En fantastiskt god soppa som passar perfekt att förbereda och äta en vardag när det är stressigt. Om man gör kycklingbullarna i förväg går denna blixtsnabbt att koka ihop. Har du inte fullt så bråttom funkar det utmärkt att laga allting samma dag. Styr styrkan med hjälp av mängden chili och låt dig inte avskräckas av den långa ingredienslistan!
Gör så här
- Lägg kycklingfärs i en skål.
- Skala och finhacka lök och blanda med kycklingfärsen tillsammans med ingefära, vitlök, chili, sambal oelek och ketjap manis.
- Forma till två biffar.
- Hetta upp en stekpanna med olja och bryn biffarna runt om i några minuter.
- Häll på lite vatten i pannan mot slutet och låt ångkoka lite.
- Håll varmt. Skölj sjögräsnudlarna.
- Skala och skär morot i mindre bitar.
- Skär broccoli i buketter och skär paprika i mindre bitar.
- Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner ingefära, vitlök, alla grönsaker och sjögräsnudlar.
- Häll på ketjap manis och sesamolja.
- Smaka av med salt och peppar och strö på färsk koriander.