Kunskapsbanken

Vad ska man tänka på vid juicing

Att göra en juicing kräver oftast att du har en bra maskin för att göra alla juicer. Nedan kommer våra tips i detta område!

Är du sugen på att köra en juicing? Eller vill du bara kunna göra goda och nyttiga juicer till frukost eller mellanmål? Vi får ofta frågor kring vilken maskin vi rekommenderar när man ska göra just juice och smoothies. Som så ofta finns det inget rätt eller fel, vi rekommenderar att du funderar på hur ofta du vill göra juicer innan du tar beslut om vilken maskin du ska satsa på.

Blender

Det här är oftast en mer kraftfull maskin än en vanlig mixer. En blender finfördelar ingredienserna och ger ett bra och snabbt resultat. Den maskin Ulrika ofta använder är en Total blender på 1560 watt med olika hastigheter och pulsfunktioner.

Mixer

Generellt kräver en mixer att du kör lite längre och eventuellt tillsätter extra vatten för att få till bra konsistens. Philips och Bosch har bra produkter och som presterar runt 1000 Watt och fungerar bra för våra recept.

Stavmixer

Det här är en maskin som de flesta redan har hemma och en stavmixer funkar men ger sämre resultat. Generellt krävs det att du skär frukterna och grönsakerna i små bitar innan du mixar och späd med vatten.

Råsaftcentrufug

En fantastisk maskin för resultatet men många kräver mycket arbeta för att rengöra. Ulrika använder en från Philips men finns många bra. Vi skulle säga att enkelheten i rengöringen är a och o för att denna inte ska hamna långt bak i skåpet och samla damm.

Annat alternativ

Vill man inte investera i någon maskin man absolut köpa både morotsjuice och rödbetsjuice färdigpressad och använda som bas. Tänk på att välja bra produkter utan tillsatt socker och andra konstigheter.

Flaskor

Utöver maskinerna är förvaringen av juicerna något man kan tänka på. Vi använder helst flaskor i glas som går att diska i maskin och återanvändas gång på gång. Tänk på att de ska gå att försluta ordentligt!