En fräsch efterrätt med smak av vaniljpanacotta – toppa med jordgubbar och lite hyvlad choklad!
Gör så här
- Lägg mandelsmöret i en kastrull och häll på grädde och honung.
- Låt smälta på svag värme.
- Rosta mandelflarnen i en torr panna i några minuter och blanda ner i mandelsmeten.
- Täck en liten avlång form med plastfolie och fördela mandelsmeten i botten.
- Smält choklad i ett vattenbad (spara lite till dekoration) och häll på chokladen över smeten.
- Ställ kallt.
- Lägg gelatinbladen i blöt ca 5 min.
- Skär ett snitt i vaniljstången.
- Koka upp grädde i en kastrull och tillsätt honung och vaniljstång.
- Ta av från värmen, tillsätt gelantinblad och låt svalna i ca 30 min.
- Häll blandningen över mandelbottnen i formen och ställ in i kylskåpet minst 2 timmar.
- Lyft ur bakelsen från formen och skär i 8 mindre bitar.
- Skär jordgubbar i skivor och dekorera med. Toppa med hyvlad choklad.