de som faktiskt tål vetemjöl.
Gör så här
- Smält smör i en kastrull och häll på mjölk.
- Värm till 37 grader.
- Smula ner jästen i en bunke och lös upp med de smälta smöret och mjölkvätskan.
- Tillsätt alla ingredienser och blanda i hop till en fast deg.
- Låt jästa under plastfolie i 1 1/2 timmer.
- Riv mandelmassan och blanda ihop fyllningen i en skål.
- Mjöla ett bakbord med lite rismjöl och kavla ut degen till 1/2 cm.
- Bred på fyllningen och rulla ihop. Skär i 24 bitar och lägg i bullformar.
- Låt jästa ytterligare 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
- Pensla bullarna med ägg och strö på pärlsocker.
- Grädda 25 min i ugn.
- Låt svalna och frys in direkt om du inte vill njuta av kanelbullarna direkt.