Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 28 2022

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 767 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 455 Kcal

      Linssallad med starka korvar

    • Middag - 312 Kcal

      Räksallad med dillkräm

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1048 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 455 Kcal

      Linssallad med starka korvar

    • Middag - 593 Kcal

      Hamburgare med chévre och valnötter

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 801 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 514 Kcal

      Snabb lax och torskgryta

    • Middag - 287 Kcal

      Zucchinirullar med parmaskinka och Ricotta

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 955 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 287 Kcal

      Zucchinirullar med parmaskinka och Ricotta

    • Middag - 668 Kcal

      Lax med cashewcrunch och bakade tomater

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1454 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 367 Kcal

      Melonsallad med getost och avokado

    • Middag - 1081 Kcal

      Fylld fläskfilé på medelhavsvis

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 918 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 296 Kcal

      Krämig kycklingröra med ananas

    • Middag - 622 Kcal

      Fylld paprika med lammfärs

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 1136 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 856 Kcal

      Pasta Carbonara

    • Middag - 281 Kcal

      Torsk med kesoaioli och grönsaker

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 41.6 gram

Fett: 67.5 gram

Protein: 62.8 gram

Energi: 1011.3 kcal

  • Måndag lunch 455 Kcal

    Linssallad med starka korvar

    En smakrik och fräsch linssallad med små starka korvar till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 43 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 455 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 dl gula linser
    • 1 dl torkade röda linser
    • 1 dl svarta linser
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 2 msk olivolja
    • 2 msk röd pesto
    • 3 styck tomat
    • 5 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 80 g rucola
    • 350 g korv med hög kötthalt

    Gör så här

    • Koka linserna var för sig enligt anvisningar på paketet.
    • Häll av vattnet och blanda linserna i en skål.
    • Finhacka vitlök och blanda ner i linserna.
    • Häll på olivolja och pesto och blanda om.
    • Skär tomaterna i mindre bitar och blanda ner i salladen tillsammans med persiljan.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Fördela ruccolasallad på tallrikar och toppa med linssallad. 
    • Dela vid behov korvarna och hetta upp en stekpanna med olja.
    • Bryn korven runt om i några minuter. 
    • Lägg upp korven över salladen och servera direkt.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 dl gula linser
    • 1 dl torkade röda linser
    • 1 dl svarta linser
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 2 msk olivolja
    • 2 msk röd pesto
    • 3 styck tomat
    • 5 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 80 g rucola
    • 350 g korv med hög kötthalt

    Måndag middag 312 Kcal

    Räksallad med dillkräm

    En fräsch räksallad som serveras med en ljuvlig dillkräm - toppa med lite färsk dill!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 312 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 dl blandsallad
    • 25 g sockerärtor
    • 0.25 st gurka
    • 1 st kokt ägg
    • 1 dl handskalade räkor i lag
    • 0.2 dl granatäppelkärnor
    Dillkräm
    • 2 msk gräddfil
    • 0.5 msk majonnäs
    • 1 msk färsk dill
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Lägg sallad på ett fat.
    • Strimla sockerärtorna och skär gurkan i avlånga stavar.
    • Fördela grönsakerna över salladen.
    • Dela ägget och lägg vid sidan om.
    • Toppa salladen med räkor och granatäpplekärnor.
    • Gör dillkrämen genom att blanda gräddfil, majonnäs och hackad dill och smaka av med salt och peppar.
    • Servera dillkrämen med räksalladen och toppa med lite mer färsk dill.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 dl blandsallad
    • 25 g sockerärtor
    • 0.25 st gurka
    • 1 st kokt ägg
    • 1 dl handskalade räkor i lag
    • 0.2 dl granatäppelkärnor
    Dillkräm
    • 2 msk gräddfil
    • 0.5 msk majonnäs
    • 1 msk färsk dill
    • 0 salt och svartpeppar
  • Tisdag lunch 455 Kcal

    Linssallad med starka korvar

    En smakrik och fräsch linssallad med små starka korvar till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 43 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 455 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 dl gula linser
    • 1 dl torkade röda linser
    • 1 dl svarta linser
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 2 msk olivolja
    • 2 msk röd pesto
    • 3 styck tomat
    • 5 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 80 g rucola
    • 350 g korv med hög kötthalt

    Gör så här

    • Koka linserna var för sig enligt anvisningar på paketet.
    • Häll av vattnet och blanda linserna i en skål.
    • Finhacka vitlök och blanda ner i linserna.
    • Häll på olivolja och pesto och blanda om.
    • Skär tomaterna i mindre bitar och blanda ner i salladen tillsammans med persiljan.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Fördela ruccolasallad på tallrikar och toppa med linssallad. 
    • Dela vid behov korvarna och hetta upp en stekpanna med olja.
    • Bryn korven runt om i några minuter. 
    • Lägg upp korven över salladen och servera direkt.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 dl gula linser
    • 1 dl torkade röda linser
    • 1 dl svarta linser
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 2 msk olivolja
    • 2 msk röd pesto
    • 3 styck tomat
    • 5 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 80 g rucola
    • 350 g korv med hög kötthalt

    Tisdag middag 593 Kcal

    Hamburgare med chévre och valnötter

    En mycket trevlig hamburgare med chévreost och valnötter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 43 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 593 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 110 g hamburgare
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 tsk smör
    • 60 g chevreost
    • 0.25 st gul lök
    • 5 st valnöt
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 st salladsblad
    • 1 dl ruccolasallad
    • 5 st cocktailtomat

    Gör så här

    • Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda på hamburgaren.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn hamburgaren några minuter .
    • Vänd och lägg på chévreosten.
    • Strimla lök och lägg ner i stekpanna.
    • Stek löken hastigt och lägg över chévren.
    • Lägg upp salladsblad på en tallrik och lägg hamburgaren över.
    • Skölj ur stekpannan och rosta valnötterna någon minut.
    • Ringla över lite honung och strö på salt.
    • Toppa hamburgaren med valnötter och servera med cocktailtomater och rucolasallad.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 110 g hamburgare
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 tsk smör
    • 60 g chevreost
    • 0.25 st gul lök
    • 5 st valnöt
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 st salladsblad
    • 1 dl ruccolasallad
    • 5 st cocktailtomat
  • Onsdag lunch 514 Kcal

    Snabb lax och torskgryta

    En god gryta gjord på lax och torsk som serveras tillsammans med råris!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 41 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 514 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 0.5 msk olivolja
    • 400 g frysta grönsaker
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 1 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 300 g fryst torskrygg
    • 300 g laxfilé
    • 20 st pärltomater
    • 0 salt och vitpeppar
    • 2 dl råris

    Gör så här

    • Koka först riset enligt anvisningarna på paketet.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner den frysta grönsaksblandningen.
    • Smula ner enbuljongtärning och häll på vatten och grädde.
    • Låt koka upp och tillsätt fisk och tomater.
    • Låt sjudanågra minuter och smaka av med salt och peppar.
    • Servera med ris.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 0.5 msk olivolja
    • 400 g frysta grönsaker
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 1 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 300 g fryst torskrygg
    • 300 g laxfilé
    • 20 st pärltomater
    • 0 salt och vitpeppar
    • 2 dl råris

    Onsdag middag 287 Kcal

    Zucchinirullar med parmaskinka och Ricotta

    Zucchinirullar fyllda med parmaskinka och en krämig ricottafyllning. Toppa rullarna med pinjenötter och servera tillsammans med en fräsch sallad.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 287 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st zucchini
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g pinjenötter
    • 250 g ricottaost
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0.2 msk salladskrydda
    • 100 g parmaskinka
    • 0 basilikablad
    • 1 kruka krispsallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär zucchinin i tunna skivor på längden.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och stek skivorna på bägge sidor.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna och krossa dem sedan i en mortel (spara några att garnera med).
    • Blanda Ricotta, pinjenötter, basilika och salladskrydda i en bunke. 
    • Fördela Ricottasmeten över varje zucchiniskiva och toppa med en skiva parmaskinka.
    • Rulla ihop skivorna till rullar och lägg dem i en ugnsform. 
    • Strö över pinjenötter och ugnsstek i 20 minuter.
    • Garnera med basilika och servera tillsammans med en sallad. 

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st zucchini
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g pinjenötter
    • 250 g ricottaost
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0.2 msk salladskrydda
    • 100 g parmaskinka
    • 0 basilikablad
    • 1 kruka krispsallad
  • Torsdag lunch 287 Kcal

    Zucchinirullar med parmaskinka och Ricotta

    Zucchinirullar fyllda med parmaskinka och en krämig ricottafyllning. Toppa rullarna med pinjenötter och servera tillsammans med en fräsch sallad.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 287 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st zucchini
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g pinjenötter
    • 250 g ricottaost
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0.2 msk salladskrydda
    • 100 g parmaskinka
    • 0 basilikablad
    • 1 kruka krispsallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär zucchinin i tunna skivor på längden.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och stek skivorna på bägge sidor.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna och krossa dem sedan i en mortel (spara några att garnera med).
    • Blanda Ricotta, pinjenötter, basilika och salladskrydda i en bunke. 
    • Fördela Ricottasmeten över varje zucchiniskiva och toppa med en skiva parmaskinka.
    • Rulla ihop skivorna till rullar och lägg dem i en ugnsform. 
    • Strö över pinjenötter och ugnsstek i 20 minuter.
    • Garnera med basilika och servera tillsammans med en sallad. 

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st zucchini
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g pinjenötter
    • 250 g ricottaost
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0.2 msk salladskrydda
    • 100 g parmaskinka
    • 0 basilikablad
    • 1 kruka krispsallad

    Torsdag middag 668 Kcal

    Lax med cashewcrunch och bakade tomater

    En enkel och fräsch måltid till lunch eller middag, toppa med färsk basilika!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 48 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 668 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 20 g soltorkade tomater i olja
    • 50 g cashewnötter
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 msk bladpersilja
    • 1 dl riven ost
    • 2 msk basilika
    Bakade tomater med mozarella
    • 2 st bifftomat
    • 75 g mozarella
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 0.5 tsk svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Börja med tomaterna genom att dela dem och lägg på skivad mozzarella.
    • Toppa tomaterna med olja, balsamico och örter och strö över lite peppar.
    • Lägg tomaterna på en bakplåtspappersklädd plåt.
    • Dela laxfilén i två bitar.
    • Strö på salt och peppar.
    • Finhacka soltorkade tomaterna och grovhacka nötterna.
    • Riv vitlöken och blanda ihop soltorkad tomat, nötter, vitlök, persilja och ost i en skål.
    • Fördela röran på laxfiléerna och lägg på plåten med tomaterna.
    • Sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
    • Dekorera med färsk basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 20 g soltorkade tomater i olja
    • 50 g cashewnötter
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 msk bladpersilja
    • 1 dl riven ost
    • 2 msk basilika
    Bakade tomater med mozarella
    • 2 st bifftomat
    • 75 g mozarella
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 0.5 tsk svartpeppar
  • Fredag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Fredag lunch 367 Kcal

    Melonsallad med getost och avokado

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 367 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 1 skiva melon
    • 25 g solrosgroddar
    • 0.33 st avokado
    • 8 st physalis
    • 30 g chevreost
    • 2 msk torkade tranbär
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 st valnöt

    Gör så här

    • Skär en skiva melon och lägg på en tallrik.
    • Knipsa solrosgroddarna och lägg det gröna i en skål.
    • Skär avokado i tärningar och dela physalis.
    • Blanda ner i skålen.
    • Smula ner chévre och tillsätt tranbär, olja, salt och peppar.
    • Blanda om och lägg blandningen över melonen.
    • Toppa med rostade valnötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 1 skiva melon
    • 25 g solrosgroddar
    • 0.33 st avokado
    • 8 st physalis
    • 30 g chevreost
    • 2 msk torkade tranbär
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 st valnöt

    Fredag middag 1081 Kcal

    Fylld fläskfilé på medelhavsvis

    Ett recept med massor av goda grönsaker tillsammans med fläskytterfilé som du tillagar i ugnen. Servera maten med en klick pestokräm och färska salviablad! Spar resterna och ät som lunch dagen efter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 78 gram

    Protein: 75 gram

    Energi: 1081 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 500 g fläskytterfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 100 g mozarella
    • 3 msk grön pesto
    • 4 st skiva salami
    • 50 g soltorkade tomater i olja
    Medelhavsgrönsaker
    • 0.5 st fänkål
    • 1 st röd paprika
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st rödlök
    • 100 g kvisttomater piccolini
    • 25 g gröna oliver
    • 25 g svarta oliver kärnfria
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 2 klyfta vitlök
    Pestokräm
    • 4 msk crème fraiche
    • 0.5 dl grön pesto
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 1 msk salvia

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Lägg fläskfilén på en ugnsplåt och skär ett snitt rakt över.
    • Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Skiva mozzarellan tunt och lägg i skåran tillsammans med salami.
    • Klicka på pesto och lägg soltorkade tomater på toppen.
    • Sätt in i mitten av ugnen i 15 min.
    • Gör under tiden färdigt grönsakerna genom att skära alla grönsaker (ej tomater) i mindre bitar och lägg i en skål.
    • Blanda ner oliver, olja, salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Finhacka eller riv vitlöken och blanda ner.
    • Ta ut plåten ut ugnen och lägg alla grönsaker runt fläskfilén.
    • Sätt in i ugnen i ytterligare 20 minuter eller tills fläskfilén är genomstekt.
    • Gör under tiden pestocrémen genom att blanda ihop alla ingredienser i  en skål.
    • Skiva upp fläskfilén och servera med alla grönsaker och pestocréme.
    • Dekorera med färsk salvia.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 500 g fläskytterfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 100 g mozarella
    • 3 msk grön pesto
    • 4 st skiva salami
    • 50 g soltorkade tomater i olja
    Medelhavsgrönsaker
    • 0.5 st fänkål
    • 1 st röd paprika
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st rödlök
    • 100 g kvisttomater piccolini
    • 25 g gröna oliver
    • 25 g svarta oliver kärnfria
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 2 klyfta vitlök
    Pestokräm
    • 4 msk crème fraiche
    • 0.5 dl grön pesto
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 1 msk salvia
  • Lördag lunch 296 Kcal

    Krämig kycklingröra med ananas

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 296 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g kycklingklubbor
    • 1 dl majs
    • 0.5 st purjolök
    • 2 msk basilika
    • 0.25 st ananas
    • 6 msk keso
    • 0.5 msk malen curry
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 st salladsblad

    Gör så här

    • Skär kycklingen i mindre bitar och lägg i en skål.
    • Plocka undan lite strimlad purjolök och en basilikakvist till dekoration.
    • Skölj majs och blanda ner tillsammans med de andra ingredienserna.
    • Lägg upp på ett salladsblad och dekorera med purjolök och basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g kycklingklubbor
    • 1 dl majs
    • 0.5 st purjolök
    • 2 msk basilika
    • 0.25 st ananas
    • 6 msk keso
    • 0.5 msk malen curry
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 st salladsblad

    Lördag middag 622 Kcal

    Fylld paprika med lammfärs

    Lammfärsfyllda paprikor med en rucolasallad till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 44 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 622 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st röd paprika
    • 0.5 msk smör
    • 250 g lammfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st schalottenlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk tomatpuré
    • 3 krm torkade franska örter
    • 1 dl grädde
    • 1 dl parmesan
    Tillbehör
    • 2 dl rucola
    • 1 st peperoni

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Dela paprikorna och gröp ur kärnhusen.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn färsen i några minuter.
    • Strö på salt och peppar.
    • Skala och finhacka lök och vitlök och lägg ner i stekpannan.
    • Tillsätt tomatpuré, örter, grädde och hälften av parmesanosten.
    • Låt koka ihop i några minuter.
    • Fördela färsblandningen i paprikorna och strö på den resterande osten.
    • Ugnsgratinera i 20 minuter.
    • Servera med rucolasallad och peperoni.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st röd paprika
    • 0.5 msk smör
    • 250 g lammfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st schalottenlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk tomatpuré
    • 3 krm torkade franska örter
    • 1 dl grädde
    • 1 dl parmesan
    Tillbehör
    • 2 dl rucola
    • 1 st peperoni
  • Söndag lunch 856 Kcal

    Pasta Carbonara

    En snabb och glutenfri variant av pasta carbonara! Om du önskar göra rätten vegetariskt kan du byta ut bacon mot vegetarisk bacon eller skinka!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 78 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 856 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st squash
    • 140 g bacon
    • 2 dl grädde
    • 2 st ägg
    • 3 msk riven parmesanost
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 1 dl ruccolasallad
    • 2 st ägg
    • 1 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Svarva squashen med en grönsakssvarv eller skär tagliatelle med en potatisskalare.
    • Skiva bacon och stek några minuter i en stekpanna.
    • Häll på grädde och låt koka ihop 5 minuter.
    • Häll såsen i en skål och vispa ner ägg och ost.
    • Krydda med salt och svartpeppar.
    • Blanda ner squashspagetti och lägg upp på tallrikar.
    • Servera med ruccolasallad och 1 rå äggula på varje portion.
    • Dekorera med bladpersilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st squash
    • 140 g bacon
    • 2 dl grädde
    • 2 st ägg
    • 3 msk riven parmesanost
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 1 dl ruccolasallad
    • 2 st ägg
    • 1 msk bladpersilja

    Söndag middag 281 Kcal

    Torsk med kesoaioli och grönsaker

    Torskfilé med kesoaioli och goda grönsaker till - bjud dina nära och kära på en trevlig middag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 281 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g fryst torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 8 st färska champinjoner
    • 0.5 st rödlök
    • 0.25 st squash
    • 2 tsk olivolja
    • 30 g bladspenat
    Kesoaioli
    • 2 msk keso
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 2 st citronklyfta
    • 2 st dillkvistar

    Gör så här

    • Tina fisken och strö på salt och vitpeppar.
    • Gör kesoaiolin genom att blanda ihop ingredienserna i en skål.
    • Dela champinjoner, skiva lök och skär squash i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och stek fisken runt om i ca 7-8 minuter.
    • Lägg ner grönsakerna och låt steka bredvid.
    • Servera fisken med de varma grönsakerna och en klick kesoaioli.
    • Dekorera med citronklyfta och dill.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g fryst torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 8 st färska champinjoner
    • 0.5 st rödlök
    • 0.25 st squash
    • 2 tsk olivolja
    • 30 g bladspenat
    Kesoaioli
    • 2 msk keso
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 2 st citronklyfta
    • 2 st dillkvistar
Övrigt
  • 2 dl gula linser
  • 1.5 msk majonnäs
  • 70 g soltorkade tomater i olja
  • 25 g gröna oliver
  • 25 g svarta oliver kärnfria
  • 1 st peperoni
Torrvaror
  • 2 dl torkade röda linser
  • 2 dl svarta linser
  • 11.5 msk olivolja
  • 8 st valnöt
  • 1 tsk flytande honung
  • 2 dl råris
  • 100 g pinjenötter
  • 50 g cashewnötter
  • 3 dl kaffe
  • 2 msk torkade tranbär
  • 1 dl majs
Frukt/grönt
  • 5.5 klyfta vitlök
  • 2 st rödlök
  • 6 styck tomat
  • 162 g rucola
  • 2 dl blandsallad
  • 25 g sockerärtor
  • 0.25 st gurka
  • 0.2 dl granatäppelkärnor
  • 0.25 st gul lök
  • 6 st salladsblad
  • 2 dl ruccolasallad
  • 5 st cocktailtomat
  • 400 g frysta grönsaker
  • 20 st pärltomater
  • 4 st zucchini
  • 2 kruka krispsallad
  • 2 st bifftomat
  • 1 skiva melon
  • 25 g solrosgroddar
  • 0.33 st avokado
  • 8 st physalis
  • 0.5 st fänkål
  • 3 st röd paprika
  • 1.75 st squash
  • 100 g kvisttomater piccolini
  • 0.5 st purjolök
  • 0.25 st ananas
  • 2 st schalottenlök
  • 8 st färska champinjoner
  • 30 g bladspenat
  • 2 st citronklyfta
Kryddor/smaksättare
  • 4 msk röd pesto
  • 10 msk persilja
  • 1 msk färsk dill
  • 3 tsk örtagårdskrydda
  • 1 tärning fiskbuljong
  • 1 kruka färsk basilika
  • 0.4 msk salladskrydda
  • basilikablad
  • 2 msk bladpersilja
  • 4 msk basilika
  • 1 msk balsamico
  • 0.5 tsk torkade örter
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 3.5 msk grön pesto
  • 1 msk salvia
  • 0.5 msk malen curry
  • 1 msk tomatpuré
  • 3 krm torkade franska örter
  • 1 msk dill
  • 2 st dillkvistar
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 700 g korv med hög kötthalt
  • 1 st kokt ägg
  • 1 dl handskalade räkor i lag
  • 110 g hamburgare
  • 600 g fryst torskrygg
  • 600 g laxfilé
  • 200 g parmaskinka
  • 500 g fläskytterfilé
  • 4 st skiva salami
  • 200 g kycklingklubbor
  • 250 g lammfärs
  • 140 g bacon
  • 4 st ägg
Mejeri
  • 2 msk gräddfil
  • 1.5 tsk smör
  • 90 g chevreost
  • 4 dl grädde
  • 500 g ricottaost
  • 1 dl riven ost
  • 175 g mozarella
  • 4 msk crème fraiche
  • 8 msk keso
  • 1 dl parmesan
  • 3 msk riven parmesanost

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!