Veronica gick 66 day challenge

Veronica antog utmaningen!

Efter att dragits med övervikt länge och varit sjuk i utmattning så såg jag Ulrika på Nyhetsmorgon när hon berättade om 66 Days Challenge. Att få testa olika metoder under 66 dagar och att skapa nya vanor lockade mig så jag antog utmaningen!

När jag såg Ulrika berätta om sin bok 66 Day Challenge på TV4 Nyhetsmorgon hade jag varit sjukskriven pga utmattning under en längre tid. Jag hade också en stor övervikt som jag haft under flera år. Jag hade absolut gjort mina försök att gå ner i vikt, jag provade till exempel Vikt Väktarna under en period och även 5:2 men ingen av dessa metoder passade för mig. När Ulrika berättade om upplägget med 66 Day Challenge och att man genom den kursen fick prova olika metoder kände jag mig nyfiken. Jag behövde verkligen skaffa mig nya, hälsosamma vanor och eftersom hela kursen bygger på att just bryta ett dåligt mönster och skapa nya, hälsosamma vanor antog jag utmaningen.

Jag började med fyra dagars vattenfasta, jag trodde aldrig det skulle gå men det var enklare än vad jag trodde. Det gav mig dessutom en kickstart i min viktresa nedåt och jag gick ner 4,5 kg på fyra dagar! Det gav mig motivation och självförtroende att fortsätta.  Att vara med i Facebookgruppen gjorde verkligen att jag blev motiverad, här fick jag tips och pepp på vägen som hjälpte mig de dagar det kändes tungt och jobbigt.

Jag började på en vikt av 101,4 kg  och är efter 10 veckor var jag nere på 89,3 kg. Mitt mål är att gå ner minst 10 kilo till men med kursen var mitt primära mål att ändra mina kostvanor och bli inspirerad genom nya, hälsosamma recept. Jag har inte följt träningsprogrammet men jag har promenerat varje dag och allt eftersom jag gått ner i vikt så känner jag mig också lättare, piggare och har mer ork så nu ska jag få in mer träning!

Det viktigaste jag tar med mig från 66 Days Challenge är att det verkligen går att förändra sin livsstil. Dessutom har jag lärt mig att kroppen faktiskt inte behöver all mat jag tidigare har stoppat i mig. Även om jag har haft mina ”återfall” så har jag klarat av att hålla motivationen uppe i och med att vågen fortfarande går neråt. Jag gick verkligen in för att förändra mina kostvanor och har nu tagit bort pasta, ris, potatis och vetemjöl i min kost och fått ett annat förhållningssätt till mat. Jag kör nu 5:2 med 16:8 vilket passar mig perfekt.

Jag kan verkligen rekommendera de som vill göra en hälsoförändring att prova 66 Days Challenge!

 

Veronica gick kursen 66 Day Challenge – boka kursen du också, klicka här!

Börja din hälsoresa tillsammans med Ulrika idag!

Se vårt kursutbud

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!