Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 14 2025

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 71.9 gram

Fett: 89.4 gram

Protein: 85.1 gram

Energi: 1346.5 kcal

  • Måndag frukost 221 Kcal

    Äggröra med gräslök och tomat

    För dig som gillar äggröra och tomater!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 221 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk gräslök
    • 1 tsk smör
    • 0.5 styck tomat

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg med salt, svartpeppar och hackad gräslök i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll ner smeten. Rör om med en trägaffel ca 30 sek.
    • Skiva en ½ tomat och lägg på en tallrik. Toppa med äggröran.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk gräslök
    • 1 tsk smör
    • 0.5 styck tomat

    Måndag lunch 559 Kcal

    Asiatisk kycklingsoppa

    Asiatiska smaker sitter aldrig fel!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 559 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk ingefära
    • 200 g vatten
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 1 msk röd currypaste
    • 0.5 st lime
    • 1 burk kokosmjölk
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st citrongräs
    • 250 g kycklingfärs
    • 1 st morot
    • 75 g sockerärtor
    • 50 g pak choi
    • 1 msk koriander

    Gör så här

    • Skala och hacka lök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök, vitlök, chili och ingefära någon minut.
    • Häll på vatten och lägg ner buljongtärningen.
    • Tillsätt currypaste, lime och kokosmjölk.
    • Låt koka upp och lägg ner kycklingfärsen.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Lägg ner citrongräs.
    • Skala och skiva morot.
    • Dela sockerärtor och pakchoy.
    • Lägg ner grönsakerna i grytan.
    • Låt sjuda ca 5 minuter och häll upp i soppskålar.
    • Strö på färsk koriander.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk ingefära
    • 200 g vatten
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 1 msk röd currypaste
    • 0.5 st lime
    • 1 burk kokosmjölk
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st citrongräs
    • 250 g kycklingfärs
    • 1 st morot
    • 75 g sockerärtor
    • 50 g pak choi
    • 1 msk koriander

    Måndag middag 619 Kcal

    Laxsallad med bönor

    En sallad fylld med lax, bönor och massa annat gott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 48 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 46 gram

    Energi: 619 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g konserverade bönor
    • 0.25 st rödlök
    • 1 st avokado
    • 1 tsk olivolja
    • 1 dl gröna ärtor
    • 25 g bladspenat
    • 2 msk citronsaft
    • 1 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g varmrökt lax
    • 2 st dillkvistar

    Gör så här

    • Skölj av bönorna ordentligt och lägg i en skål.
    • Skala och hacka rödlök.
    • Skär avokadon i tärningar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn rödlök.
    • Blanda ner ärtor, spenatblad, citronsaft och hackad dill.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Blanda ner avokado och lägg upp på tallrikar.
    • Fördela lax över och dekorera med dillkvistar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g konserverade bönor
    • 0.25 st rödlök
    • 1 st avokado
    • 1 tsk olivolja
    • 1 dl gröna ärtor
    • 25 g bladspenat
    • 2 msk citronsaft
    • 1 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g varmrökt lax
    • 2 st dillkvistar
  • Tisdag frukost 245 Kcal

    Havregrynsgröt med kanel

    Tips! Gör en enkel havreblandning och lägg det i en sluten burk så att du enkelt sparar tid på morgonen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 245 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl havregryn
    • 1 msk linfrön
    • 2 msk solrosfrön
    • 2 st torkade fikon
    • 0.25 st äpple
    • 0.5 tsk kanel
    • 1 krm salt
    • 1 dl havremjölk

    Gör så här

    • Hacka fikon och äpple.
    • Lägg ner alla ingredienser i en kastrull och häll på 2 dl vatten.
    • Låt koka ihop några minuter och lägg i en djup tallrik.
    • Servera med 1 dl havremjölk.
    • Strö lite extra kanel över.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl havregryn
    • 1 msk linfrön
    • 2 msk solrosfrön
    • 2 st torkade fikon
    • 0.25 st äpple
    • 0.5 tsk kanel
    • 1 krm salt
    • 1 dl havremjölk

    Tisdag lunch 619 Kcal

    Laxsallad med bönor

    En sallad fylld med lax, bönor och massa annat gott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 48 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 46 gram

    Energi: 619 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g konserverade bönor
    • 0.25 st rödlök
    • 1 st avokado
    • 1 tsk olivolja
    • 1 dl gröna ärtor
    • 25 g bladspenat
    • 2 msk citronsaft
    • 1 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g varmrökt lax
    • 2 st dillkvistar

    Gör så här

    • Skölj av bönorna ordentligt och lägg i en skål.
    • Skala och hacka rödlök.
    • Skär avokadon i tärningar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn rödlök.
    • Blanda ner ärtor, spenatblad, citronsaft och hackad dill.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Blanda ner avokado och lägg upp på tallrikar.
    • Fördela lax över och dekorera med dillkvistar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g konserverade bönor
    • 0.25 st rödlök
    • 1 st avokado
    • 1 tsk olivolja
    • 1 dl gröna ärtor
    • 25 g bladspenat
    • 2 msk citronsaft
    • 1 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g varmrökt lax
    • 2 st dillkvistar

    Tisdag middag 287 Kcal

    Kålrotssoppa med chorizo

    En varm god kålrotsspoppa toppad med chorizo bitar och salladslök på!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 287 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g kålrot
    • 5 dl vatten
    • 1 dl kycklingbuljong
    • 2 msk grädde
    • 1 tsk gurkmeja
    Topping för 2 portioner
    • 100 g chorizo
    • 0.25 dl salladslök

    Gör så här

    • Skala och hacka lök grovt.
    • Finhacka eller riv vitlök.
    • Skala och skär kålroten i bitar.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök, vitlök och kålrot några minuter.
    • Häll på vatten och smula ner buljongtärningen.
    • Låt koka ca 20 minuter eller tills kålroten är mjuk.
    • Mixa soppan slät med en stavmixer eller en matberedare.
    • Tillsätt grädde och gurkmeja.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Strimla korven och stek några minuter i en stekpanna.
    • Strö över korv på soppan tillsammans med salladslök.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g kålrot
    • 5 dl vatten
    • 1 dl kycklingbuljong
    • 2 msk grädde
    • 1 tsk gurkmeja
    Topping för 2 portioner
    • 100 g chorizo
    • 0.25 dl salladslök
  • Onsdag frukost 373 Kcal

    Kokta ägg med majonnäs

    En frukost på under 10 min, ägg med majonnäs tillsammans med grapefrukt och kaffe!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 373 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk majonnäs
    • 1 st grapefrukt

    Gör så här

    • Koka äggen i 7-8 minuter och spola av i kallt vatten.
    • Skär grapefrukten i klyftor och servera äggen med
      majonnäs och en kopp svart kaffe.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk majonnäs
    • 1 st grapefrukt

    Onsdag lunch 559 Kcal

    Asiatisk kycklingsoppa

    Asiatiska smaker sitter aldrig fel!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 559 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk ingefära
    • 200 g vatten
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 1 msk röd currypaste
    • 0.5 st lime
    • 1 burk kokosmjölk
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st citrongräs
    • 250 g kycklingfärs
    • 1 st morot
    • 75 g sockerärtor
    • 50 g pak choi
    • 1 msk koriander

    Gör så här

    • Skala och hacka lök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök, vitlök, chili och ingefära någon minut.
    • Häll på vatten och lägg ner buljongtärningen.
    • Tillsätt currypaste, lime och kokosmjölk.
    • Låt koka upp och lägg ner kycklingfärsen.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Lägg ner citrongräs.
    • Skala och skiva morot.
    • Dela sockerärtor och pakchoy.
    • Lägg ner grönsakerna i grytan.
    • Låt sjuda ca 5 minuter och häll upp i soppskålar.
    • Strö på färsk koriander.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk ingefära
    • 200 g vatten
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 1 msk röd currypaste
    • 0.5 st lime
    • 1 burk kokosmjölk
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st citrongräs
    • 250 g kycklingfärs
    • 1 st morot
    • 75 g sockerärtor
    • 50 g pak choi
    • 1 msk koriander

    Onsdag middag 317 Kcal

    Fiskgratäng med grönsaksris

    Färgrik fiskrätt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 317 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0.5 st broccolistånd
    • 0.5 st rödlök
    • 2 msk persilja
    • 175 g laxfilé
    • 300 g torskfile
    • 3 msk färskpressad citronjuice
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk grön pesto
    • 1 dl riven ost

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader. Riv blomkål och broccoli grovt på ett rivjärn. Skiva broccolistammen i tunna skivor.  Skala och hacka rödlök. Hacka persiljan fint.
    • Lägg den rivna blomkålen och broccolin tillsammans med rödlök och persilja i en ugnsfast form. Strö på salt och peppar och häll lite olivolja över. Pressa över citronsaft.
    • Skär lax och torsk i bitar och lägg över grönsaksriset. Strö på salt och peppar och fördela pesto över. Toppa med riven ost och gratinera i ugnen i 15 min.

    Ingredienser

    3 portioner

    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0.5 st broccolistånd
    • 0.5 st rödlök
    • 2 msk persilja
    • 175 g laxfilé
    • 300 g torskfile
    • 3 msk färskpressad citronjuice
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk grön pesto
    • 1 dl riven ost
  • Torsdag frukost 245 Kcal

    Havregrynsgröt med kanel

    Tips! Gör en enkel havreblandning och lägg det i en sluten burk så att du enkelt sparar tid på morgonen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 245 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl havregryn
    • 1 msk linfrön
    • 2 msk solrosfrön
    • 2 st torkade fikon
    • 0.25 st äpple
    • 0.5 tsk kanel
    • 1 krm salt
    • 1 dl havremjölk

    Gör så här

    • Hacka fikon och äpple.
    • Lägg ner alla ingredienser i en kastrull och häll på 2 dl vatten.
    • Låt koka ihop några minuter och lägg i en djup tallrik.
    • Servera med 1 dl havremjölk.
    • Strö lite extra kanel över.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl havregryn
    • 1 msk linfrön
    • 2 msk solrosfrön
    • 2 st torkade fikon
    • 0.25 st äpple
    • 0.5 tsk kanel
    • 1 krm salt
    • 1 dl havremjölk

    Torsdag lunch 317 Kcal

    Fiskgratäng med grönsaksris

    Färgrik fiskrätt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 317 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0.5 st broccolistånd
    • 0.5 st rödlök
    • 2 msk persilja
    • 175 g laxfilé
    • 300 g torskfile
    • 3 msk färskpressad citronjuice
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk grön pesto
    • 1 dl riven ost

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader. Riv blomkål och broccoli grovt på ett rivjärn. Skiva broccolistammen i tunna skivor.  Skala och hacka rödlök. Hacka persiljan fint.
    • Lägg den rivna blomkålen och broccolin tillsammans med rödlök och persilja i en ugnsfast form. Strö på salt och peppar och häll lite olivolja över. Pressa över citronsaft.
    • Skär lax och torsk i bitar och lägg över grönsaksriset. Strö på salt och peppar och fördela pesto över. Toppa med riven ost och gratinera i ugnen i 15 min.

    Ingredienser

    3 portioner

    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0.5 st broccolistånd
    • 0.5 st rödlök
    • 2 msk persilja
    • 175 g laxfilé
    • 300 g torskfile
    • 3 msk färskpressad citronjuice
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk grön pesto
    • 1 dl riven ost

    Torsdag middag 569 Kcal

    Kycklinggryta med grön pesto och grönsaker

    En trevlig kycklinggryta med smak av pesto. Dubbla receptet så har du en perfekt middag till helgens bjudning!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 41 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 569 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st röd paprika
    • 1 tsk smör
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 3 msk grön pesto
    • 10 st cocktailtomat
    • 2 msk färsk basilika
    • 1 dl grädde

    Gör så här

    • Skär kycklingfilén i mindre bitar och strö på salt och peppar.
    • Skala och riv vitlök och skiva rödlök.
    • Skär paprika i mindre bitar. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kyckling, vitlök och rödlök några minuter. Strö på örtagårdskrydda.
    • Häll på vatten, grädde och lägg ner buljongtärningen. Låt koka ihop och tillsätt pesto och paprika.
    • Låt puttra några minuter och lägg ner tomater och basilika.
    • Strö på lite basilika blad och servera.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st röd paprika
    • 1 tsk smör
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 3 msk grön pesto
    • 10 st cocktailtomat
    • 2 msk färsk basilika
    • 1 dl grädde
  • Fredag frukost 373 Kcal

    Kokta ägg med majonnäs

    En frukost på under 10 min, ägg med majonnäs tillsammans med grapefrukt och kaffe!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 373 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk majonnäs
    • 1 st grapefrukt

    Gör så här

    • Koka äggen i 7-8 minuter och spola av i kallt vatten.
    • Skär grapefrukten i klyftor och servera äggen med
      majonnäs och en kopp svart kaffe.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk majonnäs
    • 1 st grapefrukt

    Fredag lunch 569 Kcal

    Kycklinggryta med grön pesto och grönsaker

    En trevlig kycklinggryta med smak av pesto. Dubbla receptet så har du en perfekt middag till helgens bjudning!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 41 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 569 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st röd paprika
    • 1 tsk smör
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 3 msk grön pesto
    • 10 st cocktailtomat
    • 2 msk färsk basilika
    • 1 dl grädde

    Gör så här

    • Skär kycklingfilén i mindre bitar och strö på salt och peppar.
    • Skala och riv vitlök och skiva rödlök.
    • Skär paprika i mindre bitar. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kyckling, vitlök och rödlök några minuter. Strö på örtagårdskrydda.
    • Häll på vatten, grädde och lägg ner buljongtärningen. Låt koka ihop och tillsätt pesto och paprika.
    • Låt puttra några minuter och lägg ner tomater och basilika.
    • Strö på lite basilika blad och servera.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st röd paprika
    • 1 tsk smör
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 3 msk grön pesto
    • 10 st cocktailtomat
    • 2 msk färsk basilika
    • 1 dl grädde

    Fredag middag 466 Kcal

    Lammytterfilé med chevregratäng

    En gratäng går alltid hem - testa att laga en chevregratäng tillsammans med lammytterfilé!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 58 gram

    Protein: 49 gram

    Energi: 466 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 msk smör
    • 800 g lammytterfilé
    • 2 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    Gratäng
    • 1 msk olivolja
    • 6 st rödbetor
    • 200 g chevreost
    • 1 dl crème fraiche
    • 0.5 dl grädde
    • 1 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    Gratäng

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Smörj en ugnsfast form med olivolja. 
    • Skala och skiva rödbetorna och placera i formen. 
    • Mosa chèvreosten med en gaffel och blanda med crème fraiche, grädde och honung. 
    • Smaka av med salt och peppar och fördela röran över rödbetorna. 
    • Gratinera i ugn i ca 30 minuter. 

     

    Lamm

    • Hetta upp en stekpanna med smör.
    • Bryn köttet med örterna tills det fått fin färg runtom. 
    • Krydda med salt och peppar. 
    • Lägg köttet i en ugnsfast form och låt eftersteka i ugnen i 10–15 minuter. 
    • Servera med en fräsch sallad

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 msk smör
    • 800 g lammytterfilé
    • 2 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    Gratäng
    • 1 msk olivolja
    • 6 st rödbetor
    • 200 g chevreost
    • 1 dl crème fraiche
    • 0.5 dl grädde
    • 1 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar
  • Lördag frukost 463 Kcal

    Smoothiebowl med tropiska smaker

    Frukostlyx!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 77 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 463 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st banan
    • 0.5 st cantaloupemelon
    • 100 g mango (fryst)
    • 1 msk färsk mynta
    • 0.5 tsk färsk ingefära
    • 1.5 tsk färskpressad limejuice
    Topping
    • 0.5 dl papaya
    • 0.25 dl blåbär
    • 2 msk pistagenötter
    • 2 msk kokosflingor
    • 2 msk banan torkad
    • 1 msk granatäppelkärnor
    • 1 st myntakvist

    Gör så här

    • Skala banan och melon och skär i bitar. Lägg i en matberedare eller i en blender tillsammans med mango, mynta, ingefära och limesaft.
    • Mixa till slät konsistens och häll upp i en skål.
    • Skala och skär papaya i mindre bitar.
    • Lägg på all topping och servera.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st banan
    • 0.5 st cantaloupemelon
    • 100 g mango (fryst)
    • 1 msk färsk mynta
    • 0.5 tsk färsk ingefära
    • 1.5 tsk färskpressad limejuice
    Topping
    • 0.5 dl papaya
    • 0.25 dl blåbär
    • 2 msk pistagenötter
    • 2 msk kokosflingor
    • 2 msk banan torkad
    • 1 msk granatäppelkärnor
    • 1 st myntakvist

    Lördag lunch 466 Kcal

    Lammytterfilé med chevregratäng

    En gratäng går alltid hem - testa att laga en chevregratäng tillsammans med lammytterfilé!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 58 gram

    Protein: 49 gram

    Energi: 466 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 msk smör
    • 800 g lammytterfilé
    • 2 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    Gratäng
    • 1 msk olivolja
    • 6 st rödbetor
    • 200 g chevreost
    • 1 dl crème fraiche
    • 0.5 dl grädde
    • 1 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    Gratäng

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Smörj en ugnsfast form med olivolja. 
    • Skala och skiva rödbetorna och placera i formen. 
    • Mosa chèvreosten med en gaffel och blanda med crème fraiche, grädde och honung. 
    • Smaka av med salt och peppar och fördela röran över rödbetorna. 
    • Gratinera i ugn i ca 30 minuter. 

     

    Lamm

    • Hetta upp en stekpanna med smör.
    • Bryn köttet med örterna tills det fått fin färg runtom. 
    • Krydda med salt och peppar. 
    • Lägg köttet i en ugnsfast form och låt eftersteka i ugnen i 10–15 minuter. 
    • Servera med en fräsch sallad

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 msk smör
    • 800 g lammytterfilé
    • 2 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    Gratäng
    • 1 msk olivolja
    • 6 st rödbetor
    • 200 g chevreost
    • 1 dl crème fraiche
    • 0.5 dl grädde
    • 1 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar

    Lördag middag 587 Kcal

    Vietnamesiska riswraps med kyckling och mango

    Krispiga riswraps med kyckling, färska grönsaker och chilimajjo!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 52 gram

    Fett: 37 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 587 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 msk sesamfrön
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g kycklinglårfilé
    • 0.25 st mango
    • 0.5 st morot
    • 5 cm gurka
    • 0.5 st rödlök
    • 100 g sockerärtor
    • 0.5 st avokado
    • 6 st rispapper
    • 2 msk färsk koriander
    • 0.25 st paprika valfri färg
    Tillbehör
    • 1 msk färsk koriander
    • 3 msk jordnötter
    Chilimajjo
    • 2 msk crème fraiche
    • 1 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk srirachasås

    Gör så här

    • Gör först chilimajjon genom att riva vitlöken fint och sedan blanda ihop alla ingredienser i en skål.
    • Skala och riv vitlöken, finhacka chilin.
    • Blanda vitlök, chili, ingefära, sesamolja, ketjap manis, sesamfrön, salt och peppar till en marinad i en skål.
    • Skär kycklingen i små bitar och blanda ner i marinaden.
    • Hetta upp en stekpanna, lägg ner den marinerade kycklingen med marinaden och stek 5 minuter.
    • Ställ åt sidan.
    • Skala och strimla mango och avokado och alla grönsakerna fint.
    • Blötlägg rispapperen.
    • Lägg mango, avokado, grönsaker, kyckling och lite koriander på varje rispapper och vik ihop.
    • Servera knytena med chilimajjo, jordnötter och koriander.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 msk sesamfrön
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g kycklinglårfilé
    • 0.25 st mango
    • 0.5 st morot
    • 5 cm gurka
    • 0.5 st rödlök
    • 100 g sockerärtor
    • 0.5 st avokado
    • 6 st rispapper
    • 2 msk färsk koriander
    • 0.25 st paprika valfri färg
    Tillbehör
    • 1 msk färsk koriander
    • 3 msk jordnötter
    Chilimajjo
    • 2 msk crème fraiche
    • 1 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk srirachasås

    Lördag dessert 474 Kcal

    Mandelbakelse med vaniljpannacotta

    En fräsch efterrätt med smak av vaniljpanacotta - toppa med jordgubbar och lite hyvlad choklad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 474 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    Mandelbotten
    • 1 dl mandelsmör
    • 1 dl grädde
    • 2 msk flytande honung
    • 150 g mandelspån
    • 100 g mörk choklad
    Vaniljpannacotta
    • 2 st gelatinblad
    • 1 st vaniljstång
    • 2 dl grädde
    • 1 msk flytande honung
    • 4 st jordgubbar

    Gör så här

    • Lägg mandelsmöret i en kastrull och häll på grädde och honung.
    • Låt smälta på svag värme.
    • Rosta mandelflarnen i en torr panna i några minuter och blanda ner i mandelsmeten.
    • Täck en liten avlång form med plastfolie och fördela mandelsmeten i botten.
    • Smält choklad i ett vattenbad (spara lite till dekoration) och häll på chokladen över smeten.
    • Ställ kallt.
    • Lägg gelatinbladen i blöt ca 5 min.
    • Skär ett snitt i vaniljstången.
    • Koka upp grädde i en kastrull och tillsätt honung och vaniljstång.
    • Ta av från värmen, tillsätt gelantinblad och låt svalna i ca 30 min.
    • Häll blandningen över mandelbottnen i formen och ställ in i kylskåpet minst 2 timmar.
    • Lyft ur bakelsen från formen och skär i 8 mindre bitar.
    • Skär jordgubbar i skivor och dekorera med. Toppa med hyvlad choklad.

    Ingredienser

    8 portioner

    Mandelbotten
    • 1 dl mandelsmör
    • 1 dl grädde
    • 2 msk flytande honung
    • 150 g mandelspån
    • 100 g mörk choklad
    Vaniljpannacotta
    • 2 st gelatinblad
    • 1 st vaniljstång
    • 2 dl grädde
    • 1 msk flytande honung
    • 4 st jordgubbar
  • Söndag frukost 494 Kcal

    Äggplättar

    Äggplättar med bacon och ost i. Toppa plättarna med avokado, gräslök och tomat.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 43 gram

    Protein: 24 gram

    Energi: 494 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 40 g bacon
    • 0.2 dl riven ost
    • 0.5 msk gräslök
    • 0.5 st avokado
    • 1 st cocktailtomat

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg, salt och peppar i en skål.
    • Hetta upp en plättlagg med smör och bryn bacon runt om.
    • Fördela äggsmet i plättlaggen och lägg på ost.
    • Låt steka på medelvärme några minuter.
    • Toppa med gräslök och servera med hackad avokado och tomat.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 40 g bacon
    • 0.2 dl riven ost
    • 0.5 msk gräslök
    • 0.5 st avokado
    • 1 st cocktailtomat

    Söndag lunch 287 Kcal

    Kålrotssoppa med chorizo

    En varm god kålrotsspoppa toppad med chorizo bitar och salladslök på!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 287 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g kålrot
    • 5 dl vatten
    • 1 dl kycklingbuljong
    • 2 msk grädde
    • 1 tsk gurkmeja
    Topping för 2 portioner
    • 100 g chorizo
    • 0.25 dl salladslök

    Gör så här

    • Skala och hacka lök grovt.
    • Finhacka eller riv vitlök.
    • Skala och skär kålroten i bitar.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök, vitlök och kålrot några minuter.
    • Häll på vatten och smula ner buljongtärningen.
    • Låt koka ca 20 minuter eller tills kålroten är mjuk.
    • Mixa soppan slät med en stavmixer eller en matberedare.
    • Tillsätt grädde och gurkmeja.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Strimla korven och stek några minuter i en stekpanna.
    • Strö över korv på soppan tillsammans med salladslök.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g kålrot
    • 5 dl vatten
    • 1 dl kycklingbuljong
    • 2 msk grädde
    • 1 tsk gurkmeja
    Topping för 2 portioner
    • 100 g chorizo
    • 0.25 dl salladslök

    Söndag middag 317 Kcal

    Fiskgratäng med grönsaksris

    Färgrik fiskrätt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 317 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0.5 st broccolistånd
    • 0.5 st rödlök
    • 2 msk persilja
    • 175 g laxfilé
    • 300 g torskfile
    • 3 msk färskpressad citronjuice
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk grön pesto
    • 1 dl riven ost

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader. Riv blomkål och broccoli grovt på ett rivjärn. Skiva broccolistammen i tunna skivor.  Skala och hacka rödlök. Hacka persiljan fint.
    • Lägg den rivna blomkålen och broccolin tillsammans med rödlök och persilja i en ugnsfast form. Strö på salt och peppar och häll lite olivolja över. Pressa över citronsaft.
    • Skär lax och torsk i bitar och lägg över grönsaksriset. Strö på salt och peppar och fördela pesto över. Toppa med riven ost och gratinera i ugnen i 15 min.

    Ingredienser

    3 portioner

    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0.5 st broccolistånd
    • 0.5 st rödlök
    • 2 msk persilja
    • 175 g laxfilé
    • 300 g torskfile
    • 3 msk färskpressad citronjuice
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk grön pesto
    • 1 dl riven ost
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 8 st ägg
  • 500 g kycklingfärs
  • 300 g varmrökt lax
  • 200 g chorizo
  • 525 g laxfilé
  • 900 g torskfile
  • 600 g kycklingfilé
  • 1600 g lammytterfilé
  • 200 g kycklinglårfilé
  • 40 g bacon
Kryddor/smaksättare
  • 1.5 msk gräslök
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 2 msk röd currypaste
  • 2 msk koriander
  • 2 msk dill
  • 4 st dillkvistar
  • 1 tsk kanel
  • 2 krm salt
  • 2 dl kycklingbuljong
  • 2 tsk gurkmeja
  • 6 msk persilja
  • 9 msk grön pesto
  • 1 tsk örtagårdskrydda
  • 2 st hönsbuljongtärning
  • 4 msk färsk basilika
  • 4 tsk torkade örter
  • 1 msk färsk mynta
  • 1 st myntakvist
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 msk ketjap manis
  • 3 msk färsk koriander
  • 1 tsk srirachasås
Mejeri
  • 6 tsk smör
  • 2 dl havremjölk
  • 10 msk grädde
  • 3.2 dl riven ost
  • 400 g chevreost
  • 4 dl crème fraiche
  • 1 dl mandelsmör
Frukt/grönt
  • 0.5 styck tomat
  • 3 st gul lök
  • 7.5 klyfta vitlök
  • 1.5 st röd chili
  • 2 tsk ingefära
  • 1 st lime
  • 2 st citrongräs
  • 2.5 st morot
  • 250 g sockerärtor
  • 100 g pak choi
  • 3.5 st rödlök
  • 3 st avokado
  • 2 dl gröna ärtor
  • 50 g bladspenat
  • 4 msk citronsaft
  • 0.5 st äpple
  • 500 g kålrot
  • 0.5 dl salladslök
  • 2 st grapefrukt
  • 1.5 st blomkålshuvud
  • 1.5 st broccolistånd
  • 9 msk färskpressad citronjuice
  • 1 st gul paprika
  • 1 st röd paprika
  • 21 st cocktailtomat
  • 12 st rödbetor
  • 0.5 st banan
  • 0.5 st cantaloupemelon
  • 100 g mango (fryst)
  • 1 tsk färsk ingefära
  • 1.5 tsk färskpressad limejuice
  • 0.5 dl papaya
  • 0.25 dl blåbär
  • 1 msk granatäppelkärnor
  • 0.25 st mango
  • 5 cm gurka
  • 0.25 st paprika valfri färg
  • 4 st jordgubbar
Torrvaror
  • 11 tsk olivolja
  • 2 burk kokosmjölk
  • 400 g konserverade bönor
  • 2 dl havregryn
  • 2 msk linfrön
  • 4 msk solrosfrön
  • 4 st torkade fikon
  • 5 tsk flytande honung
  • 2 msk pistagenötter
  • 2 msk kokosflingor
  • 1 msk sesamfrön
  • 3 msk jordnötter
  • 150 g mandelspån
Övrigt
  • 3 msk majonnäs
  • 2 msk banan torkad
  • 6 st rispapper
  • 100 g mörk choklad
  • 2 st gelatinblad
  • 1 st vaniljstång

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!