Framgångshiatoria_quick slim

Elina & Martin

Elina och Martin ville åt ett snabbt resultat och valde därför en kurs som inleddes med en vattenfasta. Det gav önskvärt resultat. "Även om det var tufft att säga nej till sociala aktiviteter kände vi att maten vi fick i kostschemat var så god och mättande att det verkligen hjälpte oss att stå emot. Och nu är vi så glada att vi gjorde detta, resultatet är verkligen fantastiskt!"

  • Namn: Elina & Martin
  • Familj: Särbo
  • Ålder: 35 & 31 år
  • Bor: Stockholm
  • Viktnedgång: Elina – 7,5 kg, Martin – 9 kg

Vad fick er att anmäla er till just den kursen?

Jag och min kille hade lagt på oss några kilon och kände att det var dags att göra något åt det. Framförallt hade midjemåtten blivit större. Martin hade hört talas om alla fördelar med vattenfasta och då kom jag ihåg att en gammal kollega körde vattenfasta när hon gjorde en av Ulrikas kurser. Så då kändes det helt rätt att välja just den här kursen, och snabba resultat säger man ju inte nej till. I alla fall inte jag!

Vi valde även att köra 5 dagars vattenfasta istället för 4 dagar som schemat säger. Vilket gav oss en ännu bättre skjuts.

 

Har ni en längre hälsoresa som ni arbetar med eller kände ni att ni ville göra en ”quick fix” för att komma in i nya hälsosamma vanor och strama åt midjan lite?

Vi båda har haft tacksamheten att inte lägga på oss något direkt, men sen med åldern minskar förbränningen vart eftersom, så vi båda kände att en ”quick fix” skulle sitta fint.

 

Har ni provat andra metoder eller kurser tidigare för att uppnå detta?

Det kan vi inte direkt säga mer än att kanske tränat lite hårdare i perioder och försökt tänka på att minska ned godsakerna i livet som godis, snacks och alkohol.

 

Förutom att tappa i vikt, har du märkt av andra effekter av kursen?

Efter vattenfastan och när vi gick på kostschemat upplevde vi ett jämnare energiläge och jag märkte även ett jämnare humör. Tidigare när jag var hungrig kunde jag lätt bli sur och irriterad, men det försvann verkligen. Trots att vi levde på extremt få kalorier var det inget som påverkade humöret negativt. Jag upplevde även att man inte kände sig svullen och uppblåst.

 

Hur upplevde ni dessa veckor?

Det har varit kul och givande att testa på något nytt. Vi inte tidigare ätit lågkolhydratskost eller provat varken ”5:2” och ”16:8”. Vattenfastan var det som var mest utmanande med kursen. 

Rätterna har verkligen varit över förväntan, så himla gott och de ser verkligen aptitliga ut också och mättar bra trots de få kalorier man äter varje dag! Några av recepten kommer säkerligen att göras flera gånger framöver.

 

Om man har möjlighet tycker vi att det är klokt att genomföra denna typ av kurs tillsammans med sin partner eller en vän. Man får även mycket stöttning och energi i FB-gruppen från de andra som också genomför kursen. Även Ulrika finns tillgänglig där. Sen tror vi även att man bör förbereda sig mentalt någon vecka innan man startar igång kursen för att öka chanserna att fullfölja sin plan.

 

Vad är det viktigaste du kommer att ta med dig från din kurs hos Ulrika?

Vi skulle säga att det finns ”Quick fix” för viktnedgång. Genom att kicka igång med en vattenfasta följt av ett strikt kostschema kan man gå ned mycket på väldigt kort tid. Resultatet var verkligen över förväntan för oss båda.

Visst att vi tyckte att det var svårt att vara på sociala tillställningar, då det tar emot att säga nej till frestelser, men när man ser målet i sikte är det lättare att bita ihop.

Det vi tycker är bra med Ulrikas kurser är att även hon är väldigt mån om vår resa framåt, man får med sig användbara nycklar för att minska risken att falla av banan vilket vi verkligen uppskattade. Ett tips är att efter man har genomfört kursen går med i FB-gruppen ”Ulrikas Hälsovärld” där kan man fortsätta få energi och stöd från likasinnade hälsovänner.

 

Skulle du rekommendera andra att hoppa på någon av Ulrikas kurser och varför?

Absolut! Ett riktigt bra koncept för att nå ens mål, eller en bit på vägen. För vår del fick vi även en ny syn på kosthållning och vad bra man kan må av att ta bort de snabba kolhydraterna och allt socker. Likaså intressant att se hur bra kroppen mår av fasta, sen är såklart alla olika, men för vår del har vi mått väldigt bra av periodisk fasta och det har verkligen gett resultat!

Dock kanske inte just vattenfasta är något som lämpar sig för alla.

 

Elina och Martin har gått Quick Sim – 5-kilosklubben är en liknande kurs så läs mer och boka den här!

Börja din hälsoresa tillsammans med Ulrika idag!

Se vårt kursutbud

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!