Fiskgrytan är full av smaker och färg, till exempel apelsinsaft, saffran och tomat!
Gör så här
Börja med att göra fonden:
- Skala räkorna.
- Hetta upp en stekpanna med smör och olivolja.
- Lägg ner räkskalen och fräs någon minut.
- Häll på vin och vatten.
- Låt puttra 3-4 minuter.
- Sila av fonden.
Fiskgrytan:
- Skiva fänkål och sparris i mindre bitar, ta bort den träiga delen på sparrisen.
- Skiva den gula löken, finhacka vitlök och chili.
- Tärna squash och morötter.
- Hetta upp en gryta med och smör.
- Tillsätt fänkål, skivad lök, saffran, apelsinjuice, fiskbuljong, räkfond, krossade tomater och vatten.
- Krydda med salt och peppar.
- Låt koka 30 minuter.
- Smaka av grytan och tillsätt mer vatten om det behövs.
- Sänk värmen och salta och peppra fisken.
- Lägg försiktigt ner fisk tillsammans med grönsakerna i grytan, det ska inte koka.
- Tillsätt dill.
- Låt sjuda 5 minuter under lock.
- Lägg upp grytan i skålar.
- Toppa med räkor, en klick aioli, färsk dill och citronskiva.