En god glutenfri pizza med massor av goda toppings – ett utmärkt val till helgens middag!
Gör så här
- Smula ner jästen i en bunke och tillsätt vatten.
- Blanda ner alla ingredienser och forma till en lös deg.
- Låt vila i bunken i 3 timmar med plastfolie över.
- Gör under tiden tomatsåsen genom att skala och finhacka lök och vitlök.
- Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök några minuter.
- Tillsätt krossade tomater, honung, salt, svartpeppar, torkad basilika och lite chiliflakes.
- Låt koka 10 minuter. Låt svalna.
- Sätt ugnen på 250°C.
- Dela degen i fyra bitar och kavla ut till tunna pizzabottnar med hjälp av lite rismjöl.
- Lägg på plåtar med bakplåtspapper.
- Bred på tomatsås på bottnen.
- Fördela mozzarella över.
- Strimla skinkan och skiva champinjoner och fördela på pizzabottnarna.
- Toppa pizzan med riven ost och pizzakrydda.
- Grädda i mitten av ugnen i 10 minuter eller tills osten har fått färg.
- Servera med färsk ruccolasallad.