Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 30 2025

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 92.4 gram

Fett: 74.4 gram

Protein: 76.7 gram

Energi: 1389.2 kcal

  • Måndag frukost 409 Kcal

    Yoghurt med fruktmüsli och frukt

    Fruktig frukost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 34 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 409 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt 6%
    • 0.25 st nektarin
    • 0.5 dl blåbär
    • 1 dl fruktmüsli

    Gör så här

    • Lägg yoghurt i en skål.
    • Skär nektarin i mindre bitar och lägg på yoghurten tillsammans med blåbär och fruktmüslin.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt 6%
    • 0.25 st nektarin
    • 0.5 dl blåbär
    • 1 dl fruktmüsli

    Måndag lunch 492 Kcal

    Kycklingröra med apelsin och citronmarinerad broccoli

    God kycklingröra med fräscha tillbehör!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 492 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g urbenad grillad kyckling
    • 0.5 st salladslök
    • 1 msk basilika
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 2 msk majonnäs
    • 2 msk crème fraiche
    • 1 tsk sambal oelek
    • 1 tsk sweet chilisås
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g broccoli
    • 2 msk apelsinjuice
    • 1 st apelsin
    • 1 st hjärtsallad
    Topping
    • 0.5 st salladslök
    • 2 st basilikakvist

    Gör så här

    • Skär kycklingen i små bitar. Lägg i en skål. Strimla salladslök. Finhacka basilika. Skala och riv vitlök. Blanda ner i skålen med kyckling tillsammans med majonnäs, creme fraiche, sambal oelek och sweet chilisås. Salta och peppra.
    • Skär broccoli i små buketter. Lägg i en skål och tillsätt apelsinjuicen.  Marinera i 10 min.
    • Riv skalet på apelsinen med ett zestjärn. Skala apelsinen och filea varje klyfta.
    • Lägg kycklingröran på ett fat tillsammans med hjärtsalladsbladen, broccoli och apelsinklyftorna.
    • Toppa med rivet apelsinzest och skivad salladslök. Dekorera med basilikakvistar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g urbenad grillad kyckling
    • 0.5 st salladslök
    • 1 msk basilika
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 2 msk majonnäs
    • 2 msk crème fraiche
    • 1 tsk sambal oelek
    • 1 tsk sweet chilisås
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g broccoli
    • 2 msk apelsinjuice
    • 1 st apelsin
    • 1 st hjärtsallad
    Topping
    • 0.5 st salladslök
    • 2 st basilikakvist

    Måndag middag 564 Kcal

    Kycklinglårfilé med karljohansvampsås

    Ljuvlig svampsås till kyckling!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 30 gram

    Protein: 45 gram

    Energi: 564 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk soja
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 400 g kycklinglårfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st morot
    • 0.5 st rödlök
    • 0.33 st squash
    • 0.25 st aubergine
    • 200 g blomkål
    • 10 st cocktailtomat
    • 1 tsk olivolja
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    Karljohansvampsås
    • 40 g torkad Karl Johan svamp
    • 0.25 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 0.5 dl vatten
    • 1 tsk ketjap manis
    • 0.75 dl grädde
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk färsk persilja
    Dekoration:
    • 2 kvistar färsk persilja

    Gör så här

    • Blötlägg den torkade svampen i lite vatten i en skål.
    • Sätt ugnen på 200 grader. Skala och riv vitlök fint. Lägg i en skål och blanda ner soja, ketjap manis, salt, peppar och lite örtagårdskrydda.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kycklinglårfiléerna runt om i några minuter. Lägg över i en ugnsfast form. Sätt in i ugnen tills kycklingen är genomstekt, ca:20 min.
    • Skala och skär morot i stavar. Skala och skär rödlök i klyftor.  Skär squash och aubergine i stavar och skär blomkål i buketter. Lägg alla grönsaker på en ugnsplåt och blanda ner tomater , olja, salt, peppar och lite örtagårdskrydda. Ställ in i ugnen i 15 minuter.
    • Skala och finhacka lök och riv vitlök. Hetta upp en kastrull med smör och stek lök och vitlök i några minuter. Tillsätt  den blötlagda och avrunna karljohansvampen. Häll i grädde, vatten och ketjap manis. Låt koka ihop och smaka av med örtagårdskrydda, salt och peppar. Blanda ner hackad persilja.
    • Servera kycklingen men såsen och de rostade grönsakerna. Garnera med hackad persilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk soja
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 400 g kycklinglårfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st morot
    • 0.5 st rödlök
    • 0.33 st squash
    • 0.25 st aubergine
    • 200 g blomkål
    • 10 st cocktailtomat
    • 1 tsk olivolja
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    Karljohansvampsås
    • 40 g torkad Karl Johan svamp
    • 0.25 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 0.5 dl vatten
    • 1 tsk ketjap manis
    • 0.75 dl grädde
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk färsk persilja
    Dekoration:
    • 2 kvistar färsk persilja

    Måndag dessert 259 Kcal

    Fruktmüsli

    Knaprig och god müsli smaksatt med torkad frukt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 259 kcal

    Ingredienser

    12 portioner

    • 5 dl havregryn
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 dl paranötter
    • 1 dl valnötter
    • 1 dl hasselnötter
    • 1 krm salt
    • 1 tsk kanel
    • 1 msk flytande honung
    • 0.5 dl vatten
    • 2 msk rapsolja
    • 1 dl russin
    • 1 dl torkad papaya i tärningar
    • 1 dl torkad mango i tärningar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Lägg ut havregryn och solroskärnor på en ugnsplåt.
    • Hacka nötterna, lägg på plåten och blanda om med lite salt och kanel.
    • Ringla över honung och blanda ner vatten och rapsolja.
    • Rosta i ugnen i 20 minuter. Rör om då och då så inget bränns.
    • Blanda ner den torskade frukten och förvara i en glasburk.

    Ingredienser

    12 portioner

    • 5 dl havregryn
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 dl paranötter
    • 1 dl valnötter
    • 1 dl hasselnötter
    • 1 krm salt
    • 1 tsk kanel
    • 1 msk flytande honung
    • 0.5 dl vatten
    • 2 msk rapsolja
    • 1 dl russin
    • 1 dl torkad papaya i tärningar
    • 1 dl torkad mango i tärningar
  • Tisdag frukost 239 Kcal

    Hallonsmoothie med granatäpple

    En god och nyttig smoothie med få ingredienser!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 39 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 239 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st apelsin
    • 1 st granatäpple
    • 1 dl hallon (frysta)
    • 1.5 dl mandelmjölk

    Gör så här

    • Lägg ner  hallon och granatäpplekärnor i en blender.
    • Mixa och häll på mandelmjölk till en fin konsistens.
    • Förvara rester i kylen.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st apelsin
    • 1 st granatäpple
    • 1 dl hallon (frysta)
    • 1.5 dl mandelmjölk

    Tisdag lunch 564 Kcal

    Kycklinglårfilé med karljohansvampsås

    Ljuvlig svampsås till kyckling!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 30 gram

    Protein: 45 gram

    Energi: 564 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk soja
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 400 g kycklinglårfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st morot
    • 0.5 st rödlök
    • 0.33 st squash
    • 0.25 st aubergine
    • 200 g blomkål
    • 10 st cocktailtomat
    • 1 tsk olivolja
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    Karljohansvampsås
    • 40 g torkad Karl Johan svamp
    • 0.25 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 0.5 dl vatten
    • 1 tsk ketjap manis
    • 0.75 dl grädde
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk färsk persilja
    Dekoration:
    • 2 kvistar färsk persilja

    Gör så här

    • Blötlägg den torkade svampen i lite vatten i en skål.
    • Sätt ugnen på 200 grader. Skala och riv vitlök fint. Lägg i en skål och blanda ner soja, ketjap manis, salt, peppar och lite örtagårdskrydda.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kycklinglårfiléerna runt om i några minuter. Lägg över i en ugnsfast form. Sätt in i ugnen tills kycklingen är genomstekt, ca:20 min.
    • Skala och skär morot i stavar. Skala och skär rödlök i klyftor.  Skär squash och aubergine i stavar och skär blomkål i buketter. Lägg alla grönsaker på en ugnsplåt och blanda ner tomater , olja, salt, peppar och lite örtagårdskrydda. Ställ in i ugnen i 15 minuter.
    • Skala och finhacka lök och riv vitlök. Hetta upp en kastrull med smör och stek lök och vitlök i några minuter. Tillsätt  den blötlagda och avrunna karljohansvampen. Häll i grädde, vatten och ketjap manis. Låt koka ihop och smaka av med örtagårdskrydda, salt och peppar. Blanda ner hackad persilja.
    • Servera kycklingen men såsen och de rostade grönsakerna. Garnera med hackad persilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk soja
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 400 g kycklinglårfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st morot
    • 0.5 st rödlök
    • 0.33 st squash
    • 0.25 st aubergine
    • 200 g blomkål
    • 10 st cocktailtomat
    • 1 tsk olivolja
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    Karljohansvampsås
    • 40 g torkad Karl Johan svamp
    • 0.25 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 0.5 dl vatten
    • 1 tsk ketjap manis
    • 0.75 dl grädde
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk färsk persilja
    Dekoration:
    • 2 kvistar färsk persilja

    Tisdag middag 532 Kcal

    Lax med röd pesto och fetaost med sojabönspasta

    En riktigt god och enkelt rätt som passar när du vill lyxa till det lite i vardagen eller helgen. Tack vare att du tillagar laxen i ugnen frigör du tid att fixa med annat medan maten blir färdig.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 532 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g laxfilé
    • 4 msk röd pesto
    • 125 g fetaost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g sojabönspagetti
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 st citron
    • 100 g körsbärstomater
    • 4 msk bladpersilja
    • 4 dl rucola
    • 4 st citronklyfta

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Skär ut fyra filéer av laxen och gör ett snitt i varje.
    • Lägg laxfiléerna på en ugnsplåt och fyll varje filé med röd pesto och fetaost.
    • Strö på salt och peppar och sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Koka pastan enligt anvisningen på paketet.
    • Skölj och lägg tillbaka i kastrullen.
    • Häll på olivolja och pressa en halv citron.
    • Strö på salt och peppar.
    • Dela tomaterna och blanda ner i pastan tillsammans med persilja.
    • Servera med den ugnsbakade laxen och färsk rucolasallad.
    • Dekorera med en citronklyfta.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g laxfilé
    • 4 msk röd pesto
    • 125 g fetaost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g sojabönspagetti
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 st citron
    • 100 g körsbärstomater
    • 4 msk bladpersilja
    • 4 dl rucola
    • 4 st citronklyfta
  • Onsdag frukost 374 Kcal

    Yoghurt med fruktmüsli

    Enkel frukost med fruktig müsli!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 374 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt 6%
    • 1 dl fruktmüsli

    Gör så här

    • Lägg yoghurt i en skål.
    • Toppa med fruktmüsli.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt 6%
    • 1 dl fruktmüsli

    Onsdag lunch 492 Kcal

    Kycklingröra med apelsin och citronmarinerad broccoli

    God kycklingröra med fräscha tillbehör!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 492 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g urbenad grillad kyckling
    • 0.5 st salladslök
    • 1 msk basilika
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 2 msk majonnäs
    • 2 msk crème fraiche
    • 1 tsk sambal oelek
    • 1 tsk sweet chilisås
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g broccoli
    • 2 msk apelsinjuice
    • 1 st apelsin
    • 1 st hjärtsallad
    Topping
    • 0.5 st salladslök
    • 2 st basilikakvist

    Gör så här

    • Skär kycklingen i små bitar. Lägg i en skål. Strimla salladslök. Finhacka basilika. Skala och riv vitlök. Blanda ner i skålen med kyckling tillsammans med majonnäs, creme fraiche, sambal oelek och sweet chilisås. Salta och peppra.
    • Skär broccoli i små buketter. Lägg i en skål och tillsätt apelsinjuicen.  Marinera i 10 min.
    • Riv skalet på apelsinen med ett zestjärn. Skala apelsinen och filea varje klyfta.
    • Lägg kycklingröran på ett fat tillsammans med hjärtsalladsbladen, broccoli och apelsinklyftorna.
    • Toppa med rivet apelsinzest och skivad salladslök. Dekorera med basilikakvistar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g urbenad grillad kyckling
    • 0.5 st salladslök
    • 1 msk basilika
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 2 msk majonnäs
    • 2 msk crème fraiche
    • 1 tsk sambal oelek
    • 1 tsk sweet chilisås
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g broccoli
    • 2 msk apelsinjuice
    • 1 st apelsin
    • 1 st hjärtsallad
    Topping
    • 0.5 st salladslök
    • 2 st basilikakvist

    Onsdag middag 268 Kcal

    Tomatsoppa med färska tomater, selleri och halloumi

    En fräsch tomatsoppa toppad med haloumi och bladpersilja!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 268 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk torkad basilika
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 3 dl vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 nypa chiliflakes
    Topping för 2 portioner
    • 100 g färgglada tomater
    • 100 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st selleristjälk
    • 1 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök i några minuter.
    • Tillsätt krossade tomater, basilika, buljongtärning och vatten.
    • Låt koka upp och smaka av med salt, peppar och chiliflakes.
    • Mixa soppan slät i en matberedare eller använd en stavmixer.
    • Koka upp soppan igen och smaka av med salt och peppar.
    • Dela tomaterna och strimla sellerin.
    • Skär osten i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn osten runtom i några minuter.
    • Häll upp soppan i en skål och toppa med tomater, selleri och ost.
    • Dekorera med en persiljekvist.

     

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk torkad basilika
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 3 dl vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 nypa chiliflakes
    Topping för 2 portioner
    • 100 g färgglada tomater
    • 100 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st selleristjälk
    • 1 msk bladpersilja
  • Torsdag frukost 274 Kcal

    Stekt ägg med skinka och granatäpple

    God och lättlagad frukost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 274 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 tsk smör
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 30 g rökt skinka
    • 0.5 dl granatäppelkärnor
    • 1 st myntakvist

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och knäck i äggen.
    • Strö på salt och peppar.
    • Servera med skinka och granatäppelkärnor.
    • Dekorera med mynta.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 tsk smör
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 30 g rökt skinka
    • 0.5 dl granatäppelkärnor
    • 1 st myntakvist

    Torsdag lunch 532 Kcal

    Lax med röd pesto och fetaost med sojabönspasta

    En riktigt god och enkelt rätt som passar när du vill lyxa till det lite i vardagen eller helgen. Tack vare att du tillagar laxen i ugnen frigör du tid att fixa med annat medan maten blir färdig.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 532 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g laxfilé
    • 4 msk röd pesto
    • 125 g fetaost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g sojabönspagetti
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 st citron
    • 100 g körsbärstomater
    • 4 msk bladpersilja
    • 4 dl rucola
    • 4 st citronklyfta

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Skär ut fyra filéer av laxen och gör ett snitt i varje.
    • Lägg laxfiléerna på en ugnsplåt och fyll varje filé med röd pesto och fetaost.
    • Strö på salt och peppar och sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Koka pastan enligt anvisningen på paketet.
    • Skölj och lägg tillbaka i kastrullen.
    • Häll på olivolja och pressa en halv citron.
    • Strö på salt och peppar.
    • Dela tomaterna och blanda ner i pastan tillsammans med persilja.
    • Servera med den ugnsbakade laxen och färsk rucolasallad.
    • Dekorera med en citronklyfta.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g laxfilé
    • 4 msk röd pesto
    • 125 g fetaost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g sojabönspagetti
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 st citron
    • 100 g körsbärstomater
    • 4 msk bladpersilja
    • 4 dl rucola
    • 4 st citronklyfta

    Torsdag middag 509 Kcal

    Vegopytt med halloumi, dadlar och valnötter

    En fräsch och färgrik måltid med halloumi, valnötter och kål som smaksätts med citron och persilja!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 29 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 509 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 0.25 st rödlök
    • 0.25 st gul paprika
    • 0.25 st orange paprika
    • 1 tsk olivolja
    • 50 g kidneybönor
    • 3 st dadlar (färska)
    • 5 st valnöt
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g grönkål
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk citronsaft
    • 0.25 st granatäpple
    • 0.33 msk persilja
    • 50 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    Topping
    • 20 g böngroddar

    Gör så här

    • Skala och hacka rödlök i mindre bitar.
    • Skär paprika i bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs lök.
    • Häll av bönorna och skölj av.
    • Tillsätt bönor i stekpannan tillsammans med dadlar, valnötter, salt och svartpeppar.
    • Låt steka några minuter.
    • Skär grönkålen grovt och lägg i en skål.
    • Häll på olivolja och citronsaft och blanda runt.
    • Toppa med granatäpplekärnor och persilja.
    • Skär halloumi i bitar och stek i olivolja till de fått en gyllene färg.
    • Lägg halloumin över vegopytten och servera med grönkålssallad och böngroddar.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 0.25 st rödlök
    • 0.25 st gul paprika
    • 0.25 st orange paprika
    • 1 tsk olivolja
    • 50 g kidneybönor
    • 3 st dadlar (färska)
    • 5 st valnöt
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g grönkål
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk citronsaft
    • 0.25 st granatäpple
    • 0.33 msk persilja
    • 50 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    Topping
    • 20 g böngroddar
  • Fredag frukost 483 Kcal

    Havregrynsgröt med torkad frukt

    God havregrynsgröt smaksatt med torkad frukt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 58 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 483 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl havregryn
    • 1 msk pumpafrön
    • 1 msk solrosfrön
    • 1 msk riven kokos
    • 0.5 dl torkad papaya
    • 2 dl vatten
    • 0.5 krm salt
    Tillbehör
    • 1 tsk riven kokos
    • 1 dl mjölk

    Gör så här

    • Lägg havregryn, frön, kokos och torkad frukt  i en kastrull. Tillsätt vatten och salt. Låt koka 2 min.
    • Lägg upp gröten i en skål och strö  kokos över. Servera med mjölk

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl havregryn
    • 1 msk pumpafrön
    • 1 msk solrosfrön
    • 1 msk riven kokos
    • 0.5 dl torkad papaya
    • 2 dl vatten
    • 0.5 krm salt
    Tillbehör
    • 1 tsk riven kokos
    • 1 dl mjölk

    Fredag lunch 268 Kcal

    Tomatsoppa med färska tomater, selleri och halloumi

    En fräsch tomatsoppa toppad med haloumi och bladpersilja!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 268 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk torkad basilika
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 3 dl vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 nypa chiliflakes
    Topping för 2 portioner
    • 100 g färgglada tomater
    • 100 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st selleristjälk
    • 1 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök i några minuter.
    • Tillsätt krossade tomater, basilika, buljongtärning och vatten.
    • Låt koka upp och smaka av med salt, peppar och chiliflakes.
    • Mixa soppan slät i en matberedare eller använd en stavmixer.
    • Koka upp soppan igen och smaka av med salt och peppar.
    • Dela tomaterna och strimla sellerin.
    • Skär osten i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn osten runtom i några minuter.
    • Häll upp soppan i en skål och toppa med tomater, selleri och ost.
    • Dekorera med en persiljekvist.

     

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk torkad basilika
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 3 dl vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 nypa chiliflakes
    Topping för 2 portioner
    • 100 g färgglada tomater
    • 100 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st selleristjälk
    • 1 msk bladpersilja

    Fredag middag 586 Kcal

    Glutenfri pizza

    En god glutenfri pizza med massor av goda toppings - ett utmärkt val till helgens middag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 76 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 24 gram

    Energi: 586 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Pizzabotten
    • 10 g färsk jäst
    • 3 dl vatten
    • 3 dl rismjöl
    • 1.75 dl majsmjöl
    • 0.5 dl maizena
    • 2 msk psylliumhusk
    • 1 tsk salt
    Tomatsås
    • 1 st gul lök
    • 1 msk olivolja
    • 400 g krossade tomater
    • 1 msk flytande honung
    • 1 tsk svartpeppar
    • 1 tsk salt
    • 1 tsk torkad basilika
    • 1 nypa chiliflakes
    Topping
    • 300 g mozarella
    • 12 st färska champinjoner
    • 4 skivor skinka
    • 1.5 tsk pizzakrydda
    • 2 dl riven ost
    • 2 dl ruccolasallad

    Gör så här

    • Smula ner jästen i en bunke och tillsätt vatten.
    • Blanda ner alla ingredienser och forma till en lös deg.
    • Låt vila i bunken i 3 timmar med plastfolie över.
    • Gör under tiden tomatsåsen genom att skala och finhacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök några minuter.
    • Tillsätt krossade tomater, honung, salt, svartpeppar, torkad basilika och lite chiliflakes.
    • Låt koka 10 minuter. Låt svalna.
    • Sätt ugnen på 250°C.
    • Dela degen i fyra bitar och kavla ut till tunna pizzabottnar med hjälp av lite rismjöl.
    • Lägg på plåtar med bakplåtspapper.
    • Bred på tomatsås på bottnen.
    • Fördela mozzarella över.
    • Strimla skinkan och skiva champinjoner och fördela på pizzabottnarna.
    • Toppa pizzan med riven ost och pizzakrydda.
    • Grädda i mitten av ugnen i 10 minuter eller tills osten har fått färg.
    • Servera med färsk ruccolasallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    Pizzabotten
    • 10 g färsk jäst
    • 3 dl vatten
    • 3 dl rismjöl
    • 1.75 dl majsmjöl
    • 0.5 dl maizena
    • 2 msk psylliumhusk
    • 1 tsk salt
    Tomatsås
    • 1 st gul lök
    • 1 msk olivolja
    • 400 g krossade tomater
    • 1 msk flytande honung
    • 1 tsk svartpeppar
    • 1 tsk salt
    • 1 tsk torkad basilika
    • 1 nypa chiliflakes
    Topping
    • 300 g mozarella
    • 12 st färska champinjoner
    • 4 skivor skinka
    • 1.5 tsk pizzakrydda
    • 2 dl riven ost
    • 2 dl ruccolasallad
  • Lördag frukost 409 Kcal

    Yoghurt med fruktmüsli och frukt

    Fruktig frukost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 34 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 409 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt 6%
    • 0.25 st nektarin
    • 0.5 dl blåbär
    • 1 dl fruktmüsli

    Gör så här

    • Lägg yoghurt i en skål.
    • Skär nektarin i mindre bitar och lägg på yoghurten tillsammans med blåbär och fruktmüslin.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt 6%
    • 0.25 st nektarin
    • 0.5 dl blåbär
    • 1 dl fruktmüsli

    Lördag lunch 586 Kcal

    Glutenfri pizza

    En god glutenfri pizza med massor av goda toppings - ett utmärkt val till helgens middag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 76 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 24 gram

    Energi: 586 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Pizzabotten
    • 10 g färsk jäst
    • 3 dl vatten
    • 3 dl rismjöl
    • 1.75 dl majsmjöl
    • 0.5 dl maizena
    • 2 msk psylliumhusk
    • 1 tsk salt
    Tomatsås
    • 1 st gul lök
    • 1 msk olivolja
    • 400 g krossade tomater
    • 1 msk flytande honung
    • 1 tsk svartpeppar
    • 1 tsk salt
    • 1 tsk torkad basilika
    • 1 nypa chiliflakes
    Topping
    • 300 g mozarella
    • 12 st färska champinjoner
    • 4 skivor skinka
    • 1.5 tsk pizzakrydda
    • 2 dl riven ost
    • 2 dl ruccolasallad

    Gör så här

    • Smula ner jästen i en bunke och tillsätt vatten.
    • Blanda ner alla ingredienser och forma till en lös deg.
    • Låt vila i bunken i 3 timmar med plastfolie över.
    • Gör under tiden tomatsåsen genom att skala och finhacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök några minuter.
    • Tillsätt krossade tomater, honung, salt, svartpeppar, torkad basilika och lite chiliflakes.
    • Låt koka 10 minuter. Låt svalna.
    • Sätt ugnen på 250°C.
    • Dela degen i fyra bitar och kavla ut till tunna pizzabottnar med hjälp av lite rismjöl.
    • Lägg på plåtar med bakplåtspapper.
    • Bred på tomatsås på bottnen.
    • Fördela mozzarella över.
    • Strimla skinkan och skiva champinjoner och fördela på pizzabottnarna.
    • Toppa pizzan med riven ost och pizzakrydda.
    • Grädda i mitten av ugnen i 10 minuter eller tills osten har fått färg.
    • Servera med färsk ruccolasallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    Pizzabotten
    • 10 g färsk jäst
    • 3 dl vatten
    • 3 dl rismjöl
    • 1.75 dl majsmjöl
    • 0.5 dl maizena
    • 2 msk psylliumhusk
    • 1 tsk salt
    Tomatsås
    • 1 st gul lök
    • 1 msk olivolja
    • 400 g krossade tomater
    • 1 msk flytande honung
    • 1 tsk svartpeppar
    • 1 tsk salt
    • 1 tsk torkad basilika
    • 1 nypa chiliflakes
    Topping
    • 300 g mozarella
    • 12 st färska champinjoner
    • 4 skivor skinka
    • 1.5 tsk pizzakrydda
    • 2 dl riven ost
    • 2 dl ruccolasallad

    Lördag middag 318 Kcal

    Lövbiffswok teriyaki

    Smakrik lövbiff teriyaki med krispiga grönsaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 318 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g lövbiff
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk färsk ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 dl teriyakisås
    • 4 st färska champinjoner
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st paprika
    • 100 g sockerärtor
    • 1 st salladslök
    Dekoration
    • 0.5 st röd chili

    Gör så här

    • Skär lövbiff i strimlor.
    • Lägg i en skål.
    • Skala och riv vitlök och ingefära.
    • Blanda ihop med strimlade lövbiffen.
    • Salta och peppra.
    • Tillsätt olivolja och teriyakisås.
    • Låt köttet marinera 15 min.
    • Skiva champinjoner.
    • Skala och strimla gul lök.
    • Skär squash, paprika och sockerärtor i strimlor.
    • Strimla salladslök.
    • Hetta upp en stekpanna och bryn köttet ett par min.
    • Tillsätt lök och alla grönsaker.
    • Stek ytterligare några minuter.
    • Strimla chili tunt och strö över.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g lövbiff
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk färsk ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 dl teriyakisås
    • 4 st färska champinjoner
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st paprika
    • 100 g sockerärtor
    • 1 st salladslök
    Dekoration
    • 0.5 st röd chili

    Lördag dessert 479 Kcal

    Morotskaka med färskost och valnötter

    Variera gärna toppingen med andra nötter och eller genom att byta ut citron mot kanel och kardemumma!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 46 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 479 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    • 4 st ägg
    • 2 dl sukrin gold
    • 3 dl mandelmjöl
    • 2 tsk malen kanel
    • 1 krm salt
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 2 tsk bikarbonat
    • 1 dl kokosolja
    • 50 g smör
    • 1 dl valnötter
    Topping
    • 200 g philadelphiaost
    • 1 dl crème fraiche
    • 0.5 dl sukrin gold
    • 1 st citron

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Vispa ägg och sukrin gold fluffigt i en bunke.
    • Blanda mandelmjöl, kryddor och bikarbonat i en skål och vänd ner i smeten.
    • Smält kokosolja och smör och vänd ner i smeten tillsammans med rivna morötter och hackade nötter (spara lite till dekoration).
    • Smörj en rund form, ca 20 cm i diameter och bröa med mandelmjöl.
    • Häll i smeten och grädda mitt i ugnen i cirka 40 minuter, eller tills kakan känns fast.
    • Låt svalna helt.
    • Vispa ihop philadelphiaost, crème fraiche och sukrin till en fluffig frosting.
    • Blanda ner citronskalet och bred ut frostingen på kakan.
    • Dekorera med riven morot och hackade valnötter.

    Ingredienser

    8 portioner

    • 4 st ägg
    • 2 dl sukrin gold
    • 3 dl mandelmjöl
    • 2 tsk malen kanel
    • 1 krm salt
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 2 tsk bikarbonat
    • 1 dl kokosolja
    • 50 g smör
    • 1 dl valnötter
    Topping
    • 200 g philadelphiaost
    • 1 dl crème fraiche
    • 0.5 dl sukrin gold
    • 1 st citron
  • Söndag frukost 239 Kcal

    Hallonsmoothie med granatäpple

    En god och nyttig smoothie med få ingredienser!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 39 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 239 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st apelsin
    • 1 st granatäpple
    • 1 dl hallon (frysta)
    • 1.5 dl mandelmjölk

    Gör så här

    • Lägg ner  hallon och granatäpplekärnor i en blender.
    • Mixa och häll på mandelmjölk till en fin konsistens.
    • Förvara rester i kylen.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st apelsin
    • 1 st granatäpple
    • 1 dl hallon (frysta)
    • 1.5 dl mandelmjölk

    Söndag lunch 318 Kcal

    Lövbiffswok teriyaki

    Smakrik lövbiff teriyaki med krispiga grönsaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 318 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g lövbiff
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk färsk ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 dl teriyakisås
    • 4 st färska champinjoner
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st paprika
    • 100 g sockerärtor
    • 1 st salladslök
    Dekoration
    • 0.5 st röd chili

    Gör så här

    • Skär lövbiff i strimlor.
    • Lägg i en skål.
    • Skala och riv vitlök och ingefära.
    • Blanda ihop med strimlade lövbiffen.
    • Salta och peppra.
    • Tillsätt olivolja och teriyakisås.
    • Låt köttet marinera 15 min.
    • Skiva champinjoner.
    • Skala och strimla gul lök.
    • Skär squash, paprika och sockerärtor i strimlor.
    • Strimla salladslök.
    • Hetta upp en stekpanna och bryn köttet ett par min.
    • Tillsätt lök och alla grönsaker.
    • Stek ytterligare några minuter.
    • Strimla chili tunt och strö över.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g lövbiff
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk färsk ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 dl teriyakisås
    • 4 st färska champinjoner
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st paprika
    • 100 g sockerärtor
    • 1 st salladslök
    Dekoration
    • 0.5 st röd chili

    Söndag middag 532 Kcal

    Lax med röd pesto och fetaost med sojabönspasta

    En riktigt god och enkelt rätt som passar när du vill lyxa till det lite i vardagen eller helgen. Tack vare att du tillagar laxen i ugnen frigör du tid att fixa med annat medan maten blir färdig.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 532 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g laxfilé
    • 4 msk röd pesto
    • 125 g fetaost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g sojabönspagetti
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 st citron
    • 100 g körsbärstomater
    • 4 msk bladpersilja
    • 4 dl rucola
    • 4 st citronklyfta

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Skär ut fyra filéer av laxen och gör ett snitt i varje.
    • Lägg laxfiléerna på en ugnsplåt och fyll varje filé med röd pesto och fetaost.
    • Strö på salt och peppar och sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Koka pastan enligt anvisningen på paketet.
    • Skölj och lägg tillbaka i kastrullen.
    • Häll på olivolja och pressa en halv citron.
    • Strö på salt och peppar.
    • Dela tomaterna och blanda ner i pastan tillsammans med persilja.
    • Servera med den ugnsbakade laxen och färsk rucolasallad.
    • Dekorera med en citronklyfta.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g laxfilé
    • 4 msk röd pesto
    • 125 g fetaost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g sojabönspagetti
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 st citron
    • 100 g körsbärstomater
    • 4 msk bladpersilja
    • 4 dl rucola
    • 4 st citronklyfta
Mejeri
  • 3 dl grekisk yoghurt 6%
  • 5 msk crème fraiche
  • 53 tsk smör
  • 1.5 dl grädde
  • 3 dl mandelmjölk
  • 375 g fetaost
  • 250 g halloumi
  • 1 dl mjölk
  • 20 g färsk jäst
  • 600 g mozarella
  • 4 dl riven ost
  • 200 g philadelphiaost
Frukt/grönt
  • 0.5 st nektarin
  • 1 dl blåbär
  • 4 st salladslök
  • 8 klyfta vitlök
  • 300 g broccoli
  • 4 st apelsin
  • 2 st hjärtsallad
  • 2 st morot
  • 1.25 st rödlök
  • 1.66 st squash
  • 0.5 st aubergine
  • 400 g blomkål
  • 20 st cocktailtomat
  • 4.5 st gul lök
  • 2.25 st granatäpple
  • 2 dl hallon (frysta)
  • 2.5 st citron
  • 300 g körsbärstomater
  • 12 dl rucola
  • 12 st citronklyfta
  • 200 g färgglada tomater
  • 4 st selleristjälk
  • 0.5 dl granatäppelkärnor
  • 0.25 st gul paprika
  • 0.25 st orange paprika
  • 3 st dadlar (färska)
  • 50 g grönkål
  • 1 msk citronsaft
  • 20 g böngroddar
  • 32 st färska champinjoner
  • 4 dl ruccolasallad
  • 2 msk färsk ingefära
  • 1 st paprika
  • 200 g sockerärtor
  • 1 st röd chili
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 500 g urbenad grillad kyckling
  • 800 g kycklinglårfilé
  • 1500 g laxfilé
  • 6 st ägg
  • 30 g rökt skinka
  • 8 skivor skinka
  • 600 g lövbiff
Kryddor/smaksättare
  • 2 msk basilika
  • 2 tsk sambal oelek
  • 2 tsk sweet chilisås
  • 4 st basilikakvist
  • 2 tsk soja
  • 3 msk ketjap manis
  • 5 tsk örtagårdskrydda
  • 6 msk färsk persilja
  • 6.5 krm salt
  • 1 tsk kanel
  • 12 msk röd pesto
  • 14 msk bladpersilja
  • 4 tsk torkad basilika
  • 2 st hönsbuljongtärning
  • 4 nypa chiliflakes
  • 1 st myntakvist
  • 0.33 msk persilja
  • 2 tsk svartpeppar
  • 3 tsk pizzakrydda
  • 1 dl teriyakisås
  • 2 tsk malen kanel
  • 1 tsk vaniljpulver
Övrigt
  • 4 msk majonnäs
  • 4 msk apelsinjuice
  • 1 dl kokosolja
Torrvaror
  • 16.5 tsk olivolja
  • 80 g torkad Karl Johan svamp
  • 6 dl havregryn
  • 2 dl solrosfrön
  • 1 dl paranötter
  • 2 dl valnötter
  • 1 dl hasselnötter
  • 3 msk flytande honung
  • 2 msk rapsolja
  • 1 dl russin
  • 1 dl torkad papaya i tärningar
  • 1 dl torkad mango i tärningar
  • 600 g sojabönspagetti
  • 1200 g krossade tomater
  • 50 g kidneybönor
  • 5 st valnöt
  • 1 msk pumpafrön
  • 2 msk riven kokos
  • 0.5 dl torkad papaya
  • 6 dl rismjöl
  • 3.5 dl majsmjöl
  • 1 dl maizena
  • 4 msk psylliumhusk
  • 2.5 dl sukrin gold
  • 3 dl mandelmjöl
  • 2 tsk bikarbonat

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!

Om cookies

Vi använder cookies för att du ska få så bra funktion och så bra upplevelse som möjligt på vår webbplats. Du kan alltid ändra dina inställningar. Genom att acceptera godkänner du användning av cookies på denna webbplats. Om du inte accepterar användning av grundläggande cookies kan det hända att webbplatsen inte fungerar som den var tänkt att fungera.

En cookie är en liten textfil som lagras på besökarens dator i syfte att förbättra upplevelsen och förenkla användandet av webbplatsen. Läs gärna mer om vår Integritetspolicy.