Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 39 2025

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 82.2 gram

Fett: 80.1 gram

Protein: 81.9 gram

Energi: 1393.7 kcal

  • Måndag frukost 278 Kcal

    Omelett med bär och keso

    Frukostmat som fungerar utmärkt att ta med till jobbet eller på utflykten!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 278 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 0.5 dl keso, 4%
    • 0.5 dl blåbär
    • 1 msk granatäppelkärnor

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg  i en skål. Krydda med salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek omeletten några minuter på medelstark värme tills den stelnat.
    • Lägg keson i mitten av omeletten och lägg på blåbär och granatäppelkärnor.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 0.5 dl keso, 4%
    • 0.5 dl blåbär
    • 1 msk granatäppelkärnor

    Måndag lunch 407 Kcal

    Kalkongryta med wokgrönsaker

    En härlig gryta som passar bra när det är kyligt ute och man vill ha något gott att värma sig med när man kommer in.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 407 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g kalkonfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 13 g smör
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 msk sötstark senap
    • 300 g vatten
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 500 g frysta wokgrönsaker
    • 140 g tärnad bacon

    Gör så här

    • Tina grytbitarna och strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn grytbitarna runt om.
    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • Tillsätt i stekpannan och låt bryna någon minut.
    • Lägg grytbitarna och löken i en gryta.
    • Häll på senap och vatten.
    • Smula ner buljongtärningen och låt puttra 10 minuter på låg värme.
    • Häll olivolja i stekpannan och woka grönsakerna hastigt.
    • Strö på salt och peppar och lägg ner i grytan.
    • Tillsätt bacon i stekpannan och låt bryna några minuter.
    • Toppa grytan med bacon och servera.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g kalkonfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 13 g smör
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 msk sötstark senap
    • 300 g vatten
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 500 g frysta wokgrönsaker
    • 140 g tärnad bacon

    Måndag middag 642 Kcal

    Lammfärsbiffar med linssallad

    En fräsch linssallad med biffar gjord på lammfärs - en perfekt lunchmåltid!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 32 gram

    Fett: 42 gram

    Protein: 42 gram

    Energi: 642 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g lammfärs
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st ägg
    • 0.5 msk färsk basilika
    • 0.5 msk färsk timjan
    • 1 tsk olivolja
    Linssallad
    • 1 dl svarta linser
    • 0.5 st rödlök
    • 45 g svarta oliver kärnfria
    • 75 g fetaost
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 msk balsamico
    • 0.5 msk honung
    • 3 msk basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 2 msk färsk basilika

    Gör så här

    • Börja med att koka svarta linser enlig anvisningen på förpackningen, ca 25 min.
    • Häll av vattnet och lägg linserna i en skål.
    • Låt svalna.
    • Blanda alla ingredienserna till lammfärsbiffarna i en skål.
    • Forma smeten till biffar.
    • Hetta upp en stekpanna och bryn biffarna runt om i cirka 7 min på medelvärme.
    • Blanda ner lök, oliver, smulad fetaost, olivolja, balsamico, honung, örter och kryddor i skålen med linser.
    • Servera linssalladen med lammfärsbiffarna.
    • Toppa med några kvistar basilika.

     

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g lammfärs
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st ägg
    • 0.5 msk färsk basilika
    • 0.5 msk färsk timjan
    • 1 tsk olivolja
    Linssallad
    • 1 dl svarta linser
    • 0.5 st rödlök
    • 45 g svarta oliver kärnfria
    • 75 g fetaost
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 msk balsamico
    • 0.5 msk honung
    • 3 msk basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 2 msk färsk basilika
  • Tisdag frukost 291 Kcal

    Green Energy Drink

    En grön energiboost som är perfekt att ha med sig i en flaska!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 291 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g spenat
    • 5 msk bladpersilja
    • 1 st gurka
    • 500 g selleri
    • 1 st avokado
    • 1 st citron
    • 3 tsk ingefära
    • 400 g vatten
    • 200 g ananas (fryst)

    Gör så här

    • Lägg ner spenat och persilja i en blender.
    • Skiva gurka, selleri och avokado och lägg ner.
    • Skär av skalet på citronen med en vass kniv och tärna ner köttet i blendern.
    • Tillsätt ananas, ingefära och vatten.
    • Mixa till en jämn smoothie och häll upp på glas eller i en bra ”To Go flaska”.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g spenat
    • 5 msk bladpersilja
    • 1 st gurka
    • 500 g selleri
    • 1 st avokado
    • 1 st citron
    • 3 tsk ingefära
    • 400 g vatten
    • 200 g ananas (fryst)

    Tisdag lunch 642 Kcal

    Lammfärsbiffar med linssallad

    En fräsch linssallad med biffar gjord på lammfärs - en perfekt lunchmåltid!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 32 gram

    Fett: 42 gram

    Protein: 42 gram

    Energi: 642 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g lammfärs
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st ägg
    • 0.5 msk färsk basilika
    • 0.5 msk färsk timjan
    • 1 tsk olivolja
    Linssallad
    • 1 dl svarta linser
    • 0.5 st rödlök
    • 45 g svarta oliver kärnfria
    • 75 g fetaost
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 msk balsamico
    • 0.5 msk honung
    • 3 msk basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 2 msk färsk basilika

    Gör så här

    • Börja med att koka svarta linser enlig anvisningen på förpackningen, ca 25 min.
    • Häll av vattnet och lägg linserna i en skål.
    • Låt svalna.
    • Blanda alla ingredienserna till lammfärsbiffarna i en skål.
    • Forma smeten till biffar.
    • Hetta upp en stekpanna och bryn biffarna runt om i cirka 7 min på medelvärme.
    • Blanda ner lök, oliver, smulad fetaost, olivolja, balsamico, honung, örter och kryddor i skålen med linser.
    • Servera linssalladen med lammfärsbiffarna.
    • Toppa med några kvistar basilika.

     

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g lammfärs
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st ägg
    • 0.5 msk färsk basilika
    • 0.5 msk färsk timjan
    • 1 tsk olivolja
    Linssallad
    • 1 dl svarta linser
    • 0.5 st rödlök
    • 45 g svarta oliver kärnfria
    • 75 g fetaost
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 msk balsamico
    • 0.5 msk honung
    • 3 msk basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 2 msk färsk basilika

    Tisdag middag 299 Kcal

    Tomatsoppa med pestomarinerad mozzarella

    Det här är den godaste tomatsoppan! Mustig och extra smarrig om du serverar den med pestomarinerad mozzarella.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 299 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk olivolja
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 400 g krossade tomater
    • 3 dl vatten
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 1 nypa chiliflakes
    Pestomarinerad mozzarella
    • 125 g mozzarella
    • 1 msk grön pesto
    • 1 msk färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 6 st cocktailtomater

    Gör så här

    • Hacka lök och vitlök.
    • Värm upp en kastrull med olja och fräs lök och vitlök i någon minut.
    • Tillsätt krossade tomater, vatten och honung.
    • Smula ner buljongtärningen och rör ner kryddorna.
    • Koka upp och låt småkoka i cirka 10 minuter.
    • Smaka eventuellt av med mer kryddor.
    • Mixa soppan slät och späd med mera vatten om det behövs.
    • Skär mozzarella i bitar och lägg i en skål.
    • Hacka basilika.
    • Blanda ner pesto, basilika, salt och svartpeppar.
    • Dela tomater och blanda ner.
    • Häll upp soppa i en djup skål och toppa med pestomarinerad mozzarella.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk olivolja
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 400 g krossade tomater
    • 3 dl vatten
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 1 nypa chiliflakes
    Pestomarinerad mozzarella
    • 125 g mozzarella
    • 1 msk grön pesto
    • 1 msk färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 6 st cocktailtomater
  • Onsdag frukost 291 Kcal

    Green Energy Drink

    En grön energiboost som är perfekt att ha med sig i en flaska!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 291 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g spenat
    • 5 msk bladpersilja
    • 1 st gurka
    • 500 g selleri
    • 1 st avokado
    • 1 st citron
    • 3 tsk ingefära
    • 400 g vatten
    • 200 g ananas (fryst)

    Gör så här

    • Lägg ner spenat och persilja i en blender.
    • Skiva gurka, selleri och avokado och lägg ner.
    • Skär av skalet på citronen med en vass kniv och tärna ner köttet i blendern.
    • Tillsätt ananas, ingefära och vatten.
    • Mixa till en jämn smoothie och häll upp på glas eller i en bra ”To Go flaska”.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g spenat
    • 5 msk bladpersilja
    • 1 st gurka
    • 500 g selleri
    • 1 st avokado
    • 1 st citron
    • 3 tsk ingefära
    • 400 g vatten
    • 200 g ananas (fryst)

    Onsdag lunch 407 Kcal

    Kalkongryta med wokgrönsaker

    En härlig gryta som passar bra när det är kyligt ute och man vill ha något gott att värma sig med när man kommer in.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 407 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g kalkonfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 13 g smör
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 msk sötstark senap
    • 300 g vatten
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 500 g frysta wokgrönsaker
    • 140 g tärnad bacon

    Gör så här

    • Tina grytbitarna och strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn grytbitarna runt om.
    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • Tillsätt i stekpannan och låt bryna någon minut.
    • Lägg grytbitarna och löken i en gryta.
    • Häll på senap och vatten.
    • Smula ner buljongtärningen och låt puttra 10 minuter på låg värme.
    • Häll olivolja i stekpannan och woka grönsakerna hastigt.
    • Strö på salt och peppar och lägg ner i grytan.
    • Tillsätt bacon i stekpannan och låt bryna några minuter.
    • Toppa grytan med bacon och servera.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g kalkonfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 13 g smör
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 msk sötstark senap
    • 300 g vatten
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 500 g frysta wokgrönsaker
    • 140 g tärnad bacon

    Onsdag middag 332 Kcal

    Renskavsröra med pepparrot och äpple

    Servera familjen med en lyxig helglunch - renskavsröra med pepparrot och äpple! Resterna (om det blir några) passar perfekt för måndagens matlåda.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 332 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g renskav
    • 0.5 st purjolök
    • 0.5 st äpple
    • 2 dl blomkålsbuketter i olika färger
    • 1 dl gräddfil
    • 2 msk majonnäs
    • 1 msk pepparrot
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 2 st salladsblad
    • 2 st apelsinskiva
    • 2 msk purjolök

    Gör så här

    • Skär renskavsskinkan i mindre bitar och lägg i en skål.
    • Blanda ner resten av ingredienserna och smaka av med salt och peppar.
    • Lägg röran på salladsblad och dekorera med apelsinklyfta och strimlad purjolök.

     

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g renskav
    • 0.5 st purjolök
    • 0.5 st äpple
    • 2 dl blomkålsbuketter i olika färger
    • 1 dl gräddfil
    • 2 msk majonnäs
    • 1 msk pepparrot
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 2 st salladsblad
    • 2 st apelsinskiva
    • 2 msk purjolök
  • Torsdag frukost 493 Kcal

    Havregrynsgröt med äpple, aprikoser och kanel

    En god mättande gröt med äpple, aprikoser och kanel.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 58 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 493 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 dl havregryn
    • 0.5 dl solrosfrön
    • 2 msk linfrön
    • 0.5 tsk kanel
    • 0.5 st äpple
    • 8 st torkade aprikoser
    • 4 dl vatten
    • 1 krm salt
    Tillbehör
    • 0.25 st äpple
    • 4 st aprikos
    • 2 tsk kanel
    • 2 dl havremjölk

    Gör så här

    • Blanda havregryn, solrosfrön, linfrön och kanel i en kastrull.
    • Riv äpplet, tillsätt det och aprikoser, vatten och salt i kastrullen.
    • Koka gröten i ca 6 min eller tills den är färdig.
    • Toppa med äppelskivor och hackade aprikoser.
    • Pudra slutligen över lite kanel och servera med mjölk, havre- eller sojadryck.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 dl havregryn
    • 0.5 dl solrosfrön
    • 2 msk linfrön
    • 0.5 tsk kanel
    • 0.5 st äpple
    • 8 st torkade aprikoser
    • 4 dl vatten
    • 1 krm salt
    Tillbehör
    • 0.25 st äpple
    • 4 st aprikos
    • 2 tsk kanel
    • 2 dl havremjölk

    Torsdag lunch 332 Kcal

    Renskavsröra med pepparrot och äpple

    Servera familjen med en lyxig helglunch - renskavsröra med pepparrot och äpple! Resterna (om det blir några) passar perfekt för måndagens matlåda.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 332 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g renskav
    • 0.5 st purjolök
    • 0.5 st äpple
    • 2 dl blomkålsbuketter i olika färger
    • 1 dl gräddfil
    • 2 msk majonnäs
    • 1 msk pepparrot
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 2 st salladsblad
    • 2 st apelsinskiva
    • 2 msk purjolök

    Gör så här

    • Skär renskavsskinkan i mindre bitar och lägg i en skål.
    • Blanda ner resten av ingredienserna och smaka av med salt och peppar.
    • Lägg röran på salladsblad och dekorera med apelsinklyfta och strimlad purjolök.

     

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g renskav
    • 0.5 st purjolök
    • 0.5 st äpple
    • 2 dl blomkålsbuketter i olika färger
    • 1 dl gräddfil
    • 2 msk majonnäs
    • 1 msk pepparrot
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 2 st salladsblad
    • 2 st apelsinskiva
    • 2 msk purjolök

    Torsdag middag 451 Kcal

    Kycklinglårfilé med rödbetsallad

    Färgstark maträtt med kyckling och rödbetor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 451 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk färsk ingefära
    • 1 msk ketjap manis
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st kokta rödbetor
    • 0.25 st rödlök
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk balsamico
    • 2 tsk olivolja
    • 25 g rucola
    • 2 msk granatäppelkärnor
    • 1 msk riven parmesanost
    Pestosås med parmesan
    • 2 msk crème fraiche
    • 1 msk majonnäs
    • 1 tsk grön pesto
    • 1 msk riven parmesanost
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skär kycklinglårfilé i mindre bitar. Lägg i en skål. Skala och riv vitlök och ingefära. Lägg i skålen med kyckling. Tillsätt ketjap manis, salt och peppar. Låt kycklingen marinera 15 min.
    • Skär rödbetor i tärningar. Lägg i en skål. Skala och hacka rödlök fint. Lägg i skålen med rödbetor. Tillsätt örtagårdskrydda, salt och peppar. Blanda i balsamico och 1 tsk olivolja.
    • Blanda ihop alla ingredienserna till såsen i en skål. Salta och peppra.
    • Hetta upp en stekpanna med olja (1 tsk). Stek kycklingen tills den fått färg och är genomstekt. Servera kycklingen på en bädd med rucolasallad och rödbetssallad tillsammans med pestosås. Toppa med riven parmesan och granatäppelkärnor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk färsk ingefära
    • 1 msk ketjap manis
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st kokta rödbetor
    • 0.25 st rödlök
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk balsamico
    • 2 tsk olivolja
    • 25 g rucola
    • 2 msk granatäppelkärnor
    • 1 msk riven parmesanost
    Pestosås med parmesan
    • 2 msk crème fraiche
    • 1 msk majonnäs
    • 1 tsk grön pesto
    • 1 msk riven parmesanost
    • 0 salt och svartpeppar
  • Fredag frukost 494 Kcal

    Äggplättar

    Äggplättar med bacon och ost i. Toppa plättarna med avokado, gräslök och tomat.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 43 gram

    Protein: 24 gram

    Energi: 494 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 40 g bacon
    • 0.2 dl riven ost
    • 0.5 msk gräslök
    • 0.5 st avokado
    • 1 st cocktailtomat

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg, salt och peppar i en skål.
    • Hetta upp en plättlagg med smör och bryn bacon runt om.
    • Fördela äggsmet i plättlaggen och lägg på ost.
    • Låt steka på medelvärme några minuter.
    • Toppa med gräslök och servera med hackad avokado och tomat.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 40 g bacon
    • 0.2 dl riven ost
    • 0.5 msk gräslök
    • 0.5 st avokado
    • 1 st cocktailtomat

    Fredag lunch 451 Kcal

    Kycklinglårfilé med rödbetsallad

    Färgstark maträtt med kyckling och rödbetor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 451 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk färsk ingefära
    • 1 msk ketjap manis
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st kokta rödbetor
    • 0.25 st rödlök
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk balsamico
    • 2 tsk olivolja
    • 25 g rucola
    • 2 msk granatäppelkärnor
    • 1 msk riven parmesanost
    Pestosås med parmesan
    • 2 msk crème fraiche
    • 1 msk majonnäs
    • 1 tsk grön pesto
    • 1 msk riven parmesanost
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skär kycklinglårfilé i mindre bitar. Lägg i en skål. Skala och riv vitlök och ingefära. Lägg i skålen med kyckling. Tillsätt ketjap manis, salt och peppar. Låt kycklingen marinera 15 min.
    • Skär rödbetor i tärningar. Lägg i en skål. Skala och hacka rödlök fint. Lägg i skålen med rödbetor. Tillsätt örtagårdskrydda, salt och peppar. Blanda i balsamico och 1 tsk olivolja.
    • Blanda ihop alla ingredienserna till såsen i en skål. Salta och peppra.
    • Hetta upp en stekpanna med olja (1 tsk). Stek kycklingen tills den fått färg och är genomstekt. Servera kycklingen på en bädd med rucolasallad och rödbetssallad tillsammans med pestosås. Toppa med riven parmesan och granatäppelkärnor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk färsk ingefära
    • 1 msk ketjap manis
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st kokta rödbetor
    • 0.25 st rödlök
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk balsamico
    • 2 tsk olivolja
    • 25 g rucola
    • 2 msk granatäppelkärnor
    • 1 msk riven parmesanost
    Pestosås med parmesan
    • 2 msk crème fraiche
    • 1 msk majonnäs
    • 1 tsk grön pesto
    • 1 msk riven parmesanost
    • 0 salt och svartpeppar

    Fredag middag 744 Kcal

    Högrevsgryta med champinjoner

    Mustig högrevsgryta med champinjoner och en klick svartvinbärsgelé!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 68 gram

    Fett: 38 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 744 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g högrev
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 6 st färska champinjoner
    • 1 tsk smör
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 msk kalvfond
    • 0.75 dl grädde
    • 1 msk svartvinbärsgelé
    • 2 dl vatten
    • 0.5 st paprika valfri färg
    Tillbehör
    • 1 dl råris
    • 2 msk svartvinbärsgelé
    • 5 st cornichongurkor
    • 1 st basilikakvist

    Gör så här

    • Skär köttet i mindre bitar och strö på salt och peppar.
    • Skala och strimla lök.
    • Skala och riv vitlök fint.
    • Skiva champinjonerna.
    • Strimla paprika.
    • Bryn köttet med  lök och vitlök i smör 1 minut.
    • Krydda med örtagårdskrydda.
    • Tillsätt kalvfond, vatten och låt koka i hop.
    • Sänk värmen och sätt på ett lock.
    • Låt sjuda i 40 minuter.
    • Tillsätt grädde och svartvinbärsgelé och smaka av med salt och peppar.
    • Låt koka ihop 15 minuter.
    • Lägg ner champinjoner och paprika och koka ytterligare 5 minuter.
    • Servera med kokt råris, svartvinbärsgelé och cornichons.
    • Dekorera med färsk basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g högrev
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 6 st färska champinjoner
    • 1 tsk smör
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 msk kalvfond
    • 0.75 dl grädde
    • 1 msk svartvinbärsgelé
    • 2 dl vatten
    • 0.5 st paprika valfri färg
    Tillbehör
    • 1 dl råris
    • 2 msk svartvinbärsgelé
    • 5 st cornichongurkor
    • 1 st basilikakvist
  • Lördag frukost 493 Kcal

    Havregrynsgröt med äpple, aprikoser och kanel

    En god mättande gröt med äpple, aprikoser och kanel.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 58 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 493 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 dl havregryn
    • 0.5 dl solrosfrön
    • 2 msk linfrön
    • 0.5 tsk kanel
    • 0.5 st äpple
    • 8 st torkade aprikoser
    • 4 dl vatten
    • 1 krm salt
    Tillbehör
    • 0.25 st äpple
    • 4 st aprikos
    • 2 tsk kanel
    • 2 dl havremjölk

    Gör så här

    • Blanda havregryn, solrosfrön, linfrön och kanel i en kastrull.
    • Riv äpplet, tillsätt det och aprikoser, vatten och salt i kastrullen.
    • Koka gröten i ca 6 min eller tills den är färdig.
    • Toppa med äppelskivor och hackade aprikoser.
    • Pudra slutligen över lite kanel och servera med mjölk, havre- eller sojadryck.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 dl havregryn
    • 0.5 dl solrosfrön
    • 2 msk linfrön
    • 0.5 tsk kanel
    • 0.5 st äpple
    • 8 st torkade aprikoser
    • 4 dl vatten
    • 1 krm salt
    Tillbehör
    • 0.25 st äpple
    • 4 st aprikos
    • 2 tsk kanel
    • 2 dl havremjölk

    Lördag lunch 407 Kcal

    Kalkongryta med wokgrönsaker

    En härlig gryta som passar bra när det är kyligt ute och man vill ha något gott att värma sig med när man kommer in.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 407 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g kalkonfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 13 g smör
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 msk sötstark senap
    • 300 g vatten
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 500 g frysta wokgrönsaker
    • 140 g tärnad bacon

    Gör så här

    • Tina grytbitarna och strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn grytbitarna runt om.
    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • Tillsätt i stekpannan och låt bryna någon minut.
    • Lägg grytbitarna och löken i en gryta.
    • Häll på senap och vatten.
    • Smula ner buljongtärningen och låt puttra 10 minuter på låg värme.
    • Häll olivolja i stekpannan och woka grönsakerna hastigt.
    • Strö på salt och peppar och lägg ner i grytan.
    • Tillsätt bacon i stekpannan och låt bryna några minuter.
    • Toppa grytan med bacon och servera.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g kalkonfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 13 g smör
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 msk sötstark senap
    • 300 g vatten
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 500 g frysta wokgrönsaker
    • 140 g tärnad bacon

    Lördag middag 499 Kcal

    Thaikyckling med kokosmjölk och röd curry

    En smakrik thaikyckling som går att lägga till råris om så önskas. Utmärkt att frysa in och spara som matlåda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 499 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 6 tsk rapsolja
    • 2 tsk ingefära
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st röd paprika
    • 11 st sockerärter
    • 1 st gul lök
    • 1 burk kokosmjölk
    • 0.33 msk röd currypaste
    • 3 tsk honung
    • 600 g kycklingfilé
    • 0.5 st lime
    • 100 g minimajs
    • 50 g broccoli
    • 0.25 kruka färsk koriander
    • 30 g cashewnötter

    Gör så här

    • Skär kycklingfiléerna i mindre bitar.
    • Häll rapsolja i en skål och lägg i vitlök, ingefära, salt och peppar.
    • Lägg i kycklingbitarna och marinera i 10 minuter.
    • Skär paprika och sockerärter i bitar.
    • Värm en wok eller en stekpanna.
    • Lägg i kycklingen och bryn i någon minut.
    • Tillsätt paprika och skivad lök och stek i ytterligare någon minut.
    • Tillsätt kokosmjölk, currypasta, honung och pressad lime och låt koka i 10 minuter.
    • Lägg i majs, sockerärter och broccoli och koka i 3 minuter innan servering.
    • Smaka av med mer currypasta om det behövs.
    • Dekorera med koriander och cashewnötter.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 6 tsk rapsolja
    • 2 tsk ingefära
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st röd paprika
    • 11 st sockerärter
    • 1 st gul lök
    • 1 burk kokosmjölk
    • 0.33 msk röd currypaste
    • 3 tsk honung
    • 600 g kycklingfilé
    • 0.5 st lime
    • 100 g minimajs
    • 50 g broccoli
    • 0.25 kruka färsk koriander
    • 30 g cashewnötter

    Lördag dessert 479 Kcal

    Morotskaka med färskost och valnötter

    Variera gärna toppingen med andra nötter och eller genom att byta ut citron mot kanel och kardemumma!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 46 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 479 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    • 4 st ägg
    • 2 dl sukrin gold
    • 3 dl mandelmjöl
    • 2 tsk malen kanel
    • 1 krm salt
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 2 tsk bikarbonat
    • 1 dl kokosolja
    • 50 g smör
    • 1 dl valnötter
    Topping
    • 200 g philadelphiaost
    • 1 dl crème fraiche
    • 0.5 dl sukrin gold
    • 1 st citron

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Vispa ägg och sukrin gold fluffigt i en bunke.
    • Blanda mandelmjöl, kryddor och bikarbonat i en skål och vänd ner i smeten.
    • Smält kokosolja och smör och vänd ner i smeten tillsammans med rivna morötter och hackade nötter (spara lite till dekoration).
    • Smörj en rund form, ca 20 cm i diameter och bröa med mandelmjöl.
    • Häll i smeten och grädda mitt i ugnen i cirka 40 minuter, eller tills kakan känns fast.
    • Låt svalna helt.
    • Vispa ihop philadelphiaost, crème fraiche och sukrin till en fluffig frosting.
    • Blanda ner citronskalet och bred ut frostingen på kakan.
    • Dekorera med riven morot och hackade valnötter.

    Ingredienser

    8 portioner

    • 4 st ägg
    • 2 dl sukrin gold
    • 3 dl mandelmjöl
    • 2 tsk malen kanel
    • 1 krm salt
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 2 tsk bikarbonat
    • 1 dl kokosolja
    • 50 g smör
    • 1 dl valnötter
    Topping
    • 200 g philadelphiaost
    • 1 dl crème fraiche
    • 0.5 dl sukrin gold
    • 1 st citron
  • Söndag frukost 525 Kcal

    Smoothiebowl med choklad och bär

    Fräsch krämig smoothiebowl med smak av blåbär. Toppa bowlen med musli, bär, chiafrön och kakaonibs! Går bra att byta ut blåbären till tex, vinbär.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 50 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 525 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st banan
    • 1 dl blåbär (frysta)
    • 2 msk kakaopulver
    • 100 g kokosmjölk
    Topping
    • 0.5 dl Risenta granola müsli
    • 0.5 dl Bär
    • 0.5 msk chiafrön
    • 1 msk kakaonibs 

    Gör så här

    • Lägg banan, bär, kakao och kokosmjölk i en matberedare och mixa till en krämig smet.
    • Häll upp i en skål och toppa med müsli, bär, chiafrön och kakaonibs.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st banan
    • 1 dl blåbär (frysta)
    • 2 msk kakaopulver
    • 100 g kokosmjölk
    Topping
    • 0.5 dl Risenta granola müsli
    • 0.5 dl Bär
    • 0.5 msk chiafrön
    • 1 msk kakaonibs 

    Söndag lunch 499 Kcal

    Thaikyckling med kokosmjölk och röd curry

    En smakrik thaikyckling som går att lägga till råris om så önskas. Utmärkt att frysa in och spara som matlåda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 499 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 6 tsk rapsolja
    • 2 tsk ingefära
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st röd paprika
    • 11 st sockerärter
    • 1 st gul lök
    • 1 burk kokosmjölk
    • 0.33 msk röd currypaste
    • 3 tsk honung
    • 600 g kycklingfilé
    • 0.5 st lime
    • 100 g minimajs
    • 50 g broccoli
    • 0.25 kruka färsk koriander
    • 30 g cashewnötter

    Gör så här

    • Skär kycklingfiléerna i mindre bitar.
    • Häll rapsolja i en skål och lägg i vitlök, ingefära, salt och peppar.
    • Lägg i kycklingbitarna och marinera i 10 minuter.
    • Skär paprika och sockerärter i bitar.
    • Värm en wok eller en stekpanna.
    • Lägg i kycklingen och bryn i någon minut.
    • Tillsätt paprika och skivad lök och stek i ytterligare någon minut.
    • Tillsätt kokosmjölk, currypasta, honung och pressad lime och låt koka i 10 minuter.
    • Lägg i majs, sockerärter och broccoli och koka i 3 minuter innan servering.
    • Smaka av med mer currypasta om det behövs.
    • Dekorera med koriander och cashewnötter.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 6 tsk rapsolja
    • 2 tsk ingefära
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st röd paprika
    • 11 st sockerärter
    • 1 st gul lök
    • 1 burk kokosmjölk
    • 0.33 msk röd currypaste
    • 3 tsk honung
    • 600 g kycklingfilé
    • 0.5 st lime
    • 100 g minimajs
    • 50 g broccoli
    • 0.25 kruka färsk koriander
    • 30 g cashewnötter

    Söndag middag 299 Kcal

    Tomatsoppa med pestomarinerad mozzarella

    Det här är den godaste tomatsoppan! Mustig och extra smarrig om du serverar den med pestomarinerad mozzarella.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 299 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk olivolja
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 400 g krossade tomater
    • 3 dl vatten
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 1 nypa chiliflakes
    Pestomarinerad mozzarella
    • 125 g mozzarella
    • 1 msk grön pesto
    • 1 msk färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 6 st cocktailtomater

    Gör så här

    • Hacka lök och vitlök.
    • Värm upp en kastrull med olja och fräs lök och vitlök i någon minut.
    • Tillsätt krossade tomater, vatten och honung.
    • Smula ner buljongtärningen och rör ner kryddorna.
    • Koka upp och låt småkoka i cirka 10 minuter.
    • Smaka eventuellt av med mer kryddor.
    • Mixa soppan slät och späd med mera vatten om det behövs.
    • Skär mozzarella i bitar och lägg i en skål.
    • Hacka basilika.
    • Blanda ner pesto, basilika, salt och svartpeppar.
    • Dela tomater och blanda ner.
    • Häll upp soppa i en djup skål och toppa med pestomarinerad mozzarella.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk olivolja
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 400 g krossade tomater
    • 3 dl vatten
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 1 nypa chiliflakes
    Pestomarinerad mozzarella
    • 125 g mozzarella
    • 1 msk grön pesto
    • 1 msk färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 6 st cocktailtomater
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 10 st ägg
  • 1800 g kalkonfilé
  • 420 g tärnad bacon
  • 500 g lammfärs
  • 200 g renskav
  • 600 g kycklinglårfilé
  • 40 g bacon
  • 300 g högrev
  • 1200 g kycklingfilé
Mejeri
  • 92 tsk smör
  • 0.5 dl keso, 4%
  • 150 g fetaost
  • 250 g mozzarella
  • 2 dl gräddfil
  • 4 dl havremjölk
  • 4 msk riven parmesanost
  • 5 msk crème fraiche
  • 0.2 dl riven ost
  • 0.75 dl grädde
  • 200 g philadelphiaost
Frukt/grönt
  • 0.5 dl blåbär
  • 5 msk granatäppelkärnor
  • 7.5 st gul lök
  • 10 klyfta vitlök
  • 1500 g frysta wokgrönsaker
  • 2.5 st rödlök
  • 400 g spenat
  • 2 st gurka
  • 1000 g selleri
  • 2.5 st avokado
  • 3 st citron
  • 10 tsk ingefära
  • 400 g ananas (fryst)
  • 12 st cocktailtomater
  • 5 st purjolök
  • 2.5 st äpple
  • 4 dl blomkålsbuketter i olika färger
  • 4 st salladsblad
  • 4 st apelsinskiva
  • 8 st aprikos
  • 2 msk färsk ingefära
  • 4 st kokta rödbetor
  • 50 g rucola
  • 1 st cocktailtomat
  • 6 st färska champinjoner
  • 0.5 st paprika valfri färg
  • 2 st röd paprika
  • 22 st sockerärter
  • 1 st lime
  • 200 g minimajs
  • 100 g broccoli
  • 1 st banan
  • 1 dl blåbär (frysta)
Kryddor/smaksättare
  • 6 msk sötstark senap
  • 3 st kycklingbuljongtärning
  • 7 msk färsk basilika
  • 1 msk färsk timjan
  • 2 msk balsamico
  • 6 msk basilika
  • 10 msk bladpersilja
  • 2 tärning grönsaksbuljong
  • 4 tsk örtagårdskrydda
  • 2 nypa chiliflakes
  • 4 msk grön pesto
  • 2 msk pepparrot
  • 2.5 msk gräslök
  • 5 tsk kanel
  • 3 krm salt
  • 2 msk ketjap manis
  • 0.5 msk kalvfond
  • 1 st basilikakvist
  • 0.66 msk röd currypaste
  • 0.5 kruka färsk koriander
  • 2 tsk malen kanel
  • 1 tsk vaniljpulver
Torrvaror
  • 9 tsk olivolja
  • 2 dl svarta linser
  • 800 g krossade tomater
  • 2 tsk flytande honung
  • 4 dl havregryn
  • 1 dl solrosfrön
  • 4 msk linfrön
  • 16 st torkade aprikoser
  • 1 dl råris
  • 12 tsk rapsolja
  • 102 burk kokosmjölk
  • 60 g cashewnötter
  • 2.5 dl sukrin gold
  • 3 dl mandelmjöl
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 dl valnötter
  • 2 msk kakaopulver
  • 0.5 dl Risenta granola müsli
  • 0.5 msk chiafrön
  • 1 msk kakaonibs 
Övrigt
  • 90 g svarta oliver kärnfria
  • 7 msk honung
  • 6 msk majonnäs
  • 3 msk svartvinbärsgelé
  • 5 st cornichongurkor
  • 1 dl kokosolja
  • 0.5 dl Bär

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!

Om cookies

Vi använder cookies för att du ska få så bra funktion och så bra upplevelse som möjligt på vår webbplats. Du kan alltid ändra dina inställningar. Genom att acceptera godkänner du användning av cookies på denna webbplats. Om du inte accepterar användning av grundläggande cookies kan det hända att webbplatsen inte fungerar som den var tänkt att fungera.

En cookie är en liten textfil som lagras på besökarens dator i syfte att förbättra upplevelsen och förenkla användandet av webbplatsen. Läs gärna mer om vår Integritetspolicy.