Kycklingwok med sjögräsnudlar är en härlig kalorisnål och smakrik kycklingrätt.

Kycklingwok med sjögräsnudlar
2 januari, 2021
Ingredienser
400 g kycklingfilé
1 dl Bulgogimarinad
Salt och vitpeppar
1 vitlöksklyfta
1 msk färsk riven ingefära
½ finhackad röd chili
½ lime
100 g sockerärtor
10 cm gurka
2 morötter
2 salladslökar
1 mango
1 tsk sesamolja
1 msk ketjap manis
1 msk ljus soja
150 g sjögräsnudlar
Färsk koriander
½ lime
1 dl jordnötter
Gör så här: Strimla kycklingen och lägg i en skål. Strö på alt och peppar. Skala och riv vitlök och blanda ner ingefära, chili och lime. Strimla alla grönsaker och mango. Hetta upp en stekpanna med olja och stek kycklingen några minuter. Tillsätt ketjap manis, soja, salt och peppar. Lägg ner sjögräsnudlarna och grönsakerna och låt steka någon minut. Toppa med hackad koriander, limesaft och jordnötter.