Tillbaka till menyerna

Vecka 34

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 1128 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 527 Kcal

      Blomkålsgratäng med kassler

    • Middag - 250 Kcal

      Rotfruktssoppa med köttfärs

    • Mellanmål - 257 Kcal

      Yoghurt med bär och valnötter

    • Dessert - 87 Kcal

      Sesamfröknäcke

  • Tisdag - 877 Kcal

    • Frukost - 437 Kcal

      Yoghurt med mandel- och nötmusli

    • Lunch - 250 Kcal

      Rotfruktssoppa med köttfärs

    • Middag

    • Mellanmål - 103 Kcal

      Choklad och kokosbitar

    • Dessert - 87 Kcal

      Sesamfröknäcke

  • Onsdag - 1427 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 249 Kcal

      Kokt rimmad oxbringa med pepparrot- och senapssås

    • Middag - 760 Kcal

      Högrevsgryta med chili och dadlar

    • Mellanmål

    • Dessert - 411 Kcal

      Smulpaj med äpple och kanel

  • Torsdag - 437 Kcal

    • Frukost - 437 Kcal

      Yoghurt med mandel- och nötmusli

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 560 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 560 Kcal

      Köttfärsspett med äppelcoleslaw

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 54.5 gram

Fett: 55.1 gram

Protein: 43.3 gram

Energi: 885.9 kcal

  • Måndag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Måndag lunch 527 Kcal

    Blomkålsgratäng med kassler

    Allt i ett gratäng, gott och plånboksvänligt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 527 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st blomkålshuvud
    • 2 st morot
    • 500 g kassler
    • 2 dl grädde
    • 1 dl mjölk
    • 2 msk dijonsenap
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 krm provensalska örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl riven ost
    • 2 st ägg
    • 1 tsk smör
    Topping
    • 1 kvist färsk rosmarin

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader. Skär blomkål i mindre buketter.
    • Skala och skär morötterna i bitar. Strimla hälften av kasslern i tunna strimlor.
    • Skiva den andra hälften i skivor.
    • Hetta upp en kastrull med grädde, mjölk, senap och  kryddor. Låt koka några minuter.
    • Lägg i grönsaker, strimlad kassler och riven ost i 5 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar. Dra av kastrullen och låt svalna. Knäck i äggen och rör runt.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kasslerskivorna i några minuter.
    • Häll i blandningen i en ugnsfastform och dekorera med kasslerskivor över.
    • Sätt in i ugnen i 25 min.
    • Toppa med färsk rosmarin.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st blomkålshuvud
    • 2 st morot
    • 500 g kassler
    • 2 dl grädde
    • 1 dl mjölk
    • 2 msk dijonsenap
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 krm provensalska örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl riven ost
    • 2 st ägg
    • 1 tsk smör
    Topping
    • 1 kvist färsk rosmarin

    Måndag middag 250 Kcal

    Rotfruktssoppa med köttfärs

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 250 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st palsternacka
    • 1 st morot
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 krm torkad timjan
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 5 dl vatten
    • 0.3 dl gräddfil

    Gör så här

    • Skala och riv palsternacka och morot grovt.
    • Riv löken och vitlöksklyftan.
    • Hetta upp en kastrull med lite olja och lägg ner grönsakerna.
    • Bryn någon minut.
    • Tillsätt färs och bryn ytterligare någon minut.
    • Strö på salt, peppar och timjan.
    • Tillsätt tomatpuré, buljongtärning och vatten.
    • Låt koka på svag värme i 10 minuter.
    • Servera med en klick gräddfil.

     

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st palsternacka
    • 1 st morot
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 krm torkad timjan
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 5 dl vatten
    • 0.3 dl gräddfil

    Måndag mellanmål 257 Kcal

    Yoghurt med bär och valnötter

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 257 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl fryst bärmix
    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1.5 msk valnötter
    • 0.25 st apelsin

    Gör så här

    • Tina bären över natten.
    • Häll yoghurt i en skål och lägg på bär och valnötter.
    • Skiva en apelsinskiva och toppa med!

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl fryst bärmix
    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1.5 msk valnötter
    • 0.25 st apelsin

    Måndag dessert 87 Kcal

    Sesamfröknäcke

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 87 kcal

    Ingredienser

    20 portioner

    • 2 dl vita sesamfrön
    • 1 dl svarta sesamfrön
    • 1.5 msk chiafrön
    • 1 dl majsmjöl
    • 0.5 tsk salt
    • 0.5 dl rapsolja
    • 2 dl vatten

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 150 grader.
    • Koka vattnet och blanda ihop alla ingredienser och bred ut på två bakplåtsklädda plåtar.
    • Lägg ett bakplåtspapper över och dra ut degen så knäckebrödet blir tunt. Sätt in i ugnen i ca: 1 timme.
    • Skiva eller bryt knäckebrödet i bitar. Spara knäcket i en burk eller påse.

    Ingredienser

    20 portioner

    • 2 dl vita sesamfrön
    • 1 dl svarta sesamfrön
    • 1.5 msk chiafrön
    • 1 dl majsmjöl
    • 0.5 tsk salt
    • 0.5 dl rapsolja
    • 2 dl vatten
  • Tisdag frukost 437 Kcal

    Yoghurt med mandel- och nötmusli

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, rostad mandel- och nötmüsli . Receptet hittar du genom att söka på rostad mandel- och nötmüsli i receptbanken. Totala receptet för müslin är 20 portioner som ni kan förvara i en glasburk efter tillagning.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 437 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1 st blodapelsin
    • 0.5 dl rostad mandel- och nötmüsli (recept)

    Gör så här

    • Häll yoghurt i en skål
    • Toppa med en filéad apelsin och müsli.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1 st blodapelsin
    • 0.5 dl rostad mandel- och nötmüsli (recept)

    Tisdag lunch 250 Kcal

    Rotfruktssoppa med köttfärs

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 250 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st palsternacka
    • 1 st morot
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 krm torkad timjan
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 5 dl vatten
    • 0.3 dl gräddfil

    Gör så här

    • Skala och riv palsternacka och morot grovt.
    • Riv löken och vitlöksklyftan.
    • Hetta upp en kastrull med lite olja och lägg ner grönsakerna.
    • Bryn någon minut.
    • Tillsätt färs och bryn ytterligare någon minut.
    • Strö på salt, peppar och timjan.
    • Tillsätt tomatpuré, buljongtärning och vatten.
    • Låt koka på svag värme i 10 minuter.
    • Servera med en klick gräddfil.

     

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st palsternacka
    • 1 st morot
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 krm torkad timjan
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 5 dl vatten
    • 0.3 dl gräddfil

    Tisdag mellanmål 103 Kcal

    Choklad och kokosbitar

    En både god och nyttig liten frestelse att bjuda på som tilltugg på lördagsfikat!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 1 gram

    Energi: 103 kcal

    Ingredienser

    20 portioner

    • 3 dl valnötter
    • 8 st torkade dadlar
    • 3 msk kakaopulver
    • 1 krm salt
    Chokladsås
    • 0.5 dl kokosolja
    • 2 msk flytande honung
    • 1.5 msk kakaopulver
    Topping
    • 0.5 dl kokosskivor

    Gör så här

    • Mixa valnötter, dadlar, kakao och salt i en matberedare och bred ut smeten i en liten bakplåtsklädd form.
    • Sätt in i kylen.
    • Värm kokosoljan och blanda med honung och kakao.
    • Bred smeten över kakan och strö på rostade kokosskivor.
    • Ställ kallt i 1 timme.
    • Skär upp i rutor och servera.
    • Kan förvaras i kylen eller i frysen.

    Ingredienser

    20 portioner

    • 3 dl valnötter
    • 8 st torkade dadlar
    • 3 msk kakaopulver
    • 1 krm salt
    Chokladsås
    • 0.5 dl kokosolja
    • 2 msk flytande honung
    • 1.5 msk kakaopulver
    Topping
    • 0.5 dl kokosskivor

    Tisdag dessert 87 Kcal

    Sesamfröknäcke

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 87 kcal

    Ingredienser

    20 portioner

    • 2 dl vita sesamfrön
    • 1 dl svarta sesamfrön
    • 1.5 msk chiafrön
    • 1 dl majsmjöl
    • 0.5 tsk salt
    • 0.5 dl rapsolja
    • 2 dl vatten

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 150 grader.
    • Koka vattnet och blanda ihop alla ingredienser och bred ut på två bakplåtsklädda plåtar.
    • Lägg ett bakplåtspapper över och dra ut degen så knäckebrödet blir tunt. Sätt in i ugnen i ca: 1 timme.
    • Skiva eller bryt knäckebrödet i bitar. Spara knäcket i en burk eller påse.

    Ingredienser

    20 portioner

    • 2 dl vita sesamfrön
    • 1 dl svarta sesamfrön
    • 1.5 msk chiafrön
    • 1 dl majsmjöl
    • 0.5 tsk salt
    • 0.5 dl rapsolja
    • 2 dl vatten
  • Onsdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Onsdag lunch 249 Kcal

    Kokt rimmad oxbringa med pepparrot- och senapssås

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 249 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 kg oxbringa
    • 20 dl vatten
    • 2 st morot
    • 1 st schalottenlök
    • 10 st vitpepparkorn
    Pepparrots- och senapssås
    • 1 st schalottenlök
    • 3 msk smör
    • 3 msk pepparrot
    • 0.33 msk senap
    • 1 tsk dijonsenap
    • 1 dl kokspad
    • 1 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 500 g sparris

    Gör så här

    • Placera köttet i en stor kastrull och täck med vatten.
    • Låt koka upp.
    • Skala och dela morötterna och löken i stora bitar och lägg ner i kastrullen tillsammans med vitpepparkornen.
    • Sjud på svag värme i ca 2 timmar tills oxbringan blivit riktigt mör.
    • Tag av grytan från värmen och låt svalna i ca 20 minuter.
    • Skala och strimla lök.
    • Hetta upp en kastrull med smör och bryn lök någon minut.
    • Tillsätt pepparrot och senap.
    • Rör ner kokspadet och grädden och låt koka kraftigt i ca 10 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar och servera med köttet och kokt grön sparris och eller andra grönsaker.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 kg oxbringa
    • 20 dl vatten
    • 2 st morot
    • 1 st schalottenlök
    • 10 st vitpepparkorn
    Pepparrots- och senapssås
    • 1 st schalottenlök
    • 3 msk smör
    • 3 msk pepparrot
    • 0.33 msk senap
    • 1 tsk dijonsenap
    • 1 dl kokspad
    • 1 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 500 g sparris

    Onsdag middag 760 Kcal

    Högrevsgryta med chili och dadlar

    En riktigt trevlig gryta att laga speciellt på hösten och vintern. Detta recept är lite spicy och serveras med ris av röda linser, kikärtor och ärtor och en liten klick av gräddfil!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 62 gram

    Fett: 31 gram

    Protein: 52 gram

    Energi: 760 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 3 st schalottenlök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 2 tsk riven ingefära
    • 700 g högrev
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 st köttbuljongtärning
    • 4 dl vatten
    • 1 msk stark chilisås
    • 2 tsk sambal oelek
    • 1 dl ajvar relish
    • 5 st torkade dadlar
    • 2 st morot
    • 1 st gul paprika
    Tillbehör
    • 300 g ris av röda linser, kikärtor och gröna ärtor
    • 2 dl rucola
    • 4 msk gräddfil

    Gör så här

    • Skala och skiva lök.
    • Finhacka vitlök och chili.
    • Skär nötköttet i bitar och strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn lök, vitlök, chili och ingefära några minuter.
    • Lägg ner köttet och bryn några minuter.
    • Strö på örtagårdskrydda och smula ner en buljongtärning.
    • Häll på vatten, chilisås, sambal oelek och ajvar relish.
    • Lägg ner torkade dadlar och lägg på ett lock.
    • Sänk värmen och låt sjuda i flera timmar.
    • Späd med vatten om det behövs.
    • Skala och skär morötter i mindre bitar.
    • Skär paprikan i bitar.
    • Lägg ner grönsakerna 10 minuter innan servering.
    • Koka hela förpackningen av ris av röda linser, kikärtor och ärtor enligt anvisningen på paketet.
    • Servera grytan med riset, rucolasallad och lite gräddfil.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 3 st schalottenlök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 2 tsk riven ingefära
    • 700 g högrev
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 st köttbuljongtärning
    • 4 dl vatten
    • 1 msk stark chilisås
    • 2 tsk sambal oelek
    • 1 dl ajvar relish
    • 5 st torkade dadlar
    • 2 st morot
    • 1 st gul paprika
    Tillbehör
    • 300 g ris av röda linser, kikärtor och gröna ärtor
    • 2 dl rucola
    • 4 msk gräddfil

    Onsdag dessert 411 Kcal

    Smulpaj med äpple och kanel

    En fräsch smulpaj med äpple och kanel, servera den med en klick vaniljkesella - förvaras i kylen eller frysen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 31 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 411 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 3 st äpple
    • 1 tsk kanel
    • 150 g smör
    • 2 dl rismjöl
    • 1 dl mandelmjöl
    • 1 dl sukrin gold
    Tillbehör
    • 250 g vaniljkesella

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 200 grader.
    • Skiva och skär äpplen i tunna klyftor.
    • Och lägg i en smord form.
    • Strö på kanel.
    • Blanda ihop smör, mjöl och sukrin i en skål eller i en matberedare.
    • Smula över degen på äpplena och sätt in i mitten på ugnen i cirka 20 min.
    • Servera med en klick vaniljkesella.

    Ingredienser

    6 portioner

    • 3 st äpple
    • 1 tsk kanel
    • 150 g smör
    • 2 dl rismjöl
    • 1 dl mandelmjöl
    • 1 dl sukrin gold
    Tillbehör
    • 250 g vaniljkesella
  • Torsdag frukost 437 Kcal

    Yoghurt med mandel- och nötmusli

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, rostad mandel- och nötmüsli . Receptet hittar du genom att söka på rostad mandel- och nötmüsli i receptbanken. Totala receptet för müslin är 20 portioner som ni kan förvara i en glasburk efter tillagning.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 437 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1 st blodapelsin
    • 0.5 dl rostad mandel- och nötmüsli (recept)

    Gör så här

    • Häll yoghurt i en skål
    • Toppa med en filéad apelsin och müsli.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1 st blodapelsin
    • 0.5 dl rostad mandel- och nötmüsli (recept)
  • Söndag middag 560 Kcal

    Köttfärsspett med äppelcoleslaw

    Kötffärsspett med en krämig äpplecoleslaw till. Laga en extra portion och ha som matlåda dagen efter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 37 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 560 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.2 dl Panko Crunchy Crumbs (glutenfritt ströbröd)
    • 0.5 dl grädde
    • 300 g nötfärs
    • 1 st ägg
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st äpple
    • 0 basilika
    Coleslaw
    • 4 dl vitkål
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st äpple
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Börja med att göra coleslaw.
    • Lägg vitkål i en skål.
    • Strimla rödlöken och skär äpplet i mindre skivor eller bitar och blanda ner i vitkålen tillsammans med senap, majonnäs, gräddfil,  salt och peppar.
    • Blanda ströbröd och grädde i en skål.
    • Tillsätt alla ingredienser och blanda om.
    • Forma till järpar och sätt ett grillspett igenom.
    • Stek köttfärsspetten några minuter på varje sida och låt den vila i pannan tills den är genomstekt eller lägg spetten på en grill.
    • Servera med coleslaw, skivat äpple och basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.2 dl Panko Crunchy Crumbs (glutenfritt ströbröd)
    • 0.5 dl grädde
    • 300 g nötfärs
    • 1 st ägg
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st äpple
    • 0 basilika
    Coleslaw
    • 4 dl vitkål
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st äpple
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar
Torrvaror
  • 6 dl kaffe
  • 3 tsk olivolja
  • 4.5 msk valnötter
  • 4 dl vita sesamfrön
  • 2 dl svarta sesamfrön
  • 3 msk chiafrön
  • 2 dl majsmjöl
  • 1 dl rapsolja
  • 13 st torkade dadlar
  • 4.5 msk kakaopulver
  • 2 msk flytande honung
  • 0.5 dl kokosskivor
  • 2 dl rismjöl
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 dl sukrin gold
  • 0.2 dl Panko Crunchy Crumbs (glutenfritt ströbröd)
Frukt/grönt
  • 1 st blomkålshuvud
  • 8 st morot
  • 2 st palsternacka
  • 1.5 st gul lök
  • 5 klyfta vitlök
  • 0.25 st apelsin
  • 2 st blodapelsin
  • 5 st schalottenlök
  • 500 g sparris
  • 1 st röd chili
  • 2 tsk riven ingefära
  • 1 st gul paprika
  • 2 dl rucola
  • 4 st äpple
  • basilika
  • 4 dl vitkål
  • 0.25 st rödlök
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 500 g kassler
  • 3 st ägg
  • 600 g nötfärs
  • 1 kg oxbringa
  • 700 g högrev
Mejeri
  • 3.5 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 2 dl riven ost
  • 155 tsk smör
  • 5.6 dl gräddfil
  • 3 dl grekisk yoghurt
  • 250 g vaniljkesella
Kryddor/smaksättare
  • 3 msk dijonsenap
  • 2 msk sötstark senap
  • 1 krm provensalska örter
  • 1 kvist färsk rosmarin
  • 10 krm torkad timjan
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 st kycklingbuljongtärning
  • 2 tsk salt
  • 10 st vitpepparkorn
  • 3 msk pepparrot
  • 1.5 tsk örtagårdskrydda
  • 1 st köttbuljongtärning
  • 1 msk stark chilisås
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 dl ajvar relish
  • 1 tsk kanel
Övrigt
  • 1 dl fryst bärmix
  • 1 dl rostad mandel- och nötmüsli (recept)
  • 0.5 dl kokosolja
  • 0.33 msk senap
  • 1 dl kokspad
  • 300 g ris av röda linser, kikärtor och gröna ärtor
  • 1 msk majonnäs

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!