Jordärtskockssoppa med korv och morötter är en värmande soppa som passar perfekt att ta med sig. Häll upp soppan i en termos och ta med ut i skidbacken eller på utflykt.
Gör så här
- Skala och skär jordärtskockor i mindre bitar.
- Lägg i en kastrull med olja.
- Skala och hacka lök och vitlök och blanda ner i kastrullen.
- Låt steka någon minut och häll på buljong.
- Låt koka upp och sjud under svag värme i ca 20 minuter eller tills kockorna är mjuka.
- Mixa soppan slät med en stavmixer eller i en matberedare.
- Tillsätt créme fraiche och smaka av med salt och peppar.
- Späd soppan med vatten om det behövs.
- Skala och skär morötter i bitar.
- Skiva korven.
- Hetta uppe en stekpanna och stek morötter och korv några minuter.
- Häll upp soppan i skålar eller i en termos och toppa med morötter och korv.