Semmelrulltårta är ett gott och kul alternativ till den klassiska semlan och den är dessutom både socker- och glutenfri. Vill du baka en mer traditionell semla, prova Ulrikas recept.
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Knäck äggen i en bunke och vispa fluffigt med sukrin melis.
- Tillsätt de andra ingredienserna och vispa till en jämn smet.
- Bred ut smeten på en bakplåtsklädd ugnsplåt, ca 20 x 25 cm bred.
- Sätt in i ugnen i 5 minuter.
- Låt svalna.
- Gör under tiden fyllningen genom att koka upp vatten, agave, kardemumma, salt i en kastrull. Låt svalna något.
- Tärna mandelmassa i en bunke och häll ner den ljumna vattenblandningen.
- Vispa till en jämn smet.
- Grovhacka mandel och bland i.
- Bred på fyllningen på botten och rulla försiktigt ihop till en rulle.
- Skär i skivor och lägg upp på ett fat.
- Vispa grädde och klicka på alla bitarna.
- Toppa med rostade mandelspån och sikta över sukrin melis.