Ylva vände mitt i Coronan!

"Jag insåg att det inte fungerar att äta biff, klyftpotatis, bearnaise och avnjuta ett glas rödvin flera gånger i veckan. När det dessutom är Coronatider och möjligheten till aktivitet har minskat betydligt för min del. Så tillslut fick det vara nog!"

  • Namn:             Ylva Eriksson
  • Ålder:              54 år
  • Bor:                  Tierp
  • Familj:             Sambo
  • Jobbar:           Fackligt förtroendevald
  • Längd:             161 cm
  • Startvikt:        115,4 kg
  • Dagens vikt:  79,7
  • Viktminskning: 35,7 kg
  • Slutmål:          Väga under 70 kg!

 

Ylva hittade kraften att göra något åt sin ”Coronasituation” och gick ner över 35 kg med 20 kg klubben!

Ylva hade länge dragits med en övervikt och gjorde ett försök för ett år sedan, i januari 2020. Då gjorde hon upp en långsiktig plan att gå ner nästan 40 kg på 3 år vilket är 0,2 – 0,3 kg per vecka. Hon trodde då att det var det bästa sättet. Nu vet hon bättre och har insett att en viktminskning måste gå betydligt fortare för att man ska hålla motivationen uppe! Med bra kostscheman och med en stor motivation har Ylva nu gått ner nästan 2 kg per vecka – det är betydligt mer motiverande och har varit avgörande för att lyckas säger Ylva.

Trots att hon hade motivation i januari 2020 så blev det inte som Ylva hade tänkt sig så när vågen visade + 9 kg i oktober så fick hon nog. Hon insåg att det inte fungerar att äta biff, klyftpotatis och bearnaise och avnjuta ett glas rödvin flera gånger i veckan och dessutom inte röra på sig i Coronatider. Nu fick det vara nog!

Den 28 oktober provade Ylva ”Höst Turbon” – 2 veckor för att se om den kursen kunde hjälpa henne att komma i gång. Då fick Ylva resultat och gick ner 5,7 kg på 2 veckor. Det blev startskottet och då bestämde sig Ylva att gå med i 20 kg klubben. Ett beslut som hon inte har ångrat och efter ytterligare 20 veckor var hon 22,3 kg smalare och såg fram emot de regelbundna mötena med Ulrika över zoom.

I dag, januari 2021, är livet på topp och hon uttrycker med ett skratt ”Jag känner mig smal”. Ylva är övertygad om att i höst har hon lyckats att gå ner till sitt mål – att väga under 70 kg och Ulrika har bestämt sig att få vara med på hennes hälsoresa som kommer att ta 1 år allt som allt. I ett zoommöte härom veckan ställde Ulrika frågor till Ylva om hur hon har upplevt denna tid med 20 kg klubben och vad det har betytt för henne:

 

Vad fick dig att anmäla dig till 20 kg klubben?

Jag hade en hög motivation och ett högt förtroende för Ulrika och att hennes kostscheman verkligen fungerade efter att jag hade provat ”Höst Turbon”. Jag insåg att jag inte kan harva med 0,2 kg per vecka utan ville ha resultat som var kännbara och tydliga snabbt. Eftersom jag har provat att gå ner i vikt tidigare och alltid hoppat av efter 3 veckor så insåg jag att jag behövde mer stöd och att få personliga möten med Ulrika regelbundet var ett erbjudande som passade mig. Jag hade också kommit till insikt att det går inte att fortsätta med mitt osunda liv och jag tittade på mig själv för första gången och bestämde mig att nu ska jag använda denna ”Coronatid” som för mig innebar att bara jobba hemma till att lägga den extra tid som jag tjänar på mig själv. Jag vill vara hälsosam, ha mer energi och fortsätta att vara frisk!

Vad tror du är ditt framgångsknep med att ha tappat över 20 kg?

Dels att jag hade bestämt mig och nu var det på riktigt. Den höga motivationen genom snabba resultat i början och att sysselsätta mig med garn och stickning. Då blev det enklare att avstå från att springa ut i köket och stoppa något i munnen. När kilona började försvinna blev det lättare att röra på sig och en stor motivation hela hösten har varit att jag kan använda hela min garderob och att kläderna sitter snyggt.

Vad har du uppskattat med 20 kg klubben?

Den goda maten!! Det är ju inte precis ett straff att äta Ulrikas mat och det är så roligt med en varierande kost varje vecka och med nya smaker. Det har varit en trygghet att ha ett kostschema att följa och det har varit lätt att planera nu när jag jobbar hemma hela tiden. Jag behöver aldrig fundera på vad jag ska äta för det har Ulrika redan planerat. Det har varit skoj att använda den extra tid jag har fått till matlagning och dessutom har jag lagat en extra måltid till min sambo varje dag som vill äta vår gamla traditionella matlagning med fläskpannkaka, lingonsylt och rabarberpaj. Det har inte varit svårt att avstå och jag äter hellre Ulrikas mat, dels för att det är så goda rätter men också för att jag inte mår bra av att äta gluten och socker.

Stödet från Ulrika i våra zoommöten har inspirerat mig och att vi har satt upp delmål för varje möte. Det har blivit en motivation att klara delmålen varje gång vi pratar och det har verkligen hjälpt. Facebookgruppen är också rolig att följa. Jag tycker om att skriva inlägg om saker i vardagen, bra eller dåligt, och det är motiverande att läsa inlägg från andra. Det är så skönt att se att andra är i samma situation och brottas med samma utmaningar som jag.

Vad skulle du säga till andra som är i din situation med en kraftig övervikt och som vill ha hjälp?

Börja nu! Även om du har misslyckats tidigare så ska du ge denna kurs en chans. Det är otroligt förberett med kostscheman för 18 veckor, goda recept, inköpslistor och gruppen som stöd med andra i samma situation samt att ha Ulrika att ”hålla i handen” är betydelsefullt. Tänk också att det är en bra tid nu när vi jobbar mycket hemma och inte så många utmaningar i det sociala livet som kan störa.

Vad njuter du mest av nu?

Jag känner mig smal! Känslan i kroppen är härlig och jag känner mig stark mentalt för att jag har lyckats så bra. Inget kan stoppa mig nu och jag ser fram emot resan i vår och gå ner ytterligare i vikt. Men jag njuter av att vara 20 kg lättare redan nu och det är roligt att sätta på sig kläder som inte stramar utan faktiskt sitter snyggt!

 

 

Ylva gick 20-kilosklubben – boka kursen du också, klicka här!

Börja din hälsoresa tillsammans med Ulrika idag!

Se vårt kursutbud

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!