Perfekt på så väl buffé som till mingel eller som förrätt på en större middag. Du behöver lite framförhållning men det är inte speciellt komplicerat eller krångligt.
Gör så här
- Mixa kavring, solrosfrön och pumpafrön i en matberedare och tillsätt det smälta smöret.
- Sätt fast ett bakplåtspapper i en springform, 22–24 cm i diameter, med smorda kanter.
- Tryck ut brödsmulorna i formen. Ställ den kallt i ca 15 min.
- Blötlägg gelatinet i kallt vatten i ca 10 min. Grovhacka räkorna och kräftstjärtarna.
- Vispa crème fraichen och blanda ner gräddfil, räkor, kräftstjärtar, dill, rom och citronsaft.
- Smaka av med salt och peppar.
- Krama ur gelatinbladen och smält dem på svag värme med ½ msk vatten.
- Rör ner gelatinet i en fin stråle i skaldjursblandningen.
- Häll blandningen i formen och släta till ytan.
- Täck formen och ställ cheesecaken kallt i minst 5 tim.
- Garnera med räkor, kräftstjärtar, rom och dillvippor.