Tillbaka till menyerna

Mitt kostschema v29

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

    Då du överstiger kaloriintaget under dina fastedagar.

  • Måndag - 695 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 312 Kcal

      Räksallad med dillkräm

    • Middag - 296 Kcal

      Het lövbiff teriyaki

    • Mellanmål - 86 Kcal

      Yoghurt med bär

    • Dessert

  • Tisdag - 989 Kcal

    • Frukost - 159 Kcal

      Ulrikas Hälsobank

      Yoghurt med frukt

    • Lunch - 264 Kcal

      Pad thai med kyckling

    • Middag - 432 Kcal

      Tacosallad

    • Mellanmål - 134 Kcal

      Kvarg med bär och granatäpple

    • Dessert

  • Onsdag - 973 Kcal

    • Frukost - 87 Kcal

      Sesamfröknäcke

    • Lunch - 357 Kcal

      Grönsakswok med haloumiost, mandel och russin

    • Middag - 312 Kcal

      Räksallad med dillkräm

    • Mellanmål - 216 Kcal

      Yoghurt med blodapelsin och pistagenötter

    • Dessert

  • Torsdag - 1626 Kcal

    • Frukost - 150 Kcal

      Rostad frömüsli

    • Lunch - 621 Kcal

       Lax med chévreost och fikon

    • Middag - 367 Kcal

      Torskrygg med laxrom och citronsås

    • Mellanmål - 143 Kcal

      Rawfoodbollar med hallongömma

    • Dessert - 345 Kcal

      Blåbärstartelette med vit choklad

  • Fredag - 1756 Kcal

    • Frukost - 318 Kcal

      Banan och kokosplättar

    • Lunch - 437 Kcal

      Kycklinggryta med grönsaker

    • Middag - 713 Kcal

      Curry Masalagryta med räkor

    • Mellanmål - 90 Kcal

      Fruktsallad

    • Dessert - 198 Kcal

      Granola med tropiska smaker

  • Lördag - 1413 Kcal

    • Frukost - 196 Kcal

      Red Berry Smoothie

    • Lunch - 483 Kcal

      Lammfärsbiffar med örtgräddsås och rostad blomkål

    • Middag - 246 Kcal

      Kycklingsoppa

    • Mellanmål - 368 Kcal

      Omelett med ost och grönsaker

    • Dessert - 121 Kcal

      Mango och kokosglass med mynta

  • Söndag - 1331 Kcal

    • Frukost - 255 Kcal

      Bananpannkaka med ananas och blåbär

    • Lunch - 225 Kcal

      Grönsakssoppa med saffran

    • Middag - 560 Kcal

      Köttfärsspett med äppelcoleslaw

    • Mellanmål - 150 Kcal

      Morot- och ingefärssmoothie

    • Dessert - 141 Kcal

      Chokladcrisp med quinoa

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 80.4 gram

Fett: 65.3 gram

Protein: 80.5 gram

Energi: 1254.6 kcal

  • Måndag lunch 312 Kcal

    Räksallad med dillkräm

    En fräsch räksallad som serveras med en ljuvlig dillkräm - toppa med lite färsk dill!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 312 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 dl blandsallad
    • 25 g sockerärtor
    • 0.25 st gurka
    • 1 st kokt ägg
    • 1 dl handskalade räkor i lag
    • 0.2 dl granatäppelkärnor
    Dillkräm
    • 2 msk gräddfil
    • 0.5 msk majonnäs
    • 1 msk färsk dill
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Lägg sallad på ett fat.
    • Strimla sockerärtorna och skär gurkan i avlånga stavar.
    • Fördela grönsakerna över salladen.
    • Dela ägget och lägg vid sidan om.
    • Toppa salladen med räkor och granatäpplekärnor.
    • Gör dillkrämen genom att blanda gräddfil, majonnäs och hackad dill och smaka av med salt och peppar.
    • Servera dillkrämen med räksalladen och toppa med lite mer färsk dill.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 dl blandsallad
    • 25 g sockerärtor
    • 0.25 st gurka
    • 1 st kokt ägg
    • 1 dl handskalade räkor i lag
    • 0.2 dl granatäppelkärnor
    Dillkräm
    • 2 msk gräddfil
    • 0.5 msk majonnäs
    • 1 msk färsk dill
    • 0 salt och svartpeppar

    Måndag middag 296 Kcal

    Het lövbiff teriyaki

    Lövbiff med asiatiska smaker och hetta!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 296 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g lövbiff
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 st morot
    • 100 g haricots verts
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 tsk riven ingefära
    • 1 tsk sambal oelek
    • 0.5 dl teriyakisås
    • 0.5 st röd paprika
    Dekoration
    • 1 msk färsk koriander

    Gör så här

    • Strimla lövbiffen.
    • Skala och riv vitlök fint.
    • Blanda vitlök med den strimlade lövbiffen och strö på salt och peppar.
    • Skala och strimla lök.
    • Skala och strimla morot.
    • Strimla paprika.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner lövbiff, lök och grönsaker.
    • Blanda ner sambal och teriyakisås.
    • Låt steka några minuter och smaka av med salt och peppar.
    • Dekorera med färsk koriander

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g lövbiff
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 st morot
    • 100 g haricots verts
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 tsk riven ingefära
    • 1 tsk sambal oelek
    • 0.5 dl teriyakisås
    • 0.5 st röd paprika
    Dekoration
    • 1 msk färsk koriander

    Måndag mellanmål 86 Kcal

    Yoghurt med bär

    Snabbt, enkelt och gott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 86 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Yoghurt med bär
    • 1 dl naturell yoghurt
    • 1 dl hallon

    Gör så här

    • Häll upp 1 dl yoghurt i en skål och strössla över ca 1 dl bär.
    • I receptet har vi skrivit hallon men det går utmärkt att byta ut mot de bär du har hemma, tex blåbär, jordgubbar, smultron eller liknande.

    Ingredienser

    1 portioner

    Yoghurt med bär
    • 1 dl naturell yoghurt
    • 1 dl hallon
  • Tisdag frukost 159 Kcal

    Ulrikas Hälsobank

    Yoghurt med frukt

    En riktigt härlig fruktsallad serveras med yoghurt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 159 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 dl sojayoghurt
    • 1 st nektarin
    • 8 st färsk jordgubbe
    • 1 st grön kiwi
    • 1 dl blåbär

    Gör så här

    1. Skiva frukterna i lagom stora bitar
    2. Häll upp yoghurten i en skål och håll över frukten
    3. Servera

     

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 dl sojayoghurt
    • 1 st nektarin
    • 8 st färsk jordgubbe
    • 1 st grön kiwi
    • 1 dl blåbär

    Tisdag lunch 264 Kcal

    Pad thai med kyckling

    Denna goda asiatiska klassiker går lika bra på vardagar som till fest!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 30 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 264 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    • 400 g Root Pasta fettuccini
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 2 st morot
    • 2 st salladslök
    • 0.5 st vitkål
    • 150 g kycklingfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 st ägg
    • 0.5 st lime
    • 1 tsk fisksås
    • 0.3 msk mirin
    • 1 msk ketjap manis
    • 2 msk koriander
    • 10 g wasabinötter

    Gör så här

    • Skölj nudlarna.
    • Skala och hacka lök och finhacka vitlök och chili. Skala och skiva morötterna.
    • Strimla salladslöken.
    • Skär kycklingfilén i strimlor och strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kyckling, lök, vitlök, chili i några minuter.
    • Dra allt åt kanterna i stekpannan och knäck ner ett ägg. Blanda runt med en trägaffel.
    • Tillsätt morötter, vitkål och fettuccini och blanda om.
    • Smaksätt med lime, fisksås, mirin och ketjap manis.
    • Blanda ner salladslök och toppa med färsk koriander och hackade wasabinötter.

    Ingredienser

    3 portioner

    • 400 g Root Pasta fettuccini
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 2 st morot
    • 2 st salladslök
    • 0.5 st vitkål
    • 150 g kycklingfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 st ägg
    • 0.5 st lime
    • 1 tsk fisksås
    • 0.3 msk mirin
    • 1 msk ketjap manis
    • 2 msk koriander
    • 10 g wasabinötter

    Tisdag middag 432 Kcal

    Tacosallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 432 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 dl blandsallad
    • 0.33 msk smör
    • 150 g nötfärs
    • 0
    • 5 st cocktailtomater i olika färger
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 dl riven ost
    • 1 msk persilja
    • 0.3 dl gräddfil
    • 1 msk tacosås
    • 0.5 dl majs

    Gör så här

    • Strimla salladen och lägg på en tallrik.
    •  Hetta upp en stekpanna med smör och bryn nötfärsen.
    •  Strö på tacokrydda och stek någon minut.
    •  Häll på 1 msk vatten och stek ytterligare någon minut.
    • Skär upp grönsakerna, skala och strimla rödlök.
    •  Lägg på köttfärs på salladen och toppa med grönsaker, lök, ost, persilja, gräddfil och tacosås.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 dl blandsallad
    • 0.33 msk smör
    • 150 g nötfärs
    • 0
    • 5 st cocktailtomater i olika färger
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 dl riven ost
    • 1 msk persilja
    • 0.3 dl gräddfil
    • 1 msk tacosås
    • 0.5 dl majs

    Tisdag mellanmål 134 Kcal

    Kvarg med bär och granatäpple

    En enkel och god frukost - du kan variera mellan olika bär för att få variation!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 134 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl kvarg 0,2 %
    • 0.5 dl granatäppelkärnor
    • 3 st jordgubbe färsk
    • 2 st physalis

    Gör så här

    • Lägg kvarg i en skål.
    • Servera med granatäpplekärnor, jordgubbar och physalis

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl kvarg 0,2 %
    • 0.5 dl granatäppelkärnor
    • 3 st jordgubbe färsk
    • 2 st physalis
  • Onsdag frukost 87 Kcal

    Sesamfröknäcke

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 87 kcal

    Ingredienser

    20 portioner

    • 2 dl vita sesamfrön
    • 1 dl svarta sesamfrön
    • 1.5 msk chiafrön
    • 1 dl majsmjöl
    • 0.5 tsk salt
    • 0.5 dl rapsolja
    • 2 dl vatten

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 150 grader.
    • Koka vattnet och blanda ihop alla ingredienser och bred ut på två bakplåtsklädda plåtar.
    • Lägg ett bakplåtspapper över och dra ut degen så knäckebrödet blir tunt. Sätt in i ugnen i ca: 1 timme.
    • Skiva eller bryt knäckebrödet i bitar. Spara knäcket i en burk eller påse.

    Ingredienser

    20 portioner

    • 2 dl vita sesamfrön
    • 1 dl svarta sesamfrön
    • 1.5 msk chiafrön
    • 1 dl majsmjöl
    • 0.5 tsk salt
    • 0.5 dl rapsolja
    • 2 dl vatten

    Onsdag lunch 357 Kcal

    Grönsakswok med haloumiost, mandel och russin

    En färgrik wok med haloumi som toppas med mandel och russin!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 357 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g brysselkål
    • 0.5 st rödlök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 150 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 10 st skållad mandel
    • 2 msk russin
    • 0 basilika
    • 0.5 st citron

    Gör så här

    • Dela brysselkål och skala och skär lök i bitar. Skiva squash och paprika. Skär halloumin i stavar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och woka alla ingredienser i ca 5 minuter, strö på kryddor.
    • Blanda ner mandel och russin. Pressa lite citron över och blanda ner färsk basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g brysselkål
    • 0.5 st rödlök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 150 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 10 st skållad mandel
    • 2 msk russin
    • 0 basilika
    • 0.5 st citron

    Onsdag middag 312 Kcal

    Räksallad med dillkräm

    En fräsch räksallad som serveras med en ljuvlig dillkräm - toppa med lite färsk dill!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 312 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 dl blandsallad
    • 25 g sockerärtor
    • 0.25 st gurka
    • 1 st kokt ägg
    • 1 dl handskalade räkor i lag
    • 0.2 dl granatäppelkärnor
    Dillkräm
    • 2 msk gräddfil
    • 0.5 msk majonnäs
    • 1 msk färsk dill
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Lägg sallad på ett fat.
    • Strimla sockerärtorna och skär gurkan i avlånga stavar.
    • Fördela grönsakerna över salladen.
    • Dela ägget och lägg vid sidan om.
    • Toppa salladen med räkor och granatäpplekärnor.
    • Gör dillkrämen genom att blanda gräddfil, majonnäs och hackad dill och smaka av med salt och peppar.
    • Servera dillkrämen med räksalladen och toppa med lite mer färsk dill.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 dl blandsallad
    • 25 g sockerärtor
    • 0.25 st gurka
    • 1 st kokt ägg
    • 1 dl handskalade räkor i lag
    • 0.2 dl granatäppelkärnor
    Dillkräm
    • 2 msk gräddfil
    • 0.5 msk majonnäs
    • 1 msk färsk dill
    • 0 salt och svartpeppar

    Onsdag mellanmål 216 Kcal

    Yoghurt med blodapelsin och pistagenötter

    En fräsch skål med yoghurt toppat med blodapelsin bitar och hackade pistagenötter - enkel och god frukost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 216 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl naturell yoghurt
    • 1 st blodapelsin
    • 2 msk pistagenötter

    Gör så här

    • Lägg upp yoghurt på ett fat.
    • Skär bort skalet på apelsinen med en vass kniv och skär skivor.
    • Lägg upp på tallriken och toppa med pistagenötter

     

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl naturell yoghurt
    • 1 st blodapelsin
    • 2 msk pistagenötter
  • Torsdag frukost 150 Kcal

    Rostad frömüsli

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 150 kcal

    Ingredienser

    20 portioner

    • 5 dl havrekärnor
    • 2 dl pumpafrön
    • 2 dl solrosfrön
    • 4 msk mandel
    • 5 tsk flytande honung
    • 2.5 tsk kanel

    Gör så här

    • Grovhacka mandeln. Rosta havre, pumpa, solros och mandel i en torr panna i några minuter.
    • Häll på honung och strö på kanel.
    • Låt rosta ytterligare någon minut och häll upp müslin i en skål med lock.

    Ingredienser

    20 portioner

    • 5 dl havrekärnor
    • 2 dl pumpafrön
    • 2 dl solrosfrön
    • 4 msk mandel
    • 5 tsk flytande honung
    • 2.5 tsk kanel

    Torsdag lunch 621 Kcal

     Lax med chévreost och fikon

    Ungsbakad lax med en fyllning av chévreost och fikon - servera med rostade rotfrukter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 30 gram

    Fett: 37 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 621 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 150 g chevreost
    • 8 st torkade fikon
    • 1 msk honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl valnötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 – 200 grader.
    • Lägg laxfiléer på en ugnsplåt och skär ett snitt i varje filé.
    • Lägg på fyllningen och strö på salt och peppar.
    • Strö över nötter.
    • Sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
    • Servera med rostade rotfrukter.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 150 g chevreost
    • 8 st torkade fikon
    • 1 msk honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl valnötter

    Torsdag middag 367 Kcal

    Torskrygg med laxrom och citronsås

    Väldigt enkelt och gott recept på torsk med laxrom och citronsås!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 367 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 msk smör
    • 1 msk dill
    • 300 g morötter i olika färger
    Citronsås
    • 2 dl grädde
    • 4 msk citronsaft
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 1 tsk flytande honung
    • 0 salt och vitpeppar
    Topping
    • 80 g löjrom
    • 4 st dillkvistar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Strö på salt och peppar på torskryggsfiléerna och lägg på en ugnsplåt.
    • Lägg på en klick smör på varje torskbit.
    • Sätt in i ugnen i ca 12-15 minuter. 
    • Skala och skär morötter i stavar. 
    • Gör såsen genom att koka upp grädde i en kastrull.
    • Tillsätt citronsaft, buljongtärning och honung och låt puttra ca 10 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar. 
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn morötterna runt om i några minuter.
    • Strö på salt och peppar.
    • Blanda ner dill.
    • Lägg upp torsken på en bädd av morötter och toppa med rom. 
    • Vispa upp såsen med en stavmixer och häll över fisken.
    • Toppa med dillkvistar.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 msk smör
    • 1 msk dill
    • 300 g morötter i olika färger
    Citronsås
    • 2 dl grädde
    • 4 msk citronsaft
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 1 tsk flytande honung
    • 0 salt och vitpeppar
    Topping
    • 80 g löjrom
    • 4 st dillkvistar

    Torsdag mellanmål 143 Kcal

    Rawfoodbollar med hallongömma

    Krämiga rawbollar med smak av choklad och hallon - förvara rawbollarna i kylen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 143 kcal

    Ingredienser

    10 portioner

    • 3 dl blandade nötter
    • 6 st dadlar (färska)
    • 0.75 dl kokosflingor
    • 2 msk kakaopulver
    • 1 msk romarom
    • 10 st hallon

    Gör så här

    • Lägg nötter, dadlar, kokosflingor och kakao i en matberedare och kör till en smet.
    • Späd med vatten och droppa i arom.
    • Forma till en halv boll, lägg på ett hallon och täck med mer smet.
    • Rulla bollarna i kokos.
    • Ställ kallt till servering.

    Ingredienser

    10 portioner

    • 3 dl blandade nötter
    • 6 st dadlar (färska)
    • 0.75 dl kokosflingor
    • 2 msk kakaopulver
    • 1 msk romarom
    • 10 st hallon

    Torsdag dessert 345 Kcal

    Blåbärstartelette med vit choklad

    Ljuvlig dessert som går att frysa in!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 345 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 150 g Pop Bakery glutenfri smördeg
    • 50 g vit choklad
    • 100 g philadelphiaost
    • 2 dl blåbär
    • 0.5 dl sukrin
    • 2 tsk potatismjöl
    • 0.5 st ägg

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär ut 4 rutor av smördegen, lägg resten i frysen.
    • Smält vit choklad i en skål i mikron. Blanda ner philiadelpiaost och sukrin.
    • Blanda blåbär och potatismjöl i en skål. Fördela philadelphiacrémen på smördegen och lägg på blåbär. Vik över kanterna och forma till runda tarteletter.
    • Pensla smördegen med uppvispat ägg och grädda i ugnen i ca: 15 minuter. Frys in det som blir över eller bjud någon på en god dessert!

    Ingredienser

    4 portioner

    • 150 g Pop Bakery glutenfri smördeg
    • 50 g vit choklad
    • 100 g philadelphiaost
    • 2 dl blåbär
    • 0.5 dl sukrin
    • 2 tsk potatismjöl
    • 0.5 st ägg
  • Fredag frukost 318 Kcal

    Banan och kokosplättar

    Lyxa till helgfrukosten med plättar med smak av banan och kokos - toppa plättarna med jordgubbar och pistagenötter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 318 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 st banan
    • 0.5 dl kokosflingor
    • 0.5 tsk bakpulver
    • 2 tsk smör
    Topping 2 portioner
    • 0.2 dl kokosflingor
    • 1 dl jordgubbar
    • 2 msk pistagenötter

    Gör så här

    • Mosa bananer i en skål och knäck ner äggen.
    • Vispa runt och blanda ner kokos och bakpulver.
    • Hetta upp en plättlagg med smör och häll ner smeten.
    • Grädda varje plätt i någon minut per sida.
    • Servera med kokosflingor jordgubbar och pistagenötter.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 st banan
    • 0.5 dl kokosflingor
    • 0.5 tsk bakpulver
    • 2 tsk smör
    Topping 2 portioner
    • 0.2 dl kokosflingor
    • 1 dl jordgubbar
    • 2 msk pistagenötter

    Fredag lunch 437 Kcal

    Kycklinggryta med grönsaker

    En mustig kycklinggryta med härliga grönsaker som toppas med cocktailkapris och crème fraiche!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 437 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 1 st orange paprika
    • 100 g broccoli
    • 0.25 st zucchini
    • 5 st champinjoner
    • 300 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 100 g vatten
    • 1 tsk sambal oelek
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 0.5 dl grädde
    Topping
    • 1 msk kapris
    • 1 msk crème fraiche

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och finhacka vitlök. Skala och skiva moroten.
    • Skär paprika, broccoli och zucchini i mindre bitar och dela champinjonerna.
    • Skär kycklingen i mindre bitar och strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner kyckling, lök och vitlök.
    • Stek några minuter och häll på krossade tomater och vatten.
    • Smaksätt med sambal oelek, torkade örter och smula ner buljongtärning.
    • Låt sjuda under lock i ca 30 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Häll på grädde och lägg ner paprika, broccoli, zucchini och champinjoner.
    • Låt koka ihop och servera i djupa skålar toppat med kapris och créme fraiche.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 1 st orange paprika
    • 100 g broccoli
    • 0.25 st zucchini
    • 5 st champinjoner
    • 300 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 100 g vatten
    • 1 tsk sambal oelek
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 0.5 dl grädde
    Topping
    • 1 msk kapris
    • 1 msk crème fraiche

    Fredag middag 713 Kcal

    Curry Masalagryta med räkor

    En härlig smakrik curry masalagryta med räkor - toppa grytan med granatäpplekärnor, nötter och koriander!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 45 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 65 gram

    Energi: 713 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 st sötpotatis
    • 2 tsk olivolja
    • 30 g Curry Santa Maria
    • 3 dl vatten
    • 0.5 st aubergine
    • 1 paket kikärtor
    • 2 dl crème fraiche
    • 1000 g räkor med skal
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 msk färsk koriander
    Topping 1 portion
    • 0.2 dl granatäppelkärnor
    • 1 msk cashewnötter
    • 1 msk färsk koriander

    Gör så här

    • Skala lök och sötpotatis och skär i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs upp lök och sötpotatis.
    • Blanda ner Curry Masala med 3 dl vatten och tillsätt tärnad aubergine, kikärtor och créme fraiche.
    • Låt sjuda i 10 minuter.
    • Skala räkor och blanda ner i grytan.
    • Smaka av med salt och svartpeppar och koriander.
    • Hetta upp en stekpanna och rosta cashewnötter.
    • Servera i skålar och toppa med granatäpplekärnor, cashewnötter och koriander

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 st sötpotatis
    • 2 tsk olivolja
    • 30 g Curry Santa Maria
    • 3 dl vatten
    • 0.5 st aubergine
    • 1 paket kikärtor
    • 2 dl crème fraiche
    • 1000 g räkor med skal
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 msk färsk koriander
    Topping 1 portion
    • 0.2 dl granatäppelkärnor
    • 1 msk cashewnötter
    • 1 msk färsk koriander

    Fredag mellanmål 90 Kcal

    Fruktsallad

    Fräsch kalorisnål fruktsallad toppad med färsk mynta eller citronmeliss. Ta en klick grädde till för att lyxa till eller ät den som den är!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 1 gram

    Energi: 90 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st mango
    • 6 st färsk jordgubbe
    • 1 st grön kiwi
    • 0.5 dl färska blåbär
    • 0.5 dl färsk mynta

    Gör så här

    • Skär alla frukter i mindre bitar och lägg i glasskålar.
    • Dekorera med färsk mynta eller citronmeliss.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st mango
    • 6 st färsk jordgubbe
    • 1 st grön kiwi
    • 0.5 dl färska blåbär
    • 0.5 dl färsk mynta

    Fredag dessert 198 Kcal

    Granola med tropiska smaker

    Torkad papaya, mango, gojibär och mullbär ger en tropisk smak åt den här granolan!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 198 kcal

    Ingredienser

    20 portioner

    • 5 dl havregryn
    • 1 dl paranötter
    • 2 dl cashewnötter
    • 2 dl valnötter
    • 0.5 dl solrosfrön
    • 0.5 dl pumpafrön
    • 2 tsk vaniljpulver
    • 1 krm salt
    • 2 msk rapsolja
    • 1 msk fiberhonung Nicks
    • 0.5 dl vatten
    • 1 dl kokosflingor
    • 1 dl torkad papaya
    • 1 dl torkad mango i tärningar
    • 0.5 dl torkade gojibär
    • 0.5 dl torkade mullbär

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Lägg havregryn på en ugnsplåt. Hacka paranötter och lägg på plåten tillsammans med  de andra nötterna, frön, vaniljpulver och salt på en ugnsplåt.
    • Blanda ner olja,  fiberhonung och vatten. Blanda om ordentligt och rosta i ugnen i 20 min. Rör om då och då.
    • Blanda ner kokos och torkad frukt och förvara i en burk med lock.

    Ingredienser

    20 portioner

    • 5 dl havregryn
    • 1 dl paranötter
    • 2 dl cashewnötter
    • 2 dl valnötter
    • 0.5 dl solrosfrön
    • 0.5 dl pumpafrön
    • 2 tsk vaniljpulver
    • 1 krm salt
    • 2 msk rapsolja
    • 1 msk fiberhonung Nicks
    • 0.5 dl vatten
    • 1 dl kokosflingor
    • 1 dl torkad papaya
    • 1 dl torkad mango i tärningar
    • 0.5 dl torkade gojibär
    • 0.5 dl torkade mullbär
  • Lördag frukost 196 Kcal

    Red Berry Smoothie

    En svalkande god smoothie med bär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 32 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 196 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl blåbär (frysta)
    • 100 g jordgubbar (färska)
    • 0.5 st mango
    • 1 dl naturell yoghurt
    • 1 dl vatten
    Dekoration
    • 1 msk frystorkade jordgubbar

    Gör så här

    • Skala och skär mango i bitar.
    • Lägg mango och bär i en blender och mixa.
    • Häll på yoghurt och späd med vatten till en jämn konsistens.
    • Häll upp på glas och dekorera med frystorkade jordgubbar eller färska jordgubbar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl blåbär (frysta)
    • 100 g jordgubbar (färska)
    • 0.5 st mango
    • 1 dl naturell yoghurt
    • 1 dl vatten
    Dekoration
    • 1 msk frystorkade jordgubbar

    Lördag lunch 483 Kcal

    Lammfärsbiffar med örtgräddsås och rostad blomkål

    Smakrika lammfärsbiffar som serveras tillsammans med rostad blomkål och lite gräddsås gjord på franska örter - Perfekt middag att bjuda familjen på en fredagskväll!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 37 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 483 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g lammfärs
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk olivolja
    Rostad blomkål
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Örtsås
    • 1 dl havregrädde
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 st grönsaksbuljongtärning
    • 1 krm torkade franska örter
    • 1 msk gräslök

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader och skiva blomkålen i två stora skivor.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek blomkålsskivorna några minuter på varje sida.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Lägg blomkålen på en bakplåtspappersklädd ugnsplåt och ugnsbaka i ca 15 minuter eller tills blomkålen är mjuk.
    • Lägg färsen i en bunke.
    • Skala och finhacka lök och vitlök och vänd ner i färsen tillsammans med örtagårdskrydda, salt och svartpeppar.
    • Forma färsen till två biffar och hetta upp en stekpanna med olivolja på medelvärme.
    • Bryn biffarna några minuter på varje sida och lägg sedan biffarna på plåten med blomkål och låt biffarna eftersteka i ugnen i ca 10 minuter eller tills de är genomstekta.
    • Slå över grädde i samma stekpanna som biffarna stekts i och koka upp.
    • Finhacka vitlök och tillsätt tillsammans med smulad buljongtärning och franska örter.
    • Låt koka ihop några minuter och servera biffarna upplagda på de ugnsbakade blomkålsskivorna och vitlök- och örtsåsen.
    • Dekorera med hackad gräslök.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g lammfärs
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk olivolja
    Rostad blomkål
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Örtsås
    • 1 dl havregrädde
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 st grönsaksbuljongtärning
    • 1 krm torkade franska örter
    • 1 msk gräslök

    Lördag middag 246 Kcal

    Kycklingsoppa

    En god soppa med kyckling, färska grönsaker och smak av curry.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 246 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 200 g kycklingfärs
    • 5 g smör
    • 6 st cocktailtomater i olika färger
    • 300 g vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk malen curry
    • 1 tsk paprikakrydda
    • 1 nypa chiliflakes
    • 0.5 dl grädde
    • 0.25 st squash
    • 3 msk purjolök

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kycklingfärsen.
    • Skär tomaterna i bitar och blanda ner i färsen.
    • Tillsätt vatten och hönsbuljong.
    • Krydda med salt, svartpeppar, curry, paprikakrydda och chiliflakes.
    • Låt puttra i cirka 5 minuter.
    • Tillsätt grädde och låt koka ihop i cirka 3 minuter.
    • Skär squashen i små bitar och rör ner tillsammans med den strimlade purjolöken strax innan servering.
    • Häll upp soppan i djupa skålar och garnera med en persiljekvist.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 200 g kycklingfärs
    • 5 g smör
    • 6 st cocktailtomater i olika färger
    • 300 g vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk malen curry
    • 1 tsk paprikakrydda
    • 1 nypa chiliflakes
    • 0.5 dl grädde
    • 0.25 st squash
    • 3 msk purjolök

    Lördag mellanmål 368 Kcal

    Omelett med ost och grönsaker

    Ett recept du måste testa till frukost - en god omelett med ost och grönsaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 368 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 styck tomat
    • 0.25 st rödlök
    • 30 g västerbottenost
    • 2 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg, salt och peppar i en skål.
    • Skär den ena tomaten i små tärningar.
    • Skiva den andra.
    • Finhacka rödlök.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll ner äggsmeten.
    • Lägg på tärnad tomat, lök, persilja och ost och låt steka till en fast omelett, ca 4 minuter.
    • Lägg upp på en tallrik och toppa med skivad tomat och persilja.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 styck tomat
    • 0.25 st rödlök
    • 30 g västerbottenost
    • 2 msk bladpersilja

    Lördag dessert 121 Kcal

    Mango och kokosglass med mynta

    Superenkel mango och kokosglass som serveras med färsk mynta på toppen - perfekt efterrätt till en varm sommardag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 1 gram

    Energi: 121 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 500 g mango (fryst)
    • 2 dl kokosgrädde
    • 0.5 dl färsk mynta
    Dekoration
    • 1 dl färsk mynta

    Gör så här

    • Gör först mangoglassen genom att lägga ner alla ingredienserna en matberedare och mixa till en slät glass.
    • Lägg glassen till en form och ställ i frysen minst 4 timmar.
    • Ta ut glassen 30 minuter innan servering och forma till kulor och lägg upp i höga glas eller i skålar.
    • Dekorera med färsk mynta.

    Ingredienser

    6 portioner

    • 500 g mango (fryst)
    • 2 dl kokosgrädde
    • 0.5 dl färsk mynta
    Dekoration
    • 1 dl färsk mynta
  • Söndag frukost 255 Kcal

    Bananpannkaka med ananas och blåbär

    Frukost som också passar bra i matlådan eller till picknicken!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 255 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st banan
    • 1 st ägg
    • 0.5 krm vaniljpulver
    • 1 tsk smör
    • 2 msk keso
    • 0.5 dl blåbär
    • 50 g färsk ananas

    Gör så här

    • Mosa banan i en skål. Knäck ner ägg och tillsätt vaniljpulver. Vispa till en slät smet.
    • Hetta upp en stekpanna med smör. Stek pannkakan 2 min på varje sida.
    • Tärna ananasen. Lägg upp på en tallrik och lägg på keso, blåbär och ananasbitar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st banan
    • 1 st ägg
    • 0.5 krm vaniljpulver
    • 1 tsk smör
    • 2 msk keso
    • 0.5 dl blåbär
    • 50 g färsk ananas

    Söndag lunch 225 Kcal

    Grönsakssoppa med saffran

    Perfekt soppa att göra storkok av och frysa in matlådor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 39 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 225 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 4 st potatis
    • 0.5 st liten sötpotatis
    • 1 st fänkål
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st gul lök
    • 1 msk olivolja
    • 1 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 12 dl vatten
    • 4 styck tomat
    Dekoration
    • 3 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Skala och skär potatis och sötpotatis i 1 cm tjocka tärningar.
    • Skär fänkålen i mindre bitar.
    • Skala och hacka vitlök och lök fint.
    • Hetta upp en kastrull med olivolja.
    • Bryn grönsakerna i någon minut och tillsätt saffran.
    • Smula ner buljongtärningen och häll på vattnet.
    • Låt koka i ca 15 min.
    • Skär tomaterna i mindre bitar och hacka bladpersiljan.
    • Lägg i tomater och persilja precis före servering.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 4 st potatis
    • 0.5 st liten sötpotatis
    • 1 st fänkål
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st gul lök
    • 1 msk olivolja
    • 1 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 12 dl vatten
    • 4 styck tomat
    Dekoration
    • 3 msk bladpersilja

    Söndag middag 560 Kcal

    Köttfärsspett med äppelcoleslaw

    Kötffärsspett med en krämig äpplecoleslaw till. Laga en extra portion och ha som matlåda dagen efter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 37 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 560 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.2 dl Panko Crunchy Crumbs (glutenfritt ströbröd)
    • 0.5 dl grädde
    • 300 g nötfärs
    • 1 st ägg
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st äpple
    • 0 basilika
    Coleslaw
    • 4 dl vitkål
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st äpple
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Börja med att göra coleslaw.
    • Lägg vitkål i en skål.
    • Strimla rödlöken och skär äpplet i mindre skivor eller bitar och blanda ner i vitkålen tillsammans med senap, majonnäs, gräddfil,  salt och peppar.
    • Blanda ströbröd och grädde i en skål.
    • Tillsätt alla ingredienser och blanda om.
    • Forma till järpar och sätt ett grillspett igenom.
    • Stek köttfärsspetten några minuter på varje sida och låt den vila i pannan tills den är genomstekt eller lägg spetten på en grill.
    • Servera med coleslaw, skivat äpple och basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.2 dl Panko Crunchy Crumbs (glutenfritt ströbröd)
    • 0.5 dl grädde
    • 300 g nötfärs
    • 1 st ägg
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st äpple
    • 0 basilika
    Coleslaw
    • 4 dl vitkål
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st äpple
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar

    Söndag mellanmål 150 Kcal

    Morot- och ingefärssmoothie

    En orange vitaminboost som går att äta till både frukost eller mellanmål. Perfekt on the go!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 31 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 150 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 st morot
    • 1 st äpple
    • 1 tsk ingefära
    • 0.25 tsk gurkmeja
    • 250 g vatten

    Gör så här

    • Skala morötterna.
    • Skär morötter och äpple i bitar och lägg ner i en blender.
    • Skär ingefära i mindre bitar och lägg ner tillsammans med gurkmeja.
    • Mixa och späd med vatten till en jämn smoothie.
    • Häll upp på glas och förvara rester i kylen.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 st morot
    • 1 st äpple
    • 1 tsk ingefära
    • 0.25 tsk gurkmeja
    • 250 g vatten

    Söndag dessert 141 Kcal

    Chokladcrisp med quinoa

    Socker och glutenfri chokladcrisp med quinoa, perfekt tilltugg till kaffet!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 141 kcal

    Ingredienser

    20 portioner

    • 2 msk kokosolja
    • 1.5 msk agavesirap
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 1 dl vit quinoa, okokt
    • 1 dl pumpafrön
    • 0.5 dl pekannötter
    • 0.5 dl solrosfrön
    • 2 msk chiafrön
    • 2 msk hampafrön
    • 200 g mörk choklad
    Topping
    • 2 msk hampafrön

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Smält kokosoljan i en kastrull och häll i en bunke och blanda ner agavesirap och vaniljpulver.
    • Tillsätt alla nötter och frön och rör runt.
    • Lägg blandningen på en bakplåtsklädd plåt och dra ut smeten med hjälp av att lägga ett bakplåtspapper över och tryck ut smeten platt. 
    • Ställ in i ugnen i 20 min.
    • Smält mörk choklad över ett vattenbad och bred över kakan.
    • Strö över hampafrön och låt stela i kylen i 30 min.
    • Bryt i bitar, ca 20 st.
    • Förvara i kylen.

    Ingredienser

    20 portioner

    • 2 msk kokosolja
    • 1.5 msk agavesirap
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 1 dl vit quinoa, okokt
    • 1 dl pumpafrön
    • 0.5 dl pekannötter
    • 0.5 dl solrosfrön
    • 2 msk chiafrön
    • 2 msk hampafrön
    • 200 g mörk choklad
    Topping
    • 2 msk hampafrön
Frukt/grönt
  • 4 dl blandsallad
  • 25 g sockerärtor
  • 0.75 st gurka
  • 0.9 dl granatäppelkärnor
  • 6 klyfta vitlök
  • 4 st gul lök
  • 8 st morot
  • 100 g haricots verts
  • 1 tsk riven ingefära
  • 1 st röd paprika
  • 11 dl hallon
  • 1 st nektarin
  • 14 st färsk jordgubbe
  • 2 st grön kiwi
  • 3.5 dl blåbär
  • 0.5 st röd chili
  • 2 st salladslök
  • 4.5 st vitkål
  • 0.5 st lime
  • 11 st cocktailtomater i olika färger
  • 1.75 st rödlök
  • 2 st physalis
  • 100 g brysselkål
  • 0.5 st squash
  • 0.5 st gul paprika
  • basilika
  • 0.5 st citron
  • 1 st blodapelsin
  • 300 g morötter i olika färger
  • 4 msk citronsaft
  • 6 st dadlar (färska)
  • 1.5 st banan
  • 1 dl jordgubbar
  • 1 st orange paprika
  • 100 g broccoli
  • 0.25 st zucchini
  • 5 st champinjoner
  • 1 st sötpotatis
  • 0.5 st aubergine
  • 1 st mango
  • 0.5 dl färska blåbär
  • 1 dl blåbär (frysta)
  • 100 g jordgubbar (färska)
  • 0.5 st blomkålshuvud
  • 3 msk purjolök
  • 6 styck tomat
  • 500 g mango (fryst)
  • 50 g färsk ananas
  • 4 st potatis
  • 0.5 st liten sötpotatis
  • 1 st fänkål
  • 2 st äpple
  • 1 tsk ingefära
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 1 st kokt ägg
  • 1 dl handskalade räkor i lag
  • 300 g lövbiff
  • 450 g kycklingfilé
  • 7.5 st ägg
  • 450 g nötfärs
  • 600 g laxfilé
  • 500 g torskrygg
  • 1000 g räkor med skal
  • 300 g lammfärs
  • 200 g kycklingfärs
Mejeri
  • 3.3 msk gräddfil
  • 3 dl naturell yoghurt
  • 2 dl sojayoghurt
  • 9.33 msk smör
  • 0.5 dl riven ost
  • 1.5 dl kvarg 0,2 %
  • 150 g halloumi
  • 150 g chevreost
  • 3.5 dl grädde
  • 100 g philadelphiaost
  • 3 msk crème fraiche
  • 1 dl havregrädde
  • 30 g västerbottenost
  • 2 msk keso
Övrigt
  • 1.5 msk majonnäs
  • 1 msk tacosås
  • 3 st jordgubbe färsk
  • 1 msk honung
  • 80 g löjrom
  • 150 g Pop Bakery glutenfri smördeg
  • 50 g vit choklad
  • 1 msk kapris
  • 30 g Curry Santa Maria
  • 1 msk fiberhonung Nicks
  • 0.5 dl pekannötter
  • 4 msk hampafrön
  • 200 g mörk choklad
Kryddor/smaksättare
  • 1 msk färsk dill
  • 2 tsk sambal oelek
  • 0.5 dl teriyakisås
  • 5 msk färsk koriander
  • 1 tsk fisksås
  • 0.3 msk mirin
  • 1 msk ketjap manis
  • 2 msk koriander
  • 1 msk persilja
  • 1.5 tsk salt
  • 3.5 tsk örtagårdskrydda
  • 2.5 tsk kanel
  • 1 msk dill
  • 1 tärning fiskbuljong
  • 4 st dillkvistar
  • 1 msk romarom
  • 0.5 st kycklingbuljongtärning
  • 2 dl färsk mynta
  • 3 tsk vaniljpulver
  • 1.5 st grönsaksbuljongtärning
  • 1 krm torkade franska örter
  • 1 msk gräslök
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 0.5 msk malen curry
  • 1 tsk paprikakrydda
  • 1 nypa chiliflakes
  • 5 msk bladpersilja
  • 1 kuvert, 0,5 gram saffran
  • 1 msk sötstark senap
  • 0.25 tsk gurkmeja
Torrvaror
  • 4.5 tsk rapsolja
  • 400 g Root Pasta fettuccini
  • 10 g wasabinötter
  • 0.5 dl majs
  • 2 dl vita sesamfrön
  • 1 dl svarta sesamfrön
  • 3.5 msk chiafrön
  • 1 dl majsmjöl
  • 8 tsk olivolja
  • 10 st skållad mandel
  • 2 msk russin
  • 4 msk pistagenötter
  • 5 dl havrekärnor
  • 3.5 dl pumpafrön
  • 3 dl solrosfrön
  • 4 msk mandel
  • 6 tsk flytande honung
  • 8 st torkade fikon
  • 3 dl valnötter
  • 3 dl blandade nötter
  • 2.45 dl kokosflingor
  • 2 msk kakaopulver
  • 0.5 dl sukrin
  • 2 tsk potatismjöl
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 200 g krossade tomater
  • 1 paket kikärtor
  • 3 msk cashewnötter
  • 5 dl havregryn
  • 1 dl paranötter
  • 1 dl torkad papaya
  • 1 dl torkad mango i tärningar
  • 0.5 dl torkade gojibär
  • 0.5 dl torkade mullbär
  • 1 msk frystorkade jordgubbar
  • 2 dl kokosgrädde
  • 0.2 dl Panko Crunchy Crumbs (glutenfritt ströbröd)
  • 2 msk kokosolja
  • 1.5 msk agavesirap
  • 1 dl vit quinoa, okokt

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!