Helene och hennes make Pether gick ner över 20 kg tillsammans

"Min upplevelse är tyvärr att man som överviktig inte har samma respekt från sin omgivning. Det är egentligen ganska hemskt att man blir behandlad annorlunda på grund av sin vikt säger Helene."

Helen från Sundsvall är barnmorskan som sprider hälsoinspiration till sina kollegor på avdelningen. Nu pratas det matlådor och hälsa i lunchrummet på Sundsvalls sjukhus och flera följer Helens viktresa.

Efter sommaren kände Helene att hon var trött på sin övervikt och att hon var redo att ta tag i problemet, det var dags att börja med en nyttigare och mer hälsosam livsstil! För att ta tag i problemet köpte hon boken ”66 day challenge”. Hon startade även ett eget instagramkonto ”min_66daychallenge”, dels för att inspirera andra men främst för att hålla koll på sig själv och ha ett forum att publicera bilder på maträtterna och på resultat.

Ulrika har följt Helene under hennes resa och i dag gläds hon med hennes framgång. ”Jag tycker att det är så roligt att flera andra blir inspirerade av henne, både på jobbet men också helt okända personer som har hittat hennes konto och börjat följa hennes resa”.

Helene berättar om sig själv och beskriver hur hon har njutit av alla maträtter och enkelheten att följa ett kostschema varje vecka.

Nu har jag gått ner 10 kg och min make Pether som hakade på har tappat 11 kg. Att tillsammans ha rasat – 21 kg på 66 dagar är underbart säger Helene. Vi njuter av den goda maten, vi är piggare och känner oss generellt fräschare. Nu har jag mer lust att göra mig fin och det är roligt med nya kläder. Jag prioriterar helt enkelt mig själv på ett bättre sätt nu och tar hand om mig själv mer. Det är också en härlig känsla när jag joggar, det är så otroligt mycket lättare med 10 kg mindre på kroppen!

Helene har vägt 96 kg i många år men för 3 år sedan gick hon ner 10 kg. Trots det kände Helene fortfarande att hon vägde på tok för mycket för hennes 167 cm.

Min upplevelse är tyvärr att som överviktig har jag inte samma respekt från min omgivning. Det är egentligen ganska hemskt att man blir behandlad annorlunda på grund av sin vikt säger Helene.

Helene är noggrann och disciplinerad så när hon väl bestämde sig för att genomföra dessa 66 dagar  la hon tid på att planera efter kostschemat. Hon har lagat upp matlådor och har egentligen inte haft några problem att välja bort saker och tacka nej.

Jag är lite svart eller vit här. När jag går in i ett projekt så vill jag göra det till 100%. Dock bestämde jag redan från början att jag skulle ha lördagar som ”fridag” och unna mig det jag gillar och längtar efter men i rimliga mängder. Det har fungerat utmärkt för mig. Då äter jag 100 g smågodis och njuter av varje tugga.

Helene tvekade inte på sig själv men kände en oro för att vara hungrig. Tidigare har hon ätit i förebyggande syfte så nu när hon skulle följa en kostplan som vissa dagar innebar periodisk fasta trodde hon inte att hon skulle klara det.

Det gick över förväntan men jag var hungrig den första tiden innan kroppen hade vant sig. Nu kan jag konstatera att jag älskar att leva efter 16:8 och har en skön känsla i kroppen när jag fastar. Det är absolut något jag kommer att fortsätta med på vardagar. Det bästa med Ulrikas kostscheman är att det är enkelt att följa och väldigt god mat och dessutom är det flexibelt så jag kan äta mer en helgdag för att sedan dra ner kalorier i början av veckan. Detta passar verkligen mig och även min make Pether. Vi är så nöjda och kan verkligen rekommendera alla som vill göra en hälsoförändring att gå denna kurs!

Helene gick kursen 66 Day Challenge – boka kursen du också, klicka här!

Börja din hälsoresa tillsammans med Ulrika idag!

Se vårt kursutbud

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!