Att göra egen sill är väl något som alla borde passa på att göra! Nedan har jag tagit fram två enkla och snabba recept som till och med den mest ovane matlagaren klarar av!
Gör så här
Senapssill
- Häll av sillagen och skölj filéerna.
- Skär dem i mindre bitar och lägg i en skål.
- Blanda ner de andra ingredienserna.
- Smaka av med peppar och ställ kallt till servering.
Currysill
- Finhacka rödlöken.
- Blanda ner den i en skål tillsammans med majonnäs och créme fraiche, curry, salt och peppar.
- Skär äpplet i små tärningar.
- Blanda runt och smaksätt med salt och peppar.
- Häll ut lagen/vätskan från sillen och skölj av filéerna.
- Skär sillen i mindre bitar och blanda ner i röran tillsammans med honung.
- Servera förslagsvis sillen på lite sallad och toppa med hackade äppelbitar, purjolök och gräslök.